Fethiye’de Yapılacak Şeyler | Heyecan Verici 37 Aktivite

*İlaç Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Benzersiz koyları, tarihi yapıları ve muazzam yeşilliği ile tüm güzelliklerini gözler önüne seren Fethiye, ülkemizdeki en ünlü turizm beldelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Sadece yaz sezonu değil kış aylarında da yerli ve yabancı misafirlerini ağırlıyor olup gelen herkesi kendisine hayran bırakıyor. Fethiye’de yapabileceklerinizin sınırı yok! Fethiye’de yapılacak şeyler için yazımızın devamını okuyun…

Kullanılan kartlar;

  • Müzekart edinerek şehirde birçok gezi noktasını avantajlı şekilde ziyaret edebilirsiniz.
  • Fethiye şehir içi ulaşımda Kent Kart satın alarak kolaylık sağlayabilirsiniz.

Şehir içi ulaşım; Şehir içi ulaşım için otobüs, dolmuş ve taksi kullanılıyor olup otobüs 06:30 – 19:00 saatlerinde çalışıyor. Yaz dönemlerinde de deniz otobüslerinden yararlanabilirsiniz.

İkonik gezi noktaları; İlk olarak Saklıkent Kanyonu ön plana çıkıyor olup buna ek olarak günübirlik olarak tekne gezilerinin düzenlendiği 12 Adalar, dünya üzerindeki en popüler plajlardan Ölüdeniz, mavi turların vazgeçilmez adreslerinden Kelebekler Vadisi gibi saymakla bitmeyecek bir listeye sahip.

*Ücretsiz Aktiviteler

1- Şövalye Adası’nda Bir Gün Geçirin!

şövalye adası

Burası Neresi? Fethiye’nin sahip olduğu güzelliklerden biri olan Şövalye Adası, ayakta kaldığı tarih boyunca her zaman ilgi çekici olmuş bir inanç ve aynı zamanda yerleşim yeridir. Adanın adı Rodos şövalyelerinin burada yaşam sürmesinden dolayı almış olup burada bir kale yapmalarından almaktadır.

Oldukça önemli bir yer olan ada, Telmessos Körfezi’nin bir uzantısı olup gelen misafirleri için yapabilecekleri bir çok aktivite sunuyor. Bunlar arasında; doğa yürüyüşleri, kano gezintileri, tarihi yapılar, su altında kalan evleri gezmek yer alıyor. Sadece kıyıları ile değil kamp ve piknik olanakları ile de ön plana çıkmaktadır. Yazlıkçıların yanında her seviyeye uygun olarak yer alan oteller de mevcut.

Şövalye Adası’na Nasıl Ulaşılır; 

Fethiye merkeze 1,4 mil kadar mesafede yer alıyor olup otobüs seferleri düzenleniyor. Hem Çalış’tan hemde Fethiye merkezden binebilirsiniz. Yaz aylarında sık olarak kullanılan tekne ve otobüs turları günün her saati yapılıyor.

2- Eski Kent Paspatur Çarşısı’nda Gezin!

paspatur çarşı

Burası Neresi? Adını senelerdir ortasında akan Paspatur suyundan almakta olan kent, denilene göre suyundan içen herkesi bir gün Fethiye’ye geri getirirmiş. Marina ile Çarşı Caddesi arasında konumlanan çarşıya ulaşım oldukça kolaydır. Günümüz çağına uygun şekilde onarılarak kullanıma sunulan Paspatur içerisindeki halı, kilim, hediyelik eşya dükkanları, kuyumcular, butikler ve kafeleriyle gizem dolu bir atmosfer yaratıyor. Fethiye’ye gidince yapılması gereken şeylerden birinin de burayı ziyaret etmek olduğunu belirtelim!

  • Konum: Cumhuriyet Mahallesi Paspatur Mevki Telmosos Sokak No:17/B, 48300 Fethiye/Muğla
  • Yol tarifi al >

3- Fethiye Kalesi’nden Şehir Manzarasını Görün!

fethiye kalesi

Burası Neresi? Merkeze 3 kilometre kadar mesafede bir dağ üzerine inşa edilmiş olan Fethiye Kalesi’nin Roma Dönemleri’ne dek dayandığı bilinmektedir. Yüksekliği 50 metre olan ada şeklindeki dağa yaklaşık 40-50 basamak çıkarak ulaşabilirsiniz.

Kalenin çevresi kayalıklardan meydana geliyor. Bu sebeple dikkatli olmanızda yarar var. Kalenin hemen yanında yer alan Amintas Kaya Mezarı mevcut. Dilerseniz bu mezarları gezebilirsiniz.

Aynı zamanda dağda bulunan kafede akşam saatlerinde düğün ve özel davetler için kullanılıyor. Muhteşem bir Fethiye manzarasına sahip olan kalede harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Fethiye Kalesi’nin Tarihi;

15. yüzyılda inşa edilen kale Rodos Şövalyeleri tarafından restore edilerek tekrardan inşa edilmiştir. Bir Orta Çağ kalesi olan bu yapı dışında yer alan çizim ve eski yazılar ilgi çekmektedir.

  • Konum: Cumhuriyet, Çarşı Cd. No:85, 48303 Fethiye/Muğla
  • Yol tarifi al >

4- Aşıklar Tepesi’ne Çıkın!

Burası Neresi? Beldeyi kuş bakışı izleme şansına sahip olabileceğiniz Aşıklar Tepesi’nin yol güzergahı üzerinde belirli noktalarda dinlenebileceğiniz banklar bulunuyor. Fethiye’nin her bir noktasını görme şansına sahip olacağınız bir körfez manzarasına ev sahipliği yapan tepeye gidebilirsiniz.

Sırtınızı dayadığınız çam ormanlarının burnunuza gelen kokusu, tam karşınızda bulunan büyükçe bir ada, sağ tarafınızda yer alan Çalış Plajı ve ayaklarınızın altına serilen Fethiye şehir merkezini çıplak göz ile görme imkanına sahipsiniz. Akşam saatlerinde ayrı bir güzel olan tepeden şehrin ışıkları farklı bir güzellik katıyor.

5- Toparlar Şelalesi’nde Serinlemenin Keyfini Çıkartın!

toparlar şelalesi

Burası Neresi? Köyceğiz’in Antalya yolu güzergahında konumlanan Toparlar Şelalesi’nin güzellikleri görmek için oldukça iyi bir yürüyüşe hazır olmanız gerektiğini belirtelim. Çam ağaçları ile bezeli olan şelale ve çevresi eşliğindeki suyun sesi ayrı bir dinginlik katıyor ruhunuza.

Yapacağınız bu yürüyüş sırasında ara vererek dinlenebileceğiniz pek çok nokta mevcut. Bunun için rahat bir spor ayakkabı ve kıyafet tercih ederken suya girmek isterseniz de yanınıza mayo getirseniz iyi edersiniz.

İlk şelaleyi geçtikten sonra pes etmeyin! Kayaları aşarak yürüyüşün keyfini çıkartın. Kafanızı çevirdiğiniz çoğu noktada gözünüze küçük gölcükler ve dağlar arasında sızan suların üzerinde açan çiçekler görecek ve görüntüsüne hayran kalacaksınız.

Yazın bunaltıcı sıcaklarından kaçıp serinlemek adına gidebileceğiniz en iyi noktalardandır. Akan şelalenin altında ferahlayabileceğiniz gibi oluşturduğu su havuzunda yüzebilirsiniz. Yeşil doğaya sahip olan şelalede fotoğraf çekmek oldukça hoş bir görüntü yakalamanıza olanak sağlayacaktır.

Uyarmamız gereken bir konu var ki o da; deniz tuzundan değik tatlı su gölünden oluşan gölün kaldırma kuvveti oldukça zayıftır. Bu sebeple derin noktalarda yüzmek için iyi bir yüzücü olmanız gerekiyor. Bir diğer alternafinizin ise piknik olduğunu söyleyebilirim. Ve bir de ağaca bağlı olan ipten şelaleye atlamakta var. Çoğu insan bunu yaparken oldukça keyif alıyor.

Toparlar Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir;

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Toparlar Şelalesi, Köyceğiz ile Akkaya arasındaki mahallede konumlanıyor. Otoyolda güzergahında giderken sağ tarafta yer alan şelale tabelasından saparak 1 kilometre daha ilerledikten sonra araçtan iniyor ve 15 dakika kadar yürüyerek şelaleye ulaşım sağlıyorsunuz.

6- Pınara Antik Kenti’nde Kalıntıları Görün!

pınara antik kenti

Burası Neresi? Antik yazar Stephanus’un anlatmasına göre Xanthos’da nüfusun artması ile birlikte yaşlılar birlik olup Kragos Dağı’nın zirvesinde bir kent kurmuş ve adınada Pınara Adını vermişlerdir. Pınara adı yuvarlak anlamına geliyor olup kentteki buluntular gerçek anlamda yuvarlak bir biçimde olması bu olaya gerçeklik kazandırmaktadır.

Likçe kitabelerde Pinale adı ile geçen antik kent, bu gün kente yakın köy olan Pınara’dan almıştır. Likya Birliği Meclisi’nde üç oy hakkına sahip olan Pınara’da akropolden sarp yamacın eteklerinde dantele şeklinde oyulmuş kaya mezarları ilgi çekicidir.

Yukarı akropol bölümünün yetersiz kalması sonucunda ulaşım daha rahat olmasına adına aşağı akropol yerleşim için açılmış. Burada geçit olmayacak biçimde dik olması teras yapılması ve sur duvarları ile destek verilmesi için kolaylık sağlamıştır.

Surun güney yönündeki kapıdan içeri girerek kenti dolaşabileceğiniz gibi sırtını eteklere vermiş olan Odeon ve önündeki düz alanda agora kentin esas noktasını oluşturduğunu göreceksiniz.

Aşağı akropoldeki alt kısımda su kaynağı ve etrafındaki kenti antik çağda meydana gelen deprem ile büyük ölçüde tahrip olan pilyeli ve kayalara oyulmuş mezarlar dikkat çekiyor . Bu kaya mezarlarının büyük bir kısmı ev şeklinde olup  alınlığındaki ve ante duvarı içindeki kabartmaları önem arz etmektedir.

Kabartmalarda konu olan şey ise sular ile çevrili bir kent gözlemleniyor. Bu yüzden mezar kabartmadaki kentin presine ait olduğu varsayılan bir düşünce hakimdir. Akropolün sur duvarlarının dış kısmında kalan Likya Bölgesi’nin bir çok kentlerinde görebileceğiniz Roma dönemine ait bir hamam kalıntısı mevcuttur.

Sur dışarısındaki bir diğer yapıda akropol ve hamamın karşısında bulunan ve sırtını doğal yamaca dayayan tiyatrodur. Planı ve konumlandığı yer sebebi ile Helenistik Döneme ait izleri görebileceğiniz kenti mutlaka ziyaret etmelisiniz!

  • Konum: Yakabağ, 48360 Eşen/Fethiye/Seydikemer/Muğla
  • Giriş Saatleri: : Yaz dönemi 10:00 19:00 / Kış dönemi : 08:30- 17:30
  • Telefon: 0252 614 11 50
  • Yol tarifi al >

*Ücretli Aktiviteler

7- Fethiye Merkez Balık Pazarı’nda Balıkların Tadına Bakın!

Burası Neresi? Dilediğiniz balık türünü yiyebileceğiniz Fethiye Merkez Balık Pazarı’nın tam ortasında yer alan yuvarlak bir balık tezgahı çevreleyen restoranlardan meydana geliyor. En taze balıkları bulabileceğiniz bu mekanda dilediğiniz içecek ile yemeğinizi taçlandırabilirsiniz. Ayrıca belirtmem gerekiyor ki mezeleri de oldukça leziz.

60 senedir süregelen balık pazarında istediğiniz bir balığı alıyor ve yine istediğiniz restoranda 6 TL’ye pişirme şansına sahip olabiliyorsunuz. Izgara veya tava olarak tercih edebilirsiniz. İlla balık yemek zorunda değilsiniz elbette. Köfte, et ve tavuk gibi alternatiflerde mevcut.

  • Konum: Cumhuriyet, 96. Sk., 48303 Fethiye/Muğla
  • Giriş Saatleri: 08:00-24:00
  • Yol tarifi al >

8- Amintas Kaya Mezarları’nı Görün!

amintas kaya mezarları

Burası Neresi? Muğla‘daki önemli antik kentlerden Lykia uygarlığına ait olan Telmessos Antik Kenti içerisinde bulunan Amintas Kaya Mezarı, ihtişamlı görüntüsü ile kaya mezarları arasındaki en güzel örneklerindendir. Kentin doğu yönünde yer alan kaya mezarları bölgenin simgesel yapılarındandır.

1957 senesinde meydana gelen deprem sonucunda antik kentten bugüne kadar ulaşan tek yapılar olup İon düzenin tapınak şeklinde yapılmıştır. Kuzey ve batı yönlerinin eteklerine oyulan mezarlar, aşağıdan oldukça rahat şekilde görülmektedir.

Boyutları açısından ele alındığında tüm ihtişamı ile göz dolduruyor. M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanan tarihi ile yazıtlarda Hermapias’ın oğlu Amintas’ın isimleri geçiyor. Ancak kim olduğu konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

  • Konum: Kesikkapı, 117. Sk. No:3, 48300 Fethiye/Muğla
  • Giriş Saatleri: 08:30-17:30
  • Telefon: 0252 614 11 50
  • Giriş Ücreti: 10 TL
  • Yol tarifi al >

9- Fethiye Müzesi’ni Ziyaret Edin!

fethiye müzesi

Burası Neresi? Tarih ve doğanın muhteşem birleşimi ile adından söz ettiren Fethiye’de tarihi çağlara dair birçok bilgiye ulaşabileceğiniz Fethiye Müzesi’ni mutlaka yapmanız gereken şeyler listenize eklemelisiniz!

1962 senesinde kaymakam Recep Ceyhan’ın katkıları ile kurulan müzede kent içerisindeki ve etrafındaki tarihi eserlerin toplanıp sergilenmesi üzerine hizmet vermektedir.

İlk kurulduğu dönemlerde belediye binasının alt katında hizmet vermiş olup iki odadan meydana gelen ve Depo Müze adı adı ile kullanıma açılmıştır. Akabinde 1987 senesinde bugün kullanılmakta olan binasında hizmet vermek üzere faaliyetlerine devam etmektedir.

Fethiye Müzesi’nin Eserleri;

Toplamda beş bölümden meydana gelen Fethiye Müzesi’nin ilk bölümünde; M.Ö. 3 binli yıllarda başlayarak Bizans Dönemi’ne kadar gelmiş olan heykeller, heykel başları, cam, meral eser ve sikkeler bulunuyor. Buradaki en önemli eser Likçe’nin çözülerek okunmasında büyük payı olan Üç Dilli yazıttır.

İkinci bölüm etnografya kısmıdır. Yalnızca bahçenin bulunduğu bu yerde aynı zamanda taş eserlerde mevcut. Bunlardan biri de Lahit’lerdir. Likya’ya dair birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Teke bölgesine ait olan folklorik eserler sergilenmekte olan kıyafetler, işlemeler, takılar ve süs eşyaları bulunuyor.

  • Konum: Kesikkapı Mahallesi 505 Sokak No:4 48300
  • Giriş Saatleri: 08:30-17:30
  • Telefon: 0252 614 11 50
  • Yol tarifi al >

10- Ölüdeniz Milli Parkı’na Mutlaka Gidin!

ölüdeniz milli parkı

Burası Neresi? Fethiye’yi dünyaya tanıtan Ölüdeniz Tabiat Parkı, sahip olduğu doğal güzelliği ile pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Toplamda 3 kilometre uzunluğa sahip olan Ölüdeniz, yeşil noktaları ve mavi denizi ile göze zevki yaşatmaya devam ediyor.

Ölüdeniz’in Özellikler Hakkında;

Antik Dönemde Likyalılar burayı ışık ve güneş diyarı olarak nitelendiriyor olup kendi içerisinde oluşan sirkülasyon sebebi ile temiz kalmasını sağlıyor. Suyun altından yoğun kaynak suları çıkıyor olup denizin orta noktalarına doğru akıntı meydana getiriyor. Bunla beraber gelgit etkisi ile deniz periyodik bir şekilde yükselip alçalıyor. Bu da denizin temiz kalmasına olanak sağlıyor.

Belcekız Plajı; Ölüdeniz’de teknelerin yer aldığı bölgedeki plaj Belcekız Plajı olup buranın halk plajı olarak nitelendiriliyor. Yamaç paraşütü yapan kişilerinde aynı zamanda iniş pisti olarak kullanacakları yere giriş ücretsizdir. Fakat şezlong ve şemsiye için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Aynı zamanda Ölüdeniz ve etrafında günübirlik olarak gerçekleştirilen turların kalkış noktasıdır. Bu turların ücreti ise 40 TL olup rota Mavi Mağara, Kelebekler Vadisi, Akvaryum Koyu, St. Nicholas Adası, Gemiler Koyu, Soğuk Su Koyu şeklindedir. Plaj yüzme bilmeyenler için tehlike arz etmekte. Dalgalı ve önü açık olduğu için her an derinleşme riski var.

Neden Gitmeliyim? Burada yapabileceğiniz en ünlü aktivite tandem yamaç paraşütüdür. Babadağ’dan başlayıp yarım saat süren bir uçuş eğlenceli şeylerdendir. Fiyat aralığı ise 250-300 TL arasında değişmektedir. Uçuş esnasında fotoğraf ve video çekmek ekstraya girdiği için 100-120 TL arasında bir ücret ödeyerek alabilirsiniz. Bunun yanı sıra jeep safari, dalış turları, rafting turu, atv safari turu ve kano turları Ölüdeniz ve etrafında yapabileceğiniz aktiviteler arasında yer alıyor.

  • Konum: Belceğiz Mahallesi, Ölüdeniz Tabiat Parkı, 48340 Fethiye/Muğla
  • Giriş Ücreti: Yetişkin 9 TL / Öğrenci 4,5 TL
  • Yol tarifi al >

11- Tlos Antik Kenti’nde Tarihi Yapıları İnceleyin!

tlos antik kenti

Burası Neresi?  Xanthos Vadisi’nde ki kentlerden biri olan Tlos’un kuruluşunun M.Ö. 2000’li yıllara kadar uzandığı bilinmektedir. Kente doğru yaklaştığınızda akropolün görünümü oldukça etkileyici gözükmektedir.

Dik yamaçların meydana getirdiği korunaklı yapısı ile bölgeyi çevreleyen sur duvarları takviye edilmiştir. Kuzey yönünde yer alan erken dönem sur duvarları ile kaya mezarları Likya’nın örneklerini yansıtmaktadır.

Geri kalan duvarlar Roma döneminde yapılmış olup Bizans döneminde pek çok yapı ve lahit mezarların malzemeleri kullanılarak onarım görmüştür. En üst kısımda devşirme taşlar ile inşa edilen Geç Dönem eserleri 19. yüzyılda Osmanlı tarafından görev verilen beyin yerleşim duvarlarıdır.

Bu buluntuların hepsi akropol tepesinin geçirdiği evreler aynı zamanda dar alanda sergileniyor olup oldukça dikkat çekicidir. Doğu yönünde Roma Dönemi’ne ait işlemeli sur duvarlarına paralel olarak aynı düzeyde devam eden 12 tane oturma alanına sahip olan stadyum bulunuyor.

Bu alanın karşı noktasında bulunan yapılar yine Roma Dönemine ait. Ancak günümüzde tam olarak ne olduklarına dair bir bilgi bulunmuyor. Varsayılana göre agora ve bölümleri olduğudur. Buranın güney yönüne döndüğünüzde gymnasion, palestra ve hamam yapılarına rastlanmaktadır.

En doğu kısıma geldiğimizde ise yine Roma Dönemine ait bir tiyatro olduğunu göreceksiniz. Bu tiyatro sahnesi yalnızca üçüncü kata kadar sağlamlığını korumuştur. Bu tarih kokan ve geçici olarak UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde olan Tlos’a gelerek geçmişe yönelik bilgi edinebilirsiniz.

  • Konum: Yakaköy, Saklıkent Yolu, 48850 Seydikemer/Muğla
  • Giriş Saatleri: Yaz Dönemi 10:00-19:00 / Kış dönemi 08:30-17:30
  • Giriş Ücreti: 10 TL
  • Telefon: 0252 614 11 50
  • Yol tarifi al >

*Fotoğraf Noktaları

12- Kelebekler Vadisi’nde Fotoğraflar Çekilin!

kelebekler vadisi

Burası Neresi? Fethiye’nin önde gelen doğal güzelliklerinden biri de Kelebekler Vadisi olup 1995 senesinde 1. derece doğal SİT alanı olarak koruma altına alınmıştır. Bol tırmanışlı yorucu bir ziyaret olup milyarlarca kelebeğin yaşadığı kaya, ağaç gövdesi ve yaprakları örtüşü sizleri büyüleyecek.

Doğal ortamda belki fark etmeyebilirsiniz fakat bir ses ile gökyüzüne uçuşan kelebeklerin görüntüsü vadiye renk katıyor. Buraya ulaşmanız için ilk etapta Ölüdeniz’e geliyor buradan dolmuş görevi gören tekneler ile kumsalına iniyorsunuz.

Bu tekne yolculuğu toplamda  yarım saat kadar sürüyor olup isterseniz Mavi Mağaraya’da uğrayabilirsiniz. Mavi-yeşil yansımalara sahip mağara suyuna kendinizi bırakabilirsiniz. 2 bin metre uzunluktaki Babadağ’ın yamaçlarındaki Kelebekler Vadisi’nin içerisinde doğru iki patika mevcut.

Bir tanesi şelaleleri bir diğeri ise Faralya Köyü’ne gidiyor. Eğer sıkı bir yürüyüşçüyseniz bu yolu tamamlayabilirsiniz. Yola devam ederseniz vadinin size sunduğu benzersiz manzarayı görebilirsiniz.

Eğer yürüyüş konusunda iyi olmadığınızı düşünüyorsanız vadinin yukarı noktalarına çıkmayı düşünmeyin derim. İlk şelaleye çıkıp burada sonlandırabilirsiniz. Köye çıkan dik yolun birkaç noktasında ip yardımı ile tırmanabilirsiniz.

Ancak herhangi bir dağcılık deneyiminiz yoksa hiç denemeyin bile! Buradaki George House’a uğrayarak yayık ayranı yanında leziz köy yemekleri yiyebileceğiniz bir evi göreceksiniz.

Kumsalda kalabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Ancak çadır kampı yapabilir yada  çalı ve yapraklarla kaplı çardaklarda, ağaç dalları arasına kurulmuş teraslarda konaklayabilirsiniz.

*Yaz İçin Uygun Aktiviteler

13- Saklıkent Kanyonu Milli Parkı’nda Yürüyüş Yapın!

saklıkent kanyonu milli parkı

Burası Neresi? Debisi yüksek su ile dolu olan Saklıkent Kanyonu, yaz dönemlerinde piknik yapmak amacıyla kullanılmaktadır. 1996 senesinde koruma altına alınan milli park içerisinde maki, karaçam, kızılçam ve sedir ağaçları ile bezelidir.

Esen Çayı’nın bir kolu olan Karaçay tarafından meydana gelmiş olup kalkerli araziden oluşan kanyon suyu rahatlıkla aşınabilecek bir yapıya sahiptir. Arazi üzerindeki fay çatlakları derin ve sarp kanyonun oluşmasına neden olmuştur.

Saklıkent Kanyonu Özellikleri Hakkında;

Kanyonun sahip olduğu taş duvarlar güneş ışınları kesiyor olup yüksekliği ise ışınlarını kesen bu duvarlar oldukça hoş bir görünüme sahiptir. Orta noktasında bir akasuyun geçtiği kanyonda bulunan 16 tane mağara barınıyor. Bu mağaralar 3 bin yıl öncesine dayanan tarihi ile insanlığa ev sahipliği yapmıştır.

16 kilometre uzunluktaki Saklıkent, denizden 1000-1100 metre yüksekliktedir. Duvarların yüksekliği ise 200 ile 600 metre arasında değişim gösteriyor. Giriş noktasında kükürtlü su kaynağı bulunuyor. Bu noktada kaplıca yer alıyor olup cilt hastalıklarına iyi geldiğini bilinmektedir. İçerisinde bulunan dinlenme noktaları ve kafelerden yararlanabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu’nun Keşfi;

Yakın bir zamanda keşfedilen Saklıkent Kanyonu Milli Parkı, keçisi kaçan çobanın peşinden gelmesi ile burayı görür. Çoban burayı Çevre ve Orman Banaklığı’na bildirir ve milli park olarak ilan edilmiştir.

Saklıkent Kanyonu’na Nasıl Gidilir;

Otogardan kalkan Fethiye-Saklıkent minibüslerine binerek 1 saat süren bir yolculuğun ardından buraya gelebilirsiniz. Merkez ilçe ve etrafındaki turizm firmalarının düzenlediği günübirlik turlar eşliğinde buraya gelebilirsiniz.

  • Konum: Kayadibi, saklıkent sokak no:26, 48300 Seydikemer/Muğla
  • Giriş Ücreti: Yetişkin 9 TL / Öğrenci 4,5 TL
  • Giriş Saati: 09:00-17:00
  • Telefon: 0252 659 01 01
  • Yol tarifi al >

14- Gizlikent Şelalesi’nde Ferahlayın!

gizlikent şelalesi

Burası Neresi? Fethiye’de yapılacak şeyler listenizin ilk sıralarında yer alan Gizlikent Şelalesi, yaz dönemlerinde serinlemek adına soğuk sularına girebilirsiniz. Sadece bunun için değil yeşil doğası, kaliteli oksijeni ve restoranları ile oldukça revaçta olan bir yer. Doğa yürüyüşleri ilk aktivite olacak şekilde burayı giderken görebileceğiniz parkurlar farklı spor etkinlikleri için elverişlidir. Müthiş manzaralara rastlayabileceğiniz şelale içerisinde birçok fotoğraf karesi çekebilirsiniz. Akarsu üzerinde bulunan salıncakta sallanmak oldukça keyifli olup yürüyüş parkurunun başlangıcında bir kafe mevcut.

  • Konum: Kayadibi, 48850 Seydikemer/Muğla
  • Giriş Saati: 09:00-19:00
  • Giriş Ücreti: 5 TL
  • Telefon: 0532 506 07 93
  • Yol tarifi al >

15- Kabak Koyu’nda Kulaç Atın!

kabak koyu

Burası Neresi? Fethiye’nin Faralya Köyü’nde yer alan Kabak Koyu, yeşil ile mavinin kavuştuğu benzersiz koylarda epey göz alıcı bir yer. Doğanın kucağında bir tatil geçirmek için oldukça elverişli olan koyun çevresi yüksek boyutlu yamaç ile çevrelenmiş olup  Koyda Aladere Şelaleri ve şelalelerin oluşturduğu doğal havuzlar da bulunuyor.

Kabak Koyu Plajı;

Yaklaşık olarak 200 metre uzunluğa sahip olan Kabak Koyu Plajı, kum ve küçük taşlardan meydana gelmektedir. Sit alanı olarak tescillenerek koruma altına alınan koyda dolayısıyla herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu sebeple ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Denizden çıkıp kullanabileceğiniz duş alanları da ücretsiz olarak hizmetinize sunuluyor. Şezlong ve şemsiye bulunmuyor ne yazık ki. Gerekli tüm her şeyi yanınızdan getirmeniz gerekiyor anlayacağınız. Deniz malesef ki sığ değil, her an derinleşme riski var. Çocuklarınız ile gidecekseniz ve yüzme bilmiyorsanız dikkatli olmanızı öneriyorum.

Kabak Koyu Kamp Yerleri ve Konaklama;

Burada herhangi bir tesisin bulunmadığından bahsetmiştim. O yüzden konaklama seçeneğiniz oldukça az. Pansiyonlar, bungalovlar ve kamp alanları mevcut. Bölgeye uzak olsa da Faralya Köyü’ndeki pansiyonları tercih edebilirsiniz. Gelmedne önce rezervasyon için mutlaka iletişime geçmeniz gerekiyor.

Kabak Koyu Nerede Ve Nasıl Gidilir;

Fethiye merkez ilçeden kalkan dolmuşlar ile Faralya Köyü’ne ulaşım sağlayabiliyor olup şahsi aranız ile Ölüdeniz yönünden ulaşabilirsiniz. Ayrıca otoparkta mevcut. Otoparktan da köy halkı tarafından verilen dolmuş hizmeti ile de buraya gelebilirsiniz.

  • Konum:
  • Yol tarifi al >

16- Yakapark’da Keyifli Bir Gün Geçirin!

Burası Neresi? Adeta cennetten bir parça olan Yakapark, Fethiye’de yapılacak şeyler listenize eklemeniz gereken bir yer. Harikulade bir alana kurulmuş olan tesisler, içerisinde verilen kaliteli hizmet ve doğanın muhteşemliği ile sizleri kendine bağlayacak.

Çeşitli kuşların sesleri ile dinginleşeceğiniz ve yöreye has lezzetleri ile damak tadınızı geliştirebileceğiniz bir nokta. Yaka Köyü’ne 2 kilometre mesafede bulunan bu yeri  Saklıkent ve Tlos ile harika bir üçlü oluşturmakta.

Neden Gitmeliyim? İçinde; büyük anıt ağaçlar ve gölgeleri, terasları, havuz, su kanalları, yastıklı localar, hamaklar ve köşkler bulunuyor. Kanallardan şarıl şarıl akan buz gibi suyun yarattığı ses, ağaçların rüzgar ile bir o yana bir bu yana sallanarak çıkardığı sesler arasında huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Bu güzel tabiat alanının içerisinde ızgara etler, alabalıklar, çöp şişler ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Balık Bar Restaurant, giriş noktasında yer alıyor olup tezgahı taştan yapılmış olup barda içkinizi yudumlarken kanaldan geçen alabalıklara dokunabilirsiniz. Farklı bir deneyim için Yakapark’ı tercih edebilirsiniz.

*Lezzet Durakları

17- Fethiye Yengeç Restoran’da Balık Yiyin!

somon

Burası Neresi? Tipik bir Ege kıyısı beldesi olan Fethiye’de yenebilecek şeylerden ilki kuşkusuz deniz ürünleri diyebiliriz. Lezzetli balıkların ve birbirinden güzel mezeleri yiyebileceğiniz Yengeç Restoran’da alkollü ve alkolsüz olacak şekilde içecek tercihinizde mevcut. Deniz manzarasına karşı keyifli bir akşam yemeği için burayı tercih edebilirsiniz.

18- Fethiye Meyhanesi’nde Doyarken Eğlenin!

Burası Neresi? Tüm gün plajlarda, spor etkinliklerinde, tekne turlarında yorulduğunuz. Güzel bir eğlence için Fethiye Meyhanesi’ne gelebilirsiniz. Lezzetli yemeklerin sunulduğu mekanda sevdiğiniz şarkılar canlı olarak sergileniyor. Nostalji atmosfere sahip olan bu yer farklı hisler yaşamanıza olanak sağlayacak.

  • Konum: Foça Mahallesi 995 Sokak No: 3 Fethiye, Muğla
  • Çalışma Saatleri: 17:00-24:00
  • Telefon: 0252 613 38 38
  • Yol tarifi al >

19- Efendi Restoran’ın Mezelerinden Tadın!

mezeler

Burası Neresi? Fethiye’deki renkli mi renkli sokaklardan birinde bulunan Efendi Restoran, oldukça kaliteli bir yer olarak ön plana çıkıyor. Akdeniz ve Ege Bölgelerinin yeşillikleri harmanlanarak hazırlanan mezelerinin yanına seçeceğiniz ana yemekleri taçlandıracak cinsten. Fethiye’de güzel bir yemek için yapılacak şeyler listenize eklemeyi ihmal etmeyin!

  • Konum: Foça Mahallesi, Yergüzler Caddesi, No: 45/A Yergüzler Caddesi, Fethiye
  • Çalışma Saatleri: 12:00-24:00
  • Web sitesi
  • Telefon: 0252 613 14 30
  • Yol tarifi al >

20- Zeki Restoran’da Ocakbaşı Keyfi Yapın!

çöp şiş

Burası Neresi? Ocakbaşı tarzı bir yemek seviyorsanız Zeki Restoran tam size göre! Dilerseniz kendiniz pişirip afiyetle yerken dilerseniz de restoran tarafından size sunuluyor. Burada yediğiniz doyurucu lezzetin akabinde közde kahve içmeyi ihmal etmeyin derim.

  • Konum: Cumhuriyet Mahallesi, Eski Meğri Sokak No: 7, Fethiye, Muğla
  • Çalışma Saatleri: 09:30-24:00
  • Web sitesi
  • Telefon: 0505 929 95 35
  • Yol tarifi al >

21- Ada Restoran Şövalye Adası’nda Akşam Yemeği Yiyin!

Burası Neresi? Ada manzarasının beraberinde gün batımında yemek yemek hayli iç açıcı geliyor kulağa. Kaliteli mekanda ister kahvaltı ister akşam yemeği tercih edebilirsiniz. İstediğiniz zaman buraya gelip yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

  • Konum: Şövalye Adası – Sovalye Island Çalış Şat Burnu İskelesi Fethiye, Muğla
  • Web sitesi
  • Telefon: 0533 138 70 50
  • Yol tarifi al >

22- Hilmi Seafood Restaurant’ta Izgara Kalamar Deneyin!

Burası Neresi? Fesleğenli levrek, somon, karides böreği gibi damak çatlayan lezzetleri bulabileceğiniz Hilmi Restoran 2004 senesinden bu yana kaliteli hizmetini sunmaya devam ediyor. Eğer kalamar seviyorsanız ızgara çeşidini yemenizi öneririm. Deniz ürünlerinin en iyi şekilde hazırlandığı su geçirmez bir gerçek olduğu gibi listenize eklemenizde de fayda var.

  • Konum: Cumhuriyet Mahallesi Belediye Caddesi, Balık Pazarı, Fethiye
  • Çalışma Saatleri: 12:00-01:00
  • Web sitesi
  • Telefon: 0252 612 62 42
  • Yol tarifi al >

23- Cezayir Usta’nın Dönerinden Yiyin!

yatay döner

Burası Neresi? Deniz ürünlerinin yanı sıra Türk yöresel mutfağından döner ile de ön plana çıkıyor. Deneyinin kolay kolay unutamadığı bu döner, yatık vaziyette pişirilen teknik ile misafirlerine sunuluyor. Yanında yoğurt ve salata ile taçlandırılan lezzet için Cezayir Usta’ya uğramanız gerekiyor!

  • Konum: Şehir Merkezi Balık Pazarı, Fethiye, Muğla
  • Çalışma Saatleri: 12:00-17:00
  • Telefon: 0252 612 60 73
  • Yol tarifi al >

*Ekstrem Spor Noktaları

24- Dalaman Çayı Rafting Yapın!

dalaman çayı rafting

Hakkında; Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan ve kendisi ile aynı ismi taşıyan Dalaman Çayı, toplamda 229 kilometre kadar uzunluğa sahip olup Akdeniz ve Ege bölgelerinin sınırı arasında yer alıyor. Yeşilgöl Dağları’ndan doğarak Ortaca ve Dalaman ilçe sınırlarından geçerek Akdeniz’e kavuşur.

Neden Gitmeliyim? Sulak adres olan bu çayın çevresinde tarım faaliyetleri yürütülmektedir. Macera tutkunlarının en sevdiği yer olan bu yer, rafting için eşsiz bir yer. Deli gibi akan suları ile eğlence olanağı sağlamaktadır.

Her zorluk seviyesine uygun olacak şekilde yapılıyor. Yeni başlayanlar için de imkan sunuyor. Fethiye’de yapılması gereken şeyler olarak karşımıza çıkıyor. Göz ardı etmeyin derim!

babadağ yamaç paraşütü

Burası Neresi? Buraya gelip de yamaç paraşütü yapmadan dönmeyi düşünmediniz her halde! Babadağ’ın yamaçlarına çıkıp Ölüdeniz’in harikulade manzarasına karşı süzüleceksiniz. Daha önce denemiş yada denememiş olmanız hiç farketmez. Herkese kapısı açık.

Fiyat konusuna değinmemiz gerekirse birazcık yüksek olduğunu belirtebilirim. Üzerine bir de anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çektirmek isterseniz fiyat skalası daha da yukarı çıkıyor. Ancak değeceğine emin olabilirsiniz.

Dünya üzerindeki en iyi yamaç paraşütü pistlerinden birine sahip olan Babadağ, dünyadaki korunması gereken 100 dağından biri olma niteliğine sahiptir. Buzul çağından bu döneme dek içerisinde endemik yaşı sedir ve kızılçam ormanları ile bezelidir.

Neden Gitmeliyim? Ölüdeniz’den yaklaşık 40 dakikalık bir araç yolculuğu ile çıkılan yol virajlardan oluşmaktadır. Eğer şahsi aracınız yoksa sezonda boyu seferler düzenlenmektedir. Atlayışların gerçekleştirildiği 1700 metrelik yükseklikte bulunan kafenin manzarası ise dillere destan.

Havanın elverişli olduğu her gün 12 ay boyunca yapılmakta olan aktiviteyi gerçekleştirmeden önce yamaç paraşütü eğitmenleri tarafından kısa bir eğitime tabi tutuluyorsunuz. Özel kıyafetlerinizi giydikten sonra da uçuşa hazırsınız!

*Günübirlik Turlar

26- Dalyan Çamur Banyosu

dalyan çamur banyosu

Tur hakkında; Konakladığınız otelinizden alınarak başlayan tur için Fethiye’ye 65 kilometre mesafede yer alan Dalyan’a gidiliyor. İlk olarak Dalyan Nehri’nde bir tekne turu yapılarak güne başlanıyor olup akabinde çamur banyosu için harekete geçiliyor. Dalyan Çamur Banyosu güzergahı boyunca sazlık ve doğa manzarası görebileceğiniz gibi Dalyan’ın ünlü kaya mezarlarını da göreceksiniz.

Çamur banyosu kendinizi ve cildinizi daha iyi ve genç hissetmenizi sağladığı düşünülmekte olup banyonun hemen arkasından kendinizi tazeyebileceğiniz kükürt kaynaklarına girip cildinizi temizleyerek ferahlayacaksınız. Banyonun bitiminde açık büfe öğle yemeği ziyafeti verilirken son rota olan İztuzu Plajı’na gidilerek yüzme molası veriliyor.

Buradan teknelere geri binerek otobüse varılıyor. Dilerseniz teknede mavi yengeçleri tadabilirsiniz. Dalyan Çamur Banyosu pazartesi çarşamba ve cumartesi günleri gerçekleştiriliyor olup kişi başı 226 TL öderken çocuklar için ise 135 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Fiyat Dahilindeki Hizmetler;

  • Ulaşım
  • Sigorta
  • Tekne Turu

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • İçecekler

27- Fethiye Mehtap Turu

Tur Hakkında; Fethiye’deki en popüler turlardan biri olan mehtap turunda teknede güzel bir akşamın sefanızı sürerken bir yandan hazırlanan yemeklerinizi yiyip antik kiliseden kalan buluntulara rastlayabileceğiniz St. Nicholas Adası’na gidiyorsunuz. Adada gerçekleştirilen turun akabinde yemekler yenir ve muhteşem ay ışığının altında ahenkle dans edip yıldızlardan gözünüzü alamayacaksınız. Turda yüzme yok ancak denize girmek isterseniz yanınıza mayo ve havlunuzu bulundurun. Fethiye Mehtap Turu perşembe ve pazar günleri gerçekleştiriliyor olup kişi başı 90 TL ödeme yapmanız gerekiyor. 17:30 saatlerinde başlayan tur gece 23:30 saatlerinde sona ermektedir.

Fiyat Dahilinde Olan Hizmetler;

  • Ulaşım
  • Sigorta
  • Akşam Yemeği

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Alkollü ve alkolsüz içecekler

28- Dalış Turu

fethiye dalış turu

Tur hakkında; Sabah belirtilen saatlerde otelinizden alınarak limana geliniyor. Ardından dalış noktasına geçilerek profesyonel ve lisanslı dalgıçlardan gerekli bilgileri alıyor sorularınızı soruyorsunuz.

Dalış esnasında kullanacağınız ekipmanları tanıdıktan sonra dalış gerçekleştiriliyor. Bitiminde ise akşam saat 18:00’da limana geri dönülüyor. Bu deneyimi ilk defa yaşayacak olanlar grup eşliğinde su altında keşif yapacaksınız.

Bu gruplara önderlik eden dalgıçlar ile 5 metre kadar dibe dalacaksınız. Dalmak istemeyenler ise tekne kalarak çevreyi gözlemleyebilir ve yemek yiyebilir. Dalış Turu için kişi başı 180 TL ödeme yaparken misafirlik için 100 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

29- Fethiye Türk Gecesi

Tur hakkında; Sizlere unutulmaz bir gece yaşatacak olan Türk gecesinde alkollü ve alkolsüz içeceklerinizi yudumlayıp leziz yemeklerinizi yerken sergilenen dans şovları ile hayli etkileneceksiniz. Fethiye tatilinizi taçlandıracak olan bu aktivite ile farklı bir geceye imza atacaksınız!

Konakladığınız otelden saat 19:00’da alınarak organizasyonun gerçekleştirileceği noktaya varıyorsunuz. Hoş bir karşılanmanın ardından size ayrılan masanıza geçerek programa başlıyorsunuz.

Ve hemen masanız birbirinden lezzetli Osmanlı yemekleri ile karışık geleneksel Türk yemekleri eşliğinde bezenecek. Etten kebaba, mezelerden salatalara, hamur işlerinden tatlı ve meyveye kadar iştah kabartan ne varsa hepsi önünüze serilecek.

Siz bir yandan bu güzel yemekleri mideye doldururken öte yandan müzikler beraberinde sunulan dans şovları ile kendinizden geçeceksiniz. Öyle ki gecenin ilerleyen saatlerinde oryantal dans performansı ile kendinizden geçeceksiniz.

Şovun sonunda sizlerden bazı kişileri seçerek sahneye davet edip öğretmek isteyecekler. Eğer cesaretiniz varsa onlarla beraber bel kıvırabilirisniz. 🙂 Gecenin sonunda mekandan ayrılarak otelinize geri bırakılarak veda ediyorsunuz. Fethiye Türk Gecesi haftanın her günü gerçekleştiriliyor olup kişi başı 160 TL, çocuklar için ise 80 TL ödeme yapmanız gerekmektedir.

Fiyat Dahilindeki Hizmetler;

  • Ücretsiz Otel Transferi
  • Akşam Yemeği
  • Giriş Ücretleri
  • Sigorta

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Kişisel Harcamalar
  • İçecekler

30- Fethiye At Safari

at safari

Tur hakkında; Tura katılmak için seçeceğiniz programa bağlı olarak sabah saat 08:00, öğlen 15:00 ve gün batımı için ise 17:30’da firma araçları ile otelinizden alınarak at çiftliğine getiriliyorsunuz. Burada sizi personeller karşılıyor olacak olup kendinize uygun bir at seçmek üzere atlar ile tanışmaya gidiyorsunuz.

Kilo ve boyunuza uygun olan bir atı seçerek istediğiniz gibi sevip yol boyu arkadaşlık edecek bu dost canlıları ile kaynaşıyorsunuz. Eğitmenlerin beraberliğinde bu anların keyfini sürerken asla çekinmeyin! Bu atların size hiç bir şekilde zararı dokunmayacağından emin olabilirsiniz. Hepsi oldukça arkadaş canlısı. 🙂

Akabinde deneyimli kişilerce bir eğitim düzenleniyor. Bu süreçte; rota, at sırtında duruşunuz, ata binmeniz ve safari de yapmanız gerekenler hakkında bilmeniz gereken tüm her şeyi sizlere aktaracaklar. Alacağınız bu kapsamlı brifing ile birlikte daha öz güvenli ve cesur hareket edeceğinizden şüphemiz yok.

At konvoyu yapılarak yola çıkılıyor olup seçtiğiniz program ışığında birkaç saat içerisinde rotanız tamamlanarak at sürmenin keyfini çıkartmış olursunuz. At çiftliğine geri döner aldığınız ekipmanları bırakır ve bu yolculuk için size eşlik eden atlar ile vedalaşarak tura son verilir.

Sabah Programı; 

Sabah programını tercih ederseniz Hisarönü mevkiinden hareketle çam ağaçları arasında bol oksijenli ve yeşillikli bir safari turu ile tepeye tırmanacaksınız. 1 saat boyunca devam eden bu yolculuğun ardından tepe noktaya varıp muhteşem Ölüdeniz manzarasının keyfini çıkartabilirsiniz.

Burada yarım saatlik bir ara verilecek olup istediğiniz gibi fotoğraf çekme şansına da sahip olacaksınız üstelik. Dönüşte ise aynı yolu geri takip ederek geldiğiniz noktaya geri varıyorsunuz. Bu güzergah daha çok deneyimsiz kişilerce tercih ediliyor. Ancak profesyonel kişilerde buraya katılabilir ve gruptan ayrılarak at sürmenin keyfini çıkartabilirler.

Öğle Programı;

Bu program tam 1,5 saat kadar sürüyor olup rotanızda Uçtepeler Dağı, Kayaköy ve harika manzaralar yer alıyor olacak. Dümdüz bir yolda safariniz gerçekleşecek. Bu sebepten dolayı gnellikle kilolu, deneyimsiz ve çocuklu aileler tarafından tercih edilen bir program oluyor.

Not: At Safari Turu ücreti kişi başı 100 TL’dir.

31- Hamam Turu

hamam

Tur hakkında; Fethiye’de konakladığınız otelden saat 10:00, 14:00 ve 18:00’de alınarak hamam turu için start veriliyor. Buraya gelince sizleri son derece sıcak personeller karşılıyor olup kural ve süreç hakkında bilgi almanız üzere giriş kısmına yönlendiriliyorsunuz. Akabinde üzerinizi değiştirmek üzere soyunma odalarının yolunu tutacaksınız.

Buhar Odası; 

Saunaya benzer buhar dolu, cildinizi arındıracak bir oda ile başlıyorsunuz turunuza. Mermer kullanılarak yapılmış bu oda ısıtmalı platformlara sahip olup içerisinde yine mermerden yapılmış olan çeşmeleri bulunuyor. Otantik görünümdeki bu yerde keyifli vakit geçireceğinize şüphem yok.

Turunuzun ilk ayağı olarak burada başlamak cildinizi yumuşatıp diğer işlemler için uygun hale getirecek. Aynı zamanda buradaki buhar solunum sisteminizin içinde oldukça faydalı olacağından bahsetmeme gerek yoktur herhalde.

Kese;

Bir diğer vazgeçilmez adım olan kese, son derece eğitimli ve profesyonel kişilerce yapılıyor olup mermer odada doğal liflerden elde edilen eldivenler takılarak yapılacaktır. Isıtılmış mermere yüzüstü uzanıp kendinizi ve cildinizi ölü derilerden kurtarmak üzere bu deneyimli kişilerin ellerine bırakın! Vücudunuza yapılacak olan bu peeling seansı ile kan dolaşımınız hızlanırken daha canlı ve parlak görünüm kazanacaktır.

Köpük Masajı;

Keseden sonra hamamın en güzel bölümlerinden biri olan köpük masajı ile yine yattığınız bu yerde köpükler içerisinde bırakılacaksınız. İşinin ehli masörler tarafından bir yandan masaj yapılacak öte yandan köpükler içerisinde bu temizlenme duygusunun hoşnutluğu içerisinde kalacaksınız.

Doğal Yağ Masajı;

Turda ekstra bir hizmet olarak verilen doğal yağ masajı ile bu ferahlık hissinizi iki katına çıkartabilirsiniz. Doğal zeytinyağ kullanılarak vücudunuz narin bir şekilde ovuluyor bu süreçte. Size ise bunun keyfini sürmek kalıyor.

Tur bitiminde pamuk gibi olup çıkacaksınız buradan. Yine geldiğiniz şekilde tur araçları tarafından konakladığınız otellerinize bırakılacak ve muhtemelen hamamın verdiği mayışıklık ile kendinizi bir sonraki güne kadar uyumuş bulabilirsiniz. 🙂

Not: Haftanın her günü ve her saat başı düzenlenmekte olan Fethiye Hamam Turu için kişi başı 140 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Fiyat Dahilindeki Hizmetler; 

  • Ulaşım (Gidiş – Dönüş)
  • Kese
  • Köpük Masajı
  • Yağ Masajı
  • Sigorta
  • Kilitli Dolap
  • Sauna

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler; 

  • Diğer Masaj Türleri & Yüz Maskesi
  • Yiyecek ve İçecekler
  • Yanınızda Neler Getirmelisiniz? Mayo
  • Havlu

32- ATV Turu

atv safari

Tur hakkında; Macera dolu bir ATV turu için bölgede konakladığınız otelden alınarak programın yapılacağı alana doğru yolculuk başlıyor. Burada ATV kullanımı, safari içeriği, uymanız gerekenler kurallar ve ekipmanlar hakkında brifing veriliyor profesyonel eğitmenler tarafından.

Ardından sürüş yeteneğinizi ölçmek ve geliştirmek adına kısa bir eğitim verilip pratiğe dökülüyor. Bu işi tamamen kaptığınızda ise tura başlıyorsunuz. Bu yol süresince keşfedeceğiniz bir çok nokta ile karşılaşacaksınız. Doğa manzaraları ile mavi ve yeşilin muhteşem birleşimine tanık olacak, kuş sesleri ile büyüleneceksiniz adeta.

Tüm bunlar siz harika bir adrenalin dolu araç kullanırken olacak hem de. Tüm keyfi bir arada yaşayacaksınız. Harika bir gün size bekliyor! Bu güzergahta terk edilmiş Yunan Köyü’nü de ziyaret ederek hikayeleri hakkında bilgi alıp, bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz.

Tur bitiminde araçları geri teslim etmek üzere alana geri dönülüyor. Ekibe veda ettikten sonra otelinize geri bırakılıyorsunuz. ATV Turu için çift kişi katılmak isterseniz 160 TL, tek kişi katılmak isterseniz 130 TL ödeme yapmanız gerekmekte.

33- Günbatımı Tekne Gezisi

Tur hakkında; Güzel bir tekne turu için saat 18:00’da otelinizden alınarak limana getiriliyorsunuz. Mürettebat ekibi tarafından karşılanıyor olup teknede sizi bekleyen masanıza oturacaksınız. Lezzetli bir akşam yemeği sizleri bekliyor desem abartmış olamam.

İşinin ehli aşçılar tarafından Türk mutfağının en güzel et, sebze, tatlı, salata yemekleri hazırlanarak servis ediliyor olacak. Bir yandan karnınızı doyururken öte tandan muhteşem deniz manzarası ile gözleriniz doyacak! Gün batarken ortaya çıkan manzaranın hayalini düşünebiliyor musunuz?

Hafif turunculu sarılı bir renge bürünen gök yüzü ile denizin koyu mavisi birleşiyor ve ortaya akıl almaz bir tablo çıkıyor. Size de bunun tabi ki keyfini çıkartması kalıyor. Bol bol manzara fotoğrafları çekip anın tadını çıkartmalısınız.

Peki bu manzara keyfi bitti mi? Cevabını vereyim hemen asla! Saatin ilerlemesi ile birlikte karanlık çökecek ve yıldızlar kendini gösterecek. Sessiz sakin bir ortam, rüzgar hafif hafif suratınıza çarpıyor ve tepenizde sizi aydınlatan binlerce yıldız…

Zaman su gibi akıp gidecek ve artık limana dönme vakti gelecek elbet. Burada sizi ağırlayan ekibe teşekkürünüzü ederek otele bırakılmak üzere yola çıkıyorsunuz. Günbatımı Tekne Turu için kişi başı 120 TL öderken çocuklar için ise 60 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

34- Ölüdeniz Tekne Turu

ölüdeniz tekne turu

Tur hakkında; Dillere destan güzellikteki Fethiye’de bir tekne turu yapmadan dönme fikri hiç akıllıaca gelmiyor kulağa. Bu tatili taçlandırmanın en güzel yolu dolu bir tekne gezisi yapıp hem

Tur Detayları; 

Ölüdeniz iskeleden hareketle mavi sulara açılacak birbirinden güzel koy ve plajlara uğrayacaksınız. Toplamda 6-7 saat süren tur kapsamında pek çok çeşitli noktada yüzme molası veriliyor olacak. Bu molalarda diler yüzmenin keyfini çıkartırsınız dilerseniz de güneş banyosu ile vücudunuza ödül verirsiniz. Bu kısım size kalmış.

Sabah size söylenen saatlerde otelinizden alınarak Ölüdeniz Körfezi’ndeki plaj iskelesine gelmek üzere yola çıkılacak. Buraya geldiğinizde sizleri en samimi şekilde karşılayacak olan ekip tarafından gerekli rezervasyon kontrolleri yapılarak tekneye bineceksiniz. Tekneye tüm misafirler geldikten sonra sonsuz maviliğe açılacaksınız.

Kelebekler Vadisi;

İlk rota UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Kelebekler Vadisi olacak. Dik yamaçları, yeşil ile kaplanmış yüzeyi, altın sarısı kumları ve cam gibi berrak suyu ile nefesinizi kesecek güzellikte ki bu vadide bol bol yüzecek, yürüyüş yapacak, güneşlenecek ve fotoğraflar çekileceksiniz. Üstelik burada sizi adını almış olduğu ev sahibi kelebekler karşılayacak. Burada yüzme molası tamamlandıktan sonra teknede hazırlanan yemeğe geçiliyor. Menüde; kızarmış tavuk, salata, pilav veya makarna ve mezeler bulunuyor olup lezzetli bir yemek yiyeceksiniz.

St. Nicolas Adası;

Kelebek Vadisi’nden hareket ile bir sonraki durak olan St. Nicolas Adası’na varılıyor. Buraya ulaşım yalnızca deniz yolundan olduğu için oldukça sessiz sakin bir yer olup rehberinizden gerekli bilgileri alacaksınız bölge hakkında. Ada turu yapıldıktan sonra yüzme, güneşlenme ve fotoğraf aktiviteleri gerçekleştirilerek tekne dönülüyor.

Turu tamamlamak üzere adadan sonra denize açılıp farklı adacık ve kıyılarda yüzme molaları verilecek. Akabinde turun son durağı olan limana geri dönülerek vedalaşılıyor. Ölüdeniz Tekne Turu için kişi başı 90 TL ödeme yapılması gerekiyor.

Fiyat Dahilinde Olan Hizmetler;

  • Öğle Yemeği
  • Tekne Yolculuğu

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Kişisel Harcamalar
  • İçecekler

35- Marmaris İçmeler Turu

marmaris içmeler

Tur hakkında; Fethiye dışında farklı yerler gezip görmekte de fayda olduğunu düşünüyorum. Buradan hareketle bir diğer güzellikte ki Marmaris beldesine doğru kısa ama keyifli bir tura çıkacaksınız. İlk etapta Marmaris’in pazarlarında hediyelik eşya dükkanlarını, meyve-sebze hallerini ve tekstil ürünlerini inceleyerek alışveriş yapabilir akabinde limanda yürüyüş yapabilirsiniz.

Buranın en meşhur plajı olan İçmeler’e de gidiliyor elbette ki. Kent merkezine 8 kilometre mesafede ki İçmeler Köyü, denizin keyfini çıkartmak isteyenler için bir cennet. Çam ormanları ile bezeli olan bu plaj deniz, kum ve güneş üçlüsü için bulunmaz bir ortam yaratıyor. Buradan ayrılarak Fethiye’ye geri dönmek üzere yola çıkılıyor.

Marmaris İçmeler Turu yalnızca perşembe günleri düzenleniyor olup saat 08:00 ile 19:00 saatlerinde arasında gerçekleştirilmektedir. Kişi başı 180 TL öderken çocuklar içinse 126 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Fiyat Dahilinde Olan Hizmetler;

  • Ulaşım
  • Rehber

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Öğlen yemeği
  • İçecekler

36- Efes-Pamukkale Turu

Pamukkale Travertenleri

Tur hakkında; İki gün boyunca süren turda tek gecelik bir konaklama yapılıyor olup sabah belirlenen saatlerde otobüs ve rehber eşliğinde otelinizden alınarak ilk durak olan Efes Antik Kenti’ne doğru yola çıkacaksınız. Burada rehberinizin size vereceği bilgiler doğrultusunda çeşitli hikayelere tanık olup bu benzersiz Roma şehri karşısında bir heyecana kapılacağınız aşikar.

Günümüze dek Akdeniz’in en iyi korunarak gelmiş olan Efes, yaklaşık 2 bin yıl öncesine dek dayanıyor olup bu ihtişamı ile sizleri o güne götürecek! Burada dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı ve popüler Celsus Kütüphanesi’nde hoş bir gün geçireceksiniz.

Bugünlük turun sonuna geliniyor olup 4 yıldızlı otelde kalma üzere yola çıkılıyor güzel bir akşam yemeği yeniliyor ve odalarınıza çekiliyorsunuz. İkinci güne kahvaltı ile başlanıyor ve ikinci önemli durak olan Pamukkale ziyareti için yola koyuluyor. Buradaki travertenleri gördükten sonra 25 bin kişilik nekropolise geçiliyor.

Deneyimli rehberinizin vereceği bilgiler doğrultusunda buradaki yaşamı hayal edecek ve o günleri zihninizde canlandıracaksınız. Bir diğer durak ise Kleopatra Hamamı olacak. Akabinde buradaki turunda sonuna geliniyor. Fethiye’ye dönmek üzere yola çıkılacak. Tahmini olarak saat 21:30 civarında otelinize bırakılmış olursunuz. Efes-Pamukkale Turu için kişi başı 67 € ödeme yaparken çocuklarınız için ise 39 € ödeme yapmanız gerekiyor.

Fiyat Dahilindeki Hizmetler; 

  • Transfer
  • Sigorta
  • Y/P Konaklama
  • Kahvaltı
  • Akşam Yemeği

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Pamukkale Havuz Girişi,
  • İçecekler
  • Ekstra Harcamalar

37- Fethiye-Pazar Kayaköy Turu

Tur hakkında; Hem yaşanılası bir şehir olup hemde turizm yönünden aktif olması kendisini emsallerine göre üst sıralara taşıyan Fethiye’de ne yapılacak şeyler biter ne de turlar. Sizlere oldukça hoş bir tatil anısı bırakmak üzere düzenlenen tüm her şey oldukça dikkat çekici ve birbirinden güzel.

Plajlar, tabiat parkları, tekne turları, vadiler, adaları, koyları… Hepsini yaptınız gezdiniz, gördünüz. E birazda halkın içine karışıp yerel yaşamı yerinde yakından incelemekte keyifli olmaz mı? Her hafta salı günü düzenlenmekte olan halk pazarı alışveriş turu tam buna uygun. Ancak sadece alışverişle de sınırlı değil.

Hemen akabinde eski bir Rum köyü olan Kayaköy’ü de ziyaret ediyorsunuz. Burada ki evleri yakından inceleyip hikayelerine tanık olmak oldukça etkileyici olacaktır. Kayaköy’de öğle yemeği sunumu yapılıyor olacak. Tur boyunca size eşlik eden rehberler tarafından gerekli tüm bilgiyi alarak kültürel zenginlik kazanmış olacaksınız. Fethiye Pazar ve Kayaköy Turu için kişi başı 17 €, çocuklar için ise 9 € ödeme yapılıyor. Tur saat 08:30’dan akşam 17:00 arasında yapılmakta.

Fiyat Dahilinde Olan Hizmetler;

  • Transfer
  • Rehber

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Yemekler
  • İçecekler
  • Ekstra Harcamalar

**Sizler için hazırlamış olduğumuz yapılacak listesi burada son buluyor. Yazımızda Fethiye’de yapılacak şeyler hakkında elimizden geldiğince bilgi vermeye çalıştık. Sizde deneyim ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz. İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz diğer yazılar;

Yorum yapın

Bizi Takip Edin