Fes

Fes Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflı Anlatım

Fas’a adını veren Fes şehri, ülkenin en otantik ve görülmesi gereken şehirleri arasında bulunuyor. 

Şehirde İslam mimarisi ile yapılmış görülmesi gereken pek çok eser bulunmaktadır. Kültürel yoğunluğu hayli fazla olan şehirde Fes gezilecek yerler listesindeki noktalarla kültür ağırlıklı keyifli bir gezi gerçekleştirme şansına sahip olabilirsiniz.

Fes Gezilecek Yerler

1. Chaouara Tabakhaneleri

Chaouara Tabakhaneleri

Şehrin en simgesel noktalarından biri olan Chaouara Tabakhaneleri günümüzde en doğal haliyle bir derinin nasıl işlendiğini görmenizi ve çok sıra dışı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor.

2. Ebu İnaniye Medresesi

Ebu İnaniye Medresesi

14. yüzyılda inşa edilen Ebu İnaniye Medresesi, döneminin en önemli eğitim kurumlarından biri olarak kabul edilmektedir.

3. Nejjarine Kervansarayı

Ahşap Sanatlar ve El Sanatları Müzesi

Geçmişten günümüze bir köprü olan Nejjarine Kervansarayı, ziyaretçilerine tarih içinde keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kervansaray içinde bulunan Ahşap Sanatlar ve El Sanatları Müzesi ise çeşitli zanaatkarların çalışmalarını inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

4. Jnan Sbil

Jnan Sbil

Keyifli bir Fes gezisinin ardından huzuru ve rahatlığı bulmaya ne dersiniz? Bunun için şehrin en güzel yeşil alanlarından biri olan Jnan Sbil‘i mutlaka keşfe çıkmalısınız. Yapımından günümüze 1 asır geçen bahçe, ziyaretçiler için oldukça keyifli bir rota.

5. Ibn Danan Sinagogu

Ibn Danan Sinagogu

Fas’ta hemen he şehirde mutlaka bir Yahudi mahallesi bulunmaktadır. Fes‘te bulunan Ibn Danan Sinagogu da şehirdeki nadir ibadet yerlerinden biri konumunda bulunuyor. Sinagog, 1999 yılında UNESCO’nun da yardımlarıyla restore edilerek bugünkü görünümüne kavuşmuştur.

6. Kraliyet Sarayı

Kraliyet Sarayı

Şehirdeki en gösterişli yapılardan biri olan Kraliyet Sarayı, halkın ziyaretine kapalı tutulmaktadır; ancak buna rağmen etkileyici mimarisi ve süslü kapıları ile ziyaretçiler bu sarayı dışarıdan da olsa görmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sarayın etrafında büyük kalabalıklar oluşturmaktadır.

7. El Attarine Medresesi

El Attarine Medresesi

Kompleks bir yapı olarak inşa edilmiş olan El Attarine Medresesi, 1325 yılında Abu Said tarafından kurulmuştur. Medrese mimarisi ile Fes gezilecek yerler listesinde bulunması gereken eserlerden biri.

8. Art Naji

Art Naji Seramikleri

El sanatlarına ilginiz varsa Art Naji Fes’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Kilin şekillenmesi ve seramik halini alması, çeşitli renklerle adeta hayat bulması sizi çok etkileyecek.

9. Fes-El Badi

Dünya’nın en büyük araç trafiğine kapalı yeri unvanına sahip Fes-El Badi, Fes gezilecek yerler listesinin en önemlilerinden biri. 9 bin sokağın olduğu etrafı surlarla çevrili bu Orta Çağ’dan kalma yerleşim yeri içinde yönünüzü bulmak hayli zor ama bir o kadar da eğlenceli olacak. Mardin mimarisini andıran Eski Şehir, mutlaka görmeniz gereken bir nokta.

Fes’e ülkemizden direkt seferler bulunmadığı için bu şehre aktarmalı uçuşları kullanarak gidebilirsiniz. Fes için ziyaretçiler aktarma noktası olarak çoğunlukla Casablanca’yı tercih etmektedir. Casablanca’dan itibaren ziyaretçiler genellikle araç kiralayarak Fes’i ve çevredeki diğer yerleri gezmeyi tercih etmektedir. Sitemiz üzerinden hesaplı Casablanca uçak bileti seçeneklerini inceleyerek avantajlı fiyatlarla biletinizi satın alabilirsiniz.

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

1 gün önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

6 gün önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

1 hafta önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

1 hafta önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

1 hafta önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

1 hafta önce