Gökçeada Gece Hayatı ve Hayran Kalacağınız 13 Mekan

Gökçeada gece hayatı bakımından meyhanelerin ağırlıkta olduğu, huzurlu, sakin ve nezih mekanlara ev sahipliği yapıyor.

Gökçeada gece hayatı başlıklı yazımızda, sizlere rehberlik etmesi için adada bulunan en güzel mekanları derleyerek bir liste haline getirdik. Hazırladığımız bu içerik sayesinde, Gökçeada seyahatinize eğlence katmaya ne dersiniz?

Meyhaneler

1. Meraklis Taverna

Meraklis Taverna

Gökçeada gece hayatı mekanları arasına, 2019 yazında, henüz yeni katılmış olan Meraklis Taverna, Tepeköy mevkiinde bulunuyor. Meraklis Taverna, köy meydanında, eski taştan bir Rum evininin bahçesinde, Gökçeada manzarasına hakim konumuyla, şimdiden adadaki en gözde meyhanelerin arasında yer alıyor. Mezeleri, ızgara çeşitleri ve deniz ürünleriyle oldukça geniş bir menüye sahip olan Meraklis Taverna, Ege ve Yunan mutfağından esintiler taşıyor.

Türk ve Rum ezgileriyle, Gökçeada’nın panoramik manzarası eşliğinde rakınızı içip, keyifli bir akşam geçirebileceğiniz Meraklis Taverna’ya gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Meraklis Taverna, haftanın yedi günü, 17.00 ile 03.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Tepeköy Yolu, No:246, 17760 Tepeköy, Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0533 098 42 52

2. Son Vapur

Son Vapur

İstanbul Ortaköy’de ve İstiklal Caddesi’nde şubesi bulunan Son Vapur, 2018’de başladığı Gökçeada gece hayatı macerasına devam ediyor. Son Vapur, Zeytinliköy mevkiinde, otel ve restoran olarak hizmet veriyor. Son Vapur, ‘İmroz (Gökçeada) geleneksel lezzetleri’ adı altında, adaya özgü yemeklerden oluşan zengin menüsünün yanı sıra, yerel şarapları da içeren özenle hazırlanmış şarap menüleriyle misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor.

Mekanda, gidenler tarafından önerilen ve mutlaka denenmesi gereken lezzetlerin başında ”buharda oğlak, kuzu dolma, ahtapot füme, kavurma, fener balığı, beğendili karides, sıcak ot tabağı, horyatiki salata ve balık simidi” yer alıyor.

Gökçeada’da canlı müzik eşliğinde, keyifli bir akşam geçirmek için tercih etmeniz gereken meyhanelerin başında gelen Son Vapur’a gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Son Vapur, haftanın yedi günü, 11.30 ile 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Tepeköy girişi No:461, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0538 415 57 00

3. Adada Dört Mevsim Restoran

Adada Dört Mevsim Restoran

Gökçeada’da Kaleköy Limanı mevkiinde yer alan Adada Dört Mevsim Restoran, denize sıfır konumuyla adanın en güzel meyhanelerinin arasında gösteriliyor. Ege mutfağı ve deniz mahsullerinden oluşan menüsü, yerel şarapları ve renkli atmosferiyle dikkat çeken mekan, Adada Dört Mevsim Otel’in bünyesinde hizmet veriyor.

Restoranda vakit geçirebilmek için otelde konaklama şartı bulunmamakla birlikte, rezervasyon yaptıran herkes bu şahane mekana girebiliyor. Gün batımında, denize nazır bir ortamda, sevdiklerinizle hoş bir akşam geçirmek için tercih edebileceğiniz Adada Dört Mevsim Restoran, yaz-kış demeden hizmet vermeye devam ediyor.

Adres: Barbaros Cad. No:36, 17760 Kaleköy, Gökçeada/Çanakkale

İletişim: (0286) 887 33 63

4. Angelikis Taverna

Angelikis Taverna

Gökçeada, Tepeköy’de bulunan mekanlardan biri olan Angelikis Taverna, köy kahvesinin karşısında yer alıyor. Doğma büyüme Tepeköylü olan Angelika adlı bir hanımefendinin işlettiği restoran, 2016’dan bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

Saganaki, Ahtapot, tarama, tirokaftesi, kendi keçi peynirleri ve lakerda, yaprak ciğer, cibes ve Rum pilaki gibi Yunan ve Türk mezelerinden oluşan geniş menüsü ve oğlak tandırıyla meşhur olan Angelikis Taverna, tüm köyü gören manzarasıyla da görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Angelikis Taverna, Rum meyhanesi tarzıyla, Gökçeada gece hayatı ve meyhaneleri açısından oldukça popüler! Özellikle yaz mevsiminde, canlı müziğin de etkisiyle tıklım tıklım dolan mekana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Angelikis Taverna, tüm hafta, 08.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor.

Adres: Tepeköy İç Yolu, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0531 220 02 86 – 0286 887 34 27

5. Dami Rum Meyhanesi

Dami Rum Meyhanesi

Gökçeada’nın merkezinde bulunan Dami Rum Meyhanesi, eski bir Rum evi olan taş binanın restore edilmesiyle ortaya çıkmıştır. Adı gibi Rum meyhanesi tadında, oldukça keyifli bir mekan olan Dami Rum Meyhanesi’nde meze ve yemek menüsü de Yunan mutfağından esintiler taşıyor.

Zengin meze çeşitleri ve deniz ürünlerinin yanı sıra, tere yağ soslu Dami köfte, çöp şiş, kiremitte oğlak ve antrikot gibi tadından yenmeyecek lezzetler de menüde yer alıyor. Gökçeada’da hem sakin hem de huzur dolu bir gece geçirmek için ideal bir yer olan Dami Rum Meyhanesi’ni, sizler de Gökçeada gece hayatı listenize mutlaka eklemelisiniz.

Dami Rum Meyhanesi’ne haftanın yedi günü, 09.00 ile 00.00 saatleri arasında gidebilir, samimi ve sıcak bir atmosfere sahip olan bu meyhanenin tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Fatih, Hamam Sok. No 4, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0555 743 18 08

6. Dimitri Ada Evi & Restoran

Dimitri Ada Evi & Restoran

Dimitri Ada Evi & Restoran, Gökçeada’nın eski Rum köylerinden biri olan Bademli’de,  deniz ve günbatımı manzarasını görebilen, hakim bir tepede yer alıyor. Teras ve kapalı alan olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan Dimitri Ada Evi & Restoran’da aynı zamanda konaklayabileceğiniz bir otel bulunuyor.

Restoranda vakit geçirebilmek için otelde konaklama şartı aranmamakla birlikte; gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Zira özellikle yaz aylarında yoğun bir talep gören mekanda, yer bulmak zorlaşıyor.

Sabahları kahvaltı, akşamları geleneksel ada mezeleri, gün boyunca şarap ve peynir tabağı, et ürünleri ve günlük taze ada balıkları ile şahane sofralara ev sahipliği yapan Dimitri Ada Evi, haftanın yedi günü hizmet veriyor.

Adres: Bademli Köyü, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0532 485 09 38

7. Kokina Restoran

Kokina Restoran

Gökçeada’da bir hediye dükkanı olarak yıllardır hizmet veren Kokina’ya 2019’da dahil olan aynı isimli restoran, farklı dizaynı ve sıcak ortamıyla dikkat çekiyor. Adanın merkezinde yer alan Kokina Restoran’ın nostaljik dekoru, kaliteli hizmeti ve geniş yelpazeli menüsü sayesinde Gökçeada’da birçok müdavimi bulunuyor.

Kılıç takoz, jumbo çıtır karides, levrek fileto, dil şiş, hardallı uskumru ve fesleğenli kılıç pastırma denemeniz gereken lezzetlerin başında geliyor. Kokina Restoran, haftanın yedi günü 11.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Çınarlı, Kadri Üçok Cd. No:28 D:1, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0532 609 67 67

8. Leyla Yeni Nesil Meyhane

Leyla Yeni Nesil Meyhane

Hem meyhane hem de bistro olmasından dolayı yeni nesil meyhane olarak adlandırılmış olan mekan, Kaleköy limanının girişinde yer alıyor. Mavi beyaz renkleri, pöti kareli masa örtüleriyle Leyla Yeni Nesil Meyhane, zengin bir mutfağa ev sahipliği yapıyor. Sıcak ve soğuk çok birçok deniz ürünü çeşidinin yer aldığı menüde, susamlı keçi peyniri, çıtır karides, ananas soslu karides gibi lezzetler de bulunuyor.

Leyla Yeni Nesil Meyhane’nin ön tarafı tam bir Ege meyhanesi kıvamındayken, arka bahçesi kokteyl ve birçok içki çeşidinin bulunduğu bardan oluşan bir bistro olarak hizmet veriyor. Leyla Yeni Nesil Meyhane, tüm hafta, 11.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Kaleköy Köyü Yolu, 17760 Kaleköy, Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0534 798 29 79

Cafe & Bar

9. Lost İmroz

Lost İmroz

Gökçeada gece hayatı mekanlarının arasına 2019’da katılmış olan Lost İmroz, adada bulunan sayılı barlardan biri. İçki yelpazesi oldukça geniş olan Lost İmroz’da midye tava, kalamar, karides gibi meze çeşitleri de bulunuyor.

Gökçeada’da meyhane dışında bar ve pub gibi bir mekan arıyorsanız Lost İmroz’u gönül rahatlığıyla tercih edebilir, eşinizle ve dostunuzla eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz. Lost İmroz’a haftanın yedi günü, 10.00 ile 02.00 saatleri arasında, istediğiniz her zaman gidebilirsiniz.

Adres: Çınarlı, Kadri Üçok Cd. No:27, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0532 721 88 84

10. GökçeMadaM Sanat Evi Kafe

GökçeMadaM Sanat Evi Kafe

2017’den bu yana Gökçeada’nın merkezinde hizmet veren GökçeMadaM Sanat Evi Kafe, küçük, samimi ve salaş bir ortamdan oluşuyor. Gündüz kafe, gece ise bir bar olarak hizmet veren GökçeMadaM Sanat Evi Kafe, Atatürk’ten esinlenerek oluşturulmuş ‘Ata Menüsü’yle biliniyor. Ata menüsünün içinde çay bardağında duble rakı, beyaz leblebi, yeşil erik, zeytin, kavun ve beyaz peynir bulunuyor.

Üstelik bu menünün fiyatı yalnızca 35 TL! İthal bira çeşitleri, şaraplar, ahtapot, ada kalamarı, vejetaryen ızgara gibi ürünlerden oluşan geniş bir menüye sahip olan GökçeMadaM’da bunların yanı sıra el emeği birçok sanat ürünü sergilenip, satılıyor. GökçeMadaM Sanat Evi Kafe, haftanın yedi günü 08.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Çınarlı, Kadri Üçok Cd. no:42, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0541 695 19 68

11. Petrino Kitchen

Petrino Kitchen

Petrino Gökçeada Hotel & Kitchen bünyesinde yer alıyor Petrino Kitchen, Gökçeada’nın merkezinde eski Rum mahallesinde bulunan 100 yıllık taş konakta hizmet veriyor. Adanın yeme-içme kültürüne yenilik getiren Petrino Kitchen, midesine düşkün olanlar için eşsiz lezzetler sunuyor.

Gastropub konseptindeki restoranda vakit geçirebilmek için otelde konaklıyor olma şartı aranmıyor. Lakin özellikle yaz sezonunda oluşan kalabalıktan dolayı, restorana gitmeden evvel randevu yaptırmanız gerekebiliyor.

Petrino Kitchen’da yemek servisi akşam 19.00 sularında başlıyor. Mekanda içki olarak yalnızca özel şarap ve bira çeşitleri bulunuyor. Petrino Kitchen, tüm hafta, 13.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Çınarlı, Kadri Üçok Cd. No 43, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0532 446 53 73

12. Gastronomi Atölyesi

Gastronomi Atölyesi

Gökçeada Gastronomi Bölümünden mezun olan bir kişinin iki arkadaşını da yanına alarak, adanın merkezinde kurduğu Gastronomi Atölyesi, 2018’den bu yana hizmet veriyor. Kafe, Bar, Füzyon ve Gastropub konseptinde hizmet veren Gastronomi Atölyesi, adından anlaşılacağı üzere farklı ürünleri içeren zengin bir menüye ev sahipliği yapıyor.

Menü içerisinde da otlu ciğer, kabak çiçeği kızartması, üç peynirli mantar tava gibi farklı lezzetlerin yanı sıra, ‘Saman Sarısı’ muz ve kadayıftan oluşan özel tatlılar bulunuyor. Yaz-kış demeden hizmet vermeye devam eden Gastronomi Atölyesi, haftanın yedi günü 11.00 ile 02.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor.

Adres: Çınarlı, Kadri Üçok Cd. No:38, 17760, 17760 Gökçeada/Çanakkale

İletişim: 0543 712 13 21

Beach

13. Yıldızkoy Beach Bar

Yıldızkoy Beach Bar

Gökçeada’nın en bilindik koylarından biri olan Yıldızkoy’da bulunan beach bar, gündüz deniz-kum-güneş üçlüsü ve reggae müzik, tramplen ve karadut votka eşliğinde vakit geçirebileceğiniz bir plaj iken; akşam saatlerinde eğlence dolu bir bara dönüşüyor. Dağların arasında harika bir gece kulübüne bürünen Yıldızkoy Beach Bar’da Dj’li mini partiler, dans gösterileri ve ateş başı etkinlikleri düzenleniyor.

Oldukça eğlenceli bir yer olan Yıldızkoy Beach Bar, Gökçeada gece hayatı açısından kesinlikle tercih edilmesi gereken mekanların arasında yer alıyor. Yıldızkoy Beach Bar, yaz sezonu boyunca haftanın yedi günü 24 saat boyunca hizmet veriyor.

Adres: 17760 Kaleköy, Gökçeada/Çanakkale

İletişim: (0286) 887 28 46

Gökçeada gece hayatı başlığı altında bilgi verdiğimiz bu mekanlara dair fikir ve görüşlerinizi, aşağıdaki kutucuğa yorumlarınızı yazarak bizlere ulaştırabilir, içeriğimizi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz. Gökçeada’da eğlence dolu bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin