Brezilya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Yöresel Yemek

Güney Amerika’nın danslarıyla olduğu kadar yemekleriyle de ön plana çıkan Brezilya’da denemeniz gereken lezzetleri derledik.

Görüntüsüyle ve lezzetiyle dikkat çeken yiyeceklere ”Brezilya’da Ne Yenir ? Ne İçilir?” yazımızda birlikte göz atalım.

Şehrin sokak lezzetlerinden geleneksel lezzetlerine kadar birçok farklı yiyecek ve içeceğin bulunduğu Brezilya’da kilo almamak neredeyse imkansız.

1- Feijoada

Feijoada

Brezilya’nın en çok tercih edilen geleneksel yemeği Feijoada’dır. Siyah fasulye ve domuz etinin birleşimiyle yapılan yemek bölgelere göre farklı şekillerde yapılmaktadır. Yanında pirinç pilavıyla beraber sunulan Feijoada, geleneksel aromasıyla damaklarınızı şenlendirecek.

2- Casquinha de Siri

Casquinha de Siri

Brezilya’nın sevilen tatlarından biri olan Casquinha de Siri, deniz mahsulleri kullanarak yapılan bir tattır. İçinde palmiye yağı, karides, orkinos ve sarımsak gibi lezzetlerin buluştuğu bu yemekte baskın tatların muhteşem uyumunu görebilirsiniz.

3- Vatapa

Vatapa

Farklı görüntüsü ve kıvamıyla dikkat çeken Vatapa, karidesin kullanıldığı yemeklerden biridir. Hindistan cevizi sütü, fıstık ve hurma yağının birleşimiyle oluşan lezzet, Brezilya’nın popüler yemeklerinden biridir.

4- Caruru

Caruru

Brezilya sokaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Caruru, şehrin birçok noktasında satılmakta. Börülcelerin top hale getirilip kızartıldığı Caruru’nun üstüne dilediğiniz baharatları döküp damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.

5- Pão de Queijo

Pão de Queijo, Brezilya

Yapımı oldukça kolay, yenmesi de bir o kadar lezzetli olan Pao de Queijo’yu sabah kahvaltılarında, kahvenizin yanında tatlı veya tuzlu olarak tüketebiliyorsunuz.

6- Acarajé

Acarajé

Brezilya’nın geleneksel yemeklerinde olan Acaraje, kızartılmış hamurun içi doldurularak servis edilir. İsterseniz tavuk veya sosisle yiyebileceğiniz gibi dilerseniz kızarmış biber ve domateslerle beraber tüketebilirsiniz.

7- Quindim

Quindim

Her mutfağın bir favori lezzeti vardır. Brezilya mutfağının en lezzetli tatlılarından olan Quindim’se Brezilya’nın en sevilen lezzetlerimden biridir. Yumurta sarılarının, Hindistan cevizi ve şekerle birleşiminden oluşan tatlı hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle dikkat çekiyor.

8- Tacaca

Tacaca

Sulu yemekler seviyorsanız Tacaca lezzetiyle sizi büyüleyecek. Kuru karideslerin ve sarı biberlerin birleşimiyle olan Tacaca’yı denemenizi öneriyoruz.

9- Moqueca

Moqueca

Birçok malzemenin mükemmel uyumuyla oluşan Moqueca içerisinde; soğan, balık, sarımsak, Hindistan cevizi sütü, domates ve daha sayamadığımız birçok malzeme bulunmakta. Hastalıklardan korunmak istiyorsanız bu vitamin dolusu çorbanın tadına bakmalısınız.

10- Brigadeiros

Brigadeiros

Minik toplar halinde yapılan, çikolata sevdalılarının favori tatlısı Brigadeiros sizlerle! İçi kakao ve tereyağı dışı kıtır kıtır şekerleme olan topların tadına doyamayacaksınız.

11- Cachaça

Cachaça

‘’Brezilya rakısı’’ olarak adlandırılan Cachaça, sert içimiyle ülkenin milli içkilerinden biridir. Eğer ki alkole dayanıklı bir bünyeniz yoksa içerken oldukça dikkatli olmanızı öneriyoruz.

12- Caipirinha

Caipirinha

Brezilya’nın bir diğer geleneksel içkisi ise Caipirinha’dır. Buz ve limonla servi edilen kokteylin tadı oldukça seviliyor.

*Brezilya’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

“Brezilya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Yöresel Yemek” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin