Ülkemiz turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Didim, Aydın iline bağlıdır. Didim’in doğusunda Muğla, batısında Ege Denizi, kuzeyinde ise Bafa Gölü yer almaktadır. Özellikle yaz turizmi açısından geniş bir hacme sahip olan bu eşsiz kent, aynı zamanda tarihi bir değere de sahiptir. Bölgede yerleşim kalıntıları incelendiğinde Didim’in M.Ö. 8000 yıllarında dahi bünyesinde insan barındırdığı gözlenmiştir. Tarih boyunca farklı dönemlerde farklı medeniyetlere de ev sahipliği yapan Didim, sırasıyla Persler, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve ardından Malazgirt muharebelerinden sonra Türk beylikleri tarafından aktif olarak yaşam alanı sıfatıyla kullanılmıştır. Didim denize kıyısı olan bir sahil kenti olmasına rağmen son derece verimli bir bitki örtüsüne de sahiptir.
Bölgede yoğun olarak yetiştirilen zeytin ve incir gibi tarım ürünleri bulunmaktadır. Zeytin üretimi aynı zamanda zeytinyağı üretimine de imkân sağlamaktadır. Aynı zamanda bölgede balıkçılık ve hayvancılık gibi uğraşlar da yapılmaktadır. Bölge ekonomisi bu sayede her daim canlı kalabilmektedir. Üretim faaliyetlerini turizm olanakları desteklemektedir. İlçe nüfusu resmi olarak 80 bin kadardır. Ancak yaz aylarında Didim’in nüfusu neredeyse iki katına çıkmaktadır. Apollon Tapınağı, bölgenin tarihi açısından en belirgin kalıntılardandır. Aynı zamanda bakir koylar ve plajların sayısının oldukça fazla olması, bölgeye yıl boyunca binlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmesine de sebep olmaktadır. Mavi bayraklı plajların sayısının fazla olması bölgenin tatil için bu kadar fazla seçilmesinin en büyük nedenidir.
Ücretli Plaj Yerleri
Club Tarhan Beach
Didim Mersindere Mahallesi’nde yer alan Club Tarhan Beach, Club Tarhan Beach Hotel’e ait olan özel bir plajdır. Didim’in en güzel otellerinden biri olan Club Tarhan, misafirlerin en iyi şekilde tatilini geçirmesi için gereken her şeyi sunmaktadır. Açık yüzme havuzu, su kaydırağı, SPA ve daha birçok olanağa tek bir noktada ulaşabilirsiniz. Didim’in en uzun kumsallarından birine sahip olan otel, plajı ile de dikkat çekiyor.
Club Tarhan Beach, otel müşterileri tarafından ücretsiz kullanılabilirken, dışarıdan gelen müşteriler için giriş ücretlidir. Siz mükemmel kumsalda güneşlenip, tertemiz denizde yüzüp, beach volley sahasında spor yaparken, çocuklarınız çocuk kulübünde vakit geçirebilir. Didim’de yeşillikler içinde doğa ile iç içe, ailenizle birlikte mükemmel bir tatil geçirmek istiyorsanız Club Tarhan Beach Hotel’i mutlaka listenize almalısınız.
Giriş Ücreti: 150 TL harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong, şemsiye ve havlu ücretsizdir.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, restoran, plaj bar, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, havuz, konaklama, canlı müzik ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Club-Tarhan-Serenity-Hotel-1507722219536911/
Blue Point Beach Club
Bölgenin en özel plajlarından bir tanesi olan Blue Point Beach Club, özel bir işletme tarafından işletilmektedir. Temel olarak yatların ve teknelerin demir atabileceği marina olan Blue Point Beach Club, aynı zamanda plajı ile birlikte misafirlerini ağırlayabiliyor. Merkez bir bölgede yer alan bu beach club, Çamlık Mahallesi’nde yer almaktadır. Didim’de yoğun olarak kullanılan bu beach club, çevre il ve ilçelerden de sık sık tercih edilmektedir.
Plaja giriş için belirli bir miktar ücretin ödenmesi gerekmektedir. Bu fiyata dâhil olan belli başlı ekstra özellikler de bulunmaktadır. Bu özelliklerin başında şemsiye ve şezlong olduğunu söyleyebiliriz. Şezlong ve şemsiye giriş ücretine dâhildir ve Blue Point Beach Club’a giriş yapan herkes bu hizmetten faydalanabilir. Plaj içerisinde yer alan kafe aracılığıyla her türlü yiyecek ve içecek hizmeti karşılanabilir. Tüm bu avantajlarından dolayı Blue Point Beach Club’ı eğlenceli bir gün geçirebilmek adına tercih edebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 70 TL, hafta sonu 150 TL (yeme-içme, şezlong ve şemsiye ücrete dâhil değildir).
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, restoran, plaj bar, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, havuz, konaklama, canlı müzik, fitness & spa ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yachtclubdidim
Sahte Cennet Beach Club
Didim’in oteller bölgesi olarak adlandırılan alanında bulunan Sahte Cennet Beach Club, Aydın il merkezine yaklaşık olarak 13 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır. Konum olarak Fevzipaşa Mahallesi’nde yer alan Sahte Cennet Beach Club, bulunduğu konumdan dolayı çok sayıda otel, restoran ve pansiyonlarda misafir olan tatilcileri ağırlamaktadır. Sahte Cennet Plajı son derece temiz ve berrak bir denize sahiptir.
Plaj içerisinde soyunma kabinleri, tuvalet, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmaktadır. Aynı zamanda plajın içerisinde bulunan işletmeler ile her türlü yiyecek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Yazın kavurucu güneşinin altında plaj içerisinde yer alan kafelerden, soğuk kokteyl temin edebilir, tatilinizi çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Sahte Cennet Beach Club, Denizköy bölgesine de oldukça yakındır.
Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele, restoran, plaj büfe, canlı müzik ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/sahtecennetrestaurant/
Akademi Koyları (3, 4, 5 ve 7. Koylar)
Akademi Koyları olarak adlandırılan koylar Altınkum bölgesinde yer almaktadır. Koyların ismi Polis Kamp ve Eğitim Merkezi’nin içinde bulunmasından dolayı bu adı almıştır. Didim bölgesinde yer alan Polis Eğitim Merkezi’nde 8 tane farklı koy bulunmaktadır. Ancak bu koyların hepsi kullanılmamaktadır. Kullanılan koylar ise yalnızca 3, 4, 5 ve 7 numaralı koylardır. Koylar son derece korunaklı bir bölgede bulundukları için oldukça temiz ve berraktır. Akademik koyları misafirlerine birçok imkân sunmaktadır.
Akademi Koylarının girilebilen plajlarına girebilmek için belirli bir miktarda ücret ödemek gerekmektedir. Ödenen bu miktar özel plajlara nazaran daha düşüktür. Akademi Koyları içerisinde sunulan imkânlardan başlıca olanları ise tuvalet hizmetinin bulunması, marketin yer alması, şemsiye ve şezlongların yer almasıdır. Aynı zamanda Akademi Koyları içerisinde restoranlar ve kafeler de yer almaktadır. Bu sayede misafirler her türlü yiyecek ve içecek hizmetlerini akademi koylarında karşılayabilirler.
Nasıl Gidilir: Didim ilçe merkezine yürüme mesafesinde bulunan Akademi Koyu’na araçla gelecek olanlar Atatürk Bulvarı veya İnönü Bulvarı üzerinden Altınkum Polis Moral Eğitim Merkezi tabelalarını takip ederek gelebilirler. Koy, Yalı Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için de her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır.
Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Tren Beach Club
Didim’in en popüler özel plajlarından biri olan Tren Beach Club, Altınkum sahilinde yer almaktadır. Tren Beach Club’ın bu kadar popüler olmasının sebebi ise yaz boyunca birçok ünlü sanatçı ve DJ’in burada program yapmasıdır. Tren Beach Club, rakiplerine nazaran biraz daha lüks konsept hizmet anlayışı ile faaliyet göstermektedir. Özellikle iskelesi, restoran menüsü ve geniş şezlong ortamıyla Tren Beach Club farkını her daim hissettirmektedir.
Plaj, özel bir işletme olduğundan dolayı giriş ücretlidir. Geçen yıllarda yaklaşık olarak 40 Türk Lirası gibi bir ücretle giriş yapabileceğiniz plajda şezlong ve şemsiye hizmeti de giriş fiyatına dâhil olarak sunulmaktadır. Ancak bu yıl plaja giriş ücreti kaldırılmıştır. Tren Beach Club içerisinde tuvaletler, soyunma kabinleri gibi temel hizmet alabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda plaj içerisinde yer alan restoran aracılığı ile yiyecek hizmeti alabilir, sıcak yaz günlerini soğuk içecekler ile bir nebze olsun serinletebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL. 150 TL harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücretsizdir. (Fiyat politikası değişiklik gösterebilir)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve çardak, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, restoran, plaj bar, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, canlı müzik, DJ performansları, su sporları ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/trenbeachdidim/
Medusa Beach Club
Uçsuz bucaksız Didim sahilleri birbirinden güzel beach clublara ev sahipliği yapar. Bu beach clublardan biri olan Medusa Beach, tatilcilere sunduğu farklı eğlence anlayışı ile dikkat çekiyor. Gündüz rahat şezlonglarda dinlenebileceğiniz, akşam saatlerinde ise dans edip eğlenebileceğiniz mekan oldukça merkezi bir yer olan Altınkum mevkiinde yer alıyor. Her yıl düzenlediği farklı etkinliklerle keyifli bir ortam sunan Medusa Beach, zaman zaman DJ performansları eşliğinde verilen konserleriyle de özel hale geliyor.
Her özel işletmede olduğu gibi Medusa Beach’te de girişte belirli bir ücret alınmaktadır. Giriş ücretine minder, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve WC hizmetler dâhildir. Özel müzik sistemi ile denizde keyifli zaman geçirebileceğiniz sahilde Ege’nin keyifli sularında yüzdükten sonra sıcak soğuk içeceklerin ve lezzetli yemeklerin sunulduğu restorandan yararlanabilirsiniz. Sığ denizde yüzmek istemezseniz mekânın iskelesinden faydalanarak Ege’nin serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.
Giriş Ücreti: 150 TL harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong, şemsiye, minder, duş ve soyunma kabini ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, restoran, plaj bar, disko, canlı müzik, DJ performansları ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/clubmedusadidim/
Tavşan Burnu Tabiat Parkı Plajı
Didim ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometrelik bir mesafede yer alan Tavşan Burnu Tabiat Parkı, eşsiz doğası, yeşil bitki örtüsü ve berrak sahili ile birlikte misafirlerini kendisine hayran bırakmaktadır. Tavşan Burnu Tabiat Parkı Plajı, ilçe belediyesi tarafından işletilmektedir. Özel bir işletme değildir. Belediye misafirleri için her türlü imkânı bu alanda sunmaktadır. Özellikle kamp yapmak isteyenler bu alanı tercih etmektedirler.
Tabiat parkı içerisinde market, kafeler, tuvalet, soyunma alanları ve duş alma bölümleri gibi imkânlar bulunmaktadır. Tavşan Burnu Tabiat Parkı Plajı’na kamp yapmak için ister şahsi çadırınızla dilerseniz de karavanınız ile gelebilirsiniz. Ancak bu imkânlara sahip değilseniz, belediyenin sunmuş olduğu çadır kiralama avantajlarından da faydalanabilirsiniz. Tavşan Burnu Tabiat Parkı Plajı, içerisinde birçok aktivite yapabilme olanağı da bulunmaktadır. Doğa yürüyüşleri yapmak, voleybol ve futbol oynamak, doğaya karşı kitap okumak ve müzik dinlemek bu aktiviteler arasında yer almaktadır.
Nasıl Gidilir: Didim ilçe merkezine yaklaşık 6 km mesafede buluna Tavşan Burnu Tabiat Parkı’na her gün ilçe merkezinden minibüsler hareket etmektedir. Aracıyla gelecek olanlar Didim-Gülbahçe yolu üzerinden Yalıköy’e devam ederek tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Tabiat parkı girişinde araç park yeri bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Yetişkin 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet ve ATV 6,5 TL, otomobil 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 67 TL, otobüs 121 TL, 1 ünite çadır konaklama 25 TL, 1 ünite karavan konaklama 25 TL.
Plaj Özellikleri: Giriş kontrol noktası, WC, çeşme, piknik alanı, kamelya, kır gazinosu, seyir terası, piknik alanları, denize girilebilir alan, soyunma kabinleri, bungalov, karavan ve çadır konaklama alanı ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: http://tavsanburnu.tabiat.gov.tr/
Sensation Beach Club
Gündüzleri yüzüp geceleri eğlenebileceğiniz Sensation Beach Club, Altınkum’a 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Son derece nezih bir ortamı olan beach, sığ, berrak ve temiz bir denizi vardır. Deniz suyu sıcaklığı 24 dereceye kadar ulaşır. Sığ denizde yüzmek istemeyenler iskeleden denize atlayabilir ve Ege’nin sularında yüzmenin keyfini çıkarabilir.
Gündüz saatlerinde tatilcilerin müzik eşliğinde denize girip güneşlendiği, köpük partilerinde DJ performansları eşliğinde eğlendiği; gece ise tatilcilerin sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendiği mekâna giriş ücretlidir. Mekânın sunmuş olduğu hizmete göre giriş ücreti oldukça makuldür. Didim tatillerinizde siz de hem denizin tadını doyasıya çıkarmak hem de eğlenmek istiyorsanız ilk adresiniz Sensation Beach Club olmalıdır.
Giriş Ücreti: 100 TL harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran, plaj bar, disko, canlı müzik, DJ performansları ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sensationclubdidim/
Ücretsiz Plaj Yerleri
Altınkum Plajı
Didim ilçe merkezinde bulunan Altınkum Plajı, sadece Didim’in değil Türkiye’nin de en güzel plajlarından biridir. Adını altın sarısı kumlarından alan plaj oldukça popülerdir ve hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrar. 750 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde olan plaj, denizin berraklığı ve plajın temizliği nedeniyle uzun yıllardan beri mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Palmiye ağaçlarıyla çevrili plaj muhteşem bir kumsala sahiptir. Güneş ışığında altın gibi parlayan kumlar ortaya mükemmel bir manzara çıkarır.
Deniz suyu sıcaklığı 25 dereceye kadar çıkmaktadır ve deniz son derece sığdır. Bu özelliğiyle çocuklu aileler için de elverişlidir. Halk plajı olarak hizmet veren Altınkum Plajı’na giriş ücretsizdir. Ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Plajda bulunan özel işletmelerden yeme-içme, duş ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlar karşılanabilir. Altın kum Plajı’nda su sporları yapılabilecek yerlerin bulunması burayı spor tutkunları için de cazip kılmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 40 TL, duş 1 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, bar, disko, çay bahçeleri, otel konaklama yerleri, rüzgâr sörfü, kano ve dalış su sporları, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Akbük Plajı
Didim merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Akbük Plajı, Didim’in en popüler plajlarından biridir. Merkeze uzak olduğu halde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen plaj, tatil sezonunda son derece kalabalık olmaktadır. Uzun sahil şeridi ve ağaçlarla çevrili muhteşem doğasıyla göz dolduran Akbük Plajı’nda ister masmavi denizde yüzün, ister güneşlenin, ister ağaçların altında dinlenip piknik yapın.
Girişin ücretsiz olduğu Akbük Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Belediye tarafından sağlanan duş, soyunma kabini ve tuvaletleri de ücretsiz kullanabilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresinde bulunan restoranlardan karşılayabilirsiniz. Eşsiz güzelliğinin yanında farklı deneyimler de yaşayabileceğiniz Akbük Plajı’nda paletli yüzme, tüplü dalış, rüzgâr sörfü ve uçurtma sörfü gidi aktivitelere de katılabilirsiniz. İnce kumlu plaj ve sığ bir denizin bulunduğu Akbük Plajı’nda yetişkinler su sporları yaparken, çocuklar da kumsalda ve sığ denizde eğlenceli vakit geçirebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü, tüplü dalış ve otopark alanı. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki restoran ve market yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Onurkent Başaran Sahili
Didim merkeze yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunan Onurkent Başaran Sitesi’ne Taşburun’dan ayrılan yollardan ya da Onurkent Başaran sitelerinden geçerek ulaşım sağlanır. Deniz kumludur ancak derinleşen yapısı ile çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için çok uygun değildir. Fakat sahilin öyle bir özelliği vardır ki yüzmeye elverişli olmaması pek de göze çarpmaz.
Sahil oldukça iyi rüzgâr alan bir konumdadır. Çevrede eğitim veren bir kuruluş olmamasına rağmen, kite sörf yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Kite sörf meraklıları yaz aylarında burayı pek boş bırakmıyorlar. Onurkent Başaran Sahili’nin küçük bir de kumsal alanı vardır. Denize girmeye elverişli olmaması nedeniyle sahil ve çevresi ile çok fazla ilgilenilmemiştir ve herhangi bir işletme de bulunmaz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Taşburun Sahili
Didim merkeze yaklaşık 13 km uzaklıkta bulunan Taşburun Plajı, Taşburun Limanı’nın hemen yanında yer alıyor ve aqua parka kadar devam ediyor. Oldukça uzun bir sahil şeridine sahip olan Taşburun, denize girmek için elverişli bir yerdir. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak, deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabileceğiniz, doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz Taşburun Plajı, Didim’in en sakin plajlarından biridir.
Dileyen herkesin günün her saatinde gidip dilediğince vakit geçirebileceği plaj, sabah erken saatlerde giderseniz balık tutabileceğiniz, akşam saatlerinde eşsiz gün batımı manzarasını seyredebileceğiniz denizin ve plajın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir yerdir. Plajda şezlong veya şemsiye kiralayabileceğiniz yerler bulunmamaktadır. Aynı zamanda duş, soyunma kabini ve tuvalet hizmeti de yoktur. Gündüz plajda vakit geçirdikten sonra akşam sahil şeridinin üst kısmında yer alan restoranlarda gün batımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Sulubatak Sahili
Didim-Söke karayolunda ilerlerken Mavişehir Pazaryerini geçtikten sonra hemen sol tarafta kalır Sulubatak… Tam ortasına bir dere döküldüğü için bu adı alan Sulubatak, son derece dingin suları ile dikkat çekiyor. Deniz ne kadar dinginse bir o kadar da sığdır. Bazı yerlerde denizin dibi yosunludur. Aynı zamanda kumsal alanı da çok azdır. Bu yüzden yüzmek için çok tercih edilmez.
Çevresinde yeşil alanlar ve yürüyüş yolları bulunan Sulubatak, mükemmel bir manzaraya sahiptir. Kafa dinlemek ve manzaranın tadını çıkarmak isteyen tatilciler ve yerli halk sık sık burayı ziyaret eder. Didim tatillerinizde Didim’in her noktasını görmek istiyorum diyorsanız şehrin kalabalığından kaçıp, ağaçların altında dinlenebilir, huzurun tadını çıkarabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Denizli Öğretmenler Sitesi
Didim merkeze yaklaşık 2 km uzaklıkta olan Denizli Öğretmenler Sitesi Plajı, Denizli Öğretmenler Sitesi’nin hemen önünde yer alan Didim’in en çok sevilen ve bilinen plajlarından biridir. Geniş kumsal alanı, berrak denizi, muhteşem manzarası ve sahip olduğu imkânlarla tatilcilerin eksiksiz bir gün geçirmesini sağlayan plaj, merkeze yakın olması nedeniyle de tatil sezonunda oldukça kalabalık olur.
Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. İçeride şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi eşyalarınızla gidip denizin ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. Denizin suyu sığ, dibi ve sahilinin kumsal olması çocuklu aileler tarafından da tercih edilmesine neden olmuştur. Plaj içerisinde restoran, çay bahçesi ve market gibi işletmeler vardır. Gün boyu denizde ve kumsalda vakit geçirdikten sonra akşamüstü restoranda yemeğinizi yiyebilir, gün batımı manzarasında harika fotoğraflar çekebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, deniz güvenlik şeridi, çay bahçesi, market ve restoran. Duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye ihtiyaçlarınızı burada karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Akkum Sağtur Plajı
Büyük Anadolu Oteli’nin hemen yanında yer alan plaj, Didim merkeze yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Gidenlerin kolay kolay ayrılmak istemediği plajda kamp alanları bulunmaktadır. Gün boyu denizde vakit geçirdikten sonra akşamları da doğa içinde kamp yapabilir, yıldızların altında dalga sesleri eşliğine uykuya dalabilirsiniz. Aynı zamanda su sporları yaparak da gününüzü eğlenceli hale getirebilirsiniz.
Kumlu plajı, her zaman sakin, dalgasız ve berrak olan denizi ile Didim plajlarının tüm güzelliklerini içerisinde barındırmaktadır. Deniz suyunun ılık ve sığ olması buranın çocuklu aileler için son derece elverişli olmasına neden olmuştur. Sessiz, sakin kafa dinleyebileceğiniz bir yer olan Akkum Sağtur Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabilir, duş ve soyunma kabini hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda plaj yakınlarında bulunan işletmelerden yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 20 TL)
Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama, çay bahçesi, market ve otopark alanı. Duş ve soyunma kabini olanakları bulunmuyor.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Oteller Önü Plajı
Didim şehir merkezine 2 km uzaklıktaki Oteller Önü Plajı, Didim’in en ünlü plajı Altınkum’un hemen yanında bulunur. Didim’in en meşhur otellerinin önünde yer aldığından dolayı bu adı almıştır. 250 metre uzunluğunda 15 metre genişliğindeki plaja, Didim merkezden toplu taşıma araçları ile 5 dakikada ulaşım sağlanır. Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. İçeride şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.
250 metre uzunluğundaki plaj kumludur. Denizi tertemiz ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için elverişlidir. Çocuklarınız eğlenirken siz de yumuşacık ince kumlu kumsalda güneşlenerek dinlenebilir, turkuaz rengi berrak denizde yüzebilirsiniz. Su sporları yapabilme imkânının bulunduğu plajda, tatilinize eğlence katabilirsiniz. Sahil boyunca sıralanan işletmelerde her türlü yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Gaye 1 Plajı
Didim’in gözde plajlarından bir tanesi olan Gaye 1 Plajı, aynı zamanda mavi bayrak sahibi plajlardan da bir tanesidir. Gaye 1 Plajı’nın Didim’in en çok tercih edilen plajı olmasının en temel sebebi, denizinin sığ olmasıdır. Sığ denizli bir plaj olması sebebiyle, çocuklu aileler ve yüzmeyi çok iyi bilmeyenler bu plajı tercih etmektedirler.
Gaye 1 Plajı bir halk plajıdır. Bu sebeple plaja girerken herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmetten faydalanmak için belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Plaj içerisinde aynı zamanda soyunma kabinleri, tuvaletler ve duş alanları da bulunmaktadır. Tüm bu olanakların yanında plaj içerisindeki işletmelerden yiyecek ve içecek temin edilebilir. Gaye 1 Plajı’nın sahili altın renkli kumlar ile kaplıdır. Deniz suyu sığ olmasına karşın son derece parlak ve berraktır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Gaye 2 Plajı
Gaye 1 Plajı’nın avantajlarından yukarıda bahsetmiş olduk. Gaye 2 Plajı da aynı şekilde birçok olanağı içerisinde barındırmaktadır. Gaye isimlerini bulunduğu sitelerden alan plajlar, bu sitelerin hemen önünde yer almaktadırlar. Çoğunlukla sitelerde oturan vatandaşlar tarafından kullanılan bu plajlar, dışarıdan gelen misafirleri de ağırlamaktadırlar. Altınkum bölgesinde yer alan bu plajlar oldukça merkezi bir konumdadırlar.
Gaye 2 Plajı da sığ bir denize sahiptir. Bu sayede deniz boyu ilerleme kaydedebilir, tatilinizi oldukça eğlenceli hale getirebilirsiniz. Gaye 2 Plajı içinde iskele de bulunmaktadır. Bu iskeleden atlayışlar yapabilir, deniz keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Plaj içerisinde kafelerden her türlü ihtiyacınızı Gaye 2 Plajı’nda karşılayabilirsiniz. Bu sayede dışarıdan gelirken herhangi bir gıda malzemesi yanınızda plaja getirmenize gerek kalmayacaktır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı site içerisindeki kafeden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Yeşilkent Sahili
Didim merkeze 6 km uzaklıkta bulunan Yeşilkent Plajı, Yeşilkent Sahil Sitesi’nin önünde yer aldığı için bu ismi almıştır. Arkasında yazlık siteler ve bir adet 5 yıldızlı otel bulunan plaj daha çok site sakinleri tarafından kullanılmaktadır. Didim’in kalabalık sahilleriyle kıyaslandığında son derece sakin olan plaj hafta sonları kalabalık olabilir. Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız sabah erken saatlerde gidebilirsiniz.
Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. İsterseniz plajdaki işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle giderek denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Plajın kıyı kesimleri kalın kumlarla ve yer yer çakıl taşlarıyla kaplıdır. Deniz tabanı ise kumludur. Deniz sığ ve sakindir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin eğlenmesi için ideal bir yerdir. Plajda duş ve soyunma kabini hizmeti, aynı zamanda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve restoranlar mevcuttur.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, çay bahçesi, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Konya Kültür Sitesi
Konya Kültür Sitesi’nin hemen altında yer alan plaj, Didim merkeze 8 km uzaklıkta Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunmaktadır. Didim merkezden kalkan dolmuşlarla belli bir yere kadar geldikten sonra kültür sitesi içinden geçerek kısa bir yürüyüşün ardından plaja ulaşılabilir. Plaja giriş ücretsizdir ancak şezlong ve şemsiyeler site sakinlerine aittir. Giderken yanınıza kendi şemsiyenizi götürüp havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz.
Uzun kumsal alanı ve deniz tabanı ince kumlarla kaplıdır. Deniz akvaryum gibi berrak ve sakindir. Yüzerken yanınızdaki balıkları görebilirsiniz. Deniz çocukların ve yüzme bilmeyenlerin güvenli bir şekilde vakit geçirebileceği şekilde sığdır. Plajda duş ve tuvalet imkânı bulunmamaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınız için ise plajda bulunan işletmelerden faydalanabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın restoran ve kafe yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Koca Reis
Didim’e 10 km mesafede bulunan plaj, Kocareis Sitesi’nin hemen önünde, ağaçlarla çevrili bir alanda konumlanıyor. Oldukça geniş bir alana sahip olan plaj, site sakinleri için yapılmış yapay bir kumsaldan oluşuyor. Çok doğal olmasa da kumsalı ve denizi yüzmek ve güneşlenmek için gereken her şeye sahiptir. Son derece nezih ve huzurlu bir atmosfere sahip olan plaj tam bir aile plajıdır.
Plaja giriş ücretsiz olsa da şezlong ve şemsiyeleri sadece site sakinleri kullanabilir. Plajın akvaryum gibi denizinden faydalanmak isteyenler kendi malzemeleriyle gelerek plajda vakit geçirebilir. Aynı zamanda duş ve soyunma kabini imkânlarından da faydalanabilir. Çevrede yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletmenin bulunduğu plajda huzur dolu keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Uslu Sitesi Sahili
Didim merkeze 10 km uzaklıktaki Uslu Sitesi Sahili, Akbük mevkiinde, Denizköy Mahallesi’nde yer alır. Oldukça geniş bir alanda konumlanmış olan plaj, temizliği ve sakinliğiyle Didim’in en çok tercih edilen plajlarından biridir. Denizinin ve sahilinin kumlu olması, denizin fazla derin olmaması ve dalgasız olması hem çocuklu aileler hem de yüzme bilmeyenler için elverişli bir ortam oluşturuyor.
Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. İster şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ister kendi eşyalarınızla ücret ödemeden denizin ve kumsalın keyfini çıkarabilirsiniz. Yüzmenin yanı sıra basketbol ve voleybol gibi plaj sporları da yapabilirsiniz. Çocuklar çay bahçesinde oynarken, siz restoranlarda, kafelerde, çay bahçelerinde dinlenebilirsiniz. Tüm ihtiyaçlarınıza cevap veren bu mükemmel plaj, Didim’de gidilmesi gereken yerlerden biridir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun parkı, restoran, kafe, çay bahçesi ve otopark alanı bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Uygulama Oteli Önü
Didim merkeze 10 km uzaklıkta bulunan Uygulama Oteli Önü Plajı, Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu yerin plajıdır. Üniversite yerleşkesine ait olan plaj sadece yaz aylarında kullanıma açılmakta ve plaj olarak kullanılmaktadır. Günübirlik tatilcilerin çok fazla tercih ettiği plaja Didim merkezden kalkan dolmuşlarla ya da özel araçla ulaşılabilir.
Plaj halka açıktır ve giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiyeler otele aittir. Dilerseniz ücret karşılığı kullanılabilir, dilerseniz kendi şemsiyenizle gidip havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Otele ait olan duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetlerden faydalanabilir, otel restoranında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kumlu plajı, sığ ve sakin denizi ile çocuklu ailelerin tercih ettiği plaj yüzme bilmeyenler için de son derece uygundur.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Didim ilçe merkezinden minibüsler hareket etmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Akbük istikametinde ilerleyip Denizköy/Söke yol ayrımını geçtikten sonra tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.didimsosyaltesisler.com/
Panayır Adası
Didim ilçe merkezine 1.5 kilometrelik bir mesafede bulunan Panayır Adası, Güllük Körfezi’nde yer almaktadır. Ada içerisinde eski tarihlerden kalma bir kilise mevcuttur. Ada üzerinde herhangi bir yerleşim yeri ise bulunmamaktadır. Panayır Adası’na ulaşım yalnızca tekneler ile yapılabilmektedir. Şahsi tekneler ile panayır adasına gidebilir, adanın bakir sahilinde denize girebilir ve eşsiz güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Panayır Adası’na gitmek için tekne turları da düzenlenmektedir. Mavi yolculuk adı verilen bu tekne turlarına katılabilir, panayır adasına demirleyen teknelerde berrak denizin keyfini sürebilirsiniz. Panayır Adası’nın eski zamanlarda gözetleme alanı olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Ada oldukça bakir ve ıssızdır. Yerleşim yerlerinin bulunmaması sebebiyle ada tamamen yemyeşil bir bitki örtüsü ile çevrilidir. Tekne turları ile bu eşsiz tarih ve doğanın keyfini çıkarabilmek için Didim’i ziyaret edebilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Panayır Adası’na Didim’den kalkan günübirlik tekne turları ile gelebilmek mümkündür.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi adaya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Cennet Koyu
Didim ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki Cennet Koyu, yeşilin ve mavinin birleştiği en güzel noktalardan biridir. Sırtını çam ormanlarına dayayan plaj, ince kumludur. Denizin uç kısımlarında ise taşlar bulunur. Taşlar çok rahatsız etmese de deniz ayakkabısı giyilerek daha rahat yürünebilir. Denizi son derece berrak ve sığdır. Deniz sıcaklığı da hava durumuna göre 18 ile 14 derece arasında değişir. Deniz suyu sığ olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için elverişlidir.
Martı Sitesi’nin hemen yanında bulunan Cennet Koyu, daha çok site sakinleri tarafından tercih edilir. Bu nedenle de Didim’in diğer plajlarına göre daha sakindir. Koya giriş ücretsizdir. Koyda sadece bir işletme vardır ve imkânları kısıtlıdır. Giderken yanınıza ihtiyaç duyacağınız şeyleri alırsanız doğa ile iç içe huzurlu bir geçirebilir, balıklarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Cennet Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar İnönü Bulvarı yolu üzerinden devam edip Martı Sitesi yönüne dönerek koya ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Cennetköy Plajı
Didim’in bakir kalmış özel plajlarından biri olan Cennetköy Plajı, ilçe merkezine 3 kilometrelik bir mesafede bulunmaktadır. Cennetköy Plajı son derece berrak bir denize sahiptir. Deniz altı bitki örtüsü oldukça çeşitlidir. Bölgede dalış yapabilmek için de oldukça uygundur. Cennetköy Plajı içerisinde şezlong ve şemsiye hizmetleri sunulmaktadır. Bu hizmetlerin yanı sıra plaja gelenlerin kıyafetlerini giyebilecekleri soyunma kabinleri de bulunmaktadır.
Cennetköy Plajı’na ulaşım oldukça kolaydır. Araçlarla plaja gelmek isteyenler için plajın dışında araç park yerleri bulunmaktadır. Plaj içerisinde içecek ve yiyecek temin edebileceğiniz büfelerde yer almaktadır. Tüm bunların dışında Cennetköy Plajı deniz, kum ve güneş tatil anlayışını misafirlerine her açıdan yaşatmaktadır. Altın renkli kumsalların, berrak denizin ve yakıcı güneşin bir arada olduğu Cennetköy Plajı’nda ziyaretçiler mükemmel bir deniz deneyimi yaşayacaktır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)
Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için bir kafe yeri ve araç otopark alanı bulunmaktadır. Duş ve soyunma kabini olanakları mevcut değil.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Cennet Akvaryum Plajı
Cennet Akvaryum Plajı, Didim’in Akvaryum Koyu sahilinde yer almaktadır. Plaj oldukça sessiz ve bakirdir. Bu bakirlikten dolayı deniz son derece temiz kalmayı başarabilmiştir. Cennet Akvaryum Plajı, ismini suyunun akvaryum gibi berrak olmasından almaktadır. Deniz suyu yukarıdan bakıldığında içini gösterir bir temizliktedir. Su altı bitki örtüsü de tamamen kumlardan oluşmaktadır. Bu da deniz maceranızı pozitif anlamda değiştirecek etkenlerden bir tanesidir.
Cennet Akvaryum Plajı, Akvaryum Koyu’nda yer aldığı için plaj içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Şezlong şemsiye, tuvalet ve duş gibi imkânlar bu plajda yer almadığı gibi, yiyecek ve içecek ihtiyacının karşılanacağı kafeteryalar da burada bulunmamaktadır. Cennet Akvaryum Plajı’nda yapılabilecek en olağan aktiviteler, sessiz bir plajda yürüyüş yapmak, güneşin tadını çıkarmak ve denize girmek olarak sıralanabilir. Cennet Akvaryum Plajı’na ulaşabilmek için tekne turlarını kullanmak bu eşsiz deneyimin tadını çıkarmak için en basit yöntem olacaktır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletme yerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Martı Sitesi
Martı Sitesi plajı ya da koyu, ismini bulunduğu konumdaki sitelerden almaktadır. Martı Sitesi plajı, Didim ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 kilometrelik bir mesafede yer alan Martı Sitesi evlerinin hemen önünde yer almaktadır. Halka açık bir plaj olan Martı Sitesine giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Son derece berrak ve açık bir denize sahip olan Martı Sitesi plajı, yıl boyunca birçok misafirini ağırlamaktadır.
Martı Sitesi, herkese açık ve ücretsiz bir site olmasına karşın, plaj içerisinde şezlong ve şemsiye hizmeti sunulmamaktadır. Martı Sitesi içerisinde yer alan şezlonglar sitede oturan bireylere aittir. Martı Sitesinin sahili kumlar ile kaplı, denizi oldukça sığ ve hemen derinleşmez. Bu sebeple çocuklu aileler yoğun olarak bu plajı kullanmaktadır. Martı Sitesi içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının giderilmesi adına herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Ancak plaja yakın olan kafe ve restoranlar bulunur. Buralardan yiyecek ve içecek temin edebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Manastır Koyu
Didim’e 8 km uzaklıktaki Manastır Koyu, Altınkum Plajı’nın batısında yer alır. Koya giden yolun bozuk olması nedeniyle ulaşım sadece arazi araçlarıyla ya da tekne turlarıyla sağlanıyor. Bu nedenle de güzelliği dillere destan olsa da Altınkum Plajı’ndan daha sakin oluyor. Tam bir kafa dinleme yeri olan koy, sakinlik ve huzur arayanların ilk adresidir. Koyda tarihi bir manastır vardır ve koy adını buradan almıştır. Hem deniz hem de kültür gezisi imkânı sağlayan plaj, gün batımı manzarasını izlemek için de mükemmel bir konumdadır.
Manastır Koyu Plajı, çakıllı bir yapıya sahiptir. Akvaryum gibi berrak deniz rüzgârlı havalarda biraz dalgalı olsa da genel olarak mükemmel bir yüzme noktasıdır. Koya giriş ücretsizdir. Çevrede bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralanabilir. İster kendi ihtiyaçlarınızı yanınızda götürüp, ister ufak işletmelerden yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Manastır Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar Didim ilçe merkezinden Yat Limanı’na gelerek buradan Parlamenterler Sitesi yan yolundan devam edip ikinci sola dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Ancak koya inen yol bozuk olduğu için arazi araçları dışındaki altı alçak binek araçlar ile zorluk çekebilirsiniz. Dileyen koya inen yol üzerinde aracını park edip uzun bir patika yoldan yaklaşık 15 dakika kadar yürüdükten sonra da gelebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletme yerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Birinci Koy
Birinci Koy, Didim’in en yoğun plajlarından bir tanesi olan Altınkum Plajı’nın hemen ilerisinde yer almaktadır. Otellerin olduğu bölümle yan yana olan birinci koy, son derece küçük bir koydur. Bu sebeple birinci koyda yoğun olarak denize girilmesi beklenmez. Birinci koyun sahil kısmı yoğun olarak kayalıklardan oluşmaktadır. Kayalıklardan oluşan bazı kısımlar son dönemde ilçe belediyesi tarafından düzenlenerek daha uygun bir yer haline getirilmiştir.
Birinci Koy’un denizi ise son derece temiz ve yüzülebilirdir. Ancak denizin sığ olduğunu söyleyemeyiz. Derin bir denize sahip olan Birinci Koy’da çocukların ve yüzme bilmeyenlerin yüzmesi tavsiye edilmemektedir. Birinci Koy’u yüzmek dışında balık tutmak için kullanan misafirlerde bulunmaktadır. Birinci Koy içerisinde şezlong ve şemsiye bulunmamaktadır. Koy son derece küçük olduğu için içerisinde herhangi bir hizmet sunulmamaktadır. Bu sebeple Birinci Koy’a gidecek olan ziyaretçiler yanlarında temel ihtiyaç malzemelerini götürmelidirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
İkinci Koy
Didim Çamlık bölgesinde yer alan İkinci Koy, bölgenin en sık ziyaret edilen koylarından bir tanesidir. İkinci koy içerisinde birçok aktivite imkânı bulunmaktadır. Eğlenceli vakit geçirebilmek için İkinci Koy içerisinde Aqua fun alanını kullanabilir, yelken ve rüzgâr sörfü ayrıcalığından yararlanabilir, hatta bunun için eğitim dahi alabilirsiniz. İkinci Koy tüm bu aktiviteler ışığında yıl boyunca yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. İkinci Koy’un denizi oldukça açık ve berraktır.
Dalgasız ve dingin bir denize sahip olan İkinci Koy, bir halk plajı statüsünde hizmet vermektedir. Bu sebeple İkinci Koy plajına girerken herhangi bir ücret ödenmesine gerek yoktur. Ancak ikinci koy içerisinde yer alan aktivitelerden faydalanabilmek, şemsiye ve şezlong kiralayabilmek için belirli miktarlarda ücret ödenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda İkinci Koy içerisinde yer alan işletmelerden yiyecek ve soğuk kokteyl içecek hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. İkinci Koy merkezi bir noktada yer aldığı için ulaşım son derece kolaydır.
Nasıl Gidilir: Yalı Caddesi üzerinde yer alan 2. Koya şehiriçi minibüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Aracıyla gelecek olanlar Liman bölgesine gelerek buradan lunaparkı geçtikten yaklaşık 300 metre sonra yolun solundan 547. Sokak yönüne dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)
Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafe ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Üçüncü Koy
Merkeze yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan Üçüncü Koy, 400 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde kumlu bir plaja sahiptir. Merkeze yakın olmasından dolayı oldukça kalabalık olan üçüncü koy, 2007 yılından beri mavi bayrak ödülüne layık görülen nadir plajlardan biridir. Deniz en az 50 metre ilerledikten sonra derinleşir. Deniz her zaman durgundur ve dibi kumla kaplıdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.
Halk plajı olarak hizmet veren koya giriş ücretsizdir. İster şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ister kendi havlunuzu şemsiyenizi alıp gidebilirsiniz. Plajda duş, soyunma kabini ve WC hizmeti mevcuttur. Aynı zamanda plaja ait ücretsiz otopark da vardır. Plajda bulunan kafe ve restoran gibi işletmelerde her türlü yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Aytepe Caddesi üzerinde yer alan 3. Koya şehiriçi minibüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Aracıyla gelecek olanlar Liman bölgesine gelerek buradan Aytepe Caddesi’ne çıktıktan sonra yaklaşık 700 metre yol gidip Didim Beach Resort’u geçer geçmez sola dönerek koya ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 30 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafe ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Zonguldaklılar Sitesi
Didim’in Denizköy bölgesinde yer alan Zonguldaklılar Sitesi Plajı, Zonguldaklılar Sitesinin hemen önünde yer almaktadır. Sitenin hemen önünde yer alan bu plajda, uzun mesafeli bir iskele yer almaktadır. Bu iskelenin iki tarafından da plajın berrak denizine girebilmek mümkündür. Zonguldaklılar Sitesi Plajı herkese açık bir şekilde kullanılmaktadır.
Plaj içerisinde yer alan şezlonglar ve şemsiyeler yalnızca sitede yaşayan sakinlere aittir. Bu sebeple bu hizmetlerde dışarıdan gelen misafirler yararlanamamaktadır. Ancak plaj içerisinde yer alan kafeterya, duş alanları ve tuvalet hizmetleri gibi imkânlardan plajı ziyaret eden her misafir yararlanabilmektedir. Plaja dışarıdan araçları ile gelecek olan misafirler sitenin otoparkını kullanabilirler. Plaj yaz boyu sakindir ancak belli dönemler plaj içerisinde yoğunluklar gözlenebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, yiyecek ve içecek için bir kafe yeri bulunmaktadır. Soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Sarıkum Koyu
Didim ilçe merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Sarıkum Koyu’na ilçe merkezinden kalkan minibüslerle kısa sürede ulaşılabilir. Adını sahildeki sarı kumlardan alan koy deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Yerleşim yerlerinden uzak sessiz ve kuytu bir noktada bulunan Sarıkum Koyu, genelde sakinliği nedeniyle çevredeki tatilciler tarafından tercih edilir. Çadır kurabileceğiniz, balık tutabileceğiniz, dalış yapabileceğiniz koy, huzurlu bir tatil için gereken her şeyi sunar.
Tamamen doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz Sarıkum Koyu’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler yoktur. Havlunuzla, şemsiyenizle, yiyecek ve içeceklerinizle gidebilir, sığ ve sakin denizde gün boyu denizin tadını çıkarabilirsiniz. Eşsiz gün batımı manzarasında harika fotoğraflar çekebilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Didim ilçe merkezinden Mavişehir’e giden dolmuşlara binerek son durakta inebilir ve buradan yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş sonrası koya ulaşabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Mavişehir’e gelip buradan Denizli Öğretmenler Sitesi Lokali yönünde ilerleyerek araçlarını site çevresinde park edip yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Dede Koyu
Didim’in el değmemiş bakir koylarından bir tanesi olan Dede Koy, bölgede yaşayanlar tarafından sık sık piknik ve mangal gibi aktiviteler nedeniyle ziyaret edilmektedirler. Dede Koyu’nda yer alan kumsallar oldukça sık ve dardır. Bu sebeple Dede Koyu yüzmek için yoğun olarak tercih edilmez. Ancak denizi son derece temiz ve berrak olan Dede Koyu ulaşım konusunda ziyaretçilerine biraz engeller çıkarabilmektedirler. Araçları ile Dede Koyu’na gelen misafirler yolun bozuk olmasından dolayı kalan mesafeyi yürümek zorunda kalabilirler.
Dede Koyu’nun oldukça dingin ve bakir olduğundan söz etmiştik. Bu sebeple Dede Koyu içerisinde herhangi bir işletme ve hizmet bulunmamaktadır. Koy misafirlerine tamamen doğa ile iç içe, sessiz ve sakin, şehrin gürültü ve stresinden uzakta bir tatil deneyimi ve aynı zamanda terapi imkanı sunmaktadır. Dede Koyu’na ziyaret için gelecek olanlar yanlarında mutlaka temel ihtiyaç malzemelerini getirmelidirler.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Didim ilçe merkezinden Mavişehir’e giden dolmuşlara binerek son durakta inebilir ve buradan yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş sonrası koya ulaşabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Mavişehir’e gelip buradan Sağtur Plajı yönünde ilerleyerek araçlarını plaj çevresinde park edip yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Zırtlan Deliği Koyu
Zırtlan Deliği olarak adlandırılan bu bölge, Didim’in Hisar Mahallesi’nde yer almaktadır. Zırtlan Deliği bölgenin az bilinen yerlerinden bir tanesidir. Son derece doğal ve el değmemiş bir yapıda olan Zırtlan Deliği, genellikle bölge halkı tarafından ziyaret edilmektedir. Zırtlan Deliği Koyu’na ulaşabilmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Zırtlan Deliğinin deniz suyu bölgedeki plajlar içinde en temiz olanlarından bir tanesidir. Denizin dibini görebilmek burada mümkündür.
Zırtlan Deliğinin plaj alanı kumsallar ile kaplıdır. Taşlık ve çakıllık alanlar çok azdır. Zırtlan Deliği içerisinde misafirlerin kullanabileceği herhangi bir işletme yoktur. Bu sebeple şezlong, şemsiye ya da duş gibi hizmetler bu alanda sunulmamaktadır. Alan tamamen doğal ve bakirdir. Zırtlan Deliğine yanınıza havlunuzu alıp gidebilir, sessiz ve sakin bir ortamda güneşlenebilir, kitap okuyabilir, müzik dinleyebilir ya da ışıl ışıl parlayan berrak denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Zırtlan Deliği Koyu’na Nazilli Umut Sitesi ve Kırk Evler yönünden ayrılan iki ayrı yoldan ulaşım sağlanabiliyor. Ancak koya inen yol oldukça bozuk ve altı alçak binek araçla gelmek pek mümkün değildir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi Koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Danko’nun Suyu Koyu
Danko’nun Suyu olarak adlandırılan bu bölge, yukarıda bahsetmiş olduğumuz Zırtlan Deliği ile komşudur. Danko’nun Suyu da tıpkı Zırtlan Deliği gibi az bilinen, el değmemiş, bakir bir yüzme alanıdır. Didim bu tür alanların varlığı için uygun bir coğrafi konuma sahiptir. Danko’nun Suyu’nun kumsalı kayalık ve çakıllar ile doludur. Bazı bölümlerinde kumsal alanlar da olsa, Danko’nun Suyu genel olarak düzensiz bir sahil şeridine sahiptir.
Danko’nun Suyu’na ulaşım araçlar ile yapılamamaktadır. Bölgeye ulaşım için bisikletler kullanılabilir ya da yürüyerek ulaşım sağlanabilir. Danko’nun Suyu, içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Aynı zamanda tuvalet ve duş gibi alanlarda bu bölgede yer almaz. Soyunma kabini gibi bölümlerin de bulunmadığı bu alan tamamen doğal ve el değmemiş bir yapıdadır. Denizi son derece temiz olan Danko’nun Suyu, sessiz ve sakin zaman geçirmek isteyen misafirlerini yaz boyunca ağırlamaktadır.
Nasıl Gidilir: Dankonun Suyu Koyu’na Zırtlan Deliği Koyu’ndan döndüğünüzde karşınıza çıkacak bir diğer yerdir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Saklıkoy
Saklıkoy olarak adlandırılan bu plaj alanı, Danko’nun Suyu’na oldukça yakındır. Saklıkoy ismi, bölgenin konumundan dolayı plaja verilmiştir. Son derece bakir ve insan elinin değmediği Saklıkoy, yerleşim yerlerine dahi belirli bir uzaklıkta yer almaktadır. Düzensiz ve dengesiz bir kumsala sahip olan Saklıkoy, son derece temiz ve berrak bir denize sahiptir. Saklıkoy kamp yapmak, sessiz sakin denize girmek, şehirden uzaklaşmak, kısacası kafa dinlemek için oldukça ideal bir alandır.
Saklıkoy alanında tesisleşme ve işletmeler bulunmadığı için bölgeye gelecek olanların yanlarında yiyecek ve içecek bulundurması önemli bir noktadır. Saklıkoy içerisinde tesisleşmenin bulunmaması bölgeyi daha gözde hale getirebilmektedir. Yazın popüler plajlarının yoğunluğundan bıkan kişiler, bu tür bakir alanları tercih edebilmektedir. Bu sebeple Saklıkoy plajı, ne kadar gizli ve saklı olsa da, yaz boyu yerli ve yabancı birçok misafirini ağırlamaktadır.
Nasıl Gidilir: Saklıkoy, Dankonun Suyu Koyu’na yürüme mesafesinde yer almaktadır. Dankonun Suyu Koyu’na ulaşım sağlayıp buradan çok az bir mesafe yürüyerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Çam Boğazı Koyu
Didim’in yoğun olmayan plajlarından bir tanesi de Çam Boğazı’dır. Çam Boğazı bölgede yer alan arıtma tesisine komşu olarak söylenebilir. Çam Boğazı Koyu’nun kıyı kesimleri her ne kadar kumlu bir yapıda olsa da, genel olarak Çam Boğazı’nın kumsalının çok bakımlı olduğundan söz edemeyiz. Çam Boğazı, doğal bir boğazdır. Giriş için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir. Plaja arıtma tesisinin altındaki iki yoldan ulaşılabilir.
Çam Boğazı içerisinde tesisleşme bulunmamaktadır. Bu sebeple temel ihtiyaç malzemelerinin gelirken getirilmesi önemlidir. Çam Boğazı her ne kadar bakir ve el değmemiş olsa da arıtma tesisine çok yakın olmasından dolayı, rahatsız edici bir koku sürekli olarak insanları rahatsız edebilmektedir. Ancak Çam Boğazının denizi son derece berraktır. Burada tuvalet ve duş imkânları da ne yazık ki bulunmamaktadır.
Nasıl Gidilir: Didim Hisar Mahallesi’ndeki arıtma tesisinin alt tarafında kalan Çam Boğazı’na arıtma tesisinin yanındaki toprak yoldan ulaşım sağlanabilmektedir. Koya inen yol toprak ve bozuktur.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Utku Koyu
Utku Koyu bölgenin en bakir yerlerinden bir tanesidir. Utku Koyu’na ulaşım araçlar ile yapılamamaktadır. Bölgeye tekneler ile ulaşabilirsiniz. Utku Koyu son derece küçük ve dar bir plaja sahiptir. Bu sebeple koyun yoğun olarak ziyaret edilmediğini söyleyebiliriz. Utku Koyu’nun plajı genel olarak kayalıklar ile kaplıdır. Kumsal alanlar bulmak neredeyse imkânsızıdır. Sahil şeridi açısından engebeli koşullara sahip olan Utku Koyu denizi ile bu açığı kapatmaktadır. Son derece berrak bir denize sahip olan Utku Koyu’nda denizin dibini görebilmek mümkündür.
Utku Koyu’nda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Utku Koyu daha sakin bir tatil anlayışına sahip olan misafirler için ideal bir bölgedir. Burada çadır kurabilmek mümkündür. Ancak koy ve çevresinde uzun süreli kalmak için gelecek olan ziyaretçiler yanlarında mutlaka kalacakları süre boyunca yetecek kadar ihtiyaç malzemesi getirmeleri gerekmektedir. Tuvalet ve duş gibi ihtiyaçların da karşılanamadığı Utku Koyu misafirlerine tam olarak doğa ile iç içe özel bir tatil vadediyor.
Nasıl Gidilir: Utku Koyu’na toplu taşıma ve araç ile ulaşım ne yazık ki mümkün değil. Didim’den özel bir tekne kiralanarak koya ulaşım sağlanabilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Fener Koyu
Didim’in saklı kalmış cennetlerinden biri olan Fener Koyu, çok fazla bilinmese de müdavimleri asla vazgeçemiyor. Mesut Tatil Köyü içerisinden asfalt yoldan gittikten sonra bozuk taşlı bir yoldan ulaşım sağlanıyor. Ulaşım biraz meşakkatli olsa da koya ulaştıktan sonra tüm zahmete değiyor. Tek bir açıklık içinde 90 derece iki girintiden oluşan koyun bir tarafı denize girmeye müsaitken bir tarafı kayalıktır.
Tertemiz ve oldukça sakin bir denizi olan koyun denize girilen kısmı kumluktur. Buradan keyifle denize girilebilirken, kayalık kısımlar balık tutmak için oldukça müsaittir. Etrafta birkaç balıkçı barınağından başka hiçbir yerleşim yeri olmayan koy, huzur içinde bir gün geçirebilmeniz için oldukça idealdir. Son olarak koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek yerler bulunmadığını ve tedarikli gitmeniz gerektiğini belirtmekte fayda var.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Didim ilçe merkezinden Mesut Tatil Sitesi yönüne giden dolmuşlara binebilir ve son durakta indikten sonra yaklaşık 10 dakika yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Mesut Tatil Sitesi’ne gelip site içerisindeki yoldan geçerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun siteden sonraki kısmı topraktır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Mesut Tatil Köyü (Samokollunun Boğazı)
Mesut tatil köyü Didim’e yaklaşık 6 km uzaklıktadır. Didim Efeler Mahallesi’nde yer alan plaj, Mesut tatil köyü içerisinde yer aldığı için bu isimle anılır. Asıl adı Samokollunun Boğazı olan plaj, Didim’in en güzel noktalarından birinde yer alır. Daha çok site sakinleri tarafından kullanılan koy dışarıdan gelen ziyaretçilere de açık. Ancak site sakinleri dışında şezlong ve şemsiye kullanımı ücretli!
Koyda denize girebilmek için iki ayrı nokta bulunuyor. Onun dışında koy kayalıklı ve denize girmek için pek uygun değil. Deniz tabanı kumluk ve deniz son derece sakin ve sığ. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından çok fazla tercih ediliyor. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir çay bahçesi mevcut. Deniz keyfinden sonra burada bir şeyler için denize karşı dinlenebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı site içerisindeki çay bahçesinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
İmbat Koyu
Didim ilçe merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan İmbat Koyu’na Mesut Tatil Köyü’nü geçtikten sonra ulaşım sağlanır. İmbat Sitesi’nin hemen önünde yer alan İmbat Koyu, genelikle site sakinleri tarafından kullanılır ancak site sakinleri dışındaki tatilciler de ücretsiz bir şekilde girebilir. Ancak şezlong ve şemsiyeler sadece site sakinleri tarafından kullanılabilir.
250 metre uzunluğundaki plaj, zemini kumludur. Deniz çakıl ve kum karışımıdır. Deniz mükemmel derecede temiz ve berraktır. Sığ deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için oldukça elverişlidir. Koyda güvenli bir şekilde vakit geçirebilirler. Koyun yakınlarında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz sadece bir büfe yeri vardır. İmkânlar kısıtlı olduğu için giderken yanınıza ihtiyaçlarınız almanızda fayda var. Kalabalıktan uzak huzurlu bir geçirebileceğiniz İmbat Koyu’nda ağaçların altında güneşlenmek büyük bir keyif verir.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Didim ilçe merkezinden Mesut Tatil Sitesi yönüne giden dolmuşlara binebilir ve son durakta indikten sonra buradan İmbat Sitesi’ne gelerek koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Mesut Tatil Sitesi’ni geçtikten sonra İmbat Sitesi’ne gelerek araçlarını burada park ederek koya kısa bir yürüme sonrası gelebilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Tabarın Koyu
Palm Wings Otel’in hemen önünde bulunan Tabarın Koyu’nu Didim’in diğer koylarından ayıran en önemli özellik, denizin derin olmasıdır. Koya otelin her iki yanından inen patika yollardan ulaşım sağlanıyor. Çamların içinden geçen patika yollar daha koya ulaşmadan mükemmel bir manzara sunar. Koyun orta kısmı otele ait özel beachtir ve sadece otel müşterilerine aittir. Diğer kısmı ise halka açıktır. Ücretsiz bir şekilde girerek dilediğiniz gibi yüzebilirsiniz.
Didim’in en beğenilen koylarından biri olan Tabarın Koyu, tertemiz denizi ile ünlüdür. Plajı kumludur. Deniz derin olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için pek uygun değildir. Sadece yüzmek ve denizin tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için Didim’de gidilebilecek en ideal noktadır.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar dolmuşlara veya 252 no’lu otobüse binerek Didim Yalı Caddesi 2 durağında inerek yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Yalı Caddesi üzerinde 94. Sokak yönüne dönerek Palm Wings Otel’in olduğu noktaya gelip araçlarını park ederek koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Tabarın Kou, Palm Wings Otel’in önünde yer alan kısımdır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunmak kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçları koyda yer alan ücretli işletme yerinden karşılanabilir.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Ali Bey Koyu
Didim’in az bilinen koylarından biri Ali Bey Koyu… Her ne kadar el değmemiş ve az biliniyor olsa da günümüzde yanında yapılan sosyal tesis yüzünden doğallığını yavaş yavaş kaybediyor. Cennet Koy veya Palm Wings Otel’in bulunduğu kısımdan kısa bir yürüyüşün ardından ulaşım sağlanır. Kalabalıktan uzak, sessiz, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek için Didim’de gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Alibey Koyu, stresten uzaklaşmak isteyenlere ilaç gibi gelecek.
Koyun kenarları taşlık, orta kısımları da kumsaldır. Açık sarı kumlar ve turkuaz rengi deniz mükemmel bir görüntü oluşturur. Koyun denizi sığdır. Sığ yerlerde çocuklar ve yüzme bilmeyenler eğlenirken, derinlerde yüzmek isteyenler atlama iskelesini kullanabilir. Son olarak koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme olmadığını da belirtelim. İhtiyacınız olan şeyleri yanınıza alıp denizin tadını çıkarabilir, kafa dinleyebilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar dolmuşlara veya 252 no’lu otobüse binerek Didim Yalı Caddesi 2 durağında inerek yaklaşık 15 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Yalı Caddesi üzerinde 94. Sokak yönüne dönerek Palm Wings Otel’in olduğu noktaya gelip araçlarını burada park ederek kısa bir yürüyüş sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Dalyanaki Koyu
Didim ilçe merkezine 8 km uzaklıktaki Dalyanaki koyu, Fevzipaşa mevkiinde, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Sosyal Tesislerinin hemen yanında yer almaktadır. Doğal bir liman görevi gören koy, dalgasız çarşaf gibi bir denize sahiptir. Bu özelliğiyle mavi tur teknelerinin konaklama noktalarından biridir. Plaja giriş ücretsizdir. Herhangi bir tesis bulunmadığından şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da yoktur. Tamamen doğa ve deniz ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz Dalyanaki Koyu, sevdiklerinizle piknik yapıp, kamp kurmak için de oldukça elverişlidir.
Sessizliğin, sakinliğin ve huzurun adresi olan koy, iri taneli sarı kumlu plajı sığ ve berrak denizi ve yemyeşil doğasıyla yaz boyunca hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor. Havuzu andıran denizi sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler burayı tercih ediyor.
Nasıl Gidilir: Dalyanaki Koyu, Fevzipaşa’da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Sosyal Tesisleri yakınında bulunmaktadır. Fevzipaşa’ya her gün sık aralıklarla minibüsler hareket etmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Akbük istikametinde ilerleyip tabelalar yardımıyla Fevzipaşa yönüne dönebilir aracını Fevzipaşa’da park ettikten sonra yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Akvaryum Koyu
Didim ilçe merkezine 8 km uzaklıkta, Didim Polis Moral Kamp Alanı içerisinde bulunan Akvaryum Koyu, adı gibi akvaryumu andıran balıklarla birlikte yüzebileceğiniz koylardan biridir. Didim ilçe merkezinden kalkan minibüslerle koyun yakınlarına kadar gittikten sonra 10 dakikalık bir yürüyüşün ardından koya ulaşılabilir. Dileyenler tekne turlarına katılarak Akvaryum Koyu’na ulaşabilir ve tur sırasında birbirinden güzel koyları da ziyaret edebilir.
Kumlu plajın ve turkuazın en güzel tonlarını barındıran denizin keyfini sonuna kadar çıkarabileceğiniz Akvaryum Koyu’na giriş ücretsizdir. Koyun kıyı kesimleri yosunludur. Su öylesine berraktır ki yanınızda yüzen balıkları net bir şekilde görebilirsiniz. Hızla derinleşen deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için pek uygun değildir. Ancak yüzmek ve dalış yapmak için son derece ideal bir noktadır. Plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, şezlong ve şemsiye ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler ne yazık ki bulunmamaktadır. Turkuaz rengi sulardan ve muhteşem manzaradan ayrılmak istemezseniz koy çevresinde kamp yapabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Didim Polis Moral Kamp ve Eğitim Merkezi’nin yakınında yer alan Akvaryum Koyu’na, İnönü Bulvarı yönünde hareket eden minibüsleri kullanarak ulaşım sağlanabilir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar için koya inen yolun toprak olduğunu hatırlatmak isteriz. Ayrıca Didim’den kalkan günübirlik teknelerle de koya ulaşım sağlamak mümkündür.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Tüfekçi Koyu
Didim’in az bilinen koylarından biri olan Tüfekçi Koyu’na Koca Reis ve Cennet Mandalya sitelerine ayrılan yoldan ilerleyince ulaşılıyor. Denizi Didim’ in en güzel denizlerinden olsa da çevrede yaşayanlar dışında çok fazla bilinmiyor. Denizin ve plajın bu derece temiz ve bakir kalmasının en önemli nedeni de belki de budur…
Boylu boyunca uzanan plaj yarı kumluk yarı çakıl, deniz turkuaz rengi, akvaryumu andırır derecede berrak. Deniz sığ ve son derece sakin. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için elverişli bir nokta. Çok fazla ziyaretçisi olmayan koyun çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. İhtiyacınız olan malzemeleri yanınıza alarak gidebilir, denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Didim tatillerinizle keşfedilmemiş Tüfekçi Koyu’nu da mutlaka keşfetmelisiniz.
Nasıl Gidilir: Akbük yolu üzerinde Mandalya Sitesi’ne yakın bir noktada bulunan Tüfekçi Koyu’na araçla ve toplu taşımayla ulaşım ne yazık ki mümkün değil. Koya en yakın Mandalya Sitesi çevresine aracınızı park ederek bir süre yürüdükten sonra koya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Karagöz Koyu
Didim merkeze sadece 10 km uzaklıkta bulunan Karagöz Koyu, Didim’in el değmemiş koylarından bir tanesidir. Merkeze yakın bir mesafede olan ancak buna rağmen az bilinen sessiz, sakin ve son derece huzurlu bir yerdir. Koy yolunun bozuk olmasından dolayı araçla ulaşım mümkün değildir. Belli bir noktaya araçla gittikten sonra yürümek gerekir. Ulaşım zor olmasına rağmen müdavimleri için vazgeçilmezdir.
Yemyeşil ağaçların içerisinde saklı kalmış bir cenneti andıran koy, şehrin kalabalığından uzak doğa ve denizin keyfini çıkarmak için birebirdir. Kum ve çakıl karışımı bir kumsalı olan koyun denizi oldukça berrak ve sakindir. Sığ olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yoktur. Giderken piknik malzemelerinizi alabilir, sevdiklerinizle birlikte eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Didim ilçe merkezine 10 km mesafede bulunan Karagöz Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki mümkün değil. Aracıyla gelecek olanlar için yolun toprak ve bozuk olduğunu hatırlatmak isteriz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Pamukkale – Meltem
Didim merkeze 10 km mesafede bulunan Pamukkale -Meltem Koyu, Pamukkale-Meltem Sitesinin yakınlarında bulunan, konumundan da bu adı almış olan küçük bir koydur. Site sakinleri için yapay bir kumsal alanından oluşan koy, yapay olmasına rağmen yüzmek ve güneşlenmek için son derece ideal bir noktadır. Turkuaz rengi berrak denizi, ince kumları ve muhteşem manzarası ile göz dolduran koy sadece site sakinleri değil, dışarıdan gelen tatilciler tarafından da çok fazla tercih edilir.
Toplu taşıma ile ulaşım olmayan koya, sadece özel araçla ulaşım mümkündür. Site sakinleri için yapılmış olmasına rağmen dışarıdan gelen misafirler de ücretsiz giriş yapabilir. Ancak plajda şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet imkânı bulunmamaktadır.
Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme de bulunmadığından giderken yanınıza ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri almanızı tavsiye ederiz.
Nasıl Gidilir: Meltem Sahil Sitesi’nin yakınında yer alan koya ulaşım için toplu taşımayı kullanacak olanlar Mavişehir yönüne giden dolmuşlara binerek site yakınında inip buradan Nazilli Umut Sitesi yönünde yürüyerek ulaşımını sağlayabilir. Binek araçlarla da koya sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Yarı Liman
Didim merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Yarı Liman Koyu, Didim’in ünlü oteli Patio Beach Club Hotel’e oldukça yakındır. Eski balık çiftliklerinin hemen yanından Patio Beach Club’a kadar uzun bir sahil şeridi boyunca uzanan koy, arkasında yemyeşil ormanlar, önünde uçsuz bucaksız Ege denizi bulunan mükemmel bir manzaraya sahip. Piknikçilerin ve olta balıkçılarının uğrak noktası olan koyda gün boyu doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.
Koyun büyük bir kısmı taşlık olsa da orta noktasında şirin bir kumsal bulunuyor. Buradan denize girmek oldukça uygun ve keyifli! Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletme bulunmuyor. Dolayısıyla duş ve tuvalet de bulunmuyor. Ancak deniz o kadar güzel ki müdavimleri burayı hiç boş bırakmıyor. Başka hiçbir beklentiniz olmadan sadece denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz tamamen doğanın kalbinde mükemmel bir nokta.
Nasıl Gidilir: Akbük Patio Beach Club’a yakın bir noktada bulunan Yarı Liman Koyu’na Akbük merkezden 3003 Sokak yönünde ilerleyerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yarı Liman Koyu, yol üzerinde kaldığı için araç park yeri bulmak biraz problemli olabilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Taktakın Boğazı
Didim Sağtur yönünde bulunan Taktakın Boğazı Didim’e yaklaşık 8 km uzaklıktadır. Belli bir yerden sonra sadece arazi araçları ile gidilebilen koy, arabalar için uygun değil. Hem bu nedenle hem de yüzmeye çok uygun olmadığı için çok fazla tercih edilmez. Koyun çevresi kayalıklıdır. Denizin dibi kum olsa da denize sadece koyun iki tarafındaki kayalık olmayan küçük açıklıklardan girilebilir. El değmemiş doğal yapısını koruyan koy biraz da bakımsız kalmıştır.
Taktakın Boğazı tertemiz, berrak, akvaryum gibi bir denize sahip olmasına rağmen yüzmek için çok tercih edilmiyor. Ancak dalış için oldukça uygun bir nokta. Dalış ekipmanlarınızı alıp buraya gidebilir, su altını yakından tanıyabilirsiniz. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Giderken özellikle yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Mustafa Dayı’nın Kamp Alanı
Didim merkeze yaklaşık 6 km uzaklıktaki kamp alanı, Didim’in en ünlü plajlarından biri olan Sarıkum Plajı’na 300 metre mesafededir. Mustafa Dayı’nın Kamp Alanı’nı diğer kamp alanlarından ayıran hem sahile girişin hem de karavan ve çadır kampının ücretsiz olmasıdır. Hem ücretsiz olması, hem muhteşem bir denize ve doğaya sahip olmasından dolayı çok fazla tercih edilir ve öğle saatlerinde yer bulmak çok zor olur.
İsmini duyan bir işletmeye ait kamp alanı olduğunu düşünse de plajda hiçbir işletme bulunmuyor. Şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçlarınızı giderken yanınızda götürmeniz gerekiyor. Kamp alanında soyunma kabini, duş gibi imkânlar, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler de bulunmuyor. Tamamen doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz sahilde, açık mavi denizde akvaryumda yüzüyormuşçasına yüzebilir, balık tutabilir, yürüyüş yollarında yürüyüş yapabilirsiniz. Ormanın içerisindeki çam ağaçlarına hamağınızı asabilir, mangal yapabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Koy ve kamp alanı Didim ilçe merkezine 6 km mesafede bulunuyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar Akbük yönünde ilerleyip Akköy Köyü yol ayrımına döndükten sonra sahil yolunu takip edere Mavişehir’e gelebilir ve buradan Huzur Plajı yolunu takip ederek kamp alanına ulaşabilirler. Kamp yeri, Huzur Plajı’na giden yolun sonunda kalıyor. Yolun son birkaç yüz metresi toprak. Altı alçak binek araçla gelecek olanların yavaş ilerlemesini tavsiye ederiz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Gülbahçe Plajı
Didim Yalıköy mevkiinde bulunan Gülbahçe Plajı çevresi palmiye ağaçları ile çevrili oteller bölgesinden oluşan ancak halkın ücretsiz giriş yapabildiği yerlerden biridir. Denizi nispeten dalgalı olsa da hemen derinleşmeyen yapısı nedeniyle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenler tarafından tercih ediliyor.
Yalıköy belde merkezine birkaç dakikalık yürüme mesafesinde olması burayı işlek yapan nedenlerden biridir. Merkezi noktada olması ile denize gelenler ihtiyaçlarını hem plaj çevresindeki yeme içme yerlerinden hem de plaja yakın market ve restoranlardan kolayca karşılayabiliyor.
Plajda WC ve soyunma kabini gibi olanaklardan yararlanmak için buradaki işletmeleri tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte işletmeler müşterilerine şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti de vermektedir.
Didim’den her gün sık aralıklarla Yalıköy’e dolmuşlar hareket etmektedir. Kendi aracıyla gelecek olanlar da tabelalar yardımıyla kolayca ulaşımlarını sağlayabilirler. Plaj çevresinde araç park yerleri bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Huzur Plajı
Didim ilçe merkezine 6 km uzaklıktaki Huzur Plajı, adını yanında bulunan Huzur Sitesi’nden alıyor. Adının hakkını tam anlamıyla verecek derecede huzurlu bir noktada bulunan plaja ulaşım biraz zor. Bu yüzden de Didim’in kalabalık plajlarıyla karşılaştırıldığında son derece sakin. Buna rağmen hafta sonları biraz kalabalık olabiliyor. Huzuru tam anlamıyla tatmak isterseniz hafta onu erken saatlerde ya da hafta içi gitmelisiniz. Plajdaki kafe ve restoranlarda kahvaltınızı yapabilirsiniz. Bütün günü burada geçirebilirsiniz.
Doğa ve denizle ile iç içe güzel bir gün geçirebileceğiniz Huzur Plajı’na giriş ücretsizdir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz havlunuzu serip güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Günün her saatinde ayrı güzel olan deniz sabah saatlerinde tertemiz ve sakin olur. Deniz yavaş bir şekilde derinleşir ve ılıktır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler denizde eğlenceli vakit geçirir. Derinlerde yüzmek isteyenlerin ise biraz açılması gerekir. Böylece açıklarda berrak denizde balıkların yanında yüzebilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)
Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
İncekum Plajı
Didim’in Mavişehir beldesinde Sağtur Plajı’na gelmeden önce sapa bir noktada kalan İncekum Plajı, çevresi itibariyle neredeyse el değmemiş bakir bir doğal görünüme sahiptir. Buraya ulaşımın zorlu olması araçla gelmek isteyenlere engel olduğu için sessiz, sakin bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Etrafta hiçbir işletme yeri bulunmuyor.
Plajın sahil kısmı yarı kumlu yarı çakıl taşlarından oluşuyor. Burayı tercih edecek olanların yanlarında mutlaka deniz ayakkabısı getirmesi şart. Ayrıca denizin kıyı kesimleri de tıpkı denizin dibi gibi kayalıklardan oluşuyor. Fakat tüm bunlara rağmen deniz suyu oldukça durgun ve berrak bir yapıya sahiptir.
Çoğunlukla piknik yapmak ve çadır kampı aktiviteleri için değerlendirilen İncekum Plajı, doğayla iç içe olup, kafa dinlemek isteyenlerin daha çok tercih edebileceği yerler arasındadır. Unutmadan, buraya gelecek olanların anlarında havlu, şemsiye, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaç duyabilecekleri malzemeleri getirmesi gerekiyor. Etrafta bu ihtiyaçların karşılanabileceği hiçbir yer bulunmamaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Kırkevler Plajı
Tıpkı İncekum Plajı gibi Kırkevler Plajı da benzer özelliklere sahiptir. Neredeyse el değmemiş bir doğanın içerisine sessiz, sakin atmosferi ile piknik ve çadır kampı aktiviteleri yapanlar tarafından tercih edilen Kırkevler Plajı, Didim’in Mavişehir beldesine giden yol üzerinde Kıray Caddesi’nin iç kısımlarında kıyıda bir koy içerisinde yer almaktadır.
Kumunu ve denizinin güzel olduğunu söyleyebiliriz. Ancak aşırı rüzgar alan açık yapısı ile denizi dalgalı olmaktadır. Çocuklu alileler için pek uygun olduğu söylenemez. Yolu iyi olmayan plajın içerisinde ve etrafında herhangi bir işletme yeri de bulunmamaktadır. Burayı tercih edeceklerin havlu, şemsiye, yiyecek ve içecek gibi malzemeleri yanlarında getirmeleri şart. Sessiz ve sakin bir ortama sahip plaj çadır konaklaması için ise son derece elverişlidir. Ulaşımı biraz güç olsa da, sahilinin kumlu yapısı ve doğa içerisinde sessiz bir ambiyans sunuyor olması buraya gelirken çekilen zahmete değer niteliktedir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Saplı Ada
İlçe merkezine 16 km uzaklıkta bulunan Saplı Ada ilginç yapısıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Karayla olan bağlantısı denizin içerisindeki 100 metre uzunluğundaki ince çakıl yoldan oluşuyor. Sular çekildiğinde turistler bu yoldan yürüyerek adaya ulaşabiliyor. Sırf bu ilginç deneyimi yaşamak için turistler tatil sezonunda bölgeye akın ediyor. Eski zamanlarda Ege Denizinde gerçekleşen volkanik patlama sonucunda küller etrafa saçılmış ve bu küllerden Saplı Ada meydana gelmiştir. Günümüzde hala bu kül tabakasına rastlanabilir.
Didim’in en önemli sembollerinden biri olan Saplı Ada sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Adaya girişte ücret alınmamaktadır. Üzerinde herhangi bir yerleşim yeri bulunmamaktadır ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de yoktur. Daha çok günübirlik geziler için tercih edilen adanın birde efsanesi vardır. Bir rivayete göre adaya giden yoldan 10 çakıl taşı toplayanın ömrü 10 yıl uzarmış…
Nasıl Gidilir: Akbük Koyu’nun 100 metre açıklarında yer alan Saplı Ada’ya yürüyerek ulaşım sağlanabiliyor. Her gün sık aralıklarla Didim-Akbük arası dolmuş ve belediye otobüsleri çalışmaktadır. Akbük Kumkent durağında inerek koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Fevzi Çakmak Sahili
Didim’in doğu kıyılarında kalan Fevzi Paşa Plajı Cennet Koyu’ndan Saplı Ada’ya doğru giderken yol kenarında kalan uzunca bir sahildir. Sahilde özel işletmelere ait plajlar olduğu gibi ücretsiz girilebilen ve halkın dilediğince faydalanabileceği plajlar da vardır. Didim’in kalabalık plajlarıyla kıyaslandığında hafta içi oldukça sakin olan plaj, hafta sonları kalabalık olabilir. Yer bulabilmek için hafta sonu erken gitmekte fayda var.
Doğal ve sakin bir sahil olan Fevzi Çakmak Sahili, tertemiz berrak denizi ve yumuşacık kumsalı ile dikkat çekiyor. Sahilin büyük bir bölümü özel işletmelere aittir. Özel işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayarak duş ve soyunma kabini hizmetinden yararlanabilirsiniz. Sahilde maalesef ücretsiz duş ve soyunma kabini imkânı bulunmuyor. Denizin sığ olması burayı özellikle çocuklu aileler için cazip kılıyor.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)
Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için sahil boyunca ücretli işletme yerleri bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Demiryol İş Plajı
Didim merkeze yaklaşık 28 km uzaklıkta bulunan Demiryol İş Plajı, Didim Altınkum mevkiinde yer almaktadır. Merkeze uzak olmasına rağmen tatil sezonunda yer bulunamayacak kadar kalabalık olan plaj, Altınkum mevkiinin en popüler plajlarından biridir. Tertemiz berrak denizi, altın sarısı kumları ve kumsalın içindeki yemyeşil ağaçları ile tatilcilere eşsiz bir deniz keyfi sunar.
Halk plajı olarak hizmet veren Demiryol İş Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, arkadaşlarınızla oturup okey ve tavla oynayarak keyifli vakit geçirebileceğiniz bir tesis bulunur. Şezlong ve şemsiye ihtiyaçlarınızı da buradan karşılayabilir ya da kendi malzemelerinizle plajı kullanabilirsiniz. Geniş kumsal alanı ince kumludur. Deniz sığ, ılık ve dalgasızdır. Bu nedenle çocuklu ailelerin gözde plajıdır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL, WC ve soyunma kabini kullanımı 2 TL)
Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafe ve otopark alanı mevcuttur.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Didim altın renkli kumlar ile çevrilmiş sahillerin yanında, yeşil ve temiz doğasıyla da misafirlerine muhteşem bir tatil deneyimi sunmayı amaçlayan ülkemizin nadide turizm destinasyonlarından biridir. Didim hakkında daha fazla bilgi almak ve bir sonraki tatilini planlamak için Didim hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.