Dadaşlar diyarı Erzurum, Türkiye’nin kış turizmindeki lider şehri. Tarihi ve kültürüyle birlikte daha geniş bir yelpaze sunan şehir, konuklarına unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatıyor.
3000 metreyi aşan yüksekliği ile Palandöken, Türkiye’nin en yüksek dağları arasında yer alıyor. Dört mevsim kar bulunan dağ, özellikle kış aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Profesyonel ya da amatör olun, kış sporları için en ideal noktalardan biri olan Palandöken Kayak Merkezi, tam size göre.
Urartular döneminde yapılan ve günümüzdeki örneğini Bizanslılara borçlu olduğumuz kale, şehrin en önemli tarihi yapılarından biri. İç ve dış kale olarak düzenlenen yapının yalnızca iç kısmı günümüze kadar ulaşmış. Yine de Erzurum Kalesi, bir Erzurum seyahatinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.
1877-1878 yıllarındaki Osmanlı-Rus savaşı sırasın Erzurum Ruslar tarafından kuşatılıyor. Mecidiye ve Aziziye tabyalarının Rusların kontrolüne geçmesi, toplumda bir infial yaratıyor. Bunun üzerine Nene Hatun önderliğinde bir araya gelen Erzurum halkı Ruslara saldırıyor ve tabyaları geri alıyor. Günümüzde, içerisinde Aziziye tabyasının da bulunduğu alan park haline getirilmiştir. Binlerce insan bir zamanlar Nene Hatun’un destan yazdığı yerleri görmek için parkı ziyaret ediyor.
48 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek üçüncü şelalesi olan Tortum Şelalesi, Erzurum’un en bilinen doğal güzelliklerinin başında geliyor. Şelalenin döküldüğü yerde oluşan gökkuşağı ise, tam bir görsel şölen sunuyor. Şelaleyi izleyebileceğinizi özel alanlar olduğu gibi, şelalelin altına giden yollar da bulunuyor.
Türklerin Anadolu’ya girdikten sonraki ilk yerleşim yerlerinden olan Erzurum’da o zamanları yansıtan birçok eser bulunuyor. Özellikle Selçuklu dönemine ait eserler günümüzde Erzurum’un müzelerinde sergileniyor. Arkeoloji Müzesi, Yakutiye Medresesi Türk-İslam Müzesi ve diğer müzeler hakkında bilgi almak için Erzurum’un Müzeleri adlı yazımız okuyabilirsiniz.
Cağ kebabını duymayanınız yoktur. Peki ya kadayıf dolması? Erzurum, her ne kadar bildiğimiz lezzetlere sahip olsa da aslında durum pek de bildiğimiz gibi değil. Erzurum’da yediğiniz bir cağ kebabının diğer yerlerdekinden ne kadar farklı olduğunu anlamanız uzun sürmeyecektir. Aşina olduğumuz lezzetlerin yanında Erzurum’un az bilinen lezzetlerini keşfetmek isterseniz, Erzurum’un Yöresel Yemekleri yazımıza göz atabilirsiniz.
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…