Kategori: Cibuti

Sizi Cibuti’ye Aşık Edecek 9 Tarihi Yer

Cibuti kesinlikle küçük olmasına rağmen ziyaret edene çok şey katan şehirler kategorisine girmektedir.

Cibuti Tarihi Hakkında

Kızıldeniz ile Aden Körfezi’nin birleştiği noktada bulunan Cibuti, uzun yıllar Fransız sömürgesi olmuştur. Ülke, 27 Haziran 1977 tarihinde Fransızlardan bağımsızlığını kazanarak şu an ki ismi ile kurulmuştur. Oldukça önemli bir Jeopolitik konuma sahip olan ülke, tarihi anlamda da köklü bir geçmişe sahiptir. Hazırladığımız Cibuti tarihi yerler rehberinde sizler için ülkenin en önemli tarihi noktalarını listeledik.

Cibuti Tarihi Yerler

Kuzey Afrika’da küçük bir coğrafyayı işgal etmesine rağmen, Cibuti’de kendiniz görmediğiniz sürece kesinlikle inanamayacağınız oranda güzellikler ve tarihi alanlar sizi bekliyor. Muhteşem güzelliklerinin yanı sıra Cibuti tarihi yerler listesine dahil edebileceğimiz önemli yerlerle birlikte Cibuti’te çok keyifli bir gezinin sizi beklediğini söyleyebiliriz.

Dini Yerler

1. Hamoudi Camii

Afrika Boynuzu’nda bulunan Hamoudi Camii, Cibuti’deki en eski camilerden biridir. 1906 yılında inşa edilen camide geleneksel mimari unsurlara hayli rastlıyor olmak, ülkenin mimari özelliklerini yakından tanımak için iyi bir fırsat sunuyor. Camide aynı anda 1000 kişi ibadet edebilmektedir. Caminin deniz fenerini andıran minaresi ile hayli ilgi çekici bir yapıdadır.

Tarihi Eserler

2. People’s Palace

Bounhour Bulvarı’nda bulunan People’s Palace, Cibuti’de görülmesi gereken en önemli tarihi yerler arasında bulunmaktadır. Saray, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından 1984 yılında inşa edilerek Cibuti halkına hediye edilmiştir. Burası özgürlük mücadelesinin en önemli sembol yapılarından biri olarak kabul edilmektedir. Sarayın dışında Cibuti’nin özgürlüğü için canlarını veren askerler için yapılan bir anıt bulunmaktadır.

Antik Kentler ve Ören Yerleri

3. Abourma Rock Art Site

Bu mükemmel arkeolojik sit alanı, insanları, vahşi yaşamı, avlanmayı ve savaşı betimleyen pek çok gravüre ev sahipliği yapmaktadır. Cibuti tarihi yerler listesine aldığımız bu sit alanındaki en eski gravürün MÖ 3000 civarında yapılmış olabileceği tahmin edilmektedir. Kayalara oyulmuş bu etkileyici gravürler 2008 yılında çalışma yapan bir Fransız arkeolog ekibi tarafından ortaya çıkarılmıştır.

4. Balho

Tarih öncesi kaya resimlerini içeren bu mağaralar Tadjourah içinde yer almaktadır. Cibuti’nin yaklaşık 32 kilometre batısında yer almaktadır.

5. Asa Koma

Dikhil’de bulunan bu tarih öncesi yerleşim yeri kalıntılarının MÖ 2000 yıllarına ait olduğu tahmin edilmektedir. Kalıntılar arasında ev olduğu tahmin edilen dikdörtgen yapılar, höyükler ve dairesel kalıntılar en dikkat çekenlerdir.

6. Handoga

Dikhil’in 14 kilometre batısında yer alan Handoga, Cibuti’nin meşhur tarihi yerleri arasında bulunmaktadır. İlk kazılar 1970 yılında yapılmış olup bu kazılarda bazı evlerin temellerine ve duvar kalıntılarına rastlanmıştır.

7. Place Menelik

Cibuti’nin klasik mimarisini, huzurlu ve harika bir gezi yerini keşfetmek istiyorsanız Cibuti’de bulunan Place Menelik’i mutlaka ziyaret etmelisiniz. Eski ve tarih kokan duvarları ile size geçmişi hatırlatacak olan yapı, ülkenin tam kalbinde yer almaktadır. Burası kesinlikle Cibuti’de gezilecek tarihi yerler arasında es geçilmemesi gereken otantik bir ziyaret noktası.

Diğer Tarihi Yerler

8. Cibuti Şehri

Birçok farklı kültürün etkisini gözlemleyebileceğiniz şehir merkezi, hem tarihi binaları hem de cafe ve restoranları ile ülkeye gelenlerin uğramadan ayrılmadığı bölge, dinlenmek ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak için en önemli durakların başında gelmektedir.

9. Tadjoura Şehri

Tadjoura, Afrika’nın doğu kısmındaki en eski şehirlerden biridir ve geçmişi 12. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Bir zamanlar Etiyopya ile Cibuti arasındaki en önemli ticari birleşim noktası olan şehir, bir padişah tarafından yönetilmektedir. Görülecek pek çok camiye sahip olan şehir, kaotik atmosferi ile farklı bir gezi deneyimi yaşamak isteyenler için bulunmaz bir fırsat.

Kalabalıktan uzak, yerli halkın yoğunlukta olduğu bir yerde tatilini geçirmek isteyenler için Cibuti, mutlaka rotaya eklenmesi gereken Afrika topraklarından biri. Biz de bu minik ülkede görülmesi gereken tarihi durakları hazırladığımız Cibuti tarihi yerler listemizde sizinle paylaştık. Şayet eksik olduğunu düşündüğünüz yerler varsa bunları bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz. 

Cibuti hakkında hazırladığımız diğer yazılarımız için Cibuti gezi rehberi sayfamıza göz atabilir ve buraya gitmeden önce ülke ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

10 saat önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

1 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 gün önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

3 gün önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

3 gün önce

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görülmesi Gereken 61 Yer

Münih nerede & Hangi ülkede? Avrupa'nın önemli ülkelerinden Almanya'nın kültürel açıdan en önemli şehri olarak…

2 hafta önce