Hamilelikte Uçak Yolculuğu Hakkında Merak Edilenler

Anne ve baba adaylarının en merak ettiği konuların başında hamile annelerin uçak yolculuğu yapmasında bir sakınca olup olmadığıdır. Uzmanlar genel tedbirlerin alınması halinde eğer hamilelikte herhangi bir sorun yoksa anne adayının uçak yolculuğu yapmasında herhangi bir sorun olmayacağını belirtmektedir. Ancak hamileliğin 7. ayından itibaren uçuş yapabilmek için anne adayının doktor raporu alması şart.

Bu arada anne adaylarıyla rahatlatıcı bir bilgiyi de paylaşalım. Havaalanlarındaki güvenlik kabinleri X ray ışınlarıyla çalışmadığı için bebekler için herhangi bir tehdit oluşturmazlar. Ayrıca uçaklardaki kabin basıncı da bebeklerin sağlığı için bir risk faktörü değildir.

Hamilelikte Uçak Yolculuğu Esnasında Nelere Dikkat Edilmeli?

1. Doktor raporu

Doktor raporu

Uçak bileti alırken genellikle size hamile olup olmadığınız sorulmaz ancak güvenlik bölümlerinden geçerken size uçuş izninizi soracaklardır. Bu nedenle siz uçuştan en geç 7 gün öncesine kadar doktorunuzdan uçabileceğinize dair raporunuzu alarak yanınızda bulundurun. Yurt dışı için raporun İngilizce olarak da bir örneğinin hazırlanması sizi olası aksiliklerden koruyacaktır.

2. Egzersiz unutulmamalı

Hamilelik egzersizi

Her birey için önemli olan uçuş sırasındaki egzersizler hamileler için daha önemli olmaktadır. Anne adaylarında metabolizma daha hassas olduğu için egzersizlerin düzenli yapılması gerekmektedir.

3.Koltuk seçimi çok önemli

Uçak

Acil çıkış kapılarının olduğu koltuklar daha geniş oturum alanına sahip olduğundan bu koltukların seçilmesi hamileler için hareket kolaylığı sağlayacaktır. Bunun yanında koridor tarafında oturmak da koridorda sık sık yürüyüş yapmak ve tuvalete gitmek için hamilelere avantaj sağlayacaktır.

4.Sıvı tüketimi

Sıvı Tüketimi

Hamilelerin sıvı ihtiyacı normal bireylere göre daha fazladır. Bu nedenle yeterli miktarda su tüketilmeli ve çay, kahve ve gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır.

5.Rahat kıyafetler tercih edilmeli

Hamilelik

Hamile bayanların vücutları daha fazla gerildiği için rahatsız kıyafetler giyilmesi bebek ve anne adayı için riskli ve rahatsız edici olabilir. Bu nedenle spor kıyafetlerin ve rahat ayakkabıların tercih edilmesi konforlu ve risksiz bir seyahat için önemlidir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin