Bali Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Hazırlamış olduğumuz Bali Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım rehberi ile hem Bali’de bulunan havalimanı hakkında bilgi sahibi olabilecek hem de şehre ulaşım için değerlendirebileceğiniz alternatif yolları öğrenebileceksiniz.

Bali Havalimanı hakkında

bali havalimanı hakkında

Bali’de bulunan havalimanının ismi Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı olarak geçmektedir. Bali’nin güney kısmında Denpasar’ın 13 km güneyinde bulunmaktadır. Endonezya‘nın en yoğun ikinci havalimanı olması nedeniyle önemli bir konuma sahiptir.

Havalimanındaki yeni dış hatlar terminali 2013 yılından bu yana hizmet vermektedir. İç hatlar terminali ise 2014 yılında yenilenmiştir. Yenilenmiş havalimanı içinde yolcuların daha konforlu bir seyahat deneyimi yaşamaları için 62 check-in kontuarı, genişletilmiş gümrüksüz alışveriş ve yemek alanları yer almaktadır.

Sizin için havalimanı ile ilgili iletişim ve adres bilgilerini aşağıya bıraktık.

  • Adres: Jalan Raya Gusti Ngurah Rai, Tuban, Kec. Kuta, Kabupaten Badung, Bali 80362, Endonezya
  • Telefon: +62 361 9351011
  • Yol tarifi al > km km

Bali Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Bali Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşım taksi, özel transfer, araç kiralama ve Grap gibi seçeneklerle 20 ile 45 dakika arasında sürmektedir. Yazımızın ilerleyen kısımlarında bu seçeneklerle ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Bali’de ulaşım oldukça karmaşık olduğundan bu bilgiler sizin için çok önemli olacaktır ve bahsedeceğimiz seçeneklerin birçoğunu Bali’deki şehir içi ulaşım için de değerlendirebilirsiniz.

Bali Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım

bali blue bird group

Havalimanına geldiğinizde turist olduğunuzu anlayan bütün taksi şoförleri yanınıza yaklaşacak ve sizi gideceğiniz yere götürmeyi teklif edecektir. Bu noktada uyanık olmalı ve kibarca teklifi reddetmelisiniz; aksi takdirde çok fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun yerine havalimanında bulunan taksi masasına başvurarak resmi bir taksi tutabilir ve gideceğiniz yere sabit fiyatlarla gitme şansına sahip olabilirsiniz.

Taksi fiyatları sabit olsa da günün yoğun saatlerinde taksi masasında bir miktar fazla ödeme yapmak durumunda kalabilirsiniz ve bu genellikle kabul edilebilir bir miktar olmaktadır. Gideceğiniz yere göre yolculuk süresi değişmektedir. Bali şehir merkezi ile havalimanı arasındaki yolculuk süresi ise 15-20 dakika kadar sürmektedir.

Gerek havalimanında gerekse de şehir içinde taksi kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri taksinin Blue Bird Group logosuna sahip olmasıdır. Blue Bird logosuna sahip taksiler taksimetre kullanma konusunda çok hassas oldukları için kazıklanma riskinizi minimuma indirmiş olursunuz. Bununla birlikte birçok takside Blue Bird logosunun taklitleri olduğundan logonun orijinal olup olmadığı konusunda da uyanık olmalısınız.

Bali Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle ulaşım

Taksi seçeneğine göre daha ekonomik olan toplu taşıma araçları ve servis otobüsleri ile şehir merkezi ile Bali Havalimanı arasında çift yönlü ulaşım sağlamak mümkündür. Otobüsler Trans Sarbagita tarafından işletilmektedir. Hem iç hatlarda hem de dış hatlarda duraklar bulunmaktadır. Bu otobüsler ile Kuta, Denpasar ve Nusa Dua gibi Endonezya’nın önemli turistik yerlerine doğrudan ulaşım sağlanabilmektedir.

Havaalanından çok ucuz bir şekilde şehir merkezine ulaşım imkanı tanıyan otobüslerin dezavantajı ise günde sadece birkaç kez seferlerinin bulunması ve çok kalabalık olabilmesidir. Otobüsler ile Kuta ve Legian sahil destinasyonlarına yaklaşık 20-30 dakikalık bir süre içinde ulaşmak mümkün olmaktadır.

Bali Havalimanı’ndan şehir merkezine minibüs ile ulaşım

Otobüs seferleri birkaç defa gerçekleştiği için uzun saatler beklemek zorunda kalabilirsiniz. Eğer otobüs saatini beklemek istemiyorsanız “Bemo” ya da “Angkot” olarak bilinen minivanlar ile adanın her yerine gidiş ve dönüş olmak üzere ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bemolarla şehir içine ulaşım gereksiz zaman kaybına neden olabilmektedir çünkü bemolar belirlenmiş bir rota üzerinden gitmektedir ve birçok durakta durmaktadır.

Bemo duraklarının nerede olduğunu havalimanı personelinden öğrenebilirsiniz. Bali’de birçok kişi Bemo ile yolcu taşımacılığı yapmaktadır ve taksiyle arasında fiyat bakımından neredeyse bir fark bulunmaz. Bu nedenle çoğu yolcu mecbur kalmadıkça bemoyu tercih etmez ve bunun yerine taksiye binmeyi yeğler. Eğer bemolara binmek durumunda kalırsanız da gideceğiniz yer için ne kadar ücret ödeyeceğinizi mutlaka yolculuğa başlamadan önce öğrenin ve sıkı bir pazarlık yapın.

Araç kiralamak

Araç kiralamanın en önemli avantajlarının başında Bali’de gezilecek turistik yerlere ulaşım konusunda alternatif bir yol aramanıza gerek kalmamasıdır. Bu da Bali gezinizin çok daha keyifli geçmesine imkan tanıyacaktır.

Bali’de araç kiralamak şoförlü bir şekilde gerçekleştiği için pahalıya mal olsa da rahatlığından ödün vermek istemeyen ziyaretçiler tarafından tercih edilebilmektedir. Araç kiralamada ücretlendirme 24 saat üzerinden hesaplanmaktadır ve araç kiralayacaksanız buna dikkat etmeniz bütçenize olumlu katkı sağlayacaktır. Havalimanında Avis, Wirasana Rent a Car ve Sewa Mobil Bali gibi tanınmış yerel hizmet sağlayıcılardan araç kiralanabilmektedir.

Araç kiralamak için yanınızda kredi kartı bulundurduğunuzdan emin olması gerekmektedir ve aracı kiralayan kişi ile kart sahibinin aynı kişi olması istenmektedir. Aracınızı doludan doluya depo seçeneğiyle kiralamanız akıllıca olacaktır. Eğer aracınızı boş depo ile teslim ederseniz kiralama şirketi sizin yerinize aracın deposunu dolduracak ve sizden normal benzin fiyatından çok daha fazla bir ücret talep edecektir.

Grab uygulamasını kullanmak

grab uygulaması

Grab uygulaması bir Uber oluşumu olarak Bali ve çevresinde hizmet veren, en uygun fiyatlarla araç çağırabileceğiniz alternatiflerin başında geliyor. Grab uygulaması ile Bali şehir merkezine havalimanından hızlı bir şekilde ulaşım olanağına sahip olabilirsiniz. Havalimanına indikten sonra şehir merkezine Grab kullanarak gitmek istiyorsanız bir üstteki giden yolcu kısmında Grab şoförlerini bulabilirsiniz. Yanlışlıkla gelen yolcu kısmından araç bulmaya çalışırsanız kendinizi normal taksilerle daha yüksek fiyatlarla seyahat ederken bulabilirsiniz.

Adaya geldiğinizde bir çok yerde Grab uygulamasını kullanmanın yasak olduğuna dair uyarılar ve tabelalar görebilirsiniz. Bunlara aldırış etmenize gerek bulunmuyor çünkü adadaki taksiciler ve oteller turistlerin kendi araçlarını kullanmasını istiyor. Bu tür çakallıklardan korunmak için seyahatinize başlamadan önce Grab uygulamasını indirin ve üye olun. Üye olurken Balili bir isim seçmeniz faydalı olacaktır çünkü Grab şoförleri de dolandırmaya meyilli olabiliyor ve sizden daha fazla para koparmaya çalışabilir. Grab uygulamasını kullanırken dolandırılma ihtimalini en aza indirmek için ödemenizi nakit yapmaya özen gösterin ve Grab şoförü sizi aradığı taktirde yerli birinden sizin yerine konuşmasını rica edin.

Grap uygulamasını indirmek için > Android / IOS

GO-JEK uygulamasını kullanmak

Bu uygulama da tıpkı Grab gibi uygun fiyata araç çağırmanıza olanak tanıyan bir seçenektir. GO-JEK uygulaması da Grab gibi taksiciler ve otelciler tarafından sevilmeyen bir uygulamadır. Bu nedenle de şoförleri müşterilerinden çok merkezi bir noktada durmamalarını rica etmektedir. Uygulamanın verdiği fiyat ile ulaşım hizmeti veren yerel kişiler arasında yarı yarı fark olabiliyor ve bu da şehir içinde çok daha uygun fiyatlara bir yerden bir yere gidebilmeniz anlamına geliyor.

Uygulamanın bazı dezavantajlı yönleri de bulunuyor. Bunlardan biri uygulamanın çoğu zaman çok daha uygun fiyatlara götürmesi nedeniyle şoförlerin yolculuk yapmak istememesi. Bir diğeri ise Grab uygulamasına göre Gojek seçeneğinde daha az şoförün hizmet vermesidir. Bu da yolcuların araç bulmada sıkıntı yaşayabilmesi anlamına gelmektedir.

Gojek uygulamasını indirmek için > Android / IOS

Hem Grab hem de Gojek uygulamaları ziyaretçilerin motor kullanmasına da olanak sağlamaktadır. İki uygulama arasında hatırı sayılır bir fiyat farkı olmadığından her iki uygulamayı da seyahatiniz öncesinde telefonunuza indirmenizi öneriyoruz. Böylelikle en yakın ve uygun olan araç hangi uygulamada görünüyorsa onu değerlendirebilirsiniz.

Yazımızda sizin için “Bali Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?” sorusunun alternatif yollarını sizin için paylaştık. Bu konuda sizin de önerileriniz varsa bize yorum kısmından yazabilir ve yazımızı geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin