Gökçeada Kamp Yerleri – Gökçeada’da Kamp Yapılacak En İyi 13 Yer!

Türkiye’nin en batı noktası olan Gökçeada, Çanakkale’nin kamp ve deniz tatili yapmak için tercih edebileceğiniz yerlerinden biridir. Çanakkale’den feribotla ulaşılabilen Gökçeada, Türk ve Yunan mimarisine özgü köyleri, Aydıncık ve Kefalos gibi harika plajları ve sörfçüler için muhteşem koylara ev sahipliği yapan sessiz sakin bir yerdir.

İçeriğimizde yer alan tüm kamp yerlerine ulaşım için öncelikle Çanakkale’den Gökçeada’ya giden feribotlara binmeniz gerekiyor. Gestaş Deniz Ulaşım feribotları ile yapılan seferler Çanakkale’de Kabatepe Feribot İskelesi’nden başlayıp yaklaşık 1 saat 15 dakika sonra Gökçeada Kuzu Limanı’nda son buluyor. Henüz yola çıkmadan önce 444 0 752 numaralı telefonu arayabilir veya Gestaş internet sitesinden Kabatepe (Çanakkale) – Kuzu Limanı (Gökçeada) seferlerine ve ücret tarifelerine bakabilirsiniz.

Bu yazımızda, Gökçeada’da çadır kampı, karavan veya bungalov konaklaması yapabileceğiniz en iyi ücretli ve ücretsiz kamp yerlerini bulacak, sunduğu olanaklar, ücretleri ve ada içi ulaşımı hakkında pratik bilgileri okuyacaksınız.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Yıldız Koyu Kamp Alanı

Yıldız Koyu Kamp Alanı

Adanın kuzeyinde kalan Yıldız Koyu, bakir doğası ve sessizliği ile Gökçeada’yı ziyaret edip kafa dinlemek isteyenler için ideal bir ortam sunuyor. Koyun çevresi irili ufaklı yükseltilerden oluşuyor ve yer yer çimenlik olan olsa da kahverengiye çalan bir toprak tonuna sahip. Koy çevresinde denize girebiliyorsunuz. Ücretsiz plaj ve kamp yeri mevcuttur. Ancak ücretsiz olması beraberinde WC, elektrik, duş ve şezlong gibi ihtiyaçlarınızı karşılama noktasında da eksik kalıyor.

Koyun kıyı yerleri fazla derin olmamakla birlikte suyu dalgasızdır. Turkuaza çalan deniz rengi kıyıdan uzaklaştıkça yerini koyu maviye bırakıyor. Bu renk değişimi de ziyaretçisine seyir zevki yüksek bir manzara sunuyor. Ayrıca buradaki farklı kaya oluşumları da fotoğraflanmaya değer güzelliktedir. Yalnız Yıldız Koyu’nun aşırı rüzgâr aldığını ve denizinin de dalgalı olduğunu hatırlatmak isteriz. Yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı koya yakın olan bir diğer kamp alanı Yıldız Arkadia Kamping’den karşılayabilirsiniz.

Koy etrafında dilediğiniz düzlüğe kamp atıp, gece denizin dalga sesleri ve esen rüzgâr ile birlikte deliksiz bir uyku uyumanız mümkün. Gece saatlerinde etraf ıssız olsa da herhangi bir tehlike söz konusu değildir.

Yıldız Koyu’na ada merkezinden hareket eden minibüslere binerek Kaleköy’e gelebilir ve buradan sonra yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşabilirsiniz. Özel aracıyla gelecek olanlar Kuzu Limanı’na vardıktan sonra Gökçeada merkezine gelmeden önce İsmail Gaspıralı Caddesi yönüne dönerek buradan tabelalar yardımıyla önce Bademli sonra Yenibademli beldelerini geçtikten sonra Yıldız Koyu’na giden Yenibademli Köyü iç yolunu kullanıp koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Not: Bu bölgede yaşayan okurlarımızdan gelen geri bildirimlere göre Yıldız Koyu’nda kıyılara ve düzlüklere kamp kuranlar Jandarma tarafından uyarılmakta, gece dahi olsa kaldırılmaktadır. Mağdur olmamak adına lütfen bunu göz önünde bulundurmanızı, mümkünse yöre halkı tarafından bilgi almanızı önemle rica ederiz.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Çadır konaklama yerleri, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aydıncık Sahili Kamp Alanı

Aydıncık Sahili Kamp Alanı

Bu defa adanın güneyine iniyoruz. Aydıncık Plajı, hem kamp severlerin hem de çocuklu ailelerin tercih ettiği adanın güzel noktalarından biridir. Gökçeada merkezine yaklaşık 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Adanın kuzeyi gibi güney bölgesi olan Aydıncık sahili de rüzgârıyla biliyor. Öyle ki sörfçülerin çoğunlukla tercih ettiği bir yer. Hatta plaja yakın sörf ve eğitim merkezi de bulunuyor.

Aydıncık Plajı, Yıldız Koyu’nda olduğu gibi ücretsiz kamp atabileceğiniz müsait alanlara sahip. İster deniz kıyısına ister iç kesimlere çadırınızı kurup gece gönül rahatlığıyla uyuyabilirsiniz. İhtiyaçlar noktasında yiyecek ve içeceklerini plaja yakın büfe yerlerinden temin edebilirsiniz. WC, elektrik ve duşa ihtiyacınız olursa ister konaklama yerlerinden isterseniz yakındaki ücretli plaj veya kamp alanlarından bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plaja yürüme mesafesinde Şen Kamping ve Surf Inn Kamping bulunuyor.

Aydıncık Plajı’na ulaşımınızı ada içi çalışan Eşelek-Aydıncık Plajı yönüne giden minibüslere binerek kolayca sağlayabilirsiniz. Adaya kendi aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız Kuzu Limanı’na yanaştıktan sonra Gökçeada merkeze gelip buradan Anafartalar Caddesi’ne döndükten sonra Eşelek’e ve sonra tabelalar yardımıyla Aydıncık Plajı’na gelebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik, duş, soyunma kabinleri, şezlong, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz. Plaj boyunca yer alan işletmelerin kendi alanlarında ücretli çadır kampı yaparak bu olanaklardan ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sualtı Milli Park Koyu Kamp Alanı

Sualtı Milli Park Koyu Kamp Alanı

Adanın belki de en ıssız yeridir. Burası için el değmemiş bir doğa harikası tanımlamasını yapabiliriz. Çünkü ne bir yolu var ne de bir tesisi. Bu sizi tedirgin etmesin. Güvenlik noktasında sizi rahatsız edecek hiçbir canlı türü yok. Etrafta insanoğlu görürseniz de kuvvetle muhtemel sizin gibi kampa gelmiş birisidir. Sualtı Milli Park Koyu her ne kadar Kuzu Limanı’na yakın bir yer gibi görünse de ne yazık ki iyi bir ulaşım altyapısına sahip değil. Koya en yakın 2 km kala yok bitiyor. Eğer aracınızla geliyorsanız park etme riskini göze almanız ve sonrasında 2 km yolu yürümeniz gerekecek. Ancak karşılaşacağınız manzara ve sessizlik buna değecektir.

Koyda herhangi bir tesisin olmadığını söylemiştik. Bu nedenle, eğer kamp için burayı tercih ederseniz yiyecek ve içecek stokunuzu yapıp buraya öyle gelmelisiniz. Kıyı kenarları sarp kayalık olsa da, çadırınızı kurabileceğiniz düzlükler mevcut. Issızlığın verdiği muhteşem sessizliği kendinizi dinlemek ve unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamak adına avantaja çevirmek isteyebilirsiniz. Etraf göz alabildiğine uçsuz bucaksız bir deniz manzarasıdır. Eğer yalnızsanız bu manzaraya karşı dalıp gitmek, arkadaşlarınızla geliyorsanız kamp ateşinizi yakıp etrafında muhabbet etmek inanılmaz bir zenginlik olacaktır.

Ulaşım altyapısı ne yazık ki yetersizdir. Aracınızla geliyorsanız Kuzu Limanı’na yanaştıktan sonra 5 km kadar yol gidip, kalan yolu yürümeniz gerekecek. Eğer yaya geliyorsanız ve bu mesafeyi yürürüm derseniz tabana kuvvet.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Ücretsiz yerlerde WC, duş ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Koy çevresinde yer alan işletmelerin kendilerine ait bölgelerinde ücretli kamp atarak WC, elektrik, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, büfe ve otopark gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretli ve ücretsiz kamp alanları mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Kefalos Plajı Kamp Alanı

Kefalos Plajı Kamp Alanı

Aydıncık Plajı ile aynı konumda bulunan Kefalos Plajı da adanın denize girilebilecek güzel yerlerinden biridir. Suyu berrak, kumsalı tertemizdir. Ada sakinleri başta olmak üzere İstanbul ve Çanakkale gibi çevre yerlerden gelen pek çok kişi Kefalos Plajı’nı tercih ediyor. Tesisleşme altyapısı tamamlanmış ve gelenlere eksiksiz bir hizmet sunuluyor. Çocuklu aileler adaya geldiklerinde burayı tercih edebilirler. Kamp atmayı düşünenler için de plajın çevresinde ücretsiz yerler bulunmakta. İster kıyıda ister iç kesimlerde çadırınızı kurabileceğiniz düzlükler mevcut. Ancak burada yapacağınız kamp esnasında şezlong, soyunma kabini ve duş gibi imkânlardan doğal olarak yararlanamıyorsunuz.

Kefalos Plajı çevresinde kamp atmayı düşünüyorsanız, tüm gününüzü ücretli plaj yerinde geçirebilir, yeme içme, duş, WC ve şezlong gibi olanaklardan yararlanabilir, günün sonunda tesisten ayrılarak çevredeki ücretsiz yerlere çadırınızı kurarak, denizin dalga sesleri eşliğinde keyifli bir uyku uyuyabilirsiniz. Denizi çocuklar ve yüzmeyi pek bilmeyenler için de uygun. Şemsiye, şezlong gibi ihtiyaçlarınızı buradaki birkaç farklı işletme kiralama usulüyle veriyor. Büfe ve restoran da bulunmaktadır.

Kefalos Plajı’na Gökçeada merkezinden ulaşmak oldukça basit. Merkezden yola çıkıp Eşelek’e geldiğinizde tabelaları takip ederek plaja gelebilirsiniz. Buradaki işletmelerin kendine ait otopark alanları mevcuttur. Ayrıca Gökçeada merkezinden Kefalos Plajı’na düzenli olarak toplu taşımalar çalışmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik, duş, soyunma kabinleri, şezlong, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz. Plaj boyunca yer alan işletmelerin kendi alanlarında ücretli çadır kampı yaparak bu olanaklardan ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretli ve ücretsiz kamp alanları mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Uğurlu Köyü Kamp Alanı

Uğurlu Köyü Kamp Alanı

Adanın Batı ucunda yer alan Uğurlu Köyü, şehir hayatından bunalıp yakın bir yerlere kaçmak isteyen ve doğal köy hayatını yaşamayı arzulayan herkes için oldukça huzurlu bir ambiyans sunuyor. Köyde yerleşim sayısı oldukça az. Dolayısıyla yaşayan sayısı da bir o kadar az. Köyün çevresi gibi içerisi de adeta bir botanik bahçesini andırıyor. Neredeyse her sokağında yemyeşil bir ağaç dikilidir. Ağaçların gölgesini ada mimarisine uygun tek ve çift katlı evler oluşturuyor. Köy yeri küçük olduğu için birkaç saatte gezebiliyorsunuz ancak günün kalan zamanını köy kahvesine giderek ada yerlileriyle geçirebilirsiniz. Demli bir bardak çay içip oranın insanlarıyla sohbet etmek keyifli olacaktır.

Köyde Uğurlu Camii adında tarihi bir yapı bulunuyor. Buraya kadar gelmişken mutlaka bu yapıyı da görmenizi tavsiye ederiz. Cami küçük ancak mimarisi biraz farklıdır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı bakkal ve marketlerden karşılayabiliyorsunuz. Çadır kampı düşünmeyenler için köy yerinde pansiyon ve apart konaklama yerleri bulunmaktadır. Çadır kuracak olanlar ise köyün çevresinde dilediği yere kamp atabilirler. Ücretsiz ve güvenlidir. Köy sakinleri tarafından herhangi bir uyarıya maruz kalmazsınız.

Ada içerisinde tüm köyleri gösteren tabelalar mevcut. Gökçeada merkezinden çıktıktan sonra Batı yönüne doğru sürüp önce Şahinkaya Köyü’ne geleceksiniz sonra Şirinköy yolunu takip ederek Uğurlu Köyü’ne varacaksınız. Köy yerinde aracınızı ücretsiz park edebileceğiniz boş yerler bulunmaktadır. Ayrıca Gökçeada merkezinden Şahinkaya ve Uğurlu köylerine toplu taşıma araçları gitmektedir.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları ve denize girilebilir alanlar. WC, elektrik, duş imkânları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız dâhil diğer tüm ihtiyaçlarınızı Uğurlu Köyü’ndeki bakkal veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kaleköy Limanı Kamp Alanı

Kaleköy Limanı Kamp Alanı

Burası Gökçeada Sualtı Milli Parkı sınırlarının başladığı nokta olan adanın kuzeyi Kaleköy. Aynı adı taşıyan bir limana da sahip olan köy yeri hem denize kıyı hem de köyün çevre yerlerinde ücretsiz çadır kampı atabileceğiniz geniş bir alana ev sahipliği yapıyor. Çadır karavanın yanında elbette düzgün asfalt yolu sayesinde karavan sahipleri de gelebiliyor. Küçük bir yerleşim yeridir. Köy merkezinde restoran, market ve kahve gibi yerler mevcut. Dileyen pansiyon veya apart yerlerinde de kalabilir. Gökçeada merkeze yaklaşık 7-8 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Kamp sırasında kıyı yerleri dolaşabilir, deniz manzarasına karşı yürüyüşler yapabilirsiniz. Ayrıca vakti zamanında ada halkını korsanlardan korumak için inşa edilmiş bir kale bulunmaktadır. Burayı da ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

Kale Köyü’ne özel araçlarıyla gelecek olanlar Kuzu Limanı’na yanaştıktan sonra Gökçeada merkez istikametinde ilerleyip merkeze gelmeden İsmail Gaspıralı Caddesi yönüne saparak tabelaları takip ederek Kale Köyü’ne ulaşabilirler. Ayrıca ada merkezinden köye düzenli olarak toplu taşıma araçları da bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı köy merkezindeki market veya bakkallardan temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Mavi Koy Kamp Alanı

Mavi Koy Kamp Alanı
Fotoğraf: Mesut Özer

Burası da aynı Sualtı Milli Parkı Koyu gibi izbe bir yerdedir. Araçla ne yazık ki gidilemiyor. Yürümek isteyenler ise yaklaşık yarım saatlik zorlu bir patika yolu gözden çıkarmaları gerekiyor. Koydan bahsedecek olursak, malum ulaşılması güç olduğu için oldukça doğal ve tabii ki sessiz. Yalnızca dalga seslerini duyabileceğiniz Mavi Koy, sarp kayalıklı irili ufaklı bir yükselti içerisinde yer alan, sahili olmayan ve de denizi dalgalı olan bir yer.

Eğer burada kamp atmayı kafanıza koyduysanız mutlaka ama mutlaka Kale Köyü’nden tüm ihtiyaçlarınızı stoklayıp öyle gitmelisiniz. Fakat ağır bir sırt çantasıyla da bu yolu yürümek inanın çok zor olacaktır. Ancak bu zorluğun mükâfatı muhteşem bir sessizlik olacaktır. Yalnız başınıza gelmeniz ipek tavsiye etmeyiz. İki veya daha fazla arkadaş grubunuzla buraya gelebilir, kamp ateşinizi yakın dalga sesleri eşliğinde koyu bir muhabbet edebilirsiniz. Günün sonunda ise yıldızların altında mışıl mışıl uyuyup bu gününüzü unutulmaz kılabilirsiniz.

Mavi Koy’a gelebilmeniz için önce Kale Köyü’ne gelmeli ve buradan 10 dakikalık bir yürüyüşle Yıldız Koyu’na gelip isterseniz ihtiyaçlarınızı buradan karşıladıktan sonra doğu yönüne doğru yürümeniz gerekiyor. Daha önce yürüyenler sayesinde bir patika yolu mevcut. Ancak yolu karıştırdığınız vakit gerisin geriye dönmeniz gerekecek. Çünkü Mavi Koy’a giden yalnızca tek bir patika yol var.

Not: Bu bölgede yaşayan okurlarımızdan gelen geri bildirimlere göre Mavi Koyu’nda kıyılara ve düzlüklere kamp kuranlar Jandarma tarafından uyarılmakta, gece dahi olsa kaldırılmaktadır. Mağdur olmamak adına lütfen bunu göz önünde bulundurmanızı, mümkünse yöre halkı tarafından bilgi almanızı önemle rica ederiz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Gizli Liman Kamp Alanı

Gizli Liman Kamp Alanı

Burası Türkiye’nin en Batı noktası olarak geçiyor. Aynı zamanda Gökçeada’nın da Batı yönüdür. Uğurlu Köyü’nden ulaşılabilen Gizli Liman, geniş bir kumsal alanı, tertemiz denizi ve yakınındaki Uğurlu Plajı’ndaki işletmeleri ile hem denize girebileceğiniz hem de kamp atabileceğiniz bir yer. Diğer koylara kıyasla daha ulaşılabilir bir yer olan Gizli Liman, Uğurlu Plajı’na 200 metre uzaklıkta yer almakta. Ücretsiz bir yer olduğu için kamp severlerin tercih ettiği bir yerdir. Ancak temel ihtiyaçlar noktasında herhangi bir tesis bulunmuyor. Kamp öncesi Uğurlu Plajı’ndan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayıp buraya öyle gelebilirsiniz.

Özel aracıyla gelecek olanlar için yolunun biraz problemli olduğunu söyleyebiliriz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise Uğurlu Köyü’ne geldikten sonra Uğurlu Plajı yönünde kıyıyı takip ederek Gizli Liman’a gelebilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Uğurlu Plajı’ndaki işletmelerden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Şen Kamping

Adanın güneyi Aydıncık ve Kefalos Plajı’nın olduğu konumda birkaç güzel kamp alanı bulunuyor. Bunlardan biri de Şen Kamping’dir. Kefalos Plajı’na yürüme mesafesinde bulunan Şen Kamping aynı zamanda sahile kıyısı olan çadır, karavan ve bungalov konaklama imkânı sunan yerlerden biridir. Dileyen tesisin çadırlarından da kiralama yapabiliyor. Burası için denize kıyı demiştik. Uçsuz bucaksız denizin maviliklerinin görülebildiği kamp alanı geniş bir arazi üzerinde zemini düz ve toprak alandan oluşuyor. Kamp alanı içerisinde göze hitap eden yeterli sayıda ağaçlık alan mevcut. Ancak gölgelik alan ne yazık ki az.

Tesis, konaklama yapacak konukları için tüm temel gereksinimlere ek olarak orta büyüklükte bir restoran alanı, plaj, şemsiye ve şezlong gibi artılar sunuyor. Aileler için çocuklarının vakitlerini geçirebilecekleri oyun alanı da bulunmaktadır. Plajda hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri gibi olanaklar mevcut olup, birkaç adımlı yürüme sonrası denize girebiliyorsunuz. Bungalov odaları özel WC, banyo, klima ve TV ünitesi ile donatılmıştır.

Ulaşımı tüm ada genelinde olduğu gibi kolaydır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Eşelek Köyü’nü geçtikten sonra Kefalos Plajı istikametinde ilerleyerek kamp alanına ulaşabilirler. Tesisin, raç sahipleri için otopark alanı mevcuttur. Toplu taşıma araçları ise Gökçeada merkezinden düzenli olarak bu bölgeye ulaşım hizmeti vermektedir.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanım mutfak alanı, denize girilebilir alan, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, çocuk oyun alanı, otopark alanı ve yürüyüş parkurları.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, karavan konaklama 100 TL, oda konaklama 180 TL.

Telefon: 0286 898 10 20

Web Sitesi: https://sen-kamping.business.site/

Haritada Görüntüle >

Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı

Yıldızkoy Arkadia Kamp Alanı

Gökçeada Sualtı Milli Parkı’ndan bahsetmiştik. Arkadia Kamp Alanı da buraya birkaç adımlık yürüme mesafesinde bulunuyor. Koyun tam ortasında, denize sıfır bir noktada bulunan Arkadia Kamp Alanı, adanın gelişmiş ve tam donanımlı kapasiteye sahip hizmet veren yerlerinden biridir. Hizmetleri arasında plaj, bar, restoran ve kamp alanı bulunmaktadır. Özellikle İstanbul’dan gelmeyi planlıyorsanız sizin için iyi bir hafta sonu kaçamağı rotasıdır. Gününüzü keyifli kılacak pek çok etkinlik bulunuyor. Gün ortası güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, barında soğuk içeceklerinizi yudumlayıp müziğin keyfini çıkarabilir, gece olduğunda ise milyarlarca yıldızın altında denizin ruhunuzu okşayacak dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uykuya dalabilirsiniz.

Bölge, sualtı yaşamı koruma altında olan bir yer. Bu nedenle burayı tercih ederseniz mutlaka şnorkel dalış yapmayı unutmayın. Suyun altında keşfedebileceğiniz harika bir renk cümbüşü sizi bekliyor olacak. Dileyen bölgede yürüyüş yapıp fotoğraflar da çekebilir. Yıldız Koyu, yürüyüş yapabileceğiniz patika yollara sahiptir. Su ve yiyeceklerinizi kamptayken stoklayabilir ve yürüyüşe başlayabilirsiniz. Belki gün batımını tepe bir noktadan izlemek de isteyebilirsiniz.

Çadır kampı düşünenler için tesis, çadırı olmayanlara içinde yatak ve nevresimi olan kendi çadırlarından da kiralama yapabiliyor. Evcil hayvan sahiplerine de kapılarını açmaktadır. Ayrıca mangal yapmaya da izin veriliyor. Tesisin plajında şemsiye ve şezlonglar ise ücretlidir.

Özel araçlarıyla gelecek olanlar Kuzu Limanı’ndan çıktıktan sonra Kaleköy istikametini takip edip, Yıldız Koy tabelası yönüne devam ederek yaklaşık 500 metrelik bir sürüş sonrası kamp alanına ulaşabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için ada merkezinden Kaleköy yönüne giden minibüsler bulunmaktadır. Köye yaklaştığınızda şoföre sizi Uysallar marketin olduğu yerde indirmesini söyleyin. Buradan yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş sonrası kamp alanına gelebilirsiniz.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, sıcak su, çamaşır makineleri, Wi-Fi, restoran, otopark alanı, mangal yakılabilir alan, buzdolabı, şarj amaçlı prizler, kamp içi oturma grupları, denize girilebilir alan ve soyunma kabinleri. Plajdaki şemsiye ve şezlonglar ücretlidir.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 70 TL, işletmenin çadırlarında konaklama ücreti 100 TL. Bayram tatili dönemlerinde ise kendi çadırıyla gelenler 90 TL, işletmenin çadırlarında konaklama ücreti 120 TL. 2-6 yaş arası ücretsiz, 6-12 yaş arası %50 indirimlidir.

Telefon: 0286 887 28 46

Web Sitesi: http://www.yildizkoy.com/

Facebook: https://www.facebook.com/YildizKoyArkadia/

Haritada Görüntüle >

Surf Inn

Gökçeada Surf-Inn Kamp Alanı

Kefalos Plajı’nın kenarında, denize sıfır bir noktada bulunan Surf-Inn, Kite Surf tutkunu biri tarafından hayata geçirilmiş yerlerden biridir. Çadır ve karavan konaklamasının yanı sıra 7 adet bungalov ile oda konaklama hizmeti de vermektedir. Tesis geniş bir arazi üzerinde tamamıyla çimenlik alan üzerine kuruludur. Bahçesinde çam ve meyve ağaçları bulunuyor. Vaktinizi geçirebileceğiniz dinlenme alanları ve denizin keyfini çıkarabileceğiniz plaj yeri de bulunmaktadır.

Karavan sahipleri de rahatlıkla burayı kullanabilir. Kamp süresi boyunca elektrik ihtiyaçlarınız özel elektrik panolarla sağlanmakta olup, yeme içme ihtiyaçlarınızı da tesisin restoran bölümünden karşılayabiliyorsunuz. Ayrıca 24 saat sıcak su bulabilmek mümkün. Burada bulunduğunuz süre boyunca kite surf, scuba, balıkçılık, bisiklet ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Bu tür aktiviteler özellikle bölgeyi keşfetmek için iyi bir fırsattır.

Kamp alanına özel araçlarıyla gelecek olanlar ada merkezinden Eşelek Köyü yönünde devam ederek Tuz Gölü-Kefalos Plajı istikametinde ilerleyip tesise ulaşabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için de Gökçeada merkezinden minibüsler düzenli olarak sefer yapmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, otopark alanı, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri, plaj, şemsiye ve şezlong (konaklama ücretine dâhil), soyunma kabinleri, uçurtma sörfü, tüplü dalış, balıkçılık, doğa yürüyüş parkurları.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 600 TL. Bungalov konaklama ücreti sezonluk ve resmi tatillere göre değişkendir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncen fiyat bilgisini alabilirsiniz.

Telefon: 0533 293 22 08

Web Sitesi: http://www.gokceadasurfinn.com/

Instagram: https://www.instagram.com/gokceadasurfinn/

Haritada Görüntüle >

Laz Koyu Kamp Alanı

Laz Koyu Kamp Alanı

Burası için adanın en iyi plajlarından birisi deniliyor. Laz Koyu Plajı, adanın güneybatısında kalan, temin denizi ve hizmet veren işletmesi ile tercih edebileceğiniz bir yer. Plajda şezlong, şemsiye, yeme içme ve WC gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunuyor. Plajı kumsal ve temiz. Çocuklu aileler de tercih edebilir. Özellikle hafta sonları kalabalık olduğundan dolayı şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçları karşılama noktasında erken gitmeye fayda var.

Laz Koyu’na Gökçeada merkezinden çıktıktan sonra Batı yönüne ilerleyip Şahinkaya Köyü’nü geçtikten hemen sonra Tepe Köyü’ne gelmeden önce sola dönüp doğrudan ulaşabilirsiniz. Ancak yolun son 1 km’lik kısmı olan koya iniş yolu topraklı ve ilerlemeyi güçleştirmektedir. Toplu taşıma ulaşımı ise ne yazık ki yapılmıyor. Çocuklu aileyseniz ve geceyi burada sonlandırmak isterseniz Laz Koyu Konuk Evi adında bir konaklama yeri mevcuttur.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, plaj, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, minder, büfe, çadır kamp alanları ve konuk evi.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL, 2 şezlong ve 1 şemsiye 30 TL.

Haritada Görüntüle >

Vagon Camping

Vagon Camping, Gökçeada

Gökçeada’ya hafta sonu gezi amaçlı geliyor ve yalnızca 1 veya 2 gün kalıp ertesi sabah oyalanmadan dönmeyi düşünüyorsanız o halde tam da adanın merkezinde hem çadır kampı hem de bungalov konaklama hizmeti veren Vagon Camping’i tercih edebilirsiniz. Burası ada merkezinde, geniş bir arazi üzerine kurulu, etrafı çam ağaçları ile çevrili doğa ile iç içe bir yer. Kamp alanı içerisindeki rengârenk kutu kutu bungalovlar buraya harika bir hava katmış. Bahçesi, taşlarla döşeli patika yollara sahiptir. Merkezde olmasına rağmen gürültüden izole bir yer. Hem adanın dört bir yanını saran denizin tatlı esintisi hem de doğanın cömertçe sunduğu bol oksijeni eşliğinde rahat bir kamp tatili yapabilirsiniz.

Tesis, kamp süreniz boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tüm temel gereksinimleri sunmaktadır. Restoranından taze deniz ürünlerine ek olarak ev yemekleri lezzetinde yemeklerinizi yiyebilir, soğuk alkollü-alkolsüz içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Üstelik mangal da yakabiliyorsunuz. Akşamları ise bir hayli renklidir. Diğer kamp sakinleri ile bir araya gelip keyifli sohbetler edebilir, uzun yıllar sürecek dostluğun ilk adımını burada atabilirsiniz.

Vagon Camping, Gökçeada merkezinde olduğu için ulaşımı da son derece basittir. Çanakkale’den feribota binip Kuzu Liman’a vardıktan sonra hiçbir yöne sapmadan doğruca tesise gelebilirsiniz. Tesis, Gökçeada Merkez Camii’nin 2 sokak arkası Anafartalar Caddesi yolu üzerinde kalmaktadır. Araç sahipleri için otopark alanı mevcuttur.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, mangal yakılabilir alan, ortak kullanım mutfak alanı, bahçe ve dinlenme alanı ve otopark yeri.

Kamp Ücreti: İletişim dahilinde sorunuz.

Telefon: 0530 048 19 19

Instagram: https://www.instagram.com/wagon_concept/

Haritada Görüntüle >

“Gökçeada Kamp Yerleri – Gökçeada’da Kamp Yapılacak En İyi 13 Yer!” üzerine 5 yorum

  1. İyi günler,

    Gökçeada’da kamp alanı olarak tahsis edilmiş yerler dışında kamp kurulması 2020 yazı itibariyle yasaklanmıştır. Örneğin Yıldız Koyu ve Mavi Koyu’nda kıyılara ve düzlüklere kamp kuranlar Jandarma tarafından gece dahi olsa kaldırılmaktadır. Lütfen kampçıları doğru yönlendirmek adına yazıyı düzeltelim. İnsanlar geçen sene çok mağdur oldu.

    Yanıtla
    • Merhabalar,

      Değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. İlgili koylara bu uyarınızı not olarak düştük. Yöre insanı olduğunuzu düşünüyoruz. Eğer öyleyse, lütfen bize Gökçeada’da varsa diğer yasak olan kamp yerlerini de söyleyiniz.

      İlginiz için teşekkürler.

      Yanıtla
  2. Ada yıldırım, çekme karavan ile de yasak mıdır koy ya da tenha noktaya park edip konaklamak? Pandemi sebebiyle karavan park tarzı yerlerde kalmak istemiyoruz. Bilgi verebilir misiniz?

    Yanıtla
    • Merhaba Ada bey bahsettiğinz yeri deneyimlemedik fakat iletişim numarası varsa sormak daha garanti olacaktir.

      Şimdiden iyi tatiller.

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin