Brno’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Şehir Lezzeti

Çek Cumhuriyeti’nin sevilen kenti Brno’da ne yenir sorusuna cevaplara aradık…

”Brno’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı  yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Brno’da aç kalmayacağınızdan eminiz. Ülkenin bu sevimli kentinde yer alan hemen her restoran ve kafede ülkenin yöresel lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağından pek çok yemek ile karşılaşabilmeniz de mümkün.. Çeklerin damak zevkleri de bizimkiyle uyuşuyor.

Listenin ilk sırasında;

1- Gulaş

Gulaş, Brno

Tercihe bağlı olarak seçilen sığır  ya da domuz etinden yapılan bu lezzetli yemeğin adı Gulaş..

Çeklerin en sevdiği geleneksel lezzetlerden biri. Yoğun baharat kullanılarak çeşnilendirilen bu yemeğin, patates ve lahanadan yapılan vejetaryen versiyonu da var. Brno restoranlarında sipariş verebileceğiniz yemeklerden biri.

2- Hermelin

Hermelin, Brno

Çek Cumhuriyeti’nin ulusal yiyeceği olarak ismini duyuran Hermelin peyniri, kente gider gitmez denemeniz gerekenlerden biri.

Brno’da içki masalarının vazgeçilmezi bu peyniri, kentteki hemen her marketten satın alabilirsiniz.

3- Patates Krebi

Patates Krebi, Brno

Patates, un ve yumurtadan yapılan bu kahvaltılık Patates kreplerinin tadına bayılacağınızdan eminiz..

Soğan ve pek çok baharatla da çeşnilendirilince tadından yenmiyor. Bazı restoranlar içine ekşi krema, süzme peynir, elma sosu ve daha pek çok dolgu kreması da ekliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Svíčková na Smetaně

Svíčková na Smetaně, Brno

Bonfile ve sebze ile hazırlanmış köfte olarak tarif edebileceğimiz Svíčková na smetaně yemeği, Brno’da deneyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri.

İçerisinde havuç, maydonoz, kereviz ve baharatlı soğanın yer aldığı bu zengin yemeği, Brno’da herhangi bir restorandaki bir akşam yemeğinizde sipariş edebilirsiniz. Diğer yandan yemeğin yanında dünyaca ünlü ekşi krema Smetane’yi istemeyi de unutmayın!

5- Obložené Chlebíčky

Obložené Chlebíčky, Brno

Bu güzel kanepelerin ismi Obložené chlebíčky… Çek, Polonya ve Slovak mutfaklarından esinlenerek hazırlanmış bu yöresel lezzet küçük küçük kesilmiş ekmeklerin üzerine eklenen çeşitli soslardan ve garnitürlerden yapılıyor. Bira ve şarabın yanında da sık sık tüketilen aperatiflerden..

6- Apple Strudi

Apple Strudi, Brno

Avrupa’da pek çok ülkede meşhur Apple Strudel, lezzetine bayılacağınız bir çörek. Tereyağı, un ve elmadan yapılan bu lezzetli tartlar, Brno gezinize tatlı bir mola için birebir. Çekler de bu lezzete bayılıyor ve sık sık evlerinde pişiriyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Pirinç Pudingi

Pirinç Pudingi, Brno

Bizdeki sütlaç ile neredeyse eşdeğer olan bu lezzetli tatlının ismi Pirinç pudingi..

Çeklerin sevdiği tatlılardan biri ve içerisinde şeker, pirinç, süt, tarçın, kuru üzüm gibi malzemeler yer alıyor. Brno geziniz sırasında canınız tatlı isterse denemenizi tavsiye ederiz.

Brno Gezilecek Yerler için..

Brno’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin