Erzurum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Erzurum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Erzurum Havalimanı’ndan şehir merkezine olan yolcu taşımacılığı Erzurum Belediyesi tarafından sağlanan toplu taşıma halk otobüsleri, taksiler, özel transfer araçları ve araç kiralama ile sağlanmaktadır. HAVAŞ servis otobüsleri Erzurum Havalimanı’nda faaliyet göstermemektedir. En ekonomik ulaşım alternatifi olan belediye halk otobüsleri uçak iniş ve kalkış saatlerine göre hareket etmekte olup şehir merkezine gitmenin hesaplı bir yoludur. 24 saat hizmet veren taksileri ise havaalanı gelen yolcu çıkışında her zaman bulabilmek mümkündür. Ayrıca yerel ve uluslararası araç kiralama acentelerinden özel transfer hizmeti veya bir araç kiralaması yaparak da şehir merkezine veya planladığınız diğer varış noktalarına gidebilmek mümkündür.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Erzurum Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan toplu taşıma halk otobüslerini kullanabilirsiniz. Bu ulaşım türü ekonomik olması nedeniyle yolcular tarafından sıkça tercih edilmektedir. Otobüsler havalimanı ve şehir merkezi arasında karşılıklı olarak uçuş seferlerine göre düzenlenmektedir. Haftanın tüm günü uçak iniş saatlerine göre düzenlenen otobüs seferleri ile şehrin merkezi yerlerine ulaşımınızı sağlamanız mümkündür. Havalimanından şehir merkezine olan yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 30-35 dakika sürmektedir. Tek yön kişi başı tam bilet ücreti 2,50 TL ve indirimli (öğrenci) 1,75 TL’dir. Erzurum şehiriçi toplu taşıma araçlarında kullanılan bir Kardelen Kart sahibi değilseniz biletinizi otobüs içerisinde şoförden 3,50 TL ücret ile nakit satın alabilirsiniz.

erzurum havalimanı otobüs ulaşımı

Havalimanı – Şehir Merkezi Otobüs Güzergâhı:

Havalimanı – Oto Terminal – Erzurum Teknik Üniversitesi – Erz. Bş. Bld. Belediye Spor Tesisleri – Terminal Caddesi – Belediye – Kız Meslek Lisesi – Hastaneler Caddesi – Gez Mahallesi – İstasyon Meydanı

Servis kalkış noktası hakkında güncel ve detaylı bilgi almak için 0442 243 05 15 telefon numarasını arayabilir, havaalanı otobüs servis hareket saatleri hakkında güncellemeleri Erzurum Ulaşım web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Toplu taşıma otobüslerini beklemek istemeyenler 24 saat hizmet veren taksileri kullanabilirler. Taksiler, havalimanında bekleme yapmadan şehir merkezine veya otelinize gitmek için ulaşımda iyi bir tercih olacaktır. Havalimanı gelen yolcu terminalinin çıkışında yer alan taksiler kilometre üzerinden ücretlendirme yapmaktadır. Bu nedenle şehir merkezi dışında farklı bir noktaya gidecekseniz henüz taksiye binmeden önce varış yerinizi şoföre söylemenizi ve kendisinden ücret bilgisi almanızı tavsiye ederiz. Ancak genel olarak havalimanından şehir merkezine taksi ile ulaşımın ücreti ortalama 60-70 TL’dir. Ayrıca havalimanı taksi durağında farklı ulaşım yerlerine ait bir ücret tarifesi göreceksiniz. Buradan güncel taksi ücretlerini öğrenebilirsiniz.

erzurum havalimanı taksi ulaşımı

Erzurum Havalimanı Ücret Tarifesi:

  • Havalimanı – Otogar: 40 TL
  • Havalimanı – İstasyon: 70 TL
  • Havalimanı – Atatürk Üniversitesi: 80 TL
  • Havalimanı – Alışveriş Merkezi: 75 TL
  • Havalimanı – Organize Sanayi Bölgesi: 80 TL
  • Havalimanı – Palandöken Oteller Bölgesi: 90 TL
  • Havalimanı – Yakutiye Medresesi: 60 TL
  • Havalimanı – Rüstem Paşa Çarşısı: 65 TL
  • Havalimanı – Çifte Minareli Medrese: 65 TL
  • Havalimanı – Aziziye (Ilıca) Kaplıcaları: 50 TL
  • Havalimanı – Kazım Karabekir Cad. Oteller Bölgesi: 70 TL

Farklı güzergâhlar ve güncel ücret tarifesi hakkında bilgi almak için 0442 327 27 55 no’lu havalimanı taksi durağını arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Bir diğer ulaşım türü olan özel transfer hizmeti ise birden fazla kişi ve bagaj sayısına sahip olan yolcular için ideal bir tercihtir. Özel transfer hizmeti ile havaalanına varışınızda sürücü tarafından karşılanarak doğrudan aracınıza gidebilir ve bekleme yapmadan hızlıca şehir merkezi veya otelinize olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Erzurum Havalimanı iç hatlar gelen yolcu salonunda özel transfer hizmeti veren birkaç araç kiralama şirketlerinin yanı sıra şehir merkezine bulunan yerel acentelerden de bir transfer talebinde bulunabilirsiniz.

Havaalanına varışınızda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz acente ofisleri arasında Başar Oto (Avis), Enterprise  bulunmaktadır.

Şehir merkezinde bulunan acenteler arasında ise Erzurum Oto Kiralama, Palandöken Rent a Car, İkizler Rent a Car ve Aytaşlar Rent a Car bulunmaktadır. Şehir merkezinde bulunan acentelerden özel transfer rezervasyonu yaparken kendilerine havaalanına gelmelerini söylemeyi unutmayınız.

erzurum havalimanı terminali

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Erzurum’a birkaç gün veya haftalık bir seyahat planı içerisindeyseniz bir araç kiralaması yapmak akıllıca olacaktır. Böylece havalimanına varışınızda doğrudan aracınıza gidebilir ve buradan rahat ve konforlu bir şekilde otelinize varabilirsiniz. Diğer günler de şehir merkezi ve çevre yerleri keşfe çıkabilirsiniz. Erzurum Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz yerel ve uluslararası farklı acentelerin yanı sıra şehir merkezinde bulunan firmalardan da bir araç kiralaması yapabilir ve kendilerinden aracı havalimanına getirmelerini talep edebilirsiniz. Erzurum iç hatlar terminal binası içerisinde yer alan araç kiralama ofisleri Sude Oto Kiralama (National),  Başar Oto (Avis), A11 Tur, Sixt Rent a Car, Tutku Rent a Car (GRS Car), Rent Go, Er-Sude Oto Kiralama ve Palandöken Safir Taşımacılık (Interprest)’dir.

Bütçenize uygun aralarından tercih yapabileceğiniz araçları ilgili acentelerin web sitelerinden kontrol edebilir ve kendileriyle iletişime geçerek araç kiralama rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Otogar/Erzurum Havalimanı Ulaşımı

Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden havaalanına doğrudan bir toplu taşıma otobüsü bulunmamaktadır. Ancak otogardan hareket eden K4 Otogar – İstasyon otobüs hattına binerek son durak olan İstasyon durağında inebilir ve buradan hareket eden havaalanı otobüs hattı ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

K4 Otogar – İstasyon Otobüs Hattı Güzergâhı:

Otogar – ETÜ – A. Gazi Yurtları – MNG AVM – Kız Meslek Listesi – Erzurum Listesi – İl Sağlık Müd. – Gez Mah. – Gürcü Kapı – Tebriz Kapı – Yoncalık – İstasyon

erzurum otogar havalimanı ulaşımı

Otogar ile havaalanı arası aktarmalı bir yolculuk olması nedeniyle uçak kalkış sürenizi göz önünde bulundurarak yola çıkmanız gerektiğini unutmayın. Bu yolculuğun süresi trafiğin de yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürecektir. Otobüs bilet ücreti tek yön kişi başı tam bilet 2,50 TL, indirimli (öğrenci) 1,75 TL’dir. Şehir içi toplu taşımalarda kullanılan Kardelen Kart sahibi değilseniz 3,50 TL ücret ile biletinizi otobüs şoföründen satın alabilirsiniz. Kardelen Kart sahipleri 5 dakika önceden veya 40 dakika sonradan aktarma yapması durumunda biniş ücreti 0,60 TL’dir.

K4 otobüs hattı güncel hareket saatlerini Erzurum Ulaşım web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Otogardan havaalanına aktarma yapmadan hızlıca gitmek için taksileri kullanabilirsiniz. Otogar ile havaalanı arası mesafe yaklaşık 5 kilometredir ve taksi ücreti 40 TL’dir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin