Bologna Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

İtalya‘nın diğer şehirlerine göre daha az bilinen şehirlerinden olan Bologna, özellikle muhteşem tarihi ile dikkat çekiyor. Dünyanın en eski üniversitesine ev sahipliği yapan, “bolognese” sosunun mucidi olan ve arkeolojik harikalar cenneti bu şehre yılda 2 milyon ziyaretçi adım atmaktadır. Siz de bu şehri merak ediyorsanız Bologna Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım rehberimizde sizin için çok önemli bilgileri bulacaksınız.

Bologna Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehri ziyarete geldiğinizde Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı’na iniş yapıyorsunuz. Bologna Havalimanı ile şehir merkezi arası mesafe yaklaşık 9 km’dir. Bologna Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşım için taksi, özel transfer veya tren ya da havaalanı servisi olmak üzere 4 farklı seçeneğiniz bulunuyor. Bu seçeneklerinin kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunuyor.

Bologna Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım

Bologna Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için taksi seçeneği oldukça ideal bir yöntemdir. Taksiler, toplu taşıma ücretlerinin yaklaşık 2 katı bir ücret karşılığında şehir merkezine transferinizi sağlamaktadır. Bu da yaklaşık olarak 15€ ile 20€ arasında bir ücrete karşılık gelmektedir.

Taksiler 7/24 hizmet vermektedir ve günün hangi saati isterseniz taksi bulmanız mümkün olabilmektedir. Resmi Bologna taksi durağı BLQ kodlu uluslararası havalimanındadır ve terminal binasından çıkıp sağa döndüğünüzde sizi karşılayacaktır. En güvenli ulaşım seçeneklerinden olan taksi ile şehir merkezine yaklaşık 15-20 dakikalık bir yolculuk sonucunda ulaşmanız mümkün.

Aklınızda bulunsun! 

  • Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Bologna’da da taksi şoförleri yüksek ücretler alabilmek için daha uzun rotalar kullanmak isteyebilir. Özellikle yabancı yolcularda bu yöntemi kullanmaya çalıştıkları için telefonunuzdan harita uygulamalarını çalıştırın ve gideceğiniz yerin yaklaşık olarak ne kadar mesafede olduğunu takip edin.
  • Taksilerde 4 kişiye kadar olan gruplar seyahat edebilmektedir. Bu nedenle gruptaki kişi sayınız daha fazla ise diğer ulaşım seçeneklerini değerlendirmeniz gerekecektir.
  • İtalya’da taksi fiyatları değişkenlik gösterebildiği için gideceğiniz yeri taksi şoförüne belirterek yolculuk öncesinde fiyat sormanız her zaman sizin faydanıza olacaktır.

Uber ile Bologna şehir merkezine ulaşım

Bologna’da Uber uygulamasını kullanıyorsanız taksiyle hemen hemen aynı fiyatlara yolculuk yapacağınızı bilmelisiniz. Telefonunuza uygulamayı indirerek rezervasyon yaparak havaalanındaki karşılama noktasından aracınıza binebilirsiniz. Ödeyeceğiniz ücret gideceğiniz yere ve saate göre değişkenlik gösterecektir.

Özel transfer hizmetleri

Uçuşunuzdan önce herhangi bir transfer hizmeti sunan firmadan rezervasyon yaptırarak hemen hemen normal taksiyle aynı fiyata sizi isim ve soy isminizle havaalanında bir görevlinin karşılamasını sağlayabilirsiniz. Özel transfer hizmeti şoförlü olarak alınan bir hizmet olduğu için gideceğiniz yere ulaşmak için trafik sıkıntısı yaşamanıza da gerek kalıyor bu arada.

Eğer 4 kişiden kalabalık iseniz 12 kişiye kadar kapasitesi bulunan minibüs şeklinde transfer seçeneklerini değerlendirmeniz gerektiğini belirtmeliyiz. Özellikle 4 kişiden daha fazla kişiden oluşan kalabalık bir grupla seyahat ediyorsanız özel transfer hizmetlerini kullanmanız gerekecektir.

Bologna Havalimanı’ndan şehir merkezine monoray ile nasıl gidilir?

monoray

Marconi Expressi ile Bologna Havalimanı’ndan Centrale İstasyonu’na doğrudan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Elektrikli sistemle çalışan monoray seferleri ile 7 dakika gibi kısa bir sürede Bologna havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz ve bu süre şehir merkezine en hızlı gidebileceğiniz süredir. Bu nedenle Bologna Havalimanı’ndan şehir merkezine en iyi yol bizce monoray seçeneğidir.

Marconi Expressi her gün 05.40 ile 00.00 saatleri arasında çalışmaktadır ve giriş katına gittiğinizde üstü kapalı yoldan doğrudan Marconi Express istasyonuna ulaşabilir ve biletinizi alabilirsiniz. Monoray sistemi havaalanını merkez tren istasyonuna bağlayan tek raylı sistemdir ve İtalya’daki yüksek hızlı tren ağının merkezi konumunda bulunmaktadır.

Monoray’in avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Hızlı: Bologna Havaalanı ile şehir merkezi arasındaki yolculuk 7 dakika sürmektedir.
  • Sık: Yoğun saatlerde her 7 dakikaya bir sefer bulunmaktadır.
  • Güvenli: Tamamen güvenli bir yolculuk imkanı sunmaktadır.
  • Sürdürülebilir: %30 yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik enerjisiyle çalışmaktadır.
  • Bagaj depolama alanları ve ücretsiz wi-fi imkanları da Monoray’ı cazip kılan avantajlardandır.

Bilet satın almak için Marconi Express resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Gerçekleştirilen seferlerde yaşlılar ve çocuklar için indirimli bilet seçenekleri olduğundan bilet satın alırken buna dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Havaalanı servisi ile Bologna şehir merkezine nasıl gidilir?

Bologna Uluslararası Havalimanı’ndan Bologna şehir merkezine ulaşım için kullanılabilecek en uygun ulaşım seçeneklerinden biri de “TPER” servisleridir. Sık sık seferleri bulunan otobüslerle şehir merkezine ulaşım yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Havalimanı otobüs durağı Bologna Havalimanı geliş terminalinin hemen dışında, terminalden çıkarken solda bulunmaktadır.

Havaalanı servis otobüsleri en ekonomik seçeneklerden biridir ve tek yönlü bilet ücreti 6€’dur. Biletinizi birinci kattaki havalimanı çıkış kapılarının yanında bulunan makinelerden temin edebilirsiniz. Dilerseniz Airbus durağının hemen önündeki caddede yer alan otomatlardan da satın alabilirsiniz.

Havaalanı servisleri yolcular için büyük kolaylık sunmaktadır. Servis sıklığı fazladır, hızlı ve konforlu bir seyahat olanağı sunmaktadır. Bununla birlikte gece yarısından sonra havalimanına geldiyseniz ulaşım için diğer alternatiflere yönelmeniz faydalı olacaktır.

Aklınızda bulunsun! Aldığını servis biletleri, Bologna’nın kentsel bölgesinde hizmet veren TPER belediye toplu taşıma araçlarında 75 dakikaya kadar kullanım hakkı sunmaktadır. Bagaj konusunda harika seçeneklerinin olması da bu seçeneği cazip kılmaktadır. Ayrıca boyu 1 metreden kısa olan çocuklar ücretsiz seyahat edebilmektedir.

Bologna Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle ulaşım

bologna havalimanı otobüs seferleri

Şehir merkezinden Bologna Havalimanı’na ve havalimanından şehir merkezine gelmek isteyenler için otobüs seçenekleri de bulunuyor. Otobüslerden sadece 944 numaralı otobüs havalimanına direkt olarak gelmekte ve diğerleri ancak bu otobüs aracılığıyla aktarmalı bir şekilde gelmektedir. Şu anda en ucuz ulaşım seçeneği olan otobüsü, acelesi olmayan ve bütçesini zorlamadan seyahat etmek isteyenler için önerebiliriz.

Bologna Havalimanı otobüs durağı, havalimanının ana çıkışının solunda yer almaktadır. Dışarı çıkıp sola döndüğünüzde ve sonuna kadar gittiğinizde otobüs durağını görebilirsiniz. Burada ilk olarak 54 numaralı otobüse binmeniz gerekiyor. 54 numaralı otobüsten Birra, Due Ponti, Acquedotto Triumvirato ve Triumvirato duraklarından birinde inebilirsiniz. Ardından 81 ya da 91 numaralı otobüslerden birine binerek Bologna Tren İstasyonu’na kadar gidebilirsiniz. Bologna’nın tarihi yerleri ile dolu tarihi merkeze gitmek isterseniz Marconi durağında inmeniz gerekecek.

Aklınızda bulunsun! Otobüs biletlerini dilerseniz süpermarketten ya da otomatlardan alabilirsiniz ve bu daha uygun bir seçenektir. Buna vaktiniz olmadıysa üzülmeyin, çünkü otobüse binerken şoförden de bilet satın alabiliyorsunuz ancak bu size yaklaşık %25 daha fazla bir maliyet getirecektir.

Bologna Havaalanı araç kiralama

Araç kiralama seçeneği de Bologna’ya gelenler için cazip seçeneklerden biridir. Bu alternatif, ziyaretçilerin şehir içi ulaşımını da kolaylaştırdığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Araç kiralayarak ziyaretçiler Bologna’daki gezilecek yerleri kolaylıkla görebildikleri gibi, Bologna dışındaki yerleri de ziyaret edebilmektedir.

Özel aracınızla Bologna Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak yaklaşık 15 dakikalık bir zaman almaktadır. Havalimanına geldiğinizde Hertz, Avis, Europcar gibi bilindik birkaç acenteden birini tercih ederek aracınızı kiralayabilirsiniz.

Size zamandan ve paradan tasarruf ederek “Bologna Havalimanı’ndan Bologna şehir merkezine nasıl gidilir?” sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Bologna gezisi ve ulaşım konularında bizimle fikirlerini paylaşmak istersen bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin