Doha Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Doha Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Basra Körfezi’nin kıyısında elverişli bir konumda bulunan Katar’ın başkenti Doha, sahip olduğu kültür, sanat ve mimari zenginliği ile her yıl yüz binlerce turistin ana çekim merkezidir. Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerinden sıklıkla uçuşların gerçekleştirildiği Doha, tüm yolcularını Hamad Uluslararası Havalimanı ile karşılıyor.

2014 yılında hizmete başlayan Doha Havalimanı, ülkenin tek uluslararası havaalanıdır. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 8 kilometredir. Doha Havalimanı’na inen yolcuların şehir merkezine ulaşımlarını sağlayabilecekleri birçok ulaşım seçeneği bulunuyor.

Doha Havalimanı Terminali

Toplu taşıma otobüsleri, havalimanından şehir merkezine ulaşımın başlıca aracıdır. Şehir merkezine ekonomik bir şekilde ulaşım sağlamak için her gün sık aralıklarla iki güzergâh arasında hizmet veren otobüsler uygun fiyatlı olması nedeniyle tercih edilebilir.

Metrolar ise konforlu ve hızlı bir ulaşım için otobüslere kıyasla en iyi alternatiftir. Metrolar ile Doha Havalimanı’ndan şehir merkezinde önemli kültür, turizm ve ticaret bölgelerine ulaşım sağlamak mümkündür.

20 dakika içerisinde şehir merkezine giden taksiler ise otobüs ve metrolara nispeten daha hızlı fakat biraz pahalı bir ulaşım alternatifidir. Haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksiler gelen yolcu salonunun çıkışında yolcuların ulaşımı için hazır olarak beklemektedir.

Doha Havalimanı Terminal Yolcu Ulaşımı

Şehir merkezine en pratik ulaşım seçeneği olan özel transferler ise küçük-büyük ve lüks araçlar ile kapıdan kapıya hızlı ve konforlu bir ulaşım için oldukça idealdir.

Son olarak Doha Havalimanı, yolcuların araç kiralaması yapabilecekleri aralarından tanınmış tedarikçilerin de olduğu acente ofislerine de sahiptir. 7/24 hizmet veren bu acentelerden bütçe ve zevkinize göre araç kiralaması yapabilir ve şehirde dilediğiniz yere kendi hızınızda rahat bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Doha Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmenin en ekonomik yolu olan havaalanı otobüsleri haftanın tüm günü sık aralıklarla yolcuların ulaşımı için hizmet vermektedir. Mowasalt Taşımacılık tarafından işletilen otobüsler, güvenli ve ekonomik bir ulaşım sağlayarak Doha Havalimanı’ndan şehir merkezinde birçok bölgeye gitmektedir.

Doha Havalimanı Otobüs Ulaşımı

Havalimanından hareket eden tüm otobüs hatları, şehrin çeşitli yerlerine rahat bir ulaşım imkânı sağlıyor. Otobüsler temiz ve İngilizce bilen eğitimli şoförler tarafından kullanılıyor. Ayrıca birden fazla valiz için de ücret almıyorlar. Tüm otobüs hatlar havalimanı gelen yolcu salonunun çıkığında sağda bulunan duraklardan kalkmaktadır. Gelen yolcu terminalinde bulunan yön tabelalarını takip ederek duraklara ulaşabilir veya bilgi masalarından yardım isteyebilirsiniz.

Doha Havalimanı’ndan şehir merkezinde 109 (Al Ghanim), 109 (Mesaieed), 727, 737, 747, 757 ve 777 numaralı otobüs hatları gitmektedir. Otobüs hatlarının fazla olması şehir merkezinde tüm bölgelere ulaşımı da önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

109 Havalimanı – Al Ghanim Otobüs Terminali

Haftanın tüm günü 04.00 – 23.00 saatleri arasında her 30 dakikada bir hareket eden 109 numaralı otobüs hattı şehir merkezinde Al Ghanim bölgesine gitmektedir. Seyahat süresi yaklaşık 30 dakika ve varış yerinize bağlı olarak bilet ücreti kişi başı tek yön 2,5 – 6 Katar Riyali’dir.

109 numaralı otobüs hattı güzergâh ve hareket saatlerini kontrol edin;

Pazartesi-PerşembeCumaCumartesi

109 Havalimanı – Mesaieed

Haftanın tüm günü 04.00 – 23.00 saatleri arasında her 30 dakikada bir hareket eden 109 numaralı otobüs hattı şehir merkezinde Mesaieed bölgesinde Al Wakrah’a gitmektedir. Seyahat süresi 30 dakika ve varış yerinize bağlı olarak bilet ücreti kişi başı tek yön 2,5 – 6 Katar Riyali’dir.

109 numaralı otobüs hattı güzergâh ve hareket saatlerini kontrol edin;

Pazartesi-PerşembeCumaCumartesi

Doha Havalimanı Yolcu Otobüsü

727 Havalimanı – Al Khor

Haftanın tüm günü 04.00 – 22.00 saatleri arasında her saat başı hareket eden 727 numaralı otobüs hattı şehir merkezinde Al Khor bölgesine gitmektedir. Seyahat süresi 30 dakika ve varış yerinize bağlı olarak bilet ücreti kişi başı tek yön 2,5 – 7 Katar Riyali’dir.

727 numaralı otobüs hattı güzergâh ve hareket saatlerini kontrol edin;

Pazartesi–PerşembeCumaCumartesi

737 Havalimanı – Karwa Otobüs Terminali

737 numaralı otobüs hattı iki frekansta hizmet vermektedir. Haftanın tüm günü 04.00 – 23.00 saatleri arasında her 30 dakikada bir, 23.00 – 04.00 gece otobüs hattı ise her saat başı hareket etmektedir. Seyahat süresi ise 40 dakika sürmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 3 Katar Riyali’dir.

737 numaralı otobüs hattı güzergâh ve hareket saatlerini kontrol edin;

Pazartesi–PerşembeCumaCumartesi

Doha Havalimanı Otobüsleri

747 Havalimanı – Al Ghanim

Haftanın tüm günü 04.50 – 23.50 saatleri arasında her 20 dakikada bir hareket eden 747 numaralı otobüs hattı Al Ghanim bölgesinde Souq Waqif ve Old Salata güzergâhına gitmektedir. Seyahat süresi 30 dakika ve bilet ücreti kişi başı tek yön 3 Katar Riyali’dir.

747 numaralı otobüs hattı güzergâh ve hareket saatlerini kontrol edin;

Pazartesi–PerşembeCumaCumartesi

757 Havalimanı – Al Mansoura

757 numaralı otobüs hattı iki frekansta hizmet vermektedir. Haftanın tüm günü 04.00 – 23.00 saatleri arasında her 30 dakikada bir, 23.00 – 04.00 gece otobüs hattı her saat başı hareket etmektedir. Seyahat süresi 40 dakika sürmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 3 Katar Riyali’dir.

757 numaralı otobüs hattı güzergâh ve hareket saatlerini kontrol edin;

Pazartesi–PerşembeCumaCumartesi

777 Havalimanı – The Pearl (Al Qassar Metro İstasyonu)

777 numaralı otobüs hattı hafta içi Al Qassar Metro İstasyonu’na, hafta sonu ise The Pearl bölgesine gitmektedir. Haftanın tüm günü 05.00 – 23.00 saatleri arasında her 20 dakikada bir hareket etmektedir. Seyahat süresi 30 dakika ve bilet ücreti kişi başı tek yön 5 Katar Riyali’dir.

777 numaralı otobüs hattı güzergâh ve hareket saatlerini kontrol edin;

Pazartesi–PerşembeCumaCumartesi

Doha Havalimanı ile Şehir Merkezi Otobüsleri

Katar’da hafta içi çalışma günleri Pazartesi’den Perşembe gününe kadardır. Cuma ve Cumartesi günleri tatildir. Paranızı yerel para birimi olan Katar Riyali’ne çevirebileceğiniz döviz büroları havalimanı gelen yolcu terminalinde bulunmaktadır. Otobüs durağına terminal içerisinde bulunan yönlendirme tabelalarını takip ederek gidebilir veya bilgi masalarından yardım alabilirsiniz.

Havalimanından şehir merkezine giden tüm otobüs hatlarının güncel hareket saatleri ve güzergâhı hakkında daha fazla bilgi için +974 4458 8974/8650 numaralı telefondan Mowasalat Çağrı Merkezini arayabilir veya resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Karwa Bus mobil uygulamasını telefonunuza indirerek otobüs güzergâh ve hareket saatlerini kontrol edebilir, seyahatinizi planlayabilir ve tüm şehir içi çalışan otobüs ağlarını görüntüleyebilirsiniz. Android ve IOS kullanıcıları aşağıdaki linkten SL Banliyö Treni mobil uygulamasını indirebilirler.

ANDROID / IOS

Şehiriçi Ulaşım İçin Karwa Akıllı Kart

Doha’ya birkaç günlüğüne seyahat ediyor ve ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız, Karwa Akıllı Kart satın alarak şehiriçi ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Karwa Ulaşım Kartı, Doha

Kullanabileceğiniz üç farklı Karwa Akıllı Kart bulunmaktadır;

  • Klasik Kart: Yüklenebilir kart. Doha’da bulunduğunuz süre boyunca nakit para ile karta yükleme yapabilirsiniz. Kart ücreti 30 Katar Riyali’dir.
  • Sınırlı Kart: Bu kart tipi 24 saat süreli geçerlidir. Satın alma gün ve saatinizden itibaren 24 saat içerisinde yalnızca iki yolculuk için yapabilirsiniz. Kart ücreti 10 Katar Riyali’dir.
  • Sınırsız Kart: Bu kart ile 24 saat süreyle sınırsız toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Bir defaya mahsus aldıktan sonra yükleme yapmadan 24 saat boyunca tüm otobüslere binebilmek mümkün.

Akıllı Kart olmadan da otobüse binebilirsiniz. Ücreti 10 Katar Riyali’dir ve sürücüye nakit olarak ödeyebilirsiniz. Karwa Akıllı Kart’ı havalimanında, Doha otogarı, Katar Alışveriş Merkezi, İnci Katar ve İş Ortağı Satış Noktalarındaki bilet satış makinelerinden satın alabilirsiniz. Kawra Akıllı Kart hakkında daha fazla bilgi için Mowasalat web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Metro ile Ulaşım

Otobüslere kıyasla daha hızlı ve daha konforlu olan metrolarla havalimanından şehir merkezinde önemli turistik yerlere ulaşımınızı kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Doha şehir merkezi genelinde Kırmızı, Yeşil ve Sarı olmak üzere 3 metro hattı hizmet veriyor. Havalimanından şehir merkezine kırmızı hat metroları hareket etmektedir. Havalimanı ana terminal binası çıkışında yer alan metro ile şehrin kalbi ve en büyük metro istasyonu olan Msheireb’e gelebilirsiniz. Buradan Yeşil ve Sarı metro hatlarına aktarma yapabilmek mümkündür. Metrolar haftanın 7 günü sık aralıklarla ulaşım hizmeti vermektedir. Metro istasyonuna erişim için yönlendirme tabelalarını kullanabilir veya danışma masasından bilgi alabilirsiniz. Gelen yolcu salonunda yer alan monitörlerden metro hareket saatlerini görebilmek mümkündür.

Doha Havalimanı Metro

Havalimanı – Şehir Merkezi Metro Güzergâhı

Havalimanı T1 – Oqba Ibn Nafie – Al Matar Qadeem – Umm Ghuwailina – Doha Al Jadeda – Msheireb (Yeşil ve Sarı Metro Hattı Aktarma Merkezi) – Bidda – Corniche – West Bay – DECC – Al Qassar – Katara – Katar Üniversitesi – QNB

Havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan metro hakkı hareket saatleri, güzergah ve daha fazla bilgi için Doha Metro’nun resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Metro Kullanımı İçin Ulaşım Kartı

Havalimanından şehir merkezine ve şehiriçi ulaşımınızda metroyu kullanmak için satın almanız gereken bir ulaşım kartı bulunmaktadır. Metro araçlarında yalnızca bu kartlar geçerlidir. Nakit bilet satımı bulunmamaktadır.

Kullanabileceğiniz üç farklı Metro Ulaşım Kartı bulunuyor;

  • Standart Kart
  • Sınırlı Kart
  • Gold Club Kart

Yalnızca tek binişlik bir metro ulaşımı için standart kart satın alabilirsiniz. Ücreti 2 Katar Riyali’dir. Ayrıca bakiye yüklenebilir bir kart türüdür. Ulaşım kartları ve ücretleri hakkında detaylı bilgi için Doha Metro’nun resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Doha Metro Kart

Metro ulaşım kartını havalimanında, metro istasyonlarında, kart makinelerinden, web site ve uygulama üzerinden satın alabilirsiniz.

Ayrıca Katar Rail mobil uygulamasını telefonunuza indirerek uygulama üzerinden metro ulaşım ağını, en yakın istasyonu ve anlık güncellenen metro hareket saatlerini görüntüleyebilirsiniz. Android ve Ios kullanıcıları aşağıdaki bağlantıdan uygulamayı telefonlarına indirebilirler.

ANDROID / IOS

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Tüm havalimanlarında olduğu gibi taksiler Doha Havalimanı’ndan şehir merkezine hızlı ulaşımın en iyi yoludur. Taksiler aynı zamanda doğrudan otelinize gitmek için de büyük kolaylık sağlamaktadır. Katar genelinde hizmet veren birkaç taksi şirketi bulunmaktadır. Tüm bu taksi şirketleri havalimanından yolcu ulaşımı hizmet verse de resmi taksi şirketi Mowasalat tarafından işletilen turkuaz renkli Karwa taksilerdir.

Doha Havalimanı Karwa Taksi

Taksi durakları havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır. Havalimanı gelen yolcu salonundaki yönlendirme tabelalarını takip ederek ulaşabilir veya danışma masasından bilgi alabilirsiniz. Resmi tatiller dâhil olmak üzere tüm gün 24 saat hizmet veren taksilerle havalimanından şehir merkezine seyahat süresi 20 dakikadır. Tüm taksi ücret tarifesi 25 Katar Riyali (7 Dolar) başlangıç ücretine sahiptir. Haftanın tüm günü 05.00 – 09.00 saatleri arasında kilometre başına taksi ücret tarifesi 1,20 Katar Riyali, gece 21.00 – 05.00 saatleri arasında ise 1,80 Katar Riyali’dir. Havalimanından şehir merkezine taksi ücreti ise ortalama 50-60 Katar Riyali arasında değişmektedir. Taksiler yalnızca nakit ödeme kabul etmektedir. Kredi kartı ile ödeme yapılamıyor. Paranızı yerel para birimi olan Katar Riyali’ne çevirebilmeniz için havalimanında tüm gün hizmet veren döviz büroları bulunmaktadır.

Doha Havalimanı’nda taksi hizmeti veren şirketler;

  • Karwa Taksi: +974 800 82 94
  • Katar Taksi: +974 774 40 531

Ayrıca +974 445 888 88 numaralı telefondan Mowasat’ı arayarak özel taksi rezervasyonunda bulunabilir veya Karwa uygulaması üzerinden bir taksi çağırabilirsiniz. UBER benzeri bir uygulama olan Karwa Taksi uygulamasını telefonunuza yükleyebilir ve havalimanına varışta uygulama üzerinden bir taksi çağırabilirsiniz. Doha Havalimanı, yolcuların ücretsiz kullanabilecekleri Wi-Fi İnternet erişim hizmetine sahiptir. IOS ve Android kullanıcıları aşağıdaki bağlantıdan uygulamayı telefonlarına indirebilirler.

ANDROID / IOS

Daha büyük aileler ve çok fazla bagaja sahip olan yolcular için minibüs taksiler de hizmet vermektedir. Kişi sayısı ve bagaj fazlalığı olan yolcular minibüslerle şehir merkezine veya doğrudan otellerine ulaşımlarını sağlayabilirler. Mowasalat tarafından işletilen bu ulaşım araçları konforlu ve İngilizce bilen eğitimli şoförlerden oluşmaktadır. Bagajlarınızın taşınmasına da yardımcı olmaktadırlar. Eğer daha büyük bir araç talebiniz varsa +974 800 8294 numaralı telefondan çağrı merkezini arayabilir veya Andriod ve IOS’ta bulunan Karwa Taksi uygulaması ile rezervasyon yapabilirsiniz.

Doha Havalimanı Taksi

Doha Havalimanı’nda bir başka ulaşım aracı ise taksi limuzinlerdir. Havalimanından şehir merkezinde tüm her yere limuzinlerle gidebilmek mümkündür. Limuzin servisi Mowasalat şirketi tarafından verilmektedir. Limuzin rezervasyonları havalimanı gelen yolcu salonundaki Mowasalat Limuzin danışma bürosundan yapılmaktadır.

Doha Havalimanı’nda Limuzin hizmeti veren şirketler;

  • Mowasalat Limuzin: +974 800 5466
  • City Limuzin: +974 444 42 111
  • Fox Transport: +974 462 2777

Uber ve Careem uygulamaları da Katar genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Uygulama üzerinden çağıracağınız taksiler ile havalimanından şehir merkezine ve şehiriçi tüm ulaşımınızı bu iki uygulama üzerinden planlayabilirsiniz. Bu uygulamalar üzerinde hizmet veren taksiler geniş ve konforludur. Uber ve Careem uygulamaları üzerinden çağıracağınız bir taksi ile diğer taksi şirketlerine nispeten daha uygun fiyatla ulaşımınızı sağlamanız mümkündür.

IOS ve Android kullanıcıları Uber ile Careem uygulamalarını aşağıdaki bağlantıdan telefonlarına indirebilirler.

ANDROID / IOS (Uber)

ANDROID / IOS (Careem)

Uber veya Careem uygulamaları üzerinden çağıracağınız bir taksi ile havalimanından şehir merkezine olan ulaşımın ortalama ücreti 30 Katar Riyali’dir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Toplu taşıma ve taksileri beklemeden önceden yapacağınız bir rezervasyon ile ulaşımınızı özel araçlarla sağlayabilirsiniz. Havalimanı ulaşımı arasında genellikle tercih edilen özel transfer seçeneği şehir merkezinde kapıdan kapıya açısından ideal bir ulaşım alternatifidir.

Doha Havalimanı’nda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz birkaç şirket bulunuyor. Bunlardan ilki, Katar Devleti’ne bağlı hizmet veren Mowasalat taşımacılık şirketidir. Taksi ve limuzin ile ulaşımın yanı sıra talebe göre farklı araç türleriyle özel transfer hizmeti de vermektedirler.

Doha Havalimanı Özel Transfer

+974 445 888 88 numaralı telefondan Mowasat’ı arayarak özel transfer talebinde bulunabilir veya Karwa uygulaması (Android/Ios) üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

Doha Havalimanı’nda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz diğer şirketler arasında Sixt, Limos4, Ceetiz ve Tour Travel & More bulunmaktadır.

Doha şehir merkezinde yer alan bazı oteller de misafirleri için çift yönlü transfer hizmeti vermektedir. Henüz seyahate çıkmadan önce aşağıdaki otellerden birine konaklama rezervasyonu yapmanız durumunda özel transfer hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Doha Havalimanı VIP Özel Transfer

  • Banana Island Resort
  • Radisson Blu Hotel
  • Grand Hyatt Doha Hotel & Villas
  • Oryx Rotana Doha
  • Movenpick Hotel West Bay Doha
  • Marriott Hotel
  • DoubleTree by Hilton Hotel – Old Town

Ayrıca Katar Havayolları, Doha’ya uçan yolcuları için de transfer hizmeti vermektedir. Transfer koşulları ve daha fazla bilgi için havayolları resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Doha Havalimanı’ndan şehir merkezine, doğrudan otele veya çevre yerlere ulaşımınız için araç kiralamayı düşünürseniz 7/24 hizmet veren tedarikçilerden bütçe ve zevklerinize göre bir kiralama yapabilirsiniz. Araç kiralama, şehiriçi ulaşımı ve çevre yerleri keşfetmek için ideal bir ulaşım türüdür. Havalimanında bekleme yapmadan direkt şehir merkezine gidebilir ve diğer günler şehri konforlu bir ulaşımla keşfedebilirsiniz.

Doha Havalimanı Araç Kiralama

Doha Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz yerel ve uluslararası acenteler bulunmaktadır. Gelen yolcu salonunun karşısında yer alan acente ofisleri gereksinimleriniz konusunda size yardımcı olacaklardır. Araç kiralama acente ofislerine terminal içerisinde bulunan yön tabelalarını takip ederek ulaşabilir veya danışma masalarından bilgi alabilirsiniz. Tüm araç kiralama acenteleri İnternet siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon kabul etmektedir. Çevrimiçi yapacağınız rezervasyonla havalimanında zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Doha Havalimanı’nda araç kiralama hizmeti veren firmalar arasında Europcar, Avis, Hertz (Al-Mana) Araç ve Limuzin Kiralama, Oasis, Budget, Mustafawi, Al Muftah, Abdullah Abdulghani, Sixt, Prestige Cars, Payless, Rent-It, National, Al Mana Leasing, Al Sulaiman, Thrifty, Dollar Rent a Car, Msheireb, Country, Select Transportation, Jabrco, Strong ve Pangulf yer almaktadır.

Güncel araç kiralama firmaları ve iletişim adresleri için tıklayınız.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin