Cibuti

Cibuti, yaklaşık 793 bin nüfusa sahip olan bir Doğu Afrika ülkesidir. Ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğu başkentte yaşamaktadır ve ülkenin başkenti yine aynı isimli olan Cibuti şehridir. Ülkenin komşuları arasında;kuzeyde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, güneydoğuda Somali bulunmaktadır. Ayrıca Yemen’e 20 km uzaklıkta olan Cibuti’nin,  Kızıldeniz’e ve Aden Körfezi’ne de kıyısı vardır.

Fransa sömürgesine karşı 1977 yılında bağımsızlığını ilan eden Cibuti’de iki ayrı etnik grup yer almaktadır. Bunlardan biri; Arap Yarımadasından göçen Somaliler, diğeri ise Afarlar’dır. Halkın %95’i Müslümanlardan oluştuğu için en yaygın din İslam olmakla beraber, resmi dil olarak Arapça ve Fransızca konuşulmaktadır. Ayrıca halkın geniş bir kısmında Somalice ve Afarca gibi farklı yerel dillerin konuşulduğunu da bilmekte fayda var.

Sıcak bir iklime sahip olan Cibuti’nin yıllık ortalaması 32 dereceyi bulmaktadır ve yağışları bölgeye göre değişmektedir. Cibuti’ye seyahat etmeyi düşünürseniz, sıcaklığın ve kuraklığın fazlaca yaşandığını göz ardı etmeyerek, Ekim-Nisan ayları arasında gitmeyi tercih etmelisiniz.

Liman ticaretinin çok önemli olduğu ülkede,ekonomiyi besleyen diğer faktörlerden biride muhteşem sahillerine akın eden turistlerdir. Turistlerin sadece sahil ve plajlarına ilgi gösterdiğini düşünmeyin. Ülkede bulunan çeşitli pazarlardan tutun, saraylara kadar birçok yer ilgi görmektedir.

Çok renkli bir gece hayatı olmamakla beraber şehirde bulunan cafe ve restoranlarda ki hareketlilik bu açığı kapatmaktadır. Çeşitli yöresel yemekleri ile zenginliğini daha da artıran bu yerin mutfağını da muhakkak tatmalısınız. Afrika’yı keşfetmeye Cibuti Gezi Rehberimizdeki diğer kategorileri inceleyerek başlayabilirsiniz.