Doha Gezilecek Yerler | 40 Turistik Nokta

Doha nerede? & Hangi ülkede? Katar Devleti’nde bulunan Doha, Katar’ın başkenti ve en kalabalık şehri unvanını taşımaktadır. Şehir Basra Körfezi’nde Katar Yarımadası’nın doğu kıyısındaki Al Khor şehrinin güneyinde bulunuyor. Şehrin adının ise bölgedeki bir balıkçı köyünde uzun yıllar varlığını sürdürmüş ve efsanevi bir ağaç olduğu düşünülen Arapça “ad-dawah” isimli bir ağaçtan geldiği düşünülüyor.

Doha hakkında; Ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel açıdan merkezi olarak kabul edilen Doha, 132 km²’den daha fazla bir alanda bulunmaktadır ve 2,5 milyon civarındaki nüfusu ile dünyanın en önemli küresel şehirlerinden biridir. Şehirdeki ekonomik düzen öncelikli olarak petrol ve doğal gaz endüstrileri üzerine kurulmuştur. Doha şehri, son yıllarda büründüğü modern yüzü ile dikkat çekmektedir ve bu sayede 21 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacaktır.

Doha ortalama gezi süresi; Doha’da geçirilecek süre gezginlerin tercihlerine bağlı olsa da, şehirdeki ve çevresindeki yerleri gezmek için minimum 2 gün zaman ayrılması gerekmektedir. Doha’da 5 günden fazla kalmak ise ziyaretçiler için tekrara düşme riski taşıdığından daha fazla süre kalınmasını önermiyoruz.

Doha pahalı mı? Doha, dünyanın en zengin ve pahalı şehirlerinden biridir. Şehirde birçok lüks yeme içme ve konaklama seçenekleri mevcuttur ve bu yerler için oldukça yüksek bütçeler ayırmak gerekmektedir. Bununla birlikte ziyaretçiler için şehirde zincir marketler ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulunduğu için ufak bir araştırma ile yeme içmeden ve konaklamadan tasarruf edebilirler.

Doha nasıl bir yer? Güvenli mi? 2020 yılında Numbeo’ya göre en düşük suç oranına sahip olan Doha, dünyadaki en güvenilir ikinci şehir olarak kabul edilmiştir. Bu da Doha’nın hem yerli halk için hem de turistler için oldukça güvenli bir yer olduğu anlamına geliyor.

Doha’yı ziyaret etmek için en iyi zaman; Doha’ya gitmek için en iyi zaman, şehirde sıcaklıkların yılın geri kalanına göre daha düşük olduğu Ekim ve Nisan aylarıdır. Bu aylar arasında havalar daha serin olduğu için Doha gezisi yapmak çok daha keyifli olacaktır.

Yardımcı uygulamalar;

-Gezi için;

  • Talabat (çevrimiçi yemek uygulaması) – Android / IOS
  • The Peninsula (yarımada ile ilgili en kapsamlı haber uygulaması) – Android / IOS
  • Instashop (çevrimiçi market uygulaması) – Android / IOS
  • Airbnb (konaklama uygulaması) – Android / IOS
  • Qatari Phrasebook (Katar dilinde konuşma kılavuzu) – Android / IOS
  • Baqaala (çevrimiçi market uygulaması) – Android / IOS
  • Qatarprayer (Katar namaz vakitlerini gösterir) – Android / IOS
  • Qatar Events (Doha’daki etkinlikleri bu uygulamadan takip edebilirsiniz) – Android / IOS

-Ulaşım için;

  • Qatar Airways (Katar Havayolları ile ilgili bütün bilgileri içerir) – Android / IOS
  • Uber (Çevrimiçi taksi çağırma uygulaması) – Android / IOS
  • Karwa Taxi (taksi çağırma uygulaması) – Android / IOS
  • Waze (navigasyon uygulaması) – Android / IOS

Doha-İstanbul arası saat farkı; Doha ile İstanbul arasında saat farkı bulunmuyor.

Doha’da ne yenir? Ne içilir? Doha’da özellikle Arap mutfağı esintilerini görmek mümkün oluyor. Bununla birlikte Asya ve diğer dünya mutfaklarını tadabileceğiniz çeşitli restoranlar da bulunuyor. Şehrin yemek kültürünü yakından tanımak ve Doha’da tatmanız gereken lezzetleri öğrenmek için Doha yemek kültürü ile ilgili hazırladığımız rehber niteliğindeki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Restoran bahşiş oranları; Doha’daki restoranlarda kesin ve katı bahşiş kuralları bulunmuyor. Bununla birlikte insanlar çoğunlukla hesabın %10’u kadar bahşiş bırakmayı neredeyse bir gelenek haline getirmiştir. Bazı restoranlarda faturaya servis ücreti ekleniyor olsa da bu durum servis personelinin kesin pay alacağı anlamına gelmiyor ve siz bundan emin olmak istiyorsanız bir miktar bahşiş bırakabilirsiniz.

Doha’nın en ünlüleri; Şüphesiz Souq Waqif Doha’nın en ünlü turistik yerleri arasında ilk sıralarda bulunmaktadır. Bunun dışında Katar Ulusal Müzesi, Katara Kültür Köyü, Katar Ulusal Kütüphanesi, Doha Korniş gibi noktalar da Doha’da görülmeye değer ünlü yerlerdendir.

Doha gezi önerileri;

  • Yasak olmamasına karşın kamuya açık alanlarda Doha halkının kültürü ve dini inançları açısından eşinize ya da sevgilinizle yakınlaşmamanız ve sevgi gösterisinde bulunmamanız önerilir.
  • Kadın ziyaretçilerin şehirde bulunduğu süre boyunca omuzlarını ve dizlerini örtmeleri beklenir.
  • Doha oldukça sıcak bir şehir olduğundan sağlınız ve cildiniz için yanınızda bir miktar su taşımanızı öneriyoruz.
  • Kredi kartı ve banka kartı kullanımı şehirde oldukça yaygındır ve güvenli bir alışveriş için bu seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.
  • Doha’ya geldiğinizde hangi bölgelerde kalabileceğinizi ve hangi otelleri tercih edebileceğinizi merak ediyorsanız Doha’da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Doha Gezilecek Yerler Videosu

Doha Gezilecek Yerler Listesi

-Simgesel Yapılar

1. Fanar

Fanar

Burası neresi? Doha’daki en meşhur simge yapılardan olan spiral yapısıyla bilinen Fanar, Souq Waqif ile İslam Eserleri Müzesi’nin yakınlarında bulunmaktadır. Bir zamanlar ülkenin en büyük camisi olan Fanar, özellikle akşam saatlerinde aydınlatmasıyla ortaya çıkan muhteşem mimarisiyle şehrin siluetinde önemli bir yer edinmektedir.  Abdulla Bin Zaid Al Mahmoud İslami Kültür Merkezi olarak bilinen Fanar, İslam’ın tanıtılması amacıyla oluşturulan bir organizasyon olarak hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Doha’nın özel yapılarından olan Fanar, hem İslam kültürünü yakından tanımak hem de etkileyici mimarisini görmek için gidilmesi gereken noktalar arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Doha, Katar
  • Telefon: +974 4444 7444
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 07.15-13.15
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

2. İnci Adası (The Pearl-Qatar)

İnci Adası

Burası neresi? Petrolden önce Katar’ın en önemli ticari gelirlerinden biri olan inci, bu adanın projesinde ilham kaynağı olmuştur. Genellikle Katar’da yaşayan yabancıların oturmak için tercih ettiği İnci Adası içerisinde 18,831 konut bulunuyor. Farklı bir dünyada gibi hissettirecek olan İnci Adası ihtişamın ve gösterişin somutlaşmış hali.

Neden gitmeliyim? Venedik’ten esinlenerek yapılmış olan su kanallarının da bulunduğu ada içerisinde gondollarla seyahat etmeniz de mümkün. Orta Doğu’nun en büyük projelerinden olan İnci Adası projesini gezerken AvrupaAsya ve Afrika Kıtası‘na ait birçok esintiyle karşılaşabilir, adayı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Ne yapılır? İnci Adası özellikle sabah ve akşam yürüyüşleri için tercih edilebilecek çok keyifli bir bölgedir. Şatafat ve lüks anlamında keyifli bir durak olan İnci Adası’ndaki restoranlarda bir şeyler yiyebilir ve eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

3. Katara Kültür Köyü

Katara Kültür Köyü

Burası neresi? 2010 yılında açıldığından bu yana Katara Kültür Köyü, sanat ve kültür severler için Doha’daki en önemli merkezlerden biri haline gelmiştir. Köy, sanatla alakalı olan ve mimarlığa meraklı ziyaretçiler için görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Sadece Katar kültürünü keşfetmek için değil, çeşitli sanat dallarını incelemek ve farklı medeniyetlerin kültürlerini de tanımak için Katara Kültür Köyü’nü mutlaka Doha gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz.

Ne yapılır? Katara Kültür Köyü’ne geldiğinizde yapmanız gereken çok önemli şeyler ve görmeniz gereken çok özel yerler bulunmaktadır;

  1. Katara Camii’nin muhteşem tasarımına hayran kalın
  2. Katara Amfitiyatrosu’nu inceleyin
  3. Katara Opera Binası’nda bir performans seyredin
  4. SNAN Food Hall’de market alışverişi yapın
  5. Kamusal alanlardaki açık sanat anlayışına hayran kalın
  6. Katara Tepeleri’nde gezintiye çıkın
  7. Tasty Street’i keşfedin
  8. Arap Posta Pulları Müzesi’ni ziyaret edin
  9. High Street’te serinleyin
  10. Altın Camii’yi fotoğraflayın
  11. Katara Cinema’da lüks bir sinema deneyimi yaşayın
  12. Sanat galerilerini gezin
  13. Al Thuraya Planetarium’da uzayda bir yolculuğa çıkın
  14. Katara Plajı’nda bronzlaşın
  • Adres: Katara Cultural Village, West Bay, Doha, Qatar
  • Telefon: +974 4408 0000
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4. Al Zubarah Kalesi

Al Zubarah Kalesi

Burası neresi? Al Ruwais kasabasının yakınlarındaki Al Zubarah Kalesi’ni ziyaret etmeden Doha gezisi tamamlanmış sayılmaz. Katar’ın ikonik çöl kalelerinden biri olan yapı, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası alanı olan Al Zubarah’ın arkeolojik alanındaki çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılmıştır.

Kusursuz bir şekilde korunmuş kale, bölgedeki 18 ile 19. yüzyıllardaki yerleşim örneklerinin en güzellerinden biridir. Geçmişte bölge önemli bir ticaret merkeziydi ve kalenin, Türk işgallerinden korunmak amacıyla inşa edildiği düşünülmektedir. Kale, 1938 senesinde Şeyh Abdullah Bin Jassim Al Thani tarafından inşa edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Al Zubarah tarihi bölgesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Al Zubarah Kalesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Doha’nın yaklaşık 105 kilometre kuzeybatısında olmasına karşın burası, kesinlikle sizi memnun edecek noktalardan biridir.

Aklınızda bulunsun! Kalenin civarlarında yeme içme ile ilgili herhangi bir restoran ya da market bulunmuyor. Bu nedenle ziyarete giderken yanınızda içecek su ve atıştırmalık bir şeyler getirmenizi öneriyoruz.

  • Adres: Al Zubara Fort, Katar
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 09.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

5. Barzan Towers

barzan towers

Burası neresi? Barzan Towers, eski dönemlerde inci çıkarımında önemli bir yere sahip olan Doha’da, inci dalgıçlarını gözlemlemek için kurulmuştur. Kuleler, yerel tarihi dokuyu ve çarpıcı bir mimari anlayışı içinde barındırmaktadır. 1910-1916 yılları arasında inşa edilmiş olan Barzan Kuleleri içerisinde bulunana gözlemciler, uzaktan gelen gemileri ve dalgaları kontrol ederek dalgıçları uyarmakla görevlilerdi.

Neden gitmeliyim? Birkaç kat üzerine inşa edilmiş olan kule, Arapçada “yüksek yer” anlamına gelen Barzan ismiyle anılmaktadır.16 metre yüksekliğinde olan kuleler geçtiğimiz yıllarda restorasyon çalışmasıyla güçlendirilmiş ve ziyarete açık hale getirilmiştir. Burayı en cazip kılan yönü ise muhteşem manzaraları gözetleme imkanı sunmasıdır.

Ne yapılır? Buraya gelerek kulenin çarpıcı mimarisine hayran kalabilir, fotoğraf çekmek için muhteşem fırsatlar yakalayabilirsiniz.

  • Adres: Muhammed, Al Shahaniya, Katar
  • Telefon: +974 4402 8888
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-00.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Emirlik Divanı

Emirlik Divanı

Burası neresi? Katar Ulusal Parlamentosu’nun büyük beyaz binası, Katar Devleti’nin resmi işlerinin yürütüldüğü önemli bir binadır ve binanın üzerinde yükselen Katar bayrağı ile kolay bir şekilde tanınmaktadır. Doha Kornişi’ni gezmeye gelenler için iyi bir referans ve yol bulma noktası olan Emirlik Divanı, yoğun güvenlik önlemleri ile korunduğundan binaya çok fazla yaklaşmaya çalışmamanızı tavsiye ediyoruz.

Neden gitmeliyim? Katar’ın yönetimsel açıdan en önemli binasını uzaktan da olsa bizce Corniche’ye geldiğinizde görmelisiniz.

  • Adres: Al Corniche, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4438 8888
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu dışarıdan görebilirsiniz.
  • Giriş ücreti: İçeri girişe izin verilmez.
  • Yol tarifi al >

7. Katar Pigeon Towers

pigeon towers

Burası neresi? İslamiyet’te önemli bir yere sahip olan güvercinler düşünülerek Pigeon Towers inşa edilmiştir. Uzun üçgen forma sahip olan kulelerin içerisinde güvercinlerin rahat girip çıkabilmeleri için delikler inşa edilmiş ve üzerlerinde birer tutunma çubuğu yerleştirilmiştir. Katara Camii içerisinde bulunana Pigeon Kuleleri’ni ziyaret edip güvercinleri besleyebilirsiniz.

Güvercinler Arap mirasında mesaj vermek amacıyla kullanıldıkları için oldukça özel bir yere sahiptir. Güvercinlere gölge sağlamak amacıyla çamurdan yapılmış olan kuleler içinde 14.000 civarında güvercin barınabilmektedir. 2019 senesinde yağmur ve çeşitli hava koşulları nedeniyle zarar gören kulelerin yıkılarak yeniden inşa edilmesine karar verilmiştir.

Neden gitmeliyim? Güvercin Kuleleri ziyaretçiler arasında oldukça popüler noktalardan biridir ve Katar’da en çok fotoğrafı çekilen yerlerden biri olmuştur.

  • Adres: Doha, Katar
  • Telefon: +974 4409 5238
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

8. Katar Ulusal Kütüphanesi

katar ulusal kütüphanesi

Burası neresi? Ulusal mirasın bir koruyucusu olarak hizmet eden Katar Ulusal Kütüphanesi, 2012 senesinde Katar Eğitim, Bilim ve Toplum Geliştirme Vakfı tarafından kurulmuştur. Kütüphanenin açılışı ise Majesteleri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani tarafından, 2018 senesinde gerçekleşmiştir. Kütüphanedeki eserlerin geçmişi 15. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

500.000’in üzerinde yayının bulunduğu Katar Ulusal Kütüphanesi, bir halk kütüphanesi olarak, Katarlılar için yaratıcılığı, bağımsız karar vermeyi ve kültürel gelişimi destekleyen bir ortama eşit erişim olanaklarını sağlamak gibi önemli bir misyonu yerine getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Çeşitli program ve etkinliklere de ev sahipliği yapan Katar Ulusal Kütüphanesi, farklı mimarisi ve kültürel açıdan sahip olduğu zenginlik ile Doha’nın önemli simge yapıları arasında gösterilmektedir.

Aklınızda bulunsun! Bina içinde aynı zamanda bir de çocuk kütüphanesi bulunmaktadır ve burası çocuklara kitapları sevdirmek için çocuklu aileler için de çok cazip bir turistik noktadır.

  • Adres: District of Freedom, Education City, Al Luqta St, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4454 0100
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-20.00, Cuma 16.00-20.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Müzeler, Galeriler

9. İslam Eserleri Müzesi (MIA)

İslam Eserleri Müzesi

Burası neresi? Tasarımı Leoh Ming Pei tarafından yapılmış olan İslam Eserleri Müzesi, 2008 yılından beri faaliyet gösteriyor. 7. yüzyıl ve 19. yüzyıl arasındaki dönemlere ait birçok İslami öğeyi bu müze içerisinde bir araya getirilip, korunaklı bir şekilde sergilenmektedir. Müze içinde hem Arapça hem de İngilizce 2.000 nadide baskı da dahil olmak üzere 21.000 kitaptan oluşan önemli bir miras kütüphanesi de bulunmaktadır.

Dünyanın dört bir yanından toplanan İslami öğeler arasında; Kabe örtüleri, el yazması Kur’an-ı Kerim, Kabe’nin anahtarı bulunmaktadır. İslam ve Arap kültürünü yakından takip edenlerin oldukça hoşuna gidecek müze içerisinde ayrıca Osmanlı dönemine ait fermanları ve padişah portrelerini de ziyaret edebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? 22 Kasım 2008 tarihinden bu yana ziyaretçilerini kabul etmeye devam etmiş olan müze, Doha müzeleri arasında baş tacı olarak kabul edilen en önemli durakların başında gelmektedir. Müzeyi cazip kılan bir diğer önemli husus ise yıl boyunca Katar Filarmoni Orkestrası’nın performansları, film gösterimleri ve kaligrafi gibi çok çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmasıdır.

  • Adres: MIA Park civarı, Doha, Katar
  • Telefon: +97444224444
  • Ziyaret saatleri: Bir sonraki duyuruya kadar kapalı.
  • Giriş ücreti: Yetişkin 50 QAR, Öğrenci 25 QAR; Şu an için ise belirsiz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

10. Mathaf: Arab Museum of Modern Art

Arab Museum of Modern Art

Burası neresi? 2010 yılında hizmete açılan Arap Modern Sanat Müzesi, dünyanın en büyük özel sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Müze, 9.000’den fazla esere ev sahipliği yaparak şehrin sanatsal ve ilham verici noktaları arasında yerini alıyor.

Neden gitmeliyim? Çağdaş sanat örnekleri, modern sergiler ve kimi zaman düzenlenen etkinlikleriyle şehrin popüler ziyaret noktalarından biri olarak mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

  • Adres: Education City Student Center, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4402 8855
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-19.00, Cuma 13.30-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

11. National Museum of Qatar

national museum of qatar

Burası neresi? Pritzker ödülü almış mimar Jean Nouvel tarafından tasarlanan yapı çöl gülünden esinlenerek yapılmış ve tepeden bakıldığından çiçeğin yapraklarına benzeyen bir forma sahiptir. Yapının dış tasarımı tamamlanması ve ziyarete açılması 28 Mart 2019 tarihinde gerçekleşmiştir. Şu anki bina, 1975 senesinde açılmış olan binanın yerinde inşa edilmiştir.

Müze içerisine bulunması tahmin edilen nesneler arasında; arkeolojik buluntular, geleneksel kostümler, sergiler, mücevherler ve tarihi belgeler dahil olmak üzere 8.000 adet parça bulunmaktadır. Müze kısaca NMoQ olarak bilinmektedir. Müze binası toplamda 430.500 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır.

Neden gitmeliyim? Ziyaretçiler müzeye gelerek, Katar’ın tarihi ve yüzyıllar boyunca gerçekleşen gelişim sürecini görmekte; Katar’ın ataları ve ilk şehrin oluşumu hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Müzedeki sergiler, tarihi objeleri ve bu objelerin günümüze olan etkilerini çok iyi bir şekilde yansıtmakta ve ziyaretçilerin bağlantı kurmasına olanak tanımaktadır. Müzede sadece Katar’ın değil, bölgedeki diğer yerleşim yerlerinin arkeolojik geçmişine dair kalıntılar da görülebilmektedir.

  • Adres: Museum Park St, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4452 5555
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-19.00, Cuma 13.00-19.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 50 QAR, Öğrenci 25 QAR, 16 yaş altı ise ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

12. Souq Waqif Art Center

souq waqif art center

Burası neresi? Orta Doğu’da sanatın kalbinin attığı noktalardan biri olan Souq Waqif Sanat Merkezi, şehrin önde gelen sanatçılarının ilham veren eserlerine ve koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Galeride, çeşitli sanat disiplinlerini öğretmek ve yaymak amacıyla çeşitli atölye ve workshop çalışmaları da gerçekleştirilmektedir. Galerinin en önemli açılış amacı ise Katar sanat mirası için etkin bir platform sağlamanın yanı sıra Katar’ın kültürel ve tarihi kimliğini dünyaya sergilemektir.

Neden gitmeliyim? Doha’da çağdaş kültürün ve geleneksel Arap kültürünün bir araya getirildiği bu merkezde estetik oldukça ön planda ve sanat meraklısı ziyaretçiler için burası Doha’daki önemli turistik yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: 7GPJ+JR8, Doha, Katar
  • Telefon: 441 76204
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-22.00, Cuma günleri 15.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

13. Anima Gallery

anima gallery

Burası neresi? İnci Adası’nı ziyaret ettikten sonra uğrayabileceğiniz noktalardan biride Anima Galeri’dir. Galeri, 2021 yılının Mart ayında sergiler ve sanat danışmanlığına odaklanmak üzere kurulmuştur. 570 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olan galeri içerisinde orijinal görünümleriyle dikkat çeken sergiler ve sanat eğitimleri verilmektedir.

Neden gitmeliyim? İlham verici birçok eserin bulunduğu sergi içerisinde sayısız koleksiyon gezebilir ve profesyonel sanatçıların elinden çıka resimleri inceleyebilirsiniz. Galeride hangi sanatçıların eserleri olduğu hakkında bilgi almak için alt kısımda bulunan galeriye ait web sitesini kapsamlı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

  • Adres: 27. kat, Alfardan İkiz Kuleleri, batı körfezi, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4002 7437
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-23.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Caddeler, Sokaklar

14. The Corniche

the corniche

Burası neresi? Doha’da kıyı şeridinde kısa bir yürüyüşe çıkmak ya da manzara karşı oturduk isterseniz uğrayabileceğiniz yerlerin başında Korniş geliyor. 1980’lerin sonunda gerçekleştirilen genişletme çalışmaları sonrasında daha fazla ziyaretçi almaya başlayan Korniş’te yürüyüşler gerçekleştirip, Doha’da gökdelenler eşliğinde fotoğraf çektirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? 7 kilometrelik bu yürüyüş alanı keyifli bir şekilde vakit geçirmek ve yürüyüş yaparak manzaranın tadını çıkarmak Doha’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

15. Souq Al Wakra

souq al wakra

Burası neresi? Keyifli bir yürüyüş destinasyonu olan Souq Al Wakra, ayrıca turistler için kaçırılmaması gereken en keyifli alışveriş duraklarından biridir. Bölgede özellikle hatıra ya da hediyelik olarak tercih edilebilecek antika ya da diğer el işi aksesuarlar satan dükkanlar oldukça ilgi çekmektedir.

Yürüyüş yollarının çevresinde sıralanmış olan en iyi restoranlar ve kafeler ile Souq Al Wakra, gezginler için Doha mutfağının en güzel lezzetlerini tatma imkanını sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Keyifli bir yürüyüş, muhteşem yeme içme olanakları ve çeşitli alışveriş durakları ile Souq Al Wakra, Doha gezisi esnasında zaman ayırmanız gereken çok güzel yerlerden biridir.

Ne yapılır? Souq Al Wakra, yürüyüş ve alışveriş olanaklarının yanı sıra çok iyi vakit geçirmek için bir Arap yelkenlisiyle geziye çıkmak ya da plajda uçurtma sörfü yapmak için da sıkça tercih edilen noktalar arasında bulunmaktadır.

-Plajlar

16. Katara Plajı

katara beach

Burası neresi? Şehirden uzaklaşmadan yüzmenin tadını çıkarmak isteyenler için Katara Kültür Köyü’nde bulunan 1,5 kilometre uzunluğundaki Katara Plajı, oldukça eğlenceli duraklar arasında bulunmaktadır. Açlığınızı gidermek için de plajda birçok restoran ve kafe hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Aynı zamanda plajda bulunan çocuklar için şişme oyun parkları da ilgi çekmektedir. Plajda aynı zamanda parasailing ve wakeboarding gibi çeşitli su sporlarını yapma şansına da sahip olabilirsiniz. Doha’nın popüler konumlarından biri olan Katara Plajı, özellikle ailenizle ve sevdiklerinizle zaman geçirmek için şehirdeki mükemmel yerlerden biridir ve Doha’nın en iyi plajı olarak kabul edilmektedir.

Ne yapılır? Su sporlarının yanı sıra motorlu aktiviteler, motorsuz aktiviteler, yürüyüş, denize girme gibi pek çok etkinlikle plajda unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Plaja geldiğinizde kadınlar ve erkekler için kurallara uygun bir şekilde giyinilmesi gerektiğini de aklınızda bulundurmalısınız.

  • Adres: Doha, Katar
  • Ziyaret saatleri: 09.00-22.00
  • Giriş ücreti: Hafta sonu yetişkinler 50 QAR, çocuklar 25 QAR; Hafta içi ise yetişkin 25 QAR, çocuklar 15 QAR
  • Yol tarifi al >

17. Sealine Plajı

Sealine Beach

Burası neresi? Katar’ın en popüler tatil beldelerinden olan Sealine Beach, lüks ve çeşitlilik vahası ile buluştuğu kumların üzerinde görkemli bir şekilde yükselmektedir. Sealine Beach Resort, ziyaretçilerine çok çeşitli etkinlik seçenekleri sunarak onların unutamayacakları bir tatil yapmalarına olanak tanımaktadır. Katar’da bulunan bu plaj tam bir cazibe merkezidir. Masmavi sularıyla ve yumuşak kumlu kıyıları ile plaj, gün batımının muhteşem manzarasını sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Plaj civarında bulunan birçok tesisten birini tercih edebilir ve muhteşem keyifli, konaklamalı bir tatil yapma şansına sahip olabilirsiniz. Burası aynı zamanda Katar’da uçurtma sörfü yapmak için uğrayabileceğiniz tek durak noktası olması nedeniyle de oldukça çekicidir. Bu deneyimi yaşamak için günlere bağlı olarak değişmekle birlikte üç kişilik gruplarda kişi başı 700 QAR ile 900 QAR arasında bir ücret ödemek gerekmektedir ancak buna kesinlikle değeceğini bilmenizi isteriz.

Ne yapılır? Plajın kıyı şeridinde yürüyüşe çıkabilir, civardaki turistik yerleri ziyaret edebilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Sealine Beach Rd, Mesaieed, Katar
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

18. Khor Al Udaid Plajı

khor al udaid plajı

Burası neresi? Muhteşem görünümü ile “benzersiz” kelimesinin bu destinasyon için türetildiğini söylesek abartmış olmayız. Su sabah saatlerinde iç deniz olarak bilinen bir formasyonu oluşturacak şekilde çöle doğru uzandığında göl kenarındaki plaj adeta bir tatil köyü formuna bürünmektedir. Akşamları suyun çekilmesinin ardından ise, plaj ıssızlaşarak kum tepeleri altın rengi gün batımında etkileyici bir şekilde renk değiştirmektedir.

Neden gitmeliyim? Dinlendirici ve oldukça sakin bir ortam sunan Khor Al Udaid Plajı, zihnini, bedenini ve ruhlarını yenilemek için ziyaretçilerin hayatın zorluklarından kaçtığı önemli bir güzelliktir. Buraya gelen ziyaretçiler suyun tadını çıkarmanın yanı sıra sürekli değişen kum tepelerinin muhteşem manzarasını de seyredebilmektedir.

  • Adres: In Land Sea Off Rd, Katar
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Doha ve çevresinde gidilebilecek diğer plajlar ise şu şekildedir;

  • Ümmü Bab Plajı
  • Al Wakra Plajı
  • Zekreet Plajı
  • Fuwairit Plajı
  • Simaisma Plajı

Burası neresi? Yerin derinliklerine inen eski bir oluşum olan Dahl Al Misfir mağarası, Doha’nın önemli doğal güzellikleri arasında bulunuyor. Mağara, Doha’nın batısında yer alıyor ve oldukça heyecan vericidir. 40 metre derinliğindeki mağara, Katar’ın erişilebilen en büyük ve en derin mağarası olarak kabul edilmektedir.

Dahl Al Misfir’in yaklaşık 500.000 yıl öncesinde Pleistosen döneminin ortalarında oluştuğu tahmin ediliyor. Aya benzer bir parıltı yaydığı bilinen bu fosforesans, yarımadanın merkezinde bulunan alçıtaşı tortularının sonucu ortaya çıkmıştır. Bunlar, gül şeklindeki alçı kristallerinden oluşan “çöl gülleri” olarak bilinen jeolojik fenomenlere yol açmıştır.

Neden gitmeliyim? Doha merkezine arabayla yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Dahl Al Misfir, Katar’daki en özel doğal oluşumlardan biri olması nedeniyle kesinlikle Doha gezilecek yerler listesine dahil edilmesi gereken bir duraktır.

Ne yapılır? Mağaranın bulunduğu nokta Afrika’ya giden göçmen kuşların göç yolları üzerinde bulunduğundan, kuş gözlemcileri bu noktada çoban aldatan, arı kuşu, kuyruk sallayan gibi pek çok farklı kuş türünü gözlemleme şansına sahip olmaktadır.

-Doğal Güzellikler

19. Al Karaana Lagünü

al karaana lagünü

Burası neresi? 2019 senesinde Ashghal tarafından rehabilite edilen Al Karaana Lagünü, kuş ve diğer vahşi hayvanları gözlemlemek için gelinebilecek Doha’nın muhteşem doğal alanlarından biridir. Üç lagüne ve bolca yeşil alana ev sahipliği yapan bölge, doğa severler tarafından çok sevilen yerler arasında bulunuyor.

Bir zamanlar 10 lagünün olduğu bölge, Doha’ya 60 kilometre mesafede bulunmaktadır. 2006 yılından itibaren endüstriyel atıklar için bir çöplük olarak kullanılan ve gün geçtikçe doğallığını yitiren lagün, gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde son yıllarda eski güzel günlerine kavuşmuştur.

Neden gitmeliyim? Doha’da uzun yürüyüşler yapmak ve doğanın sessizliği içinde huzur bulmak istiyorsanız Al Karaana Lagünü’nü kesinlikle es geçmemelisiniz. Çevrede faydalanabileceğiniz herhangi bir dükkan bulunmadığı için bir miktar su ile atıştırmalık bir şeyleri yanınızda getirdiğinizden emin olmanızda fayda var.

  • Adres: Umm Al Jaratheem, Katar
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Antik Bölgeler

20. Al Jassasiya Rock Carvings

Al Jassasiya Rock Carvings

Burası neresi? İnsanlık tarihinin yaklaşık 50.000 yıl öncesine dayandığı Katar’ın arkeolojik geçmişine yolculuk yapmak istiyorsanız Katar’da düzinelerce bulunan kaya oymaları arasında en etkileyici olanıdır. Arkeologlar tarafından bu oymaların tarihinin MÖ 3. yüzyıla kadar uzanabileceği belirtilirken, farklı bir görüş ise MS 10. ile 18. yüzyıla tarihlenebileceğini dile getirmektedir.

Bölgedeki bu 900 neolitik petrogliften oluşan kaya oymaları ilk olarak 1957 senesinde keşfedilmiştir. Oymalar arasında tekneler, ayak izleri ve çeşitli semboller yer almaktadır ve toplamda 700 metre genişlikteki bir alana yayılmış durumdadır.

Neden gitmeliyim? Arkeolojiye ve tarihe meraklı kişiler için bu kaya oymaları, Doha tarihi yerler listesinde olması gereken ve mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Buraya gelerek kayaları incelemenin yanı sıra doğal yaşamı gözlemleyebilir ve yürüyüş yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Sidriyat Al Kheesah, Katar
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 09.00-15.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Camiler

21. Altın Camii (Golden Mosque)

Altın Camii

Burası neresi? Altın Mescit, Doha’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken dini yerler arasında ilk sıralarda bulunmaktadır. Binlerce altın çiniyle kaplanmış olan bu Osmanlı tarzındaki cami, özellikle güneşte parlayarak görkemli bir görünüme bürünmektedir.

Katar’daki Altın Camii, insanların düzenli dua için ve Ramazan aylarında ibadet etmeleri için geldiği en önemli dini yerlerin başında gelmektedir. Cami, aynı zamanda Kuran ezberleme kursları, programlar, kültürel toplantılar ve çeşitli kurslar gibi etkinliklere ev sahipliği yapan bir kültür merkezi olarak da değerlendirilmektedir.

Neden gitmeliyim? Gayrimüslimlerin içeri girmesine izin verilmeyen ibadethane, Doha’daki en muhteşem cami tasarımlarından biridir ve Katara bölgesini dolaşırken dış cephesi daha yakından görülmeye değerdir. Burası manevi yönünün yanı sıra ülkenin dinginliğine ve güzelliğine katkıda bulunan en görkemli mimari harikalardan biri olarak kabul edildiği için görmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Doha, Katar
  • Telefon: +974 4408 0000
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

22. Education City Mosque

Education City Mosque

Burası neresi? Hamad Bin Khalifa Üniversitesi İslam Araştırmaları Koleji’nin bir parçası olarak Minaretein binasında yer alan caminin mimarisi, oldukça çarpıcı bir yapıdadır ve göğe yükselen tasarımı ile görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. 2013 senesinde inşa edilen caminin ana ibadet salonunda 1.800 ve dış avlusunda ise 1.000 kişi aynı anda ibadet edebilmektedir.

Caminin minareleri Iraklı ünlü mimar ve hattat Taha al-Hiti tarafından tasarlanmıştır ve yukarıya doğru uzanan dikey bir kaligrafiye sahiptir. Minareler inanç ve tefekkür ekseninde ziyaretçilerin bakışını cennete doğru çekmeyi amaçlar. Cami’yi destekleyen beş sütun ise İslam’ın şartlarına işaret etmektedir.

Neden gitmeliyim? Oldukça farklı minare tasarımıyla dikkat çeken Education City Mosque, bizce Doha’da mutlaka görülmesi gereken dini yapılar arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Georgetown Access Rd, Ar-Rayyan, Katar
  • Telefon: +974 4454 6600
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

23. Imam Muhammad ibn Abd al-Wahhab Mosque

Imam Muhammad ibn Abd al-Wahhab Mosque

Burası neresi? Katar’ın ulusal camisi olarak kabul edilen dini yapı, Doha’da görülebilecek önemli camilerin başında gelmektedir. Cami 2011 yılında hizmete açılmıştır. Camiyi, şehirdeki diğer camilerden en önemli özellik ise İslam’ı ve camileri tanıtmak amacıyla gayrimüslimler için ücretsiz rehberli turlar düzenleniyor olmasıdır. Cami içinde yıl boyunca sosyal, eğitici ve kültürel çeşitli eğitimler verilmektedir.

Katar’ın en büyük camisi olma özelliğini taşıyan bu cami kompleksi içinde, erkekler ve kadınlar için ayrı ibadet yerleri ve 3 adet kütüphaneye de ev sahipliği yapmaktadır. Cami toprak renkli mermer bir zemine sahiptir. Koridorlardaki küçük kubbeler ise gölge yapmaktadır ve camide toplamda 93 kubbe bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Bir tepenin üzerinde kurulmuş olan cami, geleneksellikle çağdaşlığın harmanlandığı etkileyici bir yapıdır. Özellikle Doha’ya gelen gayrimüslim ziyaretçiler için rehberli turlara katılmak ve cami kültürünü yakından tanımak için burası oldukça iyi bir duraktır. Cami aynı zamanda muhteşem bir Doha silueti manzarasını sunması nedeniyle de birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

  • Adres: Al Muhandiseen St, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4470 0000
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu (rehberli turlar için cami ile iletişime geçiniz)
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Parklar, Bahçeler

24. MIA Parkı

mia park

Burası neresi? İçerisinde İslam Sanatları Müzesi’nin de bulunduğu MIA Parkı, Doha sahilindeki en huzur veren ve en yeşil alanlardan biridir. Ziyaretçiler için çeşitli aktivitelerin yapıldığı park, 24 saat boyunca ziyaret edilebilmektedir ve burada piknik yapılabilmektedir. Burası Orta Doğu‘daki ilk halka açık eser olan Richard Serra’nın “7” olarak bilinen dikey çelik heykeline ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Parkı ziyaret edenler, parkın etrafında bir yürüyüşe çıkabilir ve Doha şehir siluetini izlemek için en güzel noktalardan bazılarını bu park çevresinde bulabilirsiniz. Park, küçük çocuklar için de çok güvenli bir yer olduğundan çocuklu aileler için de park cazip noktalardan biridir.

25. Al Shaqab

al shaqab

Burası neresi? Ekselansları The Peder Amir ve Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani tarafından 1992 senesinde kurulan Al Shaqab, Katar’daki en gelişmiş binicilik merkezlerinin başında gelmektedir. Merkez, Arap atı mirasını geliştirmek ve Arap atı ırkını korumak amacıyla kurulmuştur.

700’den fazla Arap atının bulunduğu Al Shaqab, kurulduğu günden itibaren çeşitli gösterilere de ev sahipliği yapan çok boyutlu bir binicilik merkezi haline gelmiştir. Burası sadece Arap atı yetiştirmekle kalmaz, aynı zamanda küçük çocukları binicilik ve binicilik sanatı ile ilgili eğitir.

Neden gitmeliyim? En iyi Arap atların daha yakından görmek ve Arap atlarıyla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için bu merkezi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Adres: Alshaqab st، Ar-Rayyan, Katar
  • Telefon: +974 4454 1992
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 07.30-15.30
  • Giriş ücreti: İletişim numaralarından bilgi alabilirsiniz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

26. Al Bidda Parkı

al bidda parkı

Burası neresi? Birçok yürüyüş ve bisiklet yoluna ev sahipliği yapan Al Bidda Parkı da Doha’nın önemli parklarından ve yeşillik alanlarından biridir. Bol miktarda kır çiçeklerinin bulunduğu park içinde aynı zamanda, basketbol sahaları, tenis kortları ve açık hava spor salonları yer almaktadır ve spor yapmak için çok keyifli bir ortama sahiptir.

Neden gitmeliyim? Spor yapmak ve kafa dinlemek için Doha’daki kaçış rotalarından olan Al Bidda Parkı içinde barbekü yapılmasına da izin verilmektedir ve insanlar buraya gelerek çok keyifli zamanlar geçirebilmektedir.

27. Quranic Botanic Garden

Quranic Botanic Garden

Burası neresi? Doha’da yeşilliklerin tadına varmak istiyorsanız bu botanik bahçesine mutlaka zaman ayırmalısınız. Quranic Botanic Garden, 17 Eylül 2008 tarihinde açılmıştır ve Kuran-ı Kerim’de geçen bilgiler hakkında geliştirmeyi ve yaymayı amaçlayan, türünün ilk örneği olan bir oluşumdur. Bahçe, günümüzde 20’si Kuran’da farklı bölümlerde adı geçen bitkiler olmak üzere 60 bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Kuran’da bahsedilen bitkileri ve Katar’a ait yerli bitki florasını koruyan Botanik Bahçesi, bitkilere meraklı olan ziyaret için Doha’da yapılacak en güzel şeyler arasında bulunmaktadır.

Ne yapılır? Bahçe içinde bir de Botanik Müzesi yer almaktadır. Müzede çok önemli bilgiler, İslami yazıtlar, duvar resimleri ve fotoğraflar içermektedir ve bu sergiler otantik Arap ve İslam mirasını hissetmeye olanak tanımaktadır. Müze içinde aynı zamanda geleneksel aletler de görülebilmektedir.

  • Adres: Qur’anic Botanic Garden, Ar-Rayyan, Qatar
  • Telefon: +974 44548302
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-16.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Anıtlar, Heykeller

28. “7” Sculpture

7 aniti

Burası neresi? Richard Serra tarafından dikilmiş olan 7 çelik levhadan oluşan bu heykel, Katar ve İslam kültüründe manevi açıdan çok önemli bir yere sahiptir. Heykel, Katar Müzeler Otoritesi tarafından sanatçıya yaptırılmış olan iki eserden ilkidir. 24 metre yüksekliğe sahip olan heykel, Körfez’e ve Doha siluetinin parlak ışıklarına bakan İslam Sanatları Müzesi Parkı’nın sonunda bulunmaktadır.

2011 yılında açılan heykel, Serra’nın şimdiye kadar ortaya çıkardığı en uzun sanat eser, olma özelliği taşımaktadır. Heykelde, metallerin denizden gelen aşındırıcı tuzlu suya tepkisini yansıtarak yoğun bir renk ve yüzey dokusu oluşturmaktadır.

Neden gitmeliyim? Basit bir görünüme sahip olan heykel ülkenin manevi atmosferi açısından önemli bir yere sahip olması nedeniyle Doha’da görülmesi gereken önemli turistik yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Museum of Islamic Art Park, in Doha, Qatar
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz olarak görebilirsiniz.
  • Yol tarifi al >

29. İnci Anıtı (Pearl Monument)

İnci Anıtı

Burası neresi? Doha’da fotoğraf çekimi için en popüler yerlerin başında gelen İnci Anıtı, Corniche’nin güney ucundaki limanın girişini işaret etmektedir. İnci’nin Katar için özellikle petrolün Katar’da bulunmasından önce Katar ekonomisinin en önemli can damarlarından biri olmuştur ve günümüzde de ülkenin önemli simgelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Cornishe Sahili’nin bir ucunda bulunan İnci Anıtı, Korniş gezisine çıkanlar için Doha’da mutlaka görülmesi gereken anıt yapılardan biri olarak kabul edilmektedir.

  • Adres: Corniche St, Doha, Katar
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz görülebilir
  • Yol tarifi al >

-Çocuklarla Gidilecek Yerler

30. Camel Pen

camel pen

Burası neresi? Orta Doğu dediğimizde aklımıza gelen ilk hayvanlardan olan develeri yakından incelemek ister misiniz? Bu cana yakın hayvanlara çöl ikliminin hâkim olduğu sıcak ülkelerde sıklıkla rastlayabiliyorsunuz. Ancak onlara yaklaşmak ve sevmek sandığınız kadar kolay değil. Güvenli bir şekilde onlara yaklaşmak isterseniz develerin bir arada tutulduğu Camel Pen’i ziyaret edebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Doha’da bulunana bu merkezde develeri günün ilk saatlerinden akşama kadar ziyaret edip, fotoğraflarını çekebiliyorsunuz. Otlayan bir deveyi gözlemlemek ve develeri daha yakından görmek için burası hem yetişkinler hem de çocuklar için mükemmel bir fırsattır.

  • Adres: cnr Al Jasra St & Abdulla Bin Jassim St
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

31. Aspire Park

aspire park

Burası neresi? Doha’nın en büyük parkı olan Aspire Park, ailenizle beraber veya yalnız başınıza huzur dolu yürüyüşleriniz için tercih edilebilir. Doha’nın Aspire bölgesindeki popüler alışveriş merkezleri olan Villaggio ve Hyatt Plaza’nın arkasında gizlenmiştir. İçerisinde bulunan yapay gölün kenarında yürüyüp, sonrasında çocuklarınızı park içerisindeki oyun alanlarına götürebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Toplamda 880.000 metrekarelik devasa bir alanda bulunan Aspire Park, sahip olduğu koşu ve yürüyüş parkurları, muhteşem yeşil alanları, çocuk oyun alanları ve göle bakan güzel kafesi ile insanlar için çok geniş imkanlar sunan Doha’daki en keyifli yerlerden biridir.

  • Adres: Aspire Zone, Aspire Park Running Trail, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4413 8188
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

32. Museum of Illusions (İllüzyon Müzesi)

İllüzyon Müzesi

Burası neresi? Doha’da yapılacaklar listesinde birçok müze bulunuyor ve bu müzeler arasında çocuklara en fazla hitap edenlerin başında ise İllüzyon Müzesi geliyor. 2019 yılında açılan müze kısa zamanda özellikle çocukların Doha’daki en gözde duraklarından biri haline geldi.

Müzenin kendisi kafanızı ciddi şekilde karıştıracak ancak aynı zamanda özellikle çocuklar için çok eğitici numaraları içinde barındırıyor. Buraya gelenler ek olarak dünya üzerinde yaptığınız varsayımlar üzerine algınızı test edecek çok çeşitli oyunları deneme imkanı sunuyor.

Neden gitmeliyim? Gözlemleme, düşünme, muhakeme yapma ve keşfetmenin sınırlarını zorlayan İllüzyon Müzesi hem çocuklar hem de yetişkinler için Doha’da kaçırılmaması gereken yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: The Gate Mall، Omar Al Mukhtar St, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4020 6273
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-22.00, Cuma 13.00-22.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 80 QAR, 3-15 yaş arası 60 QAR
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

33. Baladna Park

baladna park

Burası neresi? Çocuklu bir ailesiniz ve çocuğunuzu Doha’da mutlu mu etmek istiyorsunuz? O halde Baladna Park sizin için harika seçenekler sunuyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için görülecek çok şeyin bulunduğu park içinde ziyaretçiler hayvanlarla vakit geçirmek, inekleri sağmak, çocuk oyun parklarında vakit geçirmek, ekstrem sporlarla heyecanlanmak gibi çok çeşitli etkinlikler de bulunuyor. Bu etkinliklerden faydalanmak için ise giriş ücretinin dışında ekstra ücret ödemek gerekebiliyor. Yetişkinler için aksiyon dolu gokart etkinliği de yapılabilecek şeyler arasında bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Hem yetişkinler hem de çocuklar hayvanları daha yakından tanımak ve heyecan dolu muhteşem etkinliklerle güzel bir gün geçirmek istiyorsa bu güzel parkı mutlaka ziyaret etmelidir.

  • Adres: North Road, Exit 44 Umm Al Hawaya, Katar
  • Telefon: +974 4424 6000
  • Ziyaret saatleri: Hafta içi 10.00-19.00, Cuma 12.30-20.00, Cumartesi 10.00-2000
  • Giriş ücreti: 13 yaş üzer 35 QAR ve 3-12 yaş arası 55 QAR
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Doha’da Alışveriş Yapılacak Yerler

-Çarşılar

34. Souq Waqif

souq waqif

Burası neresi? Geleneksel Katar mimarisinin en güzel örneklerinden olan Souq Waqif, mimarisinin yanı sıra şehrin önemli alışveriş noktalarından biridir. 2004 yılında korunmasına karar verilen bu tarihi bina, günümüzde Doha’nın en popüler turistik noktaları arasında bulunmaktadır. Doha’ya gittiğinizde elbette şehre özel kıyafetlerden, takılardan ve gıdalardan satın almak isteyeceksiniz.

Neden gitmeliyim? İçerisinde bulunan çarşıda oldukça fazla mağaza barındıran bu merkezde aynı zamanda restoran ve kafe kısımları da bulunmakta. Şehrin damak tadına alışamadıysanız Souq Waqif’taki restoranlar size ilaç gibi gelecek. Yöresel yemeklerin yanı sıra dünya mutfağı yemeklerinin yapıldığı bu merkezde sevdiğiniz yemekleri tadabilirsiniz.

  • Adres: Doha, Katar
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-22.00, Cuma günleri 15.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

35. Gold Souq (Altın Çarşısı)

Gold Souq

Burası neresi? Souq Waqif’a çok yakın bir konumda bulunan Altın Çarşısı, oldukça modern bir görünüme sahip bir alışveriş merkezidir. Merkez, büyük altın mücevher satıcılarına ev sahipliği yapmaktadır. Görkemli tasarımlar ve muhteşem işçiliklerle ortaya çıkarılmış mücevherler, almaya niyetiniz olmasa bile bakmayı çok eğlenceli kılmaktadır.

Çarşı akşam saatlerinde, özellikle de tatillerden hemen önce erkeklerin bilezik, kolye gibi ürünlerden oluşan setleri kadınları için aldığı zamanlarda oldukça hareketli bir hal almaktadır. Evlilik öncesi gelinler için alınan takılar çok yüksek meblağlara mal olabilmektedir ancak çoğu takı kullanışlı olmadığı için düğün sonrasında günlük kullanıma uygun takılarla takas edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Altına meraklı olun ya da olmayın adeta bir sanat eseri gibi ortaya çıkarılan bu takıları görmek için mutlaka Altın Çarşısı’na uğramalısınız.

  • Adres: Ali Bin Abdullah Sk., Doha, Katar
  • Telefon: +974 4437 0258
  • Ziyaret saatleri: 09.00-22.00, Cuma günleri 13.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

36. Şahin Çarşısı (Falcon Souq)

Falcon Souq

Burası neresi? Katar kültürüne bir bakış için Şahin Çarşısı, mutlaka Doha gezilecek yerler listenizde olmalıdır. Katar toplumunda şahinlerin yerinin ne denli önemli olduğunu anlamanız için Şahin Çarşısı’nın kemerli binasına bakmanız yeterli olacaktır.

Souq Waqif sınırları içinde bulunan Şahin Çarşısı’nda, akşamları ve özellikle de perşembe günleri müşteriler için kuşları incelemek ya da esnaflarla şahinler hakkında tartışan müşterileri gözlemek için en ideal zaman dilimidir. Meraklısı için oldukça farklı bir atmosfere sahip olan çarşı, hayvanlar konusunda hassas olan ziyaretçiler için ise üzüntü verici bir yer olarak kabul edilebilir.

Neden gitmeliyim? Çarşıda dolaşırken her dükkanda deri şahin kaskları yapan ya da minderlerde oturmuş çay içen esnafları görebilirsiniz ve bu Doha’ya gelenler için çok farklı bir deneyimdir çünkü dünyanın başka bir yerinde böyle bir çarşı görmek çok mümkün olmamaktadır.

Ne yapılır? Tünemiş kuşları yakından incelemek, fotoğraflarını çekmek ve dükkan sahiplerinin dikkatli bakışları altında koluna tünemiş bir şahinle poz vermek için bu güzel çarşıyı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çarşı içinde aynı zamanda bir de mezat kısmı bulunmaktadır ve bu tarz şeylere meraklıysanız şahinlerin çok yüksek meblağlara alıcı bulduğu mezatlara şahitlik edebilirsiniz. Ancak tekrarlıyoruz bu durum hayvan haklarıyla ilgili çok da olumlu bir durum olmadığından sizi rahatsız edebilir.

  • Adres: Al Souq St, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4417 6949
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-21.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Alışveriş Merkezleri

37. Doha Festival City

Doha Festival City

Burası neresi? Katar’ın en büyük alışveriş merkezi olduğu düşünülen Doha Festival City, yüzlerce mağazaya ev sahipliği yaptığı için şehre gelen alışveriş tutkunlarının en gözde ziyaret noktalarından biri olarak kabul edilmektedir.

AVM içinde sadece alışveriş için hizmet veren dükkanlar değil, sinema ve çocukların bol bol eğlenebileceği bir tema parkı gibi seçenekler de bulunuyor. Bu da bu merkezi daha cazip hale getiriyor. Eğer bunlar da sizi heyecanlandırmadıysa, alışveriş merkezinin kendisinde kapalı bir kar kaydırağı ve kar dağı da bulunuyor ve bu imkan dışarıdaki sıcaklardan korunmanıza olanak tanıyor.

Neden gitmeliyim? Doha’da keyifli bir alışveriş günü yaşamak ve eğlenceli dakikalar geçirmek istiyorsanız Doha gezilecek yerler listenize bu eğlenceli alışveriş merkezini mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Alışveriş merkezi içindeki 100’den fazla restoranda da lezzetli yiyeceklerin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Umm Salal Muhammed, Katar
  • Telefon: +974 4035 4444
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

38. Villaggio Alışveriş Merkezi

Villagio

Burası neresi? İçinden kanal geçen bir alışveriş merkezi olan Villagio, alışveriş konusunda farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin Doha’da alışveriş için öncelikle tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Yemek, sinema ve tema park gibi imkanların bulunduğu merkez içindeki 200’den fazla lüks marka ziyaretçilerin muhteşem bir alışveriş deneyimi yaşamasına imkan sunmaktadır.

Alışveriş merkezi 2006 senesinden bu yana Katar’ın en dikkat çeken alışveriş duraklarından biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır ve burası o kadar ilgi görmektedir ki günde 50.000 kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Villagio Alışveriş Merkezi, Venedik‘te bir yerlerde gezintiye çıktığınızı hissettirecek etkileyici bir ambiyans ile muhteşem bir şekilde tasarlanmıştır. Oldukça büyük bir alana yayılmış olan merkez içinde en lüks alışveriş seçeneklerinden normal perakende ürünlerine kadar pek çok şeyi bulabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Villagio Alıveriş Merkezi’nde bir gondola binmek ve bu şekilde alışveriş yapmak, Doha’da yapılacak en farklı ve eğlenceli şeylerden biridir. Alışveriş merkezindeki tema parkında vakit geçirmek ve güzel bir mutfak deneyimi yaşamak da burayı cazip kılan şeyler arasındadır.

  • Adres: Al Waab St, Doha, Katar
  • Telefon: +974 4422 7400
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-23.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz (Gondola binmek için 10 QAR ücret alınmaktadır)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

39. Mall of Qatar

mall of qatar

Burası neresi? 124 dönümlük dev bir alanda 2016 yılında kapılarını alışverişe açan Mall of Qatar, kısa bir süre içinde Doha’da alışveriş yapanların gözdesi haline gelmiştir. 500 mağazanın bulunduğu alışveriş merkezi içinde, aynı zamanda yemek mekanları, eğlence alanları ve çok daha fazlasını içeren çeşitli alanlar yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Doha’daki en muhteşem eğlence ve alışveriş deneyimlerinden birini yaşamak için buraya mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Al Jahhaniya Interchange,Street 373, Ar-Rayyan Al Jahhanya, 373 Ring Road North، Katar
  • Telefon: +974 4034 6000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

40. Lagoona Alışveriş Merkezi

Lagoona Alışveriş Merkezi

Burası neresi? Lüks bir ortamda alışveriş yaparken çeşitli etkinliklerin bir parçası olmak istiyorsanız Lagoona Mall, Doha’da mutlaka uğramanız gereken yerlerden biridir. Western Bay’daki Lagoona Mall, 150’dan fazla mağaza ve muhteşem mutfak seçenekleriyle ziyaretçilerini büyük bir keyifle ağırlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Özellikle ev dekorasyonu ve giyimle ilgili şeyler arayanlar için Lagoona Alışveriş Merkezi, mükemmel seçeneklerin başında gelmektedir.

Ne yapılır? Öncelikli olarak alışveriş için gelinen bu merkezde, yemek yiyebilir, film izleyebilir ve çeşitli eğlence olanaklarından faydalanabilirsiniz.

  • Adres: 66 Lusail Expy، Doha, Katar
  • Telefon: +974 4433 5555
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Doha’da Gece Gezilecek Yerler

Doha gece hayatı çoğunlukla uluslararası oteller çevresinde yoğunlaşma eğilimindedir. Bununla birlikte özellikle sahile yakın konumdaki West Bay / Diplomatic Area bölgesinde barlar ve gece kulüpleri bulunmaktadır. Hafta sonu Katar’da Cuma ve Cumartesi günleri olduğu için ana parti gecesi cumartesi gecesidir. Kulüpler ve barlar çoğunlukla en kalabalık zamanlarını 23.00 ile 01.00 arasında geçirmektedir.

Doha’da gece hayatının keyfini çıkarmak için 21 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor ve bunu ispatlamak için mutlaka yanınızda kimliğinizin olduğundan emin olmalısınız. Ulaşım için en güvenli seçeneklerin başında Uber geliyor. Alkol fiyatları vergilendirmeden dolayı dünyanın diğer noktalarına göre daha pahalıdır.

-Doha’daki en iyi barlar

  • Irish Harp
  • Nobu
  • Trader Vic’s

-Doha’daki en iyi kulüpler

  • Cyrstal at W Doha
  • Illusions
  • Qube
  • Society Lounge

-Doha’da canlı müzik mekanları

  • Jazz Club at Oryx Rotana
  • Madison Piano Bar at La Cigale
  • The Club at The St. Regis

Doha’da Yapılacak Şeyler

-Turlar, Geziler

Çöl Gezileri

Çöller şehri Doha’ya geldiyseniz çöllere doğru bir safariye mutlaka çıkmalısınız. Doha’da çöl safarisine çıkmak çok yaygın bir etkinliktir ve ATV’ye binmek her ne kadar tehlikeli gibi görünse de oldukça eğlenceli ve heyecan verici deneyimlerden biridir. Bölgedeki kum tepelerini keşfedin ve özellikle gün batımındaki muhteşem manzaraların tadını çıkarın.

-Su Sporları

Dünyada su sporlarını sevmeyen gezgin bulmak neredeyse imkansızdır ve Doha da su sporları konusunda ziyaretçilerine sınırsız bir dünyanın kapılarını aralamaktadır. Su sporları Katar’da yıllar içinde ülkenin bir yaşam tarzı haline gelmiştir ve gün geçtikçe daha şöhretli bir hal almaya devam ediyor.

Doha’ya geldiğinizde yapabileceğiniz su sporlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sealine Plajı’nda uçurtma sörfü, yüzme, jetski
  • Muz Adası’nda muzlu tekne turu
  • Katara Plajı’nda Parasailing
  • Al Thakira’da en iyi kano deneyimi
  • Doha Corniche’de jetski

Şehir İçi Ulaşım

Doha ve Katar’ın geri kalanında ulaşıma özel arabalar hakimdir. Bununla birlikte halk toplu taşıma için en çok otobüsleri ve şehre yeni entegre edilmiş olan Doha metro sistemini kullanmaktadır. Bununla birlikte taksiler şehirde dolaşmak için en sık kullanılan ve en pratik yöntem olarak varlığını sürdürmektedir.

-Otobüs

Şehirdeki bütün otobüsler, taksilerin işletmesini de gerçekleştiren devlete ait bir kurum olan Mowasalat Karwa tarafından işletilmektedir. Şehirdeki otobüs ağları çok geniştir ve Doha’nın en ücra noktasına kadar ulaşmanızı sağlamaktadır. Otobüs seferleri her gün 05.00 ile gece yarısı arasında çalışır.

Otobüs hatları ve tarifeleri hakkında detaylı bilgiler için Mosawalt’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Otobüse binmenin en kolay yolu Karwa Smartcard’ı havaalanına geldiğinizde satın alabilirsiniz. Şehir içinde biniş ücreti olarak ortalama 3 ya da 4 Katar Riyali ücret alınmaktadır. Smartcard’ın sınırlı, klasik ve sınırsız şeklinde seçenekleri bulunmaktadır. Fiyatlar ise 10 Katar Riyali’nden başlar. Kartı, hem otobüse binerken hem de otobüsten inerken tutmanız gerekir ve otobüslerin ön tarafı çoğunlukla kadınlar ve çocuklar için ayrılır.

-Taksi

Karwa, Uber ve Careem, Katar sınırları içinde değerlendirebileceğiniz taksi seçenekleri arasında bulunuyor. Uber ve Careem uygulama üzerinden taksi çağırmanıza olanak tanıyor. İkonik turkuaz renkteki Karwa taksileri ise uygulamanın yanı sıra sokaklarda ve caddelerde de durdurulabiliyor.

Karwa taksilerinde asgari ücret 10 Katar Riyali’dir. Havaalanından bindiğinizde 20 Katar Riyali, diğer yerlerde ise standart 4 Katar Riyali karşılama ücreti alınır. Kilometre başına ücret ise günün farklı saatlerine göre değişkenlik göstermektedir ve en az 1,6 Katar Riyali olarak ücretlendirilmektedir.

-Doha Metrosu

2022 FİFA Dünya Kupası’nda faaliyete tam anlamıyla geçecek olan Doha Metrosu, kırmızı, altın ve yeşil olmak üzere üç hattan oluşmaktadır. Metro hattı tam kapasite çalışmaya başladığında 46,6 mil uzunluğunda olacak ve 36 duraktan oluşacaktır. Metro hattı günümüzde büyük oranda hizmet vermektedir ve metro, Doha Havaalanı ile şehir merkezi arasında ulaşım için kullanılabilecek en konforlu seçeneklerin başında geliyor.

Bu seçeneklerin dışında yürümek, bisiklet kiralamak ve limuzin kiralamak da Doha’da ulaşım için değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor.

Doha’ya Yakın Havalimanları

  • Doha Havalimanı (DOH) – 13 dakika
  • Manama Havalimanı (BAH) – 5 saat 33 dakika
  • Dammam (DMM) – 5 saat 8 dakika
  • Abu Dabi (AUH) – 5 saat 55 dakika

Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

  • Adres: Doha, Katar
  • Telefon: +974 4495 1300
  • Çalışma saatleri: Pazar-Perşembe 08.00-15.00
  • Web sitesi

-Acil Durum Numaraları

  • Ülke kodu: +974
  • Acil Durum: 112
  • Polis: 999
  • Ambulans: 999

-Turistler İçin Telefon Kullanımı

Diğer ülkelerde olduğu gibi Doha’da ve Katar’da cep telefonları artık günlük hayatın vazgeçilmez parçalarından biri olmuş durumda. Tabi bu cihazları kullanabilmek, görüşme yapabilmek ve internet kullanabilmek için bir SIM karta sahip olmak gerekiyor. Bu arada Katar’ın 100 Mbps mobil internet hızı ile bu alanda dünyadaki en hızlı ikinci ülke olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Kendi SIM kartınızı kullanın

Kendi SIM kartınızı değiştirmeden Doha’da kullanmak istiyorsanız hattınızın uluslararası dolaşıma açık olduğundan emin olmalısınız. Bu seçeneği düşünecekseniz servis sağlayıcınızın uygun fiyatlı yurt dışı kullanım paketi olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor, aksi halde çok yüksek ücretler ödemek durumunda kalabilirsiniz. Hattınızı yurt dışı kullanımına açtırma ile ilgili detaylar için servis sağlayıcınızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Doha’da SIM kart alarak telefon kullanmak

Katar’da SIM kartı satın almak istediğinizde Ooredoo ve Vodafone tercih edebileceğiniz iki seçenektir. İki şirketin bayilerinden ön ödemeli ya da sözleşmeli SIM kart satın almak mümkündür. Ülkede kısıtlı bir zaman geçirecek olan ve ülkeye turistik amaçla gelen kişiler çoğunlukla ön ödemeli kart seçeneğini tercih etmektedir. Ön ödemeli kartlarda SMS, konuşma ve internet seçenekleri bulunur ve tercihinize göre alacağınız hattın ücretlendirmesi de değişmektedir.

*Katar’ın en popüler şehirlerinden olan Doha’yı nasıl buldunuz? Gezilecek yerleri fotoğraftan görüp keşke burada olsaydım dediyseniz hemen en ekonomik Doha seferlerini inceleyebilir, fiyatları karşılaştırıp anında online satın alabilirsiniz.

Doha gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Not: Yazımız son olarak 24.08.2022 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin