Gaziantep Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Gaziantep Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Havalimanı, yolcuların şehir merkezine ulaşımları için farklı ulaşım alternatifleri sunmaktadır. Gaziantep Havalimanı’na varışta yolcuların şehir merkezine ulaşımları HAVAŞ servis otobüsleri, taksiler, özel transfer ve araç kiralama ile sağlanmaktadır. Havaalanından şehir merkezine ulaşımlarda ekonomik olması nedeniyle HAVAŞ servis otobüsleri sıkça tercih edilmektedir. Uçak iniş seferlerine göre hareket eden HAVAŞ otobüsleri ile şehir merkezine gitmek kolay ve zahmetsizdir. HAVAŞ otobüsünü beklemek istemeyen yolcular gelen yolcu binasının çıkışında yer alan taksilere binerek hızlıca şehir merkezine gidebilirler. Tüm bu ulaşım seçeneklerinin yanı sıra kişi sayısına bağlı olarak bir özel transfer hizmeti satın almak veya Gaziantep’te kalınacak süreye bağlı olarak araç kiralaması yapmak da iyi bir tercih olacaktır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan toplu taşıma halk otobüsleri ise ne yazık ki 4 yıl kadar önce kaldırıldı.

gaziantep havalimanı

Havalimanı/Şehir Merkezi HAVAŞ ile Ulaşım

Gaziantep Havalimanı’ndan şehir merkezine herhangi bir belediye toplu taşıma otobüsü veya dolmuş araçları ulaşım hizmeti vermemektedir. Ancak HAVAŞ servis otobüsleri ile şehir merkezine gitmek mümkündür. Uçak iniş saatlerine göre hareket eden HAVAŞ otobüsleri ekonomik olması nedeniyle taksi ve özel transfer ulaşımlarına nispeten sıkça kullanılmaktadır. Havalimanı ile şehir merkezi arası 20 kilometredir ve HAVAŞ ile seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 35-40 dakika sürmektedir. Bilet ücreti ise kişi başı tek yön 15 TL’dir.

Gaziantep Havalimanı – Şehir Merkezi Güzergâhı:

Gaziantep Havalimanı – Oğuzeli Kavşağı – Perilikaya Et ve Balık Kurumu – Şehreküstü İtfaiyesi – İnönü Cad. – Şirehan Devlet Hastanesi – Sosyal Sigortalar Kurumu Önü – Yeşilsu Öğretmenler Evi – Havaş Şehir Ofisi – Otogar

Yolcu İndirme Noktaları:

Havaş Ofis – Novotel Önü – Mezarlık Kavşağı BP Petrol Önü – Yeşilsu Öğretmenler Evi – Havaş Ofisi – Otogar

gaziantep havalimanı havaş ulaşımı

Şehir Merkezi – Gaziantep Havalimanı Güzergâhı:

HAVAŞ Şehir Ofisi – Nizip Cad. – Mezarlık Kavşağı – İpek Yolu – Çimento Kavşağı – Köylü Garajı – Fidanlık Önü – Perilikaya Et ve Balık Kurumu Kavşağı – Hasan Kalyoncu Üniversitesi Önü Otobüs Durağu – Oğuzeli Kavşağı – Gaziantep Havalimanı

Yolcu Alma Noktaları:

HAVAŞ Ofis – Novotel Önü – Mezarlık Kavşağı – BP Petrol Önü – Köylü Garajı – Fidanlık Önü – Perilikaya Et ve Balık Kurumu Kavşağı – Hasan Kalyoncu Üniversitesi Önü Otobüs Durağı

HAVAŞ servis otobüsleri Gaziantep Havalimanı’na inen uçak saatlerine göre düzenlenmekte olup, gelen yolcu terminal binasının çıkışında yer alan duraktan otobüse binebilirsiniz. Bilet ücreti otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapılmaktadır.

HAVAŞ otobüsleri Gaziantep’te şehrin farklı bölgelerine de ulaşım imkânı sağlamaktadır. Havalimanından Gaziantep Lisesi, Üniversite ve Karataş bölgelerine gidebilmek mümkündür.

Gaziantep Havalimanı – Gaziantep Lisesi, Üniversite ve Karataş Güzergâhı:

Havalimanı – Çevreyolu – Karataş – Üniversite – Ordu Caddesi – Gaziantep Lisesi

Yolcu İndirme Durakları:

Karataş – Üniversite – Fıstık Araştırma Durağı – Gaziantep Lisesi

gaziantep havalimanı otobüs ulaşımı

Gaziantep Lisesi, Üniversite ve Karataş – Gaziantep Havalimanı Güzergâhı:

Gaziantep Lisesi – Ordu Caddesi – Üniversite – Karataş – Çevreyolu – Gaziantep Havalimanı

Yolcu Alma Noktaları:

Gaziantep Lisesi – Fıstık Araştırma Durağı – Paşa Mangal Önü – Üniversite Opet Önü – Üniversite Petrol Ofisi Otobüs Durağı – Hanımlar Yüzme Havuzu Karşısı – Kule Rezidans Önü – Karataş Barbaros Camii Önü – Akkent Opet – 16. Noter Önü

Bu güzergâh üzerinde ulaşım hizmeti veren HAVAŞ servis otobüsleri ile havalimanından Gaziantep Listesi, Üniversite ve Karataş’a olan seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak 60 dakika sürmektedir ve bilet ücreti kişi başı tek yön 15 TL’dir.

Gaziantep Havalimanı HAVAŞ İletişim:

Yetkili Adı: Bekir Salgın

HAVAŞ Telefon: 0342 215 22 63

Telefon: 0555 985 11 90

Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Gaziantep Havalimanı’na varışta HAVAŞ servis otobüslerini beklemek istemeyenler için taksiler haftanın 7 günü 24 saat ulaşım hizmeti vermektedir. İç hatlar ve dış hatlar gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan taksiler Gaziantep’in farklı bölgelerine gitmek için iyi bir tercih olabilir. Havalimanı taksileri açılış ücretinin üzerine kilometre fiyatı ile hizmet vermektedir. Bu nedenle henüz taksiye binmeden önce varış yerinizi sürücüye söylemeniz ve kendisinden bir fiyat bilgisi almanızı tavsiye ederiz. Ancak Gaziantep’in bazı bölgelerine sabit bir ücret tarifesi bulunmaktadır. Bu tarifeleri gösterir panoyu taksi durağında görebilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ortalama yolculuk süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 35 dakika sürmektedir ve ücreti 50 TL’dir.

gaziantep havalimanı taksi ile ulaşım

Havalimanından Gaziantep’in diğer bölgelerine olan taksi ücretleri ise aşağıdaki gibidir;

  • Oğuzeli: 20 TL
  • Hasan Kalyoncu Üniversitesi: 25 TL
  • Elmacı Pazarı: 45 TL
  • Gaziantep Kalesi: 45 TL
  • Savaş Müzesi: 45 TL
  • Zincirli Bedesten: 45 TL
  • Bakırcılar Çarşısı: 45 TL
  • Valilik (Demokrasi Meydanı): 50 TL
  • Zeugma Müzesi: 50 TL
  • Adliye Sarayı: 60 TL
  • Gaziantep Üniversitesi: 60 TL
  • Hayvanat Bahçesi: 60 TL
  • Organize Sanayi Bölgesi: 80 TL

Güncel ücret tarifeleri ve detaylı bilgi için Gaziantep Havalimanı Oğuz Taksi Koop. web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

HAVAŞ servis otobüslerini beklemek istemiyor, üstelik taksiye sığamayacak kadar çok fazla bagaja sahipseniz Gaziantep Havalimanı’na varışta bir özel transfer hizmeti satın almak çok akıllıca olacaktır. Böylece bekleme yapmadan kapıdan kapıya hızlıca ve konforlu bir şekilde ulaşımınızı zahmetsizce sağlayabilirsiniz. Çevrimiçi yapacağınız bir rezervasyon sayesinde size özel sürücü elinde adınız yazılı bir dövizle gelen yolcu kapısında sizi bekleyebilir ve bagajlarınızın da taşınmasına yardımcı olarak doğrudan aracınıza gidebilirsiniz. Havalimanına varışta da transfer hizmeti satın alabileceğiniz acenteler bulunmaktadır. Ancak, hızlı olması açısından henüz Gaziantep’e varmadan bir rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.

Gaziantep Havalimanı’nda özel transfer hizmeti alabileceğiniz acenteler firmalar arasında Gaziantep Airport Transfer, Gaziantep VIP Transfer, Teşup Turizm, İşbilir VIP Taşımacılık, Ege Filo, VIP Gaziantep ve Hizmet27 Turizm bulunmaktadır.

gaziantep havalimanı özel transfer

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Gaziantep’te birkaç gün kalmayı planlıyor ve seyahatiniz gezi amaçlıysa bir araç kiralaması yapmak iyi bir tercih olacaktır. Böylece havalimanına varışta bekleme yapmadan aracınıza gidebilir ve doğrudan otelinize veya diğer bölgelere hızlıca ve konforlu bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Gaziantep Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz yerli ve uluslararası acente ofisleri bulunmaktadır. Gelen yolcu salonunda göreceğiniz birkaç farkı araç kiralama ofislerinde bütçenize ve araç tercihinize bağlı olarak bir kiralama yapabilmeniz mümkündür.

Gaziantep Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Avis (Albayram Turizm), Europcar (Arsan Seyahat Merkezi), Enterprise (Ersun Turizm), Garenta (Çelik Motor), Rent Go (MNB Oto Kiralama), Sixt (Aydın Şahin), Hertz (Asya Nakliyat), Budget (İzem Otomotiv) ve ADT Turizm (0342 582 11 21) bulunmaktadır.

Gaziantep Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Gaziantep Havalimanı’ndan Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne doğrudan ulaşım mümkün olduğu gibi karşılıklı olarak Otogar’dan da havalimanına gidebilmek mümkündür. Her iki güzergâh arasında karşılıklı olarak ulaşım hizmeti HAVAŞ servis otobüsleri tarafından sağlanmaktadır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ise herhangi bir toplu taşıma otobüs hizmeti bulunmamaktadır. Bu nedenle HAVAŞ ile havalimanına gitmek kolay ve zahmetsizdir. Üstelik taksi ile ulaşıma göre oldukça ekonomiktir.

Haftanın 7 günü belirli saatlerde Otogar’dan hareket eden HAVAŞ servis otobüsleri trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 60 dakikada havalimanına varmaktadır. Tek yön bilet ücreti ise kişi başı 15 TL’dir. Otogar’dan hareket eden HAVAŞ servis otobüsleri otobüs giriş-çıkış kapısının bitişiğinden hareket etmektedir.

Otogar’dan hareket eden HAVAŞ servis otobüsleri Gazimuhtar Havaş Ofisi’ne uğrayarak buradan yolcu alımını tamamladıktan sonra havalimanına gitmektedir.

Bir diğer ulaşım alternatifi ise taksilerdir. HAVAŞ otobüslerini beklemek istemeyen yolcular Otogar’dan havalimanına taksilerle doğrudan ve hızlıca gidebilir. Ancak bu ulaşım türü HAVAŞ servis otobüsleri ile ulaşıma göre biraz pahalıdır. Otogar ile havalimanı arası taksi ulaşım ücreti 50 TL olup seyahat süresi yaklaşık 35 dakikadır.

gaziantep otobüs terminali

Nizip/Gaziantep Havalimanı HAVAŞ ile Ulaşım

Nizip’te yaşayan yolcuların havayolu ulaşımları için kullandıkları Gaziantep Havalimanı’na doğrudan HAVAŞ servis otobüsleri ile gidebilmek mümkündür. İki güzergâh arasında karşılıklı servis hizmeti sunan HAVAŞ ile Nizip’ten Gaziantep Havalimanı’na ulaşım yaklaşık 60 dakika olup kişi başı tek yön ücreti 23 TL’dir. Nizip’te HAVAŞ otobüsleri hareket noktası Hükümet Konağı karşısıdır.

Yolcu Alma Noktaları:

Hükümet Konağı Karşısı – Nizip Otogar Önü

Yolcu İndirme Durakları:

Nizip Otogar Önü – Hükümet Konağı Karşısı

Nizip – Gaziantep Havalimanı Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kilis/Gaziantep Havalimanı HAVAŞ ile Ulaşım

Kilis’ten de Gaziantep Havalimanı’na HAVAŞ servis otobüsleri ile doğrudan ulaşabilmek mümkündür. İki güzergâh arasında ulaşımın seyahat süresi yaklaşık 60 dakika olup, trafiğin yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Tek yön kişi başı ücreti ise 26 TL’dir.

Yolcu Alma Noktaları:

Kilis Üniversitesi Karşısı – Kızılay Kan Merkezi Önü – Kilis Otogar Önü – Kilis Yeni Adliye Yanı – Doğan Güneş Paşa Parkı Önü

Yolcu İndirme Noktaları:

Kilis 5 Evler – PTT Önü – Otogar Önü – Kilis Üniversitesi

Kilis – Gaziantep Havalimanı Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin