Gökçeada’da Denize Girilecek Yerler – En Güzel 14 Gökçeada Plajı

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, Çanakkale ilinin bir ilçesidir. Eski Adı İmroz Adası olan ada Saroz Körfezi’nin girişinde Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alır. Aynı zamanda adanın batısındaki İncirburnu Türkiye’nin en batı noktasıdır. Coğrafi olarak stratejik bir konumda bulunan ada, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve günümüzde de bu medeniyetlerin izlerini taşır. Eski zamanlarda Rumların çoğunlukta olduğu adada günümüzde de az sayıda Rumların yaşadığı bir yerdir. Coğrafi yapı olarak oldukça engebeli olan adanın büyük çoğunluğu dağlıktır. Lav kayaları ve su altı mağaraları gibi jeolojik yapıların çok fazla olduğu ada içme suyu kaynakları bakımından da oldukça zengindir.

https://www.shutterstock.com/tr/image-photo/panaromic-beach-view-hill-laz-koyu-1913045548

Kuzey sahillerinde Karadeniz iklimi, güney sahillerinde Akdeniz İkliminin hâkim olduğu ada, yaz aylarında sıcak bir iklime sahiptir. Ancak yaz kış sürekli rüzgârlıdır. Bu nedenle birçok sahili rüzgâr sörfü için uygundur. Türkiye’nin 11 sakin şehrinden biri olan Gökçeada, turizm potansiyeli bakımından da oldukça zengindir. Denize girilecek birçok bakir koy ve plaj bulunmaktadır. Aydınlık Plajı, Yuvalı Plajı, Laz Koyu, Yıldız Koyu, hem denizin tadını çıkarabileceğiniz hem de rüzgâr sörfü yapabileceğiniz ideal yerlerden biridir. Bozulmamış doğası, tertemiz havası, masmavi denizi ve tarih kokan köyleri ile görenleri kendine hayran bırakan Gökçeada’da günlük hayatın yorgunluğunu kısa sürede üzerinizden atabilirsiniz. Zeytinli Köyü, Bademli Köyü, Tepeköy’de gezintiye çıkabilir, yerli halkla tanışabilir, yöresel lezzetleri tadabilir, eşsiz günbatımı manzarasına karşı harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Yıldız Koy Arkadia Plaj & Kamp Alanı

Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı

Sualtı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Arkadia kamp alanı, otel konforunda kamp hizmeti alabileceğiniz harika bir yerdir. Denize sıfır konumda doğa ile iç içe kamp tatili yapıp günlük hayatın stresinden uzaklaşmanızı sağlayan Arkadia, sunmuş olduğu hizmetlerle tatilcilerin beğenisini toplar. Tesiste bulunan çadırların her birinin içinde misafirlerin rahat etmesi için çarşaflı ve yorganlı yataklar yer alır. Tesisten çadır kiralamak istemezseniz kendi çadırınızı da kurabilirsiniz.

Tesise ait olan çadırlardan kiralarsanız ayrı, kendi çadırınızı kurarsanız ayrı ücret ödemeniz gerekir. Tesisin imkânları arasında yer alan şezlong, şemsiye, duş ve tuvaletlerden faydalanabilirsiniz. Denize karşı kurulmuş barda içeceğinizi yudumlayabilir, restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Sabah uyanır uyanmaz ya da geceleri kayalıkların arasında denize girebilirsiniz. Kamp kurmasanız bile restoran, bar ve plaj için de uğrayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 50 TL. Araçla giriş ve otopark ücreti 7 TL. Kendi çadırıyla gelenler Mayıs-Haziran dönemi 70, Haziran-Temmuz dönemi 85, Temmuz-Eylül dönemi 100 ve 1 Eylül sonrası 70 TL’dir. Yatak ve nevresimle kamp çadırında konaklama Mayıs-Haziran dönemi 100 (kahvaltılı 135), Haziran-Temmuz dönemi 115 (kahvaltılı 155), Temmuz-Eylül dönemi tek fiyat kahvaltılı 165 ve 1 Eylül sonrası 100 TL’dir (kahvaltılı 140 TL). 2-6 yaş arası ücretsiz olup, 7-12 yaş arası fiyatlar %50 indirimlidir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, restoran, bar, çadır kamp alanı, sıcak su, bulaşıkhane, çamaşır makinaları, Wi-Fi, mangal yakılabilir alan, buzdolabı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/YildizKoyArkadia/

Haritada Görüntüle >

Şen Kamping

Kefalos’da Gökçeada’nın en güzel plajlarından biri olan Şen Kamping, adanın doğu yakasında yer alır. Yaz aylarında denizin, güneşin ve huzurun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Şen Kamping, önünde verandası olan iki odalı bungalov evleri, üç kişilik karavanları ve çadırları ile misafirlerine farklı seçenekler sunar. Hem kamp alanı olan hem de bu denli konforlu bir tatil yapma imkânı sunan Şen Kamping’de aynı zamanda doğa ile iç içe olabilirsiniz.

Çadır, bungalov veya karavan tercihlerine göre fiyat tarifesi değişiklik gösterir. Sadece plaj hizmetinden yararlanmak isteyen günübirlik tatilciler ücret karşılığı giriş yapabilir. İşletmenin sunmuş olduğu imkânlar arasında; duş, WC, soyunma kabini, elektrik, ortak kullanım mutfak alanı, bar ve restoran, şezlong, şemsiye, çocuk oyun alanları ve otopark bulunmaktadır. Mekânın geniş plaj alanında güneşlenmenin keyfini çıkarabilir, masmavi sakin denizde doyasıya yüzebilir, çevredeki yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Çadır konaklama gecelik kişi başı 40 TL, karavan konaklama gecelik 100 TL, bungalov konaklama gecelik 150 TL. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen işletme ile iletişime geçiniz. Konaklama yapanlar plajdaki şemsiye ve şezlongdan ücretsiz yararlanabilirler.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve hasır şemsiye, restoran, çadır ve karavan kamp alanı, bungalov konaklama, sıcak su, bulaşıkhane, çamaşır makinaları, Wi-Fi, buzdolabı, ortak kullanım mutfak alanı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://sen-kamping.business.site/

Haritada Görüntüle >

Güngör’ün Yeri Cafe & Beach

Güngör'ün Yeri Plaj & Kafe

Gökçeada’nın en batısında Gizli Liman ile Uğurlu Plajı arasında kalan Güngör’ün Yeri adlı kafeterya ve plaj alanı uzun ve geniş kumsal alanı, çadır görünümlü şemsiye ve şezlong düzeneği, sıcak soğuk içecek ve tost türü atıştırmalıkların yer aldığı kafeteryası ile mütevazı bir yerdir.

Plajın bulunduğu kısım tamamıyla kumdan oluşuyor. Gözle görülür derecede temiz bir plaj alanına sahip. Bununla birlikte şezlonglar da yeterli mesafe aralıklarında. Deniz ile kafeterya arası yaklaşık 20-25 adımlık bir mesafede. Kafeteryada sıcak soğuk meşrubatlar bulabilir, tost, taze balık ürünleri ve gözleme tarzı yiyeceklerden yiyebilirsiniz.

Deniz yeterince temiz. Dibi kumdan oluştuğu için ayağı rahatsız etmiyor. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler de güvenle burada yüzebilir. Dileyen geceyi burada çadır kampı atarak da geçirebilir. Tesiste WC ve duşlar ücretli, soyunma kabinleri ise ücretsiz kullanılabilir.

Giriş Ücreti: Şemsiye ve şezlong ile birlikte kişi başı 40 TL. WC 1, duş 3 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, plaj voleybolu ve çadır kamp alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://gungorun-yeri.business.site/

Haritada Görüntüle >

Yelken Cafe & Beach

Yelken Cafe & Plaj
Fotoğraf: Furkan Öztürk

Gökçeada’nın ve aynı zamanda Türkiye’nin en batı bölgesinde Gizli Liman Koyu’nda yer alır Yelken Cafe & Beach… Adanın merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Yelken Cafe, Gökçeada’nın en çok tercih edilen yerlerinden biridir. Adanın en güzel koyunda bulunan mekânda denizin tadını çıkarabilir, rahat şezlonglarda güneşlenebilir, kafede nefis gözlemelerden yiyebilir, dalga sesleri eşliğinde çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri giriş ücretine dâhildir. Mekânın kafesinde her türlü yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plaj ayağı rahatsız etmeyen kumlarla kaplıdır. Deniz çoğunlukla rüzgârlıdır ve çabuk derinleşebilir. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Gökçeada tatilleriniz sırasında huzurlu bir gün geçirdikten sonra eşsiz gün batımı manzarasına karşı kahvenizi yudumlayabileceğiniz Yelken Cafe & Beach’e uğramadan ayrılmayın.

Giriş Ücreti: Şemsiye ve şezlong ile birlikte kişi başı 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, plaj voleybolu ve deniz güvenlik şeridi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Laz Koyu

Gökçeada merkezden 20 km asfalt yoldan ilerleyip sola döndükten sonra 300 metrelik toprak yolun sonunda harika bir manzara sizi karşılar. Kumlu plajı, sığ ve sakin denizi ile görenleri kendine hayran bırakan koy, Gökçeada’nın en çok sevilen plajlarından biridir. Gökçeada kuzey rüzgârlarından etkilense de Laz Koyu en sert rüzgârlardan bile neredeyse hiç etkilenmez. Dalgasız ve sığ olması koyu çocuklar ve yüzme bilmeyenler için ideal kılar.

Halk plajı statüsünde olan plaja girişler ücretsizdir. Koyda bulunan tesisten şemsiye ve şezlong kiralayabilir, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Küçük ama oldukça şirin bir yapıya sahip olan Laz Koyu’nda denizin, güneşin ve kumun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Hem günübirlik tatilciler hem de adaya gelen turistler tarafından en çok beğenilen plajlar arasında yer alan Laz Koyu, Gökçeada görülecek yerler listenizde mutlaka yerini almalıdır.

Nasıl Gidilir: Şahinkaya Köyü’ne geldikten sonra Dereköy’e devam etmeden önce ilk sola Laz Koyu Konuk Evi’nin olduğu yöne dönerek tabelalar yardımıyla koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Koyun son 300 metresi toprak ve dik yokuş aşağıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: Şemsiye ve şezlong ile birlikte kişi başı 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kefalos Plajı

İçerisinde günübirlik tesisi bulunan tek plaj olma özelliği taşıyan Kefalos Plajı, Gökçeada’nın en çok tercih edilen plajlarından biridir. 1200 metre uzunluğundaki plaj altın sarısı kumları ve denizinin berraklığıyla tatilcileri cezbeder. Merkeze uzaklığı 10 km olan plaja ulaşım yaz sezonu boyunca minibüslerle sağlanır. Merkeze yakın olmasına rağmen geniş plaj alanı nedeniyle son derece sakin olan plaj, rüzgâr sörfü için de elverişli bir ortam sunar.

Kefalos Plajı’na girişler ücretsizdir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi imkânlarınızla güneşlenebilirsiniz. WC, soyunma kabini, duş, yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı plajda bulunan tesislerden karşılayabilirsiniz. Yüzmenin ve güneşlenmenin yanında çeşitli aktiviteler de yapabileceğiniz plajda ayrıca sörf dersleri alabilir, kamp yapabilirsiniz. Sığ ve dalgasız denizde çocuklarınızla birlikte harika bir gün geçirebilir, buradan ayrılmak istemezseniz konaklama tesislerinde kalabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong ve 1 şemsiye 40, ahşap kamelya 150 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, çadır ve karavan kamp alanı, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gizli Liman

Gökçeada merkeze 25 km uzaklıkta bulunan Uğurlu Köyü’ndeki balıkçı limanından sağa dönünce eşsiz doğal güzellikleri ile adı gibi gizli kalmış bir liman sizleri karşılar. Adanın en batısında bulunan plaj, arkasında uzanan çam ağaçlarının arasında kalmış gizli bir cenneti andırır. İnce kumları ve masmavi berrak denizi ile görenleri kendine hayran bırakan plaj, sakin ve huzurlu yapısıyla kafa dinlemek isteyen tatilciler tarafından tercih edilir.

Halk plajı olarak kullanıma açık olan plaja giriş ücretsizdir. Plajda köylüler tarafından işletilen bir tesis bulunmaktadır. Tesiste; duş, tuvalet, soyunma kabini bulunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı isterseniz tesisten karşılayabilir, isterseniz yakınlardaki Uğurlu Köyü’ne giderek yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Çocuklu aileler için de son derece uygun olan plaj, sığ ve dalgasız yapısıyla güvenli bir ortam sunmaktadır. Gökçeada tatillerinizde adanın saklı kalmış cennetini mutlaka görmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı buradaki tesisten karşılayabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yıldız Koyu

Gökçeada Sualtı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Yıldız Koyu, adanın kuzeyinde denize girilebilecek tek noktadır. Florası ve faunası koruma altına alınan bölge, eşsiz sualtı manzarası ile hem profesyonel hem de amatör dalgıçların uğrak noktasıdır. Hem merkeze yakın hem de ulaşımın kolay olduğu koy turistler ve yerli tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilir. Konaklama yerlerine yakın olması aynı zamanda kamp alanına sahip olması koyun tercih edilme nedenlerinin başında gelir.

Adanın en kuzeyinde yer alan koy, kuzey rüzgârlarına açık olduğu için çoğu zaman rüzgârlıdır. Rüzgârlı olduğu zamanlar çocuklar için tehlike arz edebilir. Rüzgâr olmadığı zamanlar ise deniz çarşaf gibi dümdüzdür. Koyun plajı kayalık ve taşlık yapıdadır. Taşların ayaklarınızı rahatsız etmemesi için deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Koy içerisinde yer alan işletmelerden yeme içme, duş, soyunma kabini, tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Yıldız Koyu, Kaleköy merkeze yaklaşık 1.5 km mesafede bulunuyor. Ada merkez ve Kaleköy arası minibüsler çalışmaktadır. Aracıyla gelecek olanlar Kaleköy’e geldikten sonra buradan tabelaları takip ederek koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 20 TL. Araç giriş ve otopark ücreti 7 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye ve kafeterya.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Marmaros Koyu

Kuzey kıyılarında denize girilebilecek nadir plajlarından biri olan Marmaros Koyu, adanın görülmeye değer doğal güzelliklerindendir. Çam ormanları içinden geçen 7 kilometrelik yoldan ulaşım sağlanan koy, adanın en bakir koylarından biridir. Plajın yolu kapalı olduğunda Zeytinli Köyü’nden yürümeniz gerekir. Şehrin kalabalığından uzakta doğa ile baş başa kalıp kafa dinlemek isteyen tatilciler Marmaros Koyu’da sevdikleri ile birlikte keyifli bir gün geçirebilir.

Çam ormanlarıyla çevrili koy, geniş taşlık bir plaja sahiptir. Deniz tertemiz ve berraktır ancak kuzey rüzgârlarına açık olduğu için zaman zaman dalgalı olabilir. Koyda herhangi bir işletme ve yerleşim yeri bulunmamaktadır. Çam ağaçlarının arasında dalga sesleri ve kuş sesleri eşliğinde huzurlu bir gün geçirebilir, 1 saatlik yürüme mesafesindeki Marmaros Şelalesi’ne gidebilirsiniz. Muhteşem bir şelale manzarasına karşı piknik yapabilir, çadırınızı kurarak doğa ile baş başa konaklayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Dereköy’ü geçtikten hemen sonra sağ yöne saparak koya ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolun son 2-3 km’si taşlı ve bozuktur. Altı alçak arabayla gelecek olanların çok dikkatli ilerlemesi gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Burası çadır kampı atmak için uygundur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sualtı Milli Park Koyu

Gökçeada’nın kuzeydoğusunda, Kaleköy ve Kuzu Limanı arasında yer alan Sualtı Milli Parkı, Türkiye’nin ilk sualtı milli parkı olma özelliğini taşır. Su altı zenginliklerinden dolayı milli park ilan edilmiş 200 metre genişliğindeki bölge; vatoz, su kaplumbağası, Akdeniz Foku, triton, pina, yunus, İspermeçet ve birçok balık çeşidinin görüldüğü bir bölgedir. Su altı mağaraları bakımından zengin olan Gökçeada kirlenmemiş doğasıyla deniz altı müzesi olarak da anılır.

Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nın belirli bir bölgesine yüzmek ve balık tutmak için izin verilirken, diğer bölgesinde dalış için izin almak gerekir. Avlanmak ise yasaktır. Adada bulunan dalış eğitim merkezinde eğitim alan dalış tutkunları su altı canlılarını yakından tanımak için rehber eşliğinde dalış yapabilirler. Yerel halkın ve çocukların su altını keşfedebilmesi için parkta su altı patikaları bulunur. Ziyaretçiler maske, şnorkel ve paletlerle yüzerek birçok canlı için habitat olma özelliği taşıyan bölgeyi keşfedebilirler.

Nasıl Gidilir: Kuzu Limanı’na yaklaşık 1,5 km mesafede yer alan koya Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın arkasında kalan patika yoldan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Aynı yoldan arazi aracıyla sahile yakın yere kadar gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: : WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mavi Koy

Bademli Köyü sınırları içinde, Yıldız Koyu ile Kuzu Limanı arasında yer alan Mavi Koy, adanın gizli kalmış cennetidir. Ulaşım Yıldız Koyu’ndan patika yollarla sağlanır. Araçla ulaşımın olmaması ve zorlu bir yola sahip olması adanın bakir kalmasındaki en büyük etkenlerden biridir. El değmemiş doğasıyla adanın doğal yapısını tam anlamıyla yansıtan koy, adanın keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerinden sadece biridir. Koy öylesine sakin ki günde sadece birkaç kişi gider. Karşısında adı gibi masmavi bir denize sahip olan kayalıkların arasında kalmış tam bir kafa dinleme yeridir.

Koyda herhangi bir işletme ve yerleşim yeri bulunmamaktadır. Dolayısıyla duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler de yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak birkaç saat geçirebilir, tek başınıza yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Koyun plajı taşlıktır. Deniz kuzey rüzgârlarına açık olduğu için çoğu zaman dalgalıdır. Hem denizin dalgalı olması hem de ulaşımın zor ve tehlikeli olması nedeniyle çocuklar için uygun değildir.

Nasıl Gidilir: Mavi Koy, Kaleköy’de yer alan Yıldız Koyu Plajı’na yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Yürüyerek gelinmesi oldukça güç olan patika bir yol ile koya ulaşım sağlanabilir. Araçla ulaşım imkânı ne yazık ki yok.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Uğurlu Plajı

Gökçeada merkeze yaklaşık 40 km uzaklıktaki Uğurlu Plajı, adanın en batı ucunda yer alır. Arkası yemyeşil ormanlarla çevrili plaj, Gökçeada’nın en sakin plajlarından biridir. Adanın doğal güzelliklerini ve kültürünü tam anlamıyla yansıtan Uğurlu Köyü, günlük kiralık evleriyle, pansiyonlarıyla yaz boyunca tatilcilere ev sahipliği yapar. Birkaç günlüğüne de olsa burada köy hayatının tadının çıkarabilir, kendinizi Ege’nin serin sularına bırakabilirsiniz.

Plaja giriş ücretsizdir. Plajdaki sezonluk işletmelerden isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle güneşlenebilirsiniz. Plajın üst tarafında yer alan tesiste yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Uzun ve geniş plaj alanı ince çakıl taşlarıyla kaplıdır. Deniz tertemiz berrak ve sığdır. Çocuklar denizde güvenle vakit geçirirken siz de doğal akvaryumu andıran sularda şnorkelle yüzerek sualtı canlılarını seyredebilirsiniz. Buraya kadar gitmişken denizin üzerinden batan güneşin manzarasını da mutlaka seyretmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong ve şemsiye plajdaki işletmelerde farklı ücretlerde kiralanabiliyor).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç işletme yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kapıkaya Plajı

Kapıkaya Plajı
Fotoğraf: Baran S.

Gökçeada merkeze 18 km mesafede yer alan Kapıkaya Plajı, adanın en sessiz sakin yerlerinden biridir. Ada yerlilerinin sıklıkla tercih ettiği fakat adayı ziyaret edenlerin pek bilmediği Kapıkaya Plajı, kalabalık plaj yerlerinden hoşlanmayanlar için ideal sayılabilecek bir yerdir. Ancak burada ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir tesis yerinin de olmadığını bilmelisiniz.

Plaj alanı kum ve küçük çakıl taşı karışımı. Denizi temiz, nispeten dalgalı ve ilk girişler yer yer taşlı ve kayalıklı. Deniz suyu ise biraz soğuk gelebilir. Deniz aniden derinleşmediği için çocuklu aileler de tercih edebilir. Burası çadır kampı atmak veya piknik yapmak için de son derece idealdir. Özellikle ada sakinleri piknik yapmak için burayı tercih ederler. Şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının da karşılanamaması nedeniyle burayı tercih edecek olanların ihtiyaç duyacakları malzemeleri yanlarında getirmeleri gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İncekum Plajı

Gökçeada İncekum Plajı
Fotoğraf: Ahmet Sadık Yüceengin

Gökçeada merkezine 12 km uzaklıkta, adanın güney sahillerinde yer alan İncekum Plajı, adanın en bakir ve en güzel plajlarından biridir. Özel araçla belli bir noktaya kadar gittikten sonra yaklaşık 3 km’lik bir patika yoldan geçerek plaja ulaşılır ve cam gibi berrak bir deniz sizleri karşılar. Upuzun ve geniş plaj adı gibi incecik kumlarla kaplıdır. Kuzey rüzgârlarına kapalı olan deniz son derece sakin ve sığdır ve çocuklar için de uygundur.

Girişin ücretsiz olduğu plajda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı yoktur. Çevrede doğal gölgelik alanlar bulunmadığı için mutlaka yanınıza şemsiye almalısınız. Aynı zamanda yiyecek içecek gibi ihtiyaçlarınızı da yanınızda getirmelisiniz. Hem işletmenin bulunmaması hem de ulaşımın zor olması nedeniyle oldukça sakin olan İncekum Plajı, Gökçeada tatillerinizde keyifli anlar yaşayabileceğiniz plajlardan biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Gökçeada hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin