Kategori: Seyahat Rehberi

Hamilelikte Uçak Yolculuğu Hakkında Merak Edilenler

Anne ve baba adaylarının en merak ettiği konuların başında hamile annelerin uçak yolculuğu yapmasında bir sakınca olup olmadığıdır. Uzmanlar genel tedbirlerin alınması halinde eğer hamilelikte herhangi bir sorun yoksa anne adayının uçak yolculuğu yapmasında herhangi bir sorun olmayacağını belirtmektedir. Ancak hamileliğin 7. ayından itibaren uçuş yapabilmek için anne adayının doktor raporu alması şart.

Bu arada anne adaylarıyla rahatlatıcı bir bilgiyi de paylaşalım. Havaalanlarındaki güvenlik kabinleri X ray ışınlarıyla çalışmadığı için bebekler için herhangi bir tehdit oluşturmazlar. Ayrıca uçaklardaki kabin basıncı da bebeklerin sağlığı için bir risk faktörü değildir.

Hamilelikte Uçak Yolculuğu Esnasında Nelere Dikkat Edilmeli?

1. Doktor raporu

Uçak bileti alırken genellikle size hamile olup olmadığınız sorulmaz ancak güvenlik bölümlerinden geçerken size uçuş izninizi soracaklardır. Bu nedenle siz uçuştan en geç 7 gün öncesine kadar doktorunuzdan uçabileceğinize dair raporunuzu alarak yanınızda bulundurun. Yurt dışı için raporun İngilizce olarak da bir örneğinin hazırlanması sizi olası aksiliklerden koruyacaktır.

2. Egzersiz unutulmamalı

Her birey için önemli olan uçuş sırasındaki egzersizler hamileler için daha önemli olmaktadır. Anne adaylarında metabolizma daha hassas olduğu için egzersizlerin düzenli yapılması gerekmektedir.

3.Koltuk seçimi çok önemli

Acil çıkış kapılarının olduğu koltuklar daha geniş oturum alanına sahip olduğundan bu koltukların seçilmesi hamileler için hareket kolaylığı sağlayacaktır. Bunun yanında koridor tarafında oturmak da koridorda sık sık yürüyüş yapmak ve tuvalete gitmek için hamilelere avantaj sağlayacaktır.

4.Sıvı tüketimi

Hamilelerin sıvı ihtiyacı normal bireylere göre daha fazladır. Bu nedenle yeterli miktarda su tüketilmeli ve çay, kahve ve gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır.

5.Rahat kıyafetler tercih edilmeli

Hamile bayanların vücutları daha fazla gerildiği için rahatsız kıyafetler giyilmesi bebek ve anne adayı için riskli ve rahatsız edici olabilir. Bu nedenle spor kıyafetlerin ve rahat ayakkabıların tercih edilmesi konforlu ve risksiz bir seyahat için önemlidir.

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

9 saat önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

1 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 gün önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

3 gün önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

3 gün önce

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görülmesi Gereken 61 Yer

Münih nerede & Hangi ülkede? Avrupa'nın önemli ülkelerinden Almanya'nın kültürel açıdan en önemli şehri olarak…

2 hafta önce