Erdek Kahvaltı Mekanları | Detaylarıyla En İyi 11 Mekan!

Balıkesir’in en çok ziyaret edilen yerlerinden olan Erdek’te muhteşem kahvaltı önerilerimizle sizlerleyiz. Pratik , lezzetli, serpme veya organik aradığınız kahvaltı türlerine uygun mekan önerisi için Erdek Kahvaltı Mekanları yazımıza geçelim …

– Manzaralı Kahvaltı Mekanları

1. Hocanın Yeri Beach Restoran

Hocanın Yeri Beach Restoran

Burası Neresi? Kumsal üzerine denize sıfır bir manzarada kurulan olan Hocanın Yeri Restoran, günün her saatine uygun yemek menüsü ve konumuyla çokça sevilmektedir. Erdek ‘in hahvalti salonları arasında popüler olan mekânda masada otururken ayaklarınızın altındaki kumların rahatlığını hissedebiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Güne Erdek kahvaltı mekânları arasında samimi ve sıcak bir mekanla başlamak isterseniz Hocanın Yeri listenizde bulunmalı. Salaş ama hoş bir mekân olan Hocanın Yeri, kahvaltısı ve yemeklerinden önce anlatılmaya değer manzarasıyla meşhur. Burada oturduğunuz tüm masalardan muhteşem manzarasını izleyebildiğiniz gibi denizden gelen hafif serinlik sayesinde hiç bunalmıyorsunuz.

Bu güzel mekânda yapılacak güzel şeylerden biri de sabah kahvaltınız için burayı tercih etmek olacak. Kahvaltı tabağı bulunan mekânda tabak kalıp; peynir, yumurta, domates, salatalık, zeytin, taze yeşillik ve sıcak ekmek bulunuyor. Tabağa ek olarak menemen isterseniz 12 ₺ ya da sucuklu yumurta tercih ederseniz 18 ₺ ödemeniz gerekiyor. Klasik ve öz Türk kahvaltısı sunan işletme sayesinde günün ilk saatlerinden itibaren keyifli bir başlangıç, dilerseniz akşam saatlerinde de hoş vakit geçirebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Akşam üstüne doğru değişen müziklerle birlikte mekân daha çok meyhane havasına bürünmekte, alkol servisi başlamaktadır. Erdek’te romantik akşam yemeği için de Hocanın Yeri Restoran’ı ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: İ kinci kır gazinosu, Sahil mahallesi kamplar yolu sonu köprüden sonra, 10500 Erdek / Balıkesir
  • Tel: +905327969479
  • Çalışma saatleri: 10: 00–02: 00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

2. Çınar Ağacı Restoran

Çınar Ağacı Restoran

Burası Neresi? Erdek’te kahvaltı için tercih edilebilecek ilk noktalardan biri. Denize sıfır konumuyla enfes bir manzaraya sahip olan Çınar Ağacı Restoran, kahvaltı öğünü için en çok tercih edilen yerler arasında yer almaktadır.

Neden Gitmeliyim? Gününüze temiz havası ve manzarası alarak başlamak isteyenlerin tam olarak gitmesi gereken bir yer. Erdek’in sevilen seçenekleri arasında yer alan restoran özellikle serpme kahvaltının güzelliği gündüz saatlerinde tercih edilir. Akşam yemekleri içinde oldukça ideal olsa da Çınar Ağacı Restoran üçüncü akşam düğün, nişan etkinliklere ev döndürmekle kendini belli eden gibi hizmet veremiyor. Böyle bir durumla son dakika karşılaşıp mağdur olmamak adına rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin!

  • Adres: Tatlısu, 10500 Erdek / Balıkesir
  • Tel: 0545835 20 13
  • Ortalama Fiyat: 50-100 ₺ 
  • Çalışma saatleri:  08:00–22:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

3. Hadrian Teras Kafe

Hadrian Teras Kafe

Burası Neresi? Hadrian Otel’in 6. Katında hizmet veren Hadrian Teras Kafe, muhteşem manzarasına lezzetli menüsünü ekleyerek Erdek’in popüler mekanlarından biri olmayı başarmış durumda.

Otelin en üst katından seyredebileceğiniz muhteşem Erdek manzarasına ek olarak geniş menüsüyle hizmet veren kafe görülmeye değer. Özellikle bol çeşitli, organik kahvaltıları sayesinde gündüz saatlerinde de bolca tercih edilen Hadrian Teras Kafe’ye gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı lütfen unutmayın.

  • Adres: Cumhuriyet Meydanı Neyyire Sıtkı Cd, D:No :15, 10500 Erdek/Balıkesir
  • Tel: (0266) 835 35 35
  • Çalışma saatleri:  08:00–01:00 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

– Serpme Kahvaltı Mekanları

4. Caffe La Famoso

Caffe La Famoso

Burası Neresi? Erdek’in yeni işletmelerinden olmasına rağmen konsepti ve yenilikçi iç mekân tasarımıyla kısa sürede popüler noktalardan biri haline gelmiştir. Caffe La Famoso, geniş menüsü içerisinde her öğüne uygun yemek seçeneği sayesinde günün her saatinde tercih edilebilir.

Neden Gitmeliyim? Caffe La Famoso, Balıkesir’in küçük bir ilçesinde zengin menüsü ve şık konseptiyle anında fark edilebiliyor. Günün her saati misafirlerini ağırlayan kafe içerisinde dünya mutfağından leziz yemeklerin sunulmasının yanı sıra nargile hizmetinin bulunması da artı yönlerinden biri.

Erdek kahvaltı mekanları arasında yer alan Cafe La Famoso’da hem normal kahvaltı tabağı hem de serpme kahvaltı seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Kahvaltı tabağı klasik Türk kahvaltısı öğelerinden oluşurken serpme kahvaltı 2 kişilik olmakla birlikte daha geniş çeşitliliğe sahiptir. Anlayacağınız, Erdek gezilecek yerler listemizdeki noktaları keşfederken enerji depolamak istiyorsanız ilk durağınız Caffe La Famoso olabilir.

İpucu: Kafenin en çok övgü alan yiyecekleri arasında San Sebastian Cake ve Magnolia tatlısı geliyor. Denemeyi unutmayın.

** Erdek’ten sonra tüm şehri isterseniz Balıkesir Gezilecek Yerler yazımızdan detaylıca inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Yalı Mah neyyire, Sıtkı Yırcalı Cd. No 5 / a, 10500 Balıkesir
  • Tel: (0266) 835 00 26
  • Çalışma saatleri:  08: 00–01: 00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

5. Emrullah Ustanın Yeri

Emrullah Ustanın Yeri

Burası Neresi? Balıkesir kahvaltıda faaliyet gösteren Emrullah Usta’nın Yeri, kahvaltı da dahil olmak üzere tüm öğünlerine uygun menüsüyle yemek tercih ediliyor. Aileler için uygun oturma alanları ve çocuk parkı da mekânı çıkaran özellikler yer almakta.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltı öğününü doyasıya yapmak. Çok çeşidi bir arada görmek burayı tercih etmelisiniz. Emrullah Ustanın Yeri, ağırlıklı olarak etli sunulduğu (lahmacun, pide vb.) Sipariş yanı sıra ara sıcaklar ve kahvaltı ile ilgili iddialı olan bir mekân.

Serpme kahvaltının yer yerine kahvaltı mekanda tarifi; peynir çeşitleri, domates, salatalık, biber, zeytin (siyah-yeşil), kızarmış sosis, sigara böreği, patates, kayısı, ceviz, tahin, pekmez, bal, tereyağı, reçel çeşitleri bulunmakta. Göreceğiniz üzere çok geniş bir serpme kahvaltı Menüsü bulunan mekânda bir tane serpme kahvaltı söyleyip rahatlıkla 2 kişi doyabilirsiniz.

İpucu: Emrullah Usta’nın Yeri’ne giderseniz lahmacun ve pidelerinin tadına bakmayı da unutmayın, oldukça başarılı.

  • Adres: Zeytinli mah. Arif kalıpsızoğlu cad Düzler, 10500 Erdek / Balıkesir
  • Tel: 0537467 56 31
  • Çalışma saatleri:  09:00–00:00 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

6. Palmiye Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Erdek’in en iyi kahvaltı noktalarından biri olarak sayılan Palmiye Kahvaltı Salonu, Balıkesir’i bu güzel şehrinde hizmet veren işletmelerden biri.

Neden Gitmeliyim? Sabahınızı güzelleştirecek organik, mis gibi bir kahvaltıyla güne başlamak isterseniz Palmiye Kahvaltı Salonu’nun yolunu tutmalısınız. Kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı sunan Palmiye Kahvaltı Salonu özellikle sıcak ve taze unlu mamulleriyle oldukça meşhur. Kahvaltı tabağınız öncelikle sunumuyla gözünüzü doyururken sonrasında midenize hitap ediyor… Tabak içerisindeyse; peynir çeşitleri, bal, reçel türleri, kaymak, zeytin, yumurta, salam, domates ve salatalık gibi Türk kahvaltılarının vazgeçilmezleri yer almakta.

Bunlara ek olarak gelen sıcak ekmekle birlikte kahvaltınız daha doyumsuz bir hal alıyor. Taze sunulan çayla beraber güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra Palmiye Kahvaltı Salonu’nun tatlı kurabiyelerinin tadına bakmayı da lütfen ihmal etmeyin.

– Nostaljik Kahvaltı Mekanları

7. Balıkçı Kahvesi

Balıkçı Kahvesi

Burası Neresi? Erdek’te denize sıfır manzarasıyla göz dolduran, tatlı şirin bir mekân… Kareli masa örtüleri, renkli sandalyeleriyle masalları andıran Balıkçı Kahvesi’nde; sade, lezzetli klasik bir Türk kahvaltısı için kahvaltı tabağı sipariş edip güne başlayabilirsiniz. Lezzetli çayları kadar kahveleri de meşhur olan mekânda manzaraya karşı yudumlamak için Türk kahvesi denemeyi ihmal etmeyin.

  • Adres: Okullar, Deniz Sk., 10360 Marmara / Balıkesir
  • Yol tarifi al>

8. Mutlu Kahvaltı Fırını

Mutlu Kahvaltı Fırını

Burası Neresi? Erdek’te faaliyet gösteren Mutlu Kahvaltı Fırını, kahvaltıya dair aradığınız tüm ürünleri bulabileceğiniz oturma alanı bulunan işletmelerden biridir. Sıcak simit ve poğaçanın yanına geleneksel Türk kahvaltısı servisiyle pratik ve hızlı bir kahvaltı için Erdek Mutlu Kahvaltı Fırını’nı ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: Yalı, Hükümet Cd. No: 3, 10500 Erdek / Balıkesir
  • Ortalama Fiyat: 3 0-50 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri:  09: 00–19 : 00 // * Pazar kapalı
  • Yol tarifi al>

9. Saray Simit Evi

Saray Simit Evi

Burası Neresi? Erdek’te kahvaltı için daha pratik bir başlangıç ​​isterseniz, klasiklerimizden olan simit ve poğaça gibi ürünleri bulabileceğiniz Saray Simit Evi tercih edilebilir. Sıcak simitlerin hiç eksik olmayan pastahane tarzı işletmede ayrıca tatlı, tuzlu atıştırmalıklar ve mini kahvaltı tabağı bulabilirsiniz. Hızlı ama lezzetli bir atıştırmalık isterseniz rotanız Saray Simit Evi olsun.

  • Adres: Saray Simit Evi, Yalı Halil hakim sok. No: 38, 10500 Balıkesir 
  • Tel: 0544 429 17 89
  • Ortalama Fiyat: 10-50 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri:  08: 00–20: 00 // * Her gün açık
  • Yol tarifi al>

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

10. Bahçe Apostol

Bahçe Apostol

Burası Neresi? Erdek’in sevilen mekanlarından Bahçe Apostol, doğayla iç içe kurulmuş işletmelerden biridir. Erdek’in organik ürünleriyle yapılan yemek menüsü ve cana yakın işletme çalışanları sayesinde gidilmesi gereken mekanlar arasında yerini alıyor.

Neden Gitmeliyim? Ziyaretçilerinden yüksek puanlar alan işletme güler yüzlü personeli ve hızlı sevisiyle ön plana çıkmış durumda. Erdek kahvaltı mekanları arasındaki popülerliği bilinen Apostol Bahçe’de en dikkat çeken özellik ürünlerin olabildiğinde organik olması oluyor. Doğallıktan öden vermeyen işletme zaten doğayla iç içe, tertemiz bir ortamda bulunuyor.

Kapıdan adım attığınız anan itibaren tertemiz havanın ve eşliliğin içerisinde bulacağınız mekânda acıkmanız da çok uzun sürmüyor. Günün her saati için uygun yemek menüsü bulunan restoran kahvaltısıyla ünlü olduğu kadar Erdek’in geleneksel yemeklerine yer vermesiyle dikkat çekiyor. Burnunuza gelen yemek kokuları iştahınızı açtıkça manzaraya karşı yemek yemek için daha fazla heyecan duyacağınıza eminiz. Güzel bir Erdek gününe başlangıç için tercih ederseniz burada serpme kahvaltı ve köy kahvaltısı seçenekleri bulabilirsiniz.

Serpme kahvaltı içerisindeki ürünler köy kahvaltısında da olmakla beraber, köy kahvaltısında kahvaltılık salça ve soslar, sahanda yumurta, menemen, köy ekmeği ve peyniri gibi daha yerel ürünlere yer veriliyor. Önce gözünüze sonra midenize hitap edecek restoran muhteşem kahvaltı sonrası bol köpüklü Türk kahvenizi içmeyi ihmal etmeyin.

  • Adres: Atatürk mahallesi, Apostol Mevki.Apostol altı küme evleri No, D: 1, 10500 Erdek / Balıkesir
  • Tel: +905074371248
  • Çalışma saatleri:  08: 30–23: 30 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

– Köy / Yöresel Kahvaltı Mekanları

11. Yedi Bahçe Zeytincilik ve Kahvaltı Salonu

Yedi Bahçe Zeytincilik ve Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? 2009 yılından beri Erdek’te hizmet veren Yedi Bahçe Zeytincilik Kahvaltı Salonu, terbiyeli yeryüzün ön planda olduğu sofralarıyla sabahların vazgeçilmezi.

Neden Gitmeliyim? Yediklerinizin görselliği kadar kalitesi ve doğallığına da önem veriyorsanız gönül rahatlıkla bu kahvaltı salonunu tercih edebilirsiniz. Organik serpme kahvaltısıyla Erdek halkının en çok tercih ettiği mekanlardan olan Yedibahçe Kahvaltı Salonu, adından da anlaşılacağı üzere zeytin ve zeytinyağı konusunda iddialı. Tamamen organik ürünlerden başlayan serpme kahvaltı deneyip güne enerji dolu bir başlangıç ​​ihmal etmeyin.

  • Adres: Yalı, 18 Eylül Cd No: 31, 10500 Erdek / Balıkesir
  • Tel: +902668351777
  • Ortalama Fiyat:  40-80 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri:  07: 00–20: 00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

**  Değerlilerinizi yorum bizlerle paylaşıp, önerilerinizi sunsanız çok mutlu oluruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin