Bristol Şehir Rehberi | Şehir Hakkında Merak Edilenler

Bristol’un sadece okullarda kullanılan bir kağıt türü olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Bristol, İngiltere’nin en yaşanılası şehirlerinden biri kabul edilen, görenleri kendisine hayran bırakan yerlerinden biri. Bu şehri görmeyi düşünenler hazırladığımız Bristol şehir rehberi ile Bristol şehri hakkında bilgilere ulaşma fırsatını yakalayabilir. Ne bekliyoruz o zaman? Haydi yazımızı birlikte inceleyelim!

1- Bristol Şehir Rehberi

Bristol Londra arası otobüsle 2,5 saat civarı sürmektedir. Bu de Londra’ya gelen insanları bu liman kentini ziyaret etmeye iter. Ve bu şehri ziyaret edenler bundan pişmanlık duymaz.

Şehirde iki tane üniversite bulunmaktadır. Öğrencilerin yoğunlukta olduğu yaklaşık 500 bin nüfusuyla bu sevimli şehri ziyaret etmek için 1 günlük bir süre yetecektir. Tabi dilerseniz bu süreyi uzatmak size kalmış.

2- Bristol Gezilecek Yerler

clifton drawbridge

Şehrin simgesi olan Clifton Asma Köprüsü en çok ilgi gören yerlerin başında geliyor. Bunun dışında şehirde görülmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Şehir sokak sanatçılarının da yoğun olduğu bir bölge olduğu için şehrin sokakları sadece bu sokak sanatlarını görmek için bile görmeye değer. Daha fazlası için tıklayınız.

3- Bristol’da Nerede Kalınır

Bristol otelleri genellikle şehir merkezinde konumlanıyor. Şehir merkezinde ucuz otel seçeneklerinin yanı sıra bol yıldızlı lüks konaklama seçenekleri de bulunuyor. Eğer Bristol’da nerede kalınır diye merak ediyorsanız Bristol otel tavsiyelerimize göz atmanızı öneriyoruz.

4- Bristol’daki Alışveriş Olanakları

Eğer siz de tatillerde alışverişler yapmaktan kendisini alamayanlar takımındansanız Bristol’u seveceğinizden eminiz. Evet bir Londra değil ancak şehrin alışveriş olanaklarının hayli geniş olduğunu da belirtmemiz gerek. Şehirde Cabot Circus, The Galleries, The Mall at Cribbs Causeway çok büyük alışveriş merkezleri; Clifton Village, Gloucester Road ve Stokes Croft çok özel alışveriş bölgeleri bulunuyor. Bunun yanı sıra şehirdeki yerel pazarlar ziyaretçiler için bir Bristollu gibi alışveriş yapma olanağı sunuyor.

5- Bristol Gece Hayatı

Bristol Gece Hayatı

Aslına bakarsanız ilk izlenim olarak Bristol’da akşamları insan yaşamadığına kanaat getirecek kadar sönük bir yaşam olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak kısa bir araştırmayla şehrin ara sokaklarında, Redcliff ve Clifton bölgelerinde muhteşem bir gece yaşamına tanıklık edebilirsiniz. Şehrin gece hayatına dair bilgilere ve mekan önerilerine Bristol gece hayatı başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

6- Bristol’da Ne Yenir Ne İçilir

Bristol’a geldiğinizde bu şehre özgü yenebilecek bir şey beklerseniz umduğunuzu bulamayabilirsiniz ancak şehirde dünya mutfağından çok farklı lezzetleri tadabileceğiniz mekanlar olduğunu da belirtelim. Hazırladığımız Bristol yeme içme rehberi ile şehirdeki gidilebilecek güzel mekanları listeledik. Bir ara bakarsınız.

7- Bristol’a Ne Zaman Gitmeli

Bristol’un iklimi İngiltere’nin geneline göre nispeten daha iyi diyebiliriz. Yani ülkede sıklıkla görülen bir açık bir kapalı hava durumu burada biraz daha az görülüyor. Şehri ziyaret etmek için ise mart ayından itibaren eylül veya ekim aylarına kadar size uygun bir tarihi seçebilirsiniz.

8- Bristol Ulaşım Rehberi

Bristol Ulaşım

Bristol çok büyük bir şehir olmadığı bu şehri yürüyerek ya da bisikletle çok rahat bir şekilde gezebilirsiniz. Şehirdeki bisiklet yolları bu konuda size büyük avantaj sağlayacaktır. Bunun yanında Bristol’da ulaşım için otobüs ve tren seferlerini de değerlendirmeniz mümkün.

9- Bristol’a Nasıl Gidilir

Bristol’a İngiltere’nin çeşitli şehirlerinden otobüsle veya trenle gidebiliyorsunuz. Ülkemizden Bristol’a gitmek isterseniz de gerçekleştirilen aktarmalı uçuşlar için seferleri sorgulayabilir ve sizin için en avantajlı bileti satın alabilirsiniz.

Bristol şehir rehberi hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin