Bali Gezilecek Yerler | 34 Gezilecek Nokta

Bali nerede & Hangi ülkede? Bali, Asya’nın önemli ülkelerinden Endonezya ülke sınırlarında bulunan küçük bir turizm adasıdır. Bali, Endonezya’nın en büyük 5. adası konumundadır ve Java’nın hemen sağında yer almaktadır.

Bali hakkında; 4 milyondan fazla insanın yaşadığı Bali, 17.000’den fazla adadan oluşan Endonezya takımadalarının en ünlüsüdür ve en fazla turist çekenidir. Güneyde bulunan geniş ve etkileyici kumsallarla yanardağların hakim olduğu yemyeşil iç bölge yılda 7 milyon civarında turistin adaya gelmesini sağlıyor.

Ortalama Bali gezi süresi; Bali için ortalama 2 ya da 3 günlük bir gezi planı yapmanız yeterli olacaktır. Şayet Bali çevresindeki gezilecek yerler de planınıza dahil olacaksa 10 günlük bir süre ayarlamanızı tavsiye ediyoruz.

Bali pahalı mı? Yılın ziyaret ettiğiniz dönemine bağlı olarak Bali’yi ziyaret etmek ucuz olabilir. Sezonun düşük seyrettiği Ekim-Nisan ayları arasındaki yağışlı dönem diğer zamanlara göre daha ekonomik bir Bali gezisi gerçekleştirmenizi sağlayabilir.

Bali nasıl bir yer, güvenli mi? Genel olarak Bali ziyaretçiler tarafından güvenli bir yer olarak kabul edilir. Bunda bölge halkının gelen insanlara karşı saygılı olmasının etkisi büyüktür. Tabi buna karşın çok az sayıda turistin zaman zaman sorun bildirdiğini belirtmekte fayda var.

Bali’yi ziyaret etmek için en iyi zaman; Bali’yi ziyaret etmek istiyorsanız bunun için en ideal dönem, şehrin kurak olduğu Nisan-Ekim ayları arasıdır. Bu zaman dilimi içinde Temmuz ve Ağustos ayları aşırı kalabalık olabildiği için Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim ayları en doğru zamanlama olacaktır.

Yardımcı Uygulamalar

-Gezi için;

  • Air Bnb (Konaklama için uygun alternatifler bulabileceğiniz bir seçenek) / AndroidİOS
  • Bali Travel Guide (Seyahat rehberi olabilecek bir uygulama) / AndroidİOS
  • Waze (Yerleşik çevrimdışı haritalar ve navigasyon rotaları için) / AndroidİOS
  • The Bali Bible (Bali hakkında bilmek isteyeceğiniz bir çok şeyi sunan bir rehber) / AndroidİOS

-Ulaşım için;

  • Traveloka (Ucuz uçuşlar ve otel rezervasyonları için) / AndroidİOS
  • Grab (Ucuz ulaşım için motosiklet taksi kiralayabileceğiniz bir uygulama) / AndroidİOS

Tasarruf Kartları; Bali’de kullanacağınız tasarruf kartları ile bazı indirimler yakalayabilir ve daha ekonomik bir şekilde Bali gezisi gerçekleştirebilirsiniz.

  • BaliPass: Bali’deki pek çok mekanda ve organizasyonda indirim imkanı sunmaktadır. Nasıl temin edeceğiniz ve nerelerde indirim imkanına sahip olacağınız gibi detaylar için BaliPass resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.
  • The Beat Vip Card: Özellikle yeme içme konusunda indirim arayanlar için bu kart çok güzel bir alternatiftir. Kartın size nerelerde indirim sağladığını incelemek isterseniz burayı inceleyebilirsiniz.

Bali-İstanbul saat farkı; Bali ile İstanbul arasında 5 saatlik bir zaman dilimi bulunmaktadır. Yani şu an İstanbul’da saat 21.37 iken Bali konumunda 5 saat ileri, saat gece yarısından sonra 02.37’yi göstermektedir.

Bali’de ne yenir? Ne içilir? Bali, Endonezya’nın diğer bölgelerinden yemek konusunda biraz farklılık göstermektedir. Temel fark ise yemeklerde kullanılan malzemeler ve baharatlardır. Bali’de Endonezya’nın diğer bölgelerine göre çok daha az Müslüman yaşadığı için, Endonezya’nın diğer bölgelerinde domuz eti pek yaygın değilken Bali’de sıklıkla domuz etiyle yapılmış yemekler bulunuyor. Bu nedenle bu konuda hassasiyetiniz varsa dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Bali’de denemeniz gereken en önemli lezzetler için, daha önce hazırlamış olduğumuz Bali yeme içme rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bali’de restoran bahşiş oranları; Bali’de bahşiş vermek standart bir uygulama değildir ancak hesabın ortalama %10’u kadar bir bahşiş bırakmanız çok şık bir hareket olarak kabul edilecektir. Bazı restoranlarda servis ücreti hesaba eklendiğinden bu gibi yerlerde ya da çok lüks restoranlarda bahşiş bırakmanız beklenmeyecektir.

Bali’nin en ünlüleri; Bali seyahat planı oluştururken Bali’deki en meşhur görülmesi gereken noktalara mutlaka yer vermeniz gerekiyor. Mimari açıdan Ubud Kraliyet Sarayı kesinlikle herkesin listesinde olması gereken Bali’nin en ünlü gezilmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Bunun dışında Bali’de çok fazla tapınak bulunuyor ve bu tapınaklar oldukça etkileyici bir şekilde inşa edildiğinden vaktiniz el verdiği sürece burada birçok tapınağı ziyaret edebilirsiniz. Özellikle Pura Tanah Lot ve Uluwatu Tapınağı bu tapınaklar arasında hayli meşhurdur.

Bali gezi önerisi; Endonezya’ya giriş için tipik bir vizeye ihtiyacınız olacak ve bu vize ile ülke içinde 30 güne kadar kalma hakkını elde edeceksiniz. Ülke sınırları içinde resmi olarak Endonezya Rupi’si (IDR) kullanılmaktadır ve mevcut döviz kuruna göre 1 Türk Lirası yaklaşık 980 IDR’ye yapmaktadır. Telefonunuzu ve diğer elektrikli aletlerinizi şarj edebilmek için de Avrupa’da yaygın olarak kullanılan 2 uçlu C tipi adaptörleri kullanabilirsiniz.

Bali Gezilecek Yerler Videosu

Video Gezilecek Yerler Listesi

Simgesel Yapılar

1. Ubud Kraliyet Sarayı (Puri Saren Ubud)

Ubud Kraliyet Sarayı

Burası neresi? Eskiden bir kraliyet şehri olan Ubud’da hala kültürel ve tarihi birer simge olarak duran sarayların bulunuyor olması pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Mahallenin kalbinde bulunan Ubud Kraliyet Sarayı da bu yapılar arasında en büyüklerinden biridir.

Ubud kraliyet ailesinin sarayı olan yapı, Ubud’un en önemli simge yapılarından biridir. Saray günümüzde sanat, dans ve edebiyat dallarında Bali’nin adeta kültürel bir deposu olarak hizmet etmektedir. Sarayın sahnesinde ve toplantı salonlarında her yıl Ubud Yazarlar ve Okullar Festivali’nin açılışı gerçekleştirilmektedir.

İyi korunmuş Bali mimarisine ve büyüleyici bir bahçe ortamına sahip olan saray, Tjokorda Putu Kandel’in hüküm sürdüğü 1800-1823 yılları arasında inşa edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Sarayın ön kısmı günümüzde halka açıktır ve burada gün boyunca zaman geçirebilir, sarayın fotoğraflarını çekerek mimarisine hayran kalabilirsiniz. Burası geleneksel dans gösterilerini izlemek için de gidilebilecek en iyi yerlerden biri olarak kabul edilmektedir.

  • Adres: Jl. Raya Ubud No.8, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Endonezya
  • Ziyaret saatleri: 07.00-17.00
  • Giriş ücreti: Saraya giriş ücretsiz. Dans gösterisi için 100.000 IDR ücret alınmaktadır.
  • Yol tarifi al >

2. Fil Mağarası (Goa Gajah)

Goa Gajah

Burası neresi? 9. yüzyılda inşa edilen mağaralar, sığınak amacıyla kullanılmıştır. Oyma figürlerle kutsal hikayelerin tasvir edildiği yapı, aslında bir Budist tapınağıdır. Tapınağa ait havuzun ruhları temizlemek ve kötü ruhları uzaklaştırmak için inşa edildiği rivayet edilmektedir. Havuzda 1954 senesinde gerçekleştirilen kazılarda, su hortumu görevi gören vazoları tutan Hindu meleklerini betimleyen 7 heykelden 5’i bulunmuştur.

Mağara, Ubud’un yaklaşık 6 kilometre kadar dışındaki Bedulu Köyü sınırlarında yer alan arkeolojik bir sit alanı olarak kabul edilmektedir. Mağaraların iç kısmı oldukça sığdır ve burada kırmızı, sarı ve siyah bezlerle sarılmış 3 taş idol bulunmaktadır. Günümüzde mağara içinde yakılan tütsüler nedeniyle duvarları siyah isle kaplanmıştır. Site içinde meditasyon mağarasının yanı sıra banyo havuzları ve çeşmeler de görülmeye değer başlıca noktalar arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Havuzu ve duvarlarına işlenmiş figürleri ile Fil Mağarası, Bali’nin görülmesi gereken önemli yerleri arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Jalan Raya Goa Gajah, Pejeng Kawan, Tampaksiring, Gianyar, Bali 80582, Endonezya
  • Ziyaret saatleri: 08.00-17.00
  • Giriş ücreti: Yetişkinler 50.000 IDR, 5-11 yaş arası çocuklar 25.000 IDR
  • Yol tarifi al >

Tapınaklar

3. Pura Tanah Lot

pura tanah lot

Burası neresi? Kuta’nın yaklaşık 20 kilometre kuzeybatısında bulunan Pura Tanah Lot, Bali’de görebileceğiniz en ikonik tapınakların başında gelmektedir. Tapınağı etkileyici kılan en önemli detaylardan biri ise çarpışan dalgalarla çevrili kayalık bir adacık üzerinde bulunmasıdır. Bu tapınak Bali halkı için en kutsal yerlerden biridir.

Pura Tanah Lot, 16. yüzyıldan inşa edilmiştir. Söylentiye göre burada geceyi geçiren yerel balıkçılar rahip Nirartha’dan ilham alarak buraya bu tapınağı inşa etmiştir. Kompleks içindeki tapınakların hiçbirine yabancılar giremiyor, ancak gelgitin az olduğu zamanlarda ana tapınağa yürüyerek ulaşmak mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Tapınağın bulunduğu yere her akşam Kuta, Legian ve Sanur’dan gelen turist kalabalığı, tapınağın arkasından güneşin batışına şahitlik yapmaktadır. Burada aynı zamanda hediyelik eşya satıcılarından çeşitli şeyler de satın alabilirsiniz. Son derece popüler bir turizm merkezi olan tapınak, Bali sahilinde bulunan yedi deniz tapınağı arasında en popüler olanlardan biridir.

Ne yapılır? Patikalarda dolaşmak, fotoğraf çekmek ve muhteşem manevi ortamın tadını çıkarmak da bu adacığı cazip kılmaktadır. Buraya geldiğinizde aynı zamanda onu kıyıya bağlayan aşınmış bir geçit ile bir kaya çıkıntısı üzerine tünemiş başka bir deniz tapınağı olan Batu Bolong’a tropikal peyzajlı patikalar boyunca yürüyebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Bali’deki herhangi bir tapınağı ziyarete gittiğinizde, kurallara uygun bir şekilde giyindiğinizden ve bir Malaya peştemali ile kuşak taktığınızdan emin olmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Beraban, Kediri, Tabanan Regency, Bali 82121, Endonezya
  • Telefon: +62 361 880361
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-19.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin yerli turistler 20.000 IDR, Yabancı turistler 60.000 IDR; Çocuk yerli turistler 10.000 IDR, Yabancı çocuk turistler 30.000 IDR
  • Yol tarifi al >

4. Uluwatu Tapınağı (Pura Luhur Uluwatu)

pura luhur uluwatu

Burası neresi? Muhteşem uçurum manzarasına sahip olan Uluwatu Tapınağı, Bali’nin en ünlü tapınakları arasında bulunuyor. Manzara, Bali’nin en iyi sörf noktalarından birinin üzerindeki dalgalı deniz kayalıklarına hükmetmektedir. Tapınak Kuta’dan yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Tapınakta gerçekleştirilen arkeolojik kazılar neticesinde tapınağın geçmişinin 10. yüzyıla dayandığı anlaşılmaktadır. Tapınağın Bali’yi denizdeki kötü ruhlardan koruduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda girişe yakın ormanda yaşayan maymunların tapınağı kötü etkilerden koruduğu düşünülmektedir. Zaten “Luhur” kelimesi de “ilahi kökenli bir şey” anlamına gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Tapınak, özellikle etkileyici gün batımı manzarasını seyretmek için tercih edilmektedir. Bunun için en iyi zaman dilimi ise gökyüzü ve denizin ikindi ışığıyla parladığı zamandır. Burası aynı zamanda plajın tadını çıkarmak ve sörf yapmak için de mutlaka değerlendirilmesi gereken bir noktadır.

İpucu! Tapınağı koruduğuna inanılan maymunlardan eşyalarınızı ve çantalarınızı korumak için sıkı bir şekilde tuttuğunuzdan emin olmalısınız. Aynı zamanda tapınak bölgesinde her altı ayda bir büyük tapınak yıldönümü kutlamaları düzenlenmektedir ve ziyaretiniz bu kutlamalara denk gelirse daha keyifli olabilir.

  • Adres: Pecatu, South Kuta, Badung Regency, Bali, Endonezya
  • Ziyaret saatleri: 07.00-19.00
  • Giriş ücreti: Yerliler için 15.000 IDR, Yabancı turistler için 30.000 IDR
  • Yol tarifi al >

5. Lempuyang Tapınak Kompleksi

lempuyang luhur

Burası neresi? Pek çok sosyal medya kullanıcısının hesabındaki fotoğraflardan aşina olunan Lempuyang Tapınağı, bir dizi tapınaktan oluşan kompleks bir yapıdır. Kompleks, Ubud’dan yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunmaktadır. Bölge içinde toplamda 7 adet tapınak bulunmaktadır ve bu yapıları detaylı bir şekilde dolaşmak ortalama 4 saatlik bir zaman dilimi gerektirmektedir.

Tapınak, deniz seviyesinden 1.750 metre yükseklikte bulunmaktadır. Özellikle Instagram’da paylaşılan fotoğrafları sayesinde tapınağın son yıllarda hayli popüler bir hale geldiğini belirtmemiz gerekiyor. Tapınak alt ve üst kat olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır.

Neden gitmeliyim? Özellikle tapınak önünde fotoğraf çekmek ziyaretçiler için gezinin en eğlenceli zaman dilimi olmaktadır. Yürüyüşe meraklıysanız bu ziyaret size hem maceralı bir dağ yürüyüşü deneyimi sunacak, hem panoramik manzaraların keyfini sürmenizi sağlayacak hem de eski, dini bir sitenin harika karışımını inceleme fırsatı sunacaktır.

  • Adres: Jl. Pura Telaga Mas Lempuyang, Tri Buana, Kec. Abang, Kabupaten Karangasem, Bali 80852, Endonezya
  • Telefon: +62 363 4301326
  • Ziyaret saatleri: 05.00-19.00
  • Giriş ücreti: Bağışta bulunabilirsiniz. (Ortalama 10.000 – 30.000 IDR arası uygun olur)
  • Yol tarifi al >

6. Çeşme Tapınağı (Tirta Empul Tapınağı)

tirta empul

Burası neresi? MS 960 yılında inşa edilmiş olan Tirta Empul Tapınağı, Bali’nin kutsal arınma ritüeline etkileyici bir bakış imkanı sunuyor. Tapınak, Bali’nin ortasında yemyeşil tropikal ormanın içinde bulunuyor ve Bali Hindu topluluğu tarafından kutsal kabul ediliyor. Burası Hindu su tanrısı olan Vishnu’ya adanmıştır. Sahip olduğu değerler sayesinde burası Ulusal bir kültürel miras alanı olarak kabul edilmektedir.

Üç avluya bölünmüş olan tapınak kompleksinin merkez noktası ise kutsal bir su kaynağı tarafından beslendiğine inanılan dikdörtgen bir havuzdur ve bu nedenle burası Çeşme Tapınağı olarak anılmaktadır. Kelimenin tam anlamıyla tapınağın ismi “topraktan fışkıran su” anlamına gelmektedir. Yerel halk bu çeşmenin etrafına toplanarak dua etmekte ve şifalı olduğuna inanılan fışkıran şifalı sularda yıkanmaktadır.

Neden gitmeliyim? Tapınağa şimdiye kadar pek çok dünyaca ünlü isim ritüeli deneyimlemek için gelmiştir. Yerlilerle arınma ritüeline katılmak isterseniz bu özel tapınağa ve şifalı olduğu düşünülen havuzuna zaman ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle sabahın erken saatleri ve öğleden sonraları burasını ziyaret etmek için en iyi zaman dilimleridir. Arınma ritüelini gerçekleştirirken geleneklere saygılı olduğunuzdan emin olmalısınız ve havuza tamamen giyinik bir şekilde girmeniz gerektiğini unutmayın.

  • Adres: Jl. Tirta, Manukaya, Kec. Tampaksiring, Kabupaten Gianyar, Bali 80552, Endonezya
  • Ziyaret saatleri: 08.00-18.00
  • Giriş ücreti: 50.000 IDR
  • Yol tarifi al >

7. Ulun Danu Bratan Tapınağı

ulun danu bratan

Burası neresi? 17. yüzyıldan kalan bu tapınak, Bali tapınakları içinde güzelliği ile dikkat çeken çok önemli bir ibadethane komplekslerinden biridir. Bali merkezine yakın serin yaylalarda, Bratan Gölü’nün batı kısmında küçük bir adacıkta bulunan bu tapınağı mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

Tapınak, 11 seviye yüksekliğinde inşa edilmiştir. Binadaki stil Trimurti inancını takip etmektedir ve binada üç tanrıyı temsil eden üç kutsal renk kullanılmıştır: Shiva, Brahma ve Vishnu. Bu renkler sırasıyla kırmızı, siyah ve beyazdır. Tapınağın inşa edildiği alanın megalitik dönemden bu yana bir ibadet yeri olduğuna inanılmaktadır. Tapınağın varlığının ise 16. yüzyıla kadar uzandığı düşünülmektedir.

Tapınak, yanında bulunduğu Bali’nin en önemli su kaynaklarından biri olan Bratan Gölü nedeniyle deniz ve göl tanrıçası Dewi Danu’ya adanmıştır. Avlu’nun ilk girişinde sol taraftaki Budist stupası alışılmadık bir özelliktir ve Buda figürleri, kare tabanlı nişlerde lotus pozisyonunda meditasyon yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Sazdan yapılmış tapınakların göle yansıması, insana büyük huzur vermektedir. Su seviyesinin yükseldiği zamanlarda ise tapınak adeta gölde yüzüyormuş gibi görünmektedir.

Kaçırmayın! Tapınak ziyaretiniz esnasında buraya çok da uzak olmayan Bali Botanik Bahçesi’ni (Kebun Raya Bali) mutlaka Bali gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken noktalar arasında bulunmaktadır. Burası etkileyici bambu ormanları, begonyaları, orkide koleksiyonu ve şifalı bitkileri ile ziyaretçileri kendine hayran bırakmayı başarıyor.

  • Adres: Danau Beratan, Candikuning, Baturiti, Tabanan Regency, Bali 82191, Endonezya
  • Telefon: +62 368 2033143
  • Ziyaret saatleri: 07.00-19.00
  • Giriş ücreti: 50.000 IDR
  • Yol tarifi al >

8. Besakih Tapınağı

Besakih Tapınağı

Burası neresi? Agung Dağı’nın güney yamaçlarında 1000 metre yükseklikte bulunan Besakih Tapınağı, bin yıldan daha eski bir tarihe sahiptir. Ana tapınak olarak bilinen Besakih Tapınağı, Bali’deki en kutsal ve en büyük Hindu Tapınağı kompleksidir. Bali halkının manevi merkezi olarak hizmet veren kompleks içinde birçok tapınak bulunuyor ve Pura Penataran Agung bu tapınakların en büyüğüdür. Toplamda 80’in üzerinde tapınağın olduğu söylenmektedir.

Bu kutsal tapınaklar, 1963 senesinde meydana gelen volkanik felaketten mucizevi bir şekilde kurtulmayı başarmıştır. Nefes kesen manzaralara ev sahipliği yapan tapınaklar kompleksi, geniş pirinç tarlaları, dağlar, tepeler ve akarsuların arasında bulunmaktadır. Bali halkı, Besakih Tapınağı’nın kurucusunun MS 10. yüzyılda Bali’de bulunmuş bir Cava rahip olan Sri Markandeya olduğuna inanmaktadır.

Neden gitmeliyim? Şehrin en kutsal sayılan manevi duraklarından olan bu kompleks, sunduğu nefes kesen manzaraları ile ziyaretçilerin kendinden geçmesine neden olmaktadır. Tapınağın olduğu bölgede henüz yatırım yapılmamış olmasına karşın, 1995 senesinde Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiş olması bölgenin dünya için de ne kadar değerli olduğunu bizlere göstermektedir.

İpucu! Eğer kompleksteki bütün tapınakları hakkını vererek gezmeyi düşünüyorsanız ortalama 3 saat ayırmanız gerektiğini bilmenizde fayda var. Bunun için rahat bir spor ayakkabı giymeniz çok mantıklı olacaktır. Bu arada yerliler gelen ziyaretçilerden para alabilmek için tütsü, rehberlik hizmeti gibi çeşitli şeyler sunmasına karşın bunlara prim vermemenizi öneriyoruz çünkü biletiniz içeri girmek için ihtiyacınız olan tek şey olacaktır.

Aklınızda bulunsun! Her yıl tapınakların olduğu yerde en az 70 civarında tören ya da dini kutlama gerçekleştirilmektedir. Eğer ziyaretinizi bu törenlerden birine denk getirme şansınız olursa sizin için Bali gezisi çok daha etkileyici bir hale bürünebilir.

  • Adres: Jl. Gunung Mas No.Ds, Besakih, Kec. Rendang, Kabupaten Karangasem, Bali 80863, Endonezya
  • Ziyaret saatleri: 08.00-18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 60.000 IDR, Çocuk 30.000 IDR
  • Yol tarifi al >

Doğal Güzellikler

9. Batur Dağı

Batur Dağı

Burası neresi? 1700 metre yüksekliğe sahip zirvesinde şafak öncesi karanlığında her gün yüzlerce kişi muhteşem manzaranın keyfini çıkarmak için buraya akın ediyor. Ziyaretçiler zirveye çıktığında sislerle kaplı bir ortam, dağların yemyeşil mozaiği ve çok aşağılarda kalderanın üzerinde güneşin doğuşunu izleyebilmektedir.

Kutsal olarak kabul edilen bu aktif yanardağ, Bali’nin merkezi dağlık bölgelerinden olan Kintamani Bölgesi’nde, Ubud’dan arabayla yaklaşık 1 saatlik bir uzaklıkta bulunmaktadır. Yürüyüş bölgesi iyi bir şekilde işaretlenmiştir ve 2-3 saatlik bir yürüyüş ile zirveye ulaşılabilmektedir. Rehber eşliğinde gerçekleşen yürüyüşler aktif yanardağdan gelen buharla pişirilmiş yumurtalarla gerçekleştirilen tipik bir kahvaltıyı içermektedir.

Neden gitmeliyim? Bali’de çiftler için yapılacak romantik şeyler arıyorsanız Batur Dağı’na gelmek sizin için muhteşem bir deneyim olacaktır. Havanın açık olduğu bir günde buraya geldiğinizde muhteşem manzaraların keyfini çıkarabilir ve etkileyici Batur Gölü’nü görebilirsiniz.

İpucu! Gün doğumunu görmek için buraya geldiğinizde sabah saatleri soğuk olabileceğinden yanınızda kalın kıyafetler getirmeli ve sağlam bir yürüyüş ayakkabısı giydiğinizden emin olmalısınız. Gerçekleştirilecek olan yürüyüş aktif olarak hareket eden ve düzenli spor yapan kişiler için zor olmasa da antrenmansız olan kişiler için zorlayıcı olabilmektedir.

Ne yapılır? Batur Dağı’na geldiğinizde gölün kuzeybatı kıyısında bulunan Bali’nin en önemli tapınaklarından olan Pura Ulun Danu Batur‘u ziyaret edebilir ve Batur Gölü kıyısındaki güzel Toya Bunhkah köyündeki tedavi edici özelliği ile bilinen kaplıcalarda dalış gerçekleştirebilirsiniz.

  • Adres: South Batur, Kintamani, Bangli Regency, Bali, Endonezya
  • Yol tarifi al >

10. Sekumpul Şelalesi

sekumpul şelalesi

Burası neresi? Sekumpul Şelalesi, Bali’nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer almaktadır ve mutlaka zaman ayırmanız gereken bir duraktır. Burası, birçok kimseler tarafından Bali’nin en güzel şelalesi olarak addedilmektedir. Şelaleye ulaşmak için merkezi turistik noktalardan ortalama 2-2,5 saatlik bir araba yolculuğu yapmak gerekmektedir.

Şelale, Ubud’a 66 kilometre mesafede, Singaraja bölgesinde yer almaktadır. Adeta saklı bir hazine olan Sekumpul Şelalesi, tıpkı bir perde gibi basamaklanan yedi şelaleden oluşan bir dizidir. Şelale 80 metre yükseklikten adeta bir sis perdesi gibi zemine süzülür ve buhar bulutu oluşturur.

Neden gitmeliyim? Burası, vahşi ve doğal Bali’yi keşfetmek isteyen turistler için harika ve macera dolu bir seçenek olarak ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir.

Aklınızda bulunsun! Şelaleye ulaşana kadar yerli halkın sizden fahiş giriş ücretleri almaya yelteneceğini unutmayın ve bundan kurtulmak için yerel bir rehberle anlaşmak sizin için çok iyi bir fikir olabilir. Aynı zamanda şelalenin bulunduğu nokta çok kaygan olduğundan sağlam ve kaymaya karşı dayanıklı bir spor ayakkabı giymeniz faydalı olacaktır.

  • Adres: Sawan, Buleleng Regency, Bali
  • Giriş ücreti: Ücretlendirme üç kategoriye sahiptir: Sadece manzarayı seyretmek için 20.000 IDR, orta vadeli yürüyüş turu için 125.000 IDR ve uzun yürüyüş turu için ise 200.000 IDR ücret alınmaktadır.
  • Yol tarifi al >

11. Nusa Dua Plajı

nusa dua plajı

Burası neresi? Bali’nin kentsel curcunasından kaçmak isteyenler için öncelikli tercih edilmesi gereken noktalardan biri Nusa Dua Plajı’dır. İpeksi ve beyaz bir kumsala sahip olan plaj, dalgaların hafif şırıltısı eşliğinde dinlenme imkanı sunuyor.

Neden gitmeliyim? Bali’nin en iyi plajlarından biri olan Nusa Dua, yüzmek, sörf yapmak, kilometrelerce yürümek, şezlonglara uzanarak dinlenmek için Bali’de mutlaka görülmesi gereken yerler listenize dahil etmeniz gereken etkileyici bir doğal güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bu imkanlar göz önünde bulundurulduğunda Bali’de balayı için ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri olmasına şaşırmamak gerekiyor.

12. Sanur Plajı

sanur plajı

Burası neresi? Güneydoğu Bali’deki Denpasar Köyü’nde bulunan Sanur Beach, sessiz ve sakin olması nedeniyle “Snore Beach” takma adını almıştır ve özellikle yaşlı ziyaretçiler arasında oldukça popüler bir destinasyondur. Tabi burada yapılabilecek çok şey olduğu düşünülünce bu ismin biraz acımasızca konduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Bölgedeki bakımlı ve güzel plaja ilaveten, Sanur’da 9. yüzyıldan kalma yazıtları taşıyan bir sütuna ev sahipliği yapan Blajong Tapınağı gibi, Bali’nin tarihi ile ilgili görülebilecek birçok önemli tarihi nokta da bulunuyor. Yakınlarda bulunan Le Mayeur Müzesi, geçmişte Belçikalı empresyonist Adrian Jean Le Mayeur’a ev sahipliği yapmaktaydı ve günümüzde sanatçının birçok eseri müze içinde görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Başta sahili ve yapılabilecek su etkinlikleri olmak üzere Sanur’da ziyaretçiler için pek çok alternatif yapılacak keyifli etkinlik bulunuyor. Bu da insanların Bali’ye geldiklerinde Sanur’a uğramasını sağlıyor. Burası aynı zamanda Bali’deki önemli tarihi yerlere ev sahipliği yapması nedeniyle de tarih meraklılarını kendisine çekmeyi başarıyor.

13. Kuta Plajı

Burası neresi? Her ne kadar kumsalda ısrarcı seyyar satıcılar dolaşsa da Kuta Plajı, Legian ve kuzey kısımdaki Seminyak Plajlarıyla birlikte Bali’nin en çok tercih edilen kumsalları arasında bulunmaktadır. Özellikle yeni başlayan sörfçüler için çokça tercih edilen Kuta Plajı, sadece manzarayı içinde hissetmek isteyenler için de Bali’de görülmesi gereken doğal güzellikler arasında bulunuyor.

Krem renkli bir kuma sahip olan Kuta Plajı, 2,5 kilometre boyunca uzanmaktadır. Konaklama açısından ise 5 yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar çok çeşitli alternatiflere ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Şehirleşmiş yapısına karşın hala şehrin en ilgi çeken plajlarından olan Kuta Plajı, özellikle gün batımı manzarasını seyretmek isteyenler arasında oldukça popüler olmaya devam etmektedir.

14. Pandawa Plajı

pandawa plajı

Burası neresi? Pırıl pırıl mavi okyanusu ve beyaz, pürüzsüz beyaz renkli kumu ile Bali’nin muhteşem doğal güzelliklerinde bulunan Pandawa Plajı, aynı zamanda kültürel bir dönüm noktasıdır. Bali’nin gizli kalmış plajlarından biri olan Pandawa Plajı, Bukit Yarımadası’na yer alıyor ve 1 kilometrelik kıyı şeridi ile dikkat çekiyor. Sahil, Hint Okyanusu’nun muhteşem manzarasını ortaya çıkaran, devasa oyma kireçtaşı kayalıklarının arkasına gizlenmiştir.

Neden gitmeliyim? Mahabharata destanına ait ünlü kecak (ateş dansı) kültürel performansları için harika bir mekandır. Buraya geldiğinizde aynı zamanda plajın sakin sularında kano yaparak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Dilerseniz plajda geleneksel Bali masajı yaptırma deneyimini de yaşayabilirsiniz.

  • Adres: Bali, Endonezya
  • Ziyaret saatleri: 08.00-18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 20.000 IDR, Yabancılar için 30.000 IDR, Otopark 5.000 IDR, Motosiklet 2.000 IDR
  • Yol tarifi al >

15. Lovina Plajı

Lovina Plajı

Burası neresi? Birkaç küçük plajın birleşiminden oluşan Lovina Plajı, Bali’nin güney kısmında bulunan Kuta, Legian ve Seminyak gibi çok kalabalık olan popüler plajlar için oldukça güzel bir alternatiftir. Yaklaşık 8 kilometre boyunca uzanan bir sahil şeridi bulunmaktadır. Çeşitli turlara katılabileceğiniz Lovina Plajı’nda gün doğumunu ve gün batımını deneyimleyerek çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Lovina, turistler için sakin denizlerde yunusları izleme deneyimi yaşanabilecek Bali’deki en güzel destinasyonlardan biridir. Bölge aynı zamanda yeni başlayanlar için hayli popüler bir şnorkelli yüzme ve dalış destinasyonudur.

  • Adres: Lovina, Kalibukbuk, Banjar, Anturan, Buleleng, Bali 81151, Endonezya
  • Yol tarifi al >

16. Tanjung Benoa

Tanjung Benoa

Burası neresi? Tanjung Benoa, Bali’nin güney tarafında bulunan ve birçok su sporu etkinlikleri ile özellikle adrenalin tutkunu ziyaretçileri kendisine çekmeyi başaran oldukça keyifli, küçük bir yarımadadır. Adada su sporlarının yanı sıra balık tutma, yemek kursları, tekne gezintileri, görülmesi gereken tapınaklar, kaplıcalar gibi daha pek çok farklı etkinlik de ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Neden gitmeliyim? Tanjung Benoa, turistlerin muz botu, deniz yürüyüşü, flyboarding ve tüplü dalış da dahil olmak üzere plaj ve okyanusta yapılacak neredeyse bütün aktiviteleri bulabilecekleri, Bali’deki su sporları ile ilgili kesinlikle en popüler noktadır. Bölge aynı zamanda geceyi geçirmek isteyenler için lüks tatil köylerine de ev sahipliği yapmaktadır.

17. Padang Padang Plajı (Pantai Labuan Sait)

padang padang plajı

Burası neresi? Padang Padang Plajı, Bali’deki en ünlü sörf noktalarından biridir. Plaj, Bukit Yarımadası’nın kuzeybatı kıyısında yer almaktadır ve yaklaşık 100 metrelik çarpıcı bir sahil şerididir. Özellikle havanın iyi olduğu dönemlerde buraya dünyanın pek çok noktasından sörfçülerin akın ettiğini görebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Burası kumunda uzanarak serinleyebileceğiniz, harika kayalıkların yanında yüzebileceğiniz ya da dalgalar eşliğinde sörf yapabileceğiniz cennetten bir köşe gibidir.

  • Adres: Pecatu, South Kuta, Badung Regency, Bali, Endonezya
  • Yol tarifi al >

Parklar, Bahçeler

18. Ubud Maymun Ormanı (Sacred Monkey Forest Sanctuary)

ubud maymun ormanı

Burası neresi? Burası Kutsal Maymun Ormanı Koruma Alanı olarak da bilinmektedir ve Ubud’da yapılabilecek en güzel şeylerden biridir. Özellikle de bir hayvan sever ya da fotoğraf çekmeyi seven biriyseniz burayı asla es geçmemelisiniz. Buraya Ubud merkezinden 10 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.

Ormanın güneybatı tarafına geldiğinizde buradaki üç tapınaktan birini görebiliyorsunuz. Pura Dalem Agung Padangtegal isimli bu tapınağın geçmişi 14. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Burada yüzlerce maymun ağaçlar arasında sallanmakta ve duvarlara tırmanmaktadır.  Ormanın kuzeybatısında bulunan ve bir banyo tapınağı olan Pura Beji ise maymunların tuhaflıklarını izlemek için keyifli bir fon oluşturmaktadır.

Neden gitmeliyim? Buraya geldiğinizde yuva yapmış gri uzun kuyruklu makakların eğlenmelerini izleyebilir, maymunların özgürce dolaşmalarına şahitlik edebilirsiniz. Orman, insanlar ve hayvanların uyumlu bir arada yaşamasını temsil ettiği için de önemlidir. Ziyaretiniz sırasında makak davranışlarını da araştırabilirsiniz.

  • Adres: Jl. Monkey Forest, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Endonezya
  • Telefon: +62 361 971304
  • Ziyaret saatleri: 09.00-17.00
  • Giriş ücreti: 20.000 IDR’den başlayan ücretlendirme seçenekleri bulunuyor.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

19. Tegallalang ve Jatiluwih Pirinç Tarlaları

tegallalang

Burası neresi? Bali ile ilgili turistlere yönelik broşürlerde ve Instagram gönderilerinde sıklıkla gördüğünüz muhteşem zümrüt rengindeki pirinç tarlalarını ziyaret etmek, Bali’de yapılması gereken önemli şeyler arasında bulunuyor. Bu tarlalar özellikle fotoğrafa meraklı kişiler için oldukça caziptir.

Ubud’un kuzeyinde 30 dakikalık bir mesafede yer alan Tegallalang Pirinç Tarlaları, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiş olan 9. yüzyıldan kalma bir sulama sistemi olan “subak” ismi verilen su yöntemine de ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Pirinç tarlaları ikonik muhteşem manzaraları fotoğraflamak ve onların zamansız güzelliğini özümsemek için Bali’de gidilebilecek en önemli yerlerden biridir. Bu muhteşem terasları keşfedebilmek için 30 dakika ile 1,5 saatlik bir süreye ihtiyaç duyacaksınız.

İpucu! Buradaki pirinç tarlalarından geçerken yerliler sizden bağış, giriş ücreti ve park yeri adı altında birçok ücret talep edebilir. Yemyeşil manzaranın tadını çıkarmak için bu gibi sıkıntılara girmeden, tarlalara bakan restoranlara ve kafelere geçebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Eğer biraz daha az turistik ve sakin bir yer istiyorsanız ve biraz daha uzun bir yolculuğu göze alıyorsanız Ubud’dan 90 dakikalık bir araç yolculuğu ile gidilebilen 600 hektarlık Jatiluwich pirinç terasları, kalabalıktan kaçmak isteyenler için oldukça cazip noktalardan biridir.

  • Adres: Jl. Raya Tegallalang, Tegallalang, Kec. Tegallalang, Kabupaten Gianyar, Bali 80561, Endonezya
  • Ziyaret saatleri: 08.00-18.00, Seyir terası ise 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Kişi başı 15.000 IDR ve otopark için 5.000 IDR giriş ücreti alınmaktadır.
  • Yol tarifi al >

20. Waterbom Bali

waterbom bali

Burası neresi? Bali’de aile ile ziyaret edilecek yerleri merak ediyorsanız Waterbom Bali’yi mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Kuta’nın kalbindeki bu aksiyon dolu su parkı, yetişkinlerin ve çocukların unutulmaz bir gün geçirmesini sağlıyor. Havuz, uluslararası standartlara göre tasarlanmıştır ve Bali’deki en güzel su parklarının başında gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Waterbom Bali’yi ziyaret edenler yüzme havuzlarında sıçrayabilir, Green Viper ve Super Bowl gibi çeşitli isimlere sahip birçok farklı su kaydırağından çığlıklar eşliğinde kayabilir. Anne babalar ise manikür ve pedikür yaptırmanın keyfini sürebilir ya da balık kaplıca tedavisi ile rahatlayabilir. Dileyen misafirler buradaki restoranlarda farklı yiyeceklerin tadına da bakabilir.

  • Adres: Jl. Kartika Plaza, Tuban, Kec. Kuta, Kabupaten Badung, Bali 80361, Endonezya
  • Telefon: +62 361 755676
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Günlük giriş 327.000 IDR
  • Web sitesi

21. Bali Safari ve Deniz Parkı

bali safari ve deniz parkı

Burası neresi? Doğal yaşam alanlarına çok yakın bir şekilde tasarlanan muhafazalar içinde dolaşan 60’tan fazla türe ev sahipliği yapan bu park, Bali’deki en büyük hayvan tema parkıdır. Park içinde gerçekleştirilen otobüs safarileri, ziyaretçileri farklı kıtalardan hayvanlarla “dünya çapında” bir bir tura çıkarıyor ve açık bir sahnede düzenli olarak gerçekleştirilen hayvan gösterileri izlenebiliyor.

Park içinde suda yaşayan canlılar için ayrı bir bölüm tasarlanmıştır ve burada piranalar gibi egzotik balık örnekleri de olmak üzere çeşitli deniz canlılarını görmek mümkün olmaktadır. Safari otobüs yolculuğu sonrasında ise çocuklu aileler bitişikteki su parkında eğlence dolu bir pikniğin tadını çıkarma şansına sahip olabilir.

Neden gitmeliyim? Hayvanları doğal ortamlarında yakından gözlemlemek isteyenler için burası çok ideal bir destinasyon olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle de çocuklu gezginler için bu park tam bir hazine niteliğinde!

  • Adres: Jalan Prof. Dr. İda Bagus Mantra Km. 19.8, Serongga, Gianyar, Bali 80551, Endonezya
  • Telefon: +62 (0)361 950000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00
  • Giriş ücreti: 135.000 IDR’den başlayan fiyatlarla
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

22. Garuda Wisnu Kencana

Garuda Wisnu Kencana

Burası neresi? Bali’deki önemli kültürel merkezlerden biri olan Garuda Wisnu Kencana Kültür Parkı, sergi salonları, devasa heykeller, sokak tiyatrosu, festival parkı başta olmak üzere pek çok şeyin keyfini çıkarmanıza olanak tanıyor. Parkta bulunan tesisler arasında amfi tiyatro, sergi galerisi, açık hava mekanları, restoranlar, hediyelik eşya dükkanı, sanat pazarı, masaj merkezi, ATV kiralama gibi noktalar yer almaktadır.

Yerel halkın kısaca “GWK” olarak tanımladığı bu kültür parkı, Jimbaran bölgesinin yaklaşık 5 kilometre güneyinde, Ungasan tepelerinde 2,5 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Park deniz seviyesinden yaklaşık 260 metre yükseklikte bulunmaktadır ve adayla okyanusun muhteşem manzarasını sunmaktadır.

Parkın en dikkat çeken özelliği ise efsanevi garuda kartalının arkasına binmiş olan yardımsever Hindu tanrısı Vishnu’yu tasvir eden devasa heykeldir. 121 metre yüksekliğe sahip olan bu anıt, yaklaşık 46 metre yüksekliğinde bir kaide üzerinde bulunmaktadır ve bu, onu Güneydoğu Asya‘nın en yüksek simge yapılarından biri yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Bali’ye geldiğinizde bölgenin kültürünü daha yakından tanımak isteyenler için bu kültür parkının mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buraya gelenler Mahabharata destanının Garuda karakteri etrafında dönen Bali kültürünün birçok yönünü şekillendiren bu efsaneyi eğlenceli bir şekilde öğrenme fırsatı bulmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Her gün akşam 18.30’da park içinde Bali’nin ünlü Kecak dansını izleyebilirsiniz.

  • Adres: Jalan Raya Uluwatu, Ungasan, Badung, Bali 80364, Endonezya
  • Telefon: +62 (361) 700 808
  • Ziyaret saatleri: 08.00-19.00
  • Giriş ücreti: 95.000 IDR’den başlayan fiyatlar
  • Web sitesi

Bali Gece Hayatı

Bali, sahip olduğu imkanlar sayesinde dünyanın en keyifli gece yaşamı destinasyonlarından biri olarak kabul edilmektedir. Bali, gece boyunca serbestçe eğlenmek ve parti yapmak isteyen ziyaretçiler için Asya’da gidilebileceğini en iyi yerlerden biridir.  Bali gece hayatı özellikle partileriyle ünlüdür ve buraya geldiğinizde katılabileceğiniz birçok parti mekanı bulunmaktadır.

Bali Gece Hayatını Cazip Kılan Detaylar

Çeşitlilik

Bali’de dışarıda bir gece geçirmek için sahip olunan seçenekler akıllara durgunluk verecek kadar fazladır. Bir barda başladığınız bir geceyi bir pubda sürdürebilir ve daha sonra ruh halinize uygun bir yerde geceyi sonlandırabilirsiniz.

Uygun fiyatlar

Bali genel olarak gece kulüplerinde paranızın hakkını sonuna kadar almanıza olanak tanıyor çünkü içki fiyatları dünyanın birçok yerine göre daha uygun. Çoğu mekanın giriş ücreti almaması da Bali gece hayatının daha uygun olmasının sebeplerinden bir diğeridir. Tabi buna karşılık vergilendirme sisteminden dolayı ithal edilen bazı içkiler nedeniyle bazı fiyatlandırmalar yüksek olabilmektedir.

Kalabalık

Bali’de her zaman renkli bir insan kalabalığı karşılamaktadır. Dünyanın her yerinden Bali’de dışarı çıkmayı seven ziyaretçiler çok keyifli bir kalabalığın oluşmasını sağlamaktadır. Bu da ziyaretçiler için heyecan verici bir gece yaşamının kapılarını aralamaktadır.

Bali’de Gece Gezilecek Yerler

Şimdi paylaşacağımız bölgeler, özellikle gece saatlerinde daha hareketli olan ve dünyanın birçok yerinden Bali’ye gelerek gece yaşamını deneyimlemek isteyenler için çok da yabancı olmayan rotalardır.

23. Kuta

kuta

Özellikle çatı barlarıyla bilinen Kuta’da mega kulüpler, ultra ucuz içeceklerle reggae, R&B ve ana akım dans müzikleriyle coşabileceğiniz müzikal bir kalabalık sizi bekliyor. Kuta’da organize edilen partiler, özellikle genç tayfanın burada yoğunlaşmasını sağlamıştır.

24. Seminyak

Seminyak

Alışveriş imkanlarıyla tanınan Seminyak bölgesi, aslında gece yaşamıyla da çok rağbet gören noktalardan biridir. Seminyak Kuta’ya göre daha havalı ve rafine bir gece yaşamı isteyenlerin tercih ettiği destinasyonlardan biri olarak ziyaretçilerini karşılamaktadır.

25. Canggu

canggu

Daha rahat ve bohem bir gece yaşantısı arayanlar için en ideal bölgelerin başında Canggu geliyor. Bölgeyi ziyaret edenler görece genç insanlar oluyor ancak orta yaşlı kesimi de burada görmek mümkün olabiliyor. Canggu daha çok gece yaşamıyla bilinse de muhtemelen genel olarak Bali’de zaman geçirilecek en iyi yerlerden biridir. Kulüp yaşamı Seminyak ve Kuta’daki kadar hareketli olmasa da Canggu’daki barlar daha fazla kalabalığı çekmektedir.

26. Uluwatu

uluwatu

Daha güneylere gittiğimizde Bukit Yarımadası’nın kıyısında bulunan Uluwatu’daki kulüpler de güzel vakit geçirmek ve birçok partiye katılmak için tercih edilebilecek yerlerdendir. Dünya çapında bilinen DJ’ler buraya gelenleri uçurumun kıyısındaki partilere davet etmektedir ve özellikle nefes kesen manzaralar bu bölgeyi çok cazip kılmaktadır.

Bali Alışveriş Noktaları

Bali’de modern alışveriş merkezlerinden (çok fazla olmasa da) geleneksel el sanatları sergilerine kadar çok farklı alışveriş alternatiflerini görebilirsiniz. Adada aynı zamanda Kuta ve Legian gibi turistik noktalarda tasarımcı markalara da rastlanmaktadır.

Hediyelik ya da hatıra bir şeyler arıyorsanız paylaşacağımız yerler alışverişe başlamanıza yardımcı olabilir;

Alışveriş Merkezleri

27. Kuta Beachwalk

kuta beachwalk

Kuta’nın ana sahil yolu üzerinde bulunan alışveriş, yeme içme ve eğlence kompleksidir. Açık havada tasarlanan kompleks, Bali’deki diğer alışveriş merkezlerinden ayrılmaktadır. Dalga şeklinde tasarlanan merkez 3 kattan oluşmaktadır ve son katından nefes kesen gün batımı manzarasıyla da dikkat çekmektedir.

  • Adres: Kuta Beach Street, Kuta, Badung, Bali 80361, Endonezya
  • Telefon: +62 361 8464888
  • Ziyaret saatleri: 10.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

28. Mall Bali Galeria

Mall bali galleria

Mall Bali Galeria, Bali’deki en köklü alışveriş merkezlerinden biridir. Merkezi bir noktada bulunduğundan burasının alışveriş tutkunları tarafından gözden kaçırılması pek mümkün değildir. Merkez içinde büyük bir hipermarketle birlikte çeşitli yemek mekanları ve dükkanlar yer almaktadır.

  • Adres: Ngurah Rai Bypass Yolu, Kuta, Badung, Bali 80361, Endonezya
  • Telefon: +62 (0)361 755277
  • Ziyaret saatleri: 09.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Bu merkezler dışında Discovery Alışveriş Merkezi, Lippo Alışveriş Merkezi, Park 23, Level 21 Mall, Duta Plaza Bali, Carrefour Plaza gibi alışveriş merkezleri de şehre gelenler tarafından ilgi gören noktalar arasında bulunmaktadır.

Alışveriş Caddeleri

29. Seminyak

seminyak alışveriş

Burası neresi? Endonezya’nın batı kıyısına düşen Seminyak, özellikle alışveriş için uğranması gereken Bali’deki özel turistik yerlerden biridir. Seminyak, sahip olduğu muhteşem mağazaları, gösterişli tasarımcıları ile ziyaretçilerine sunmuş olduğu alışveriş olanaklarıyla tanınmaktadır.

Buraya geldiğinizde en son tasarım kıyafetleri, sörf ve mayo ile ilgili ürünleri, mücevher, mobilya ve birçok ev eşyasını bulabilirsiniz. Bölgedeki en iyi butikler arasında ise Biasa, Magali Pascal ve Bamboo Blonde gibi durakları saymak mümkündür. Sıkı bir pazarlık arayanlar için ise gidilmesi gereken yer Seminyak Bit Pazarı olacaktır.

Neden gitmeliyim? Seminyak Meydanı ve Seminyak Köyü şeklinde iki ana alışveriş noktasından meydana gelen Seminyak bölgesi, Bali’de alışverişi için uğranması gereken en önemli durakların başında gelmektedir. Burası aynı zamanda Bali’nin en iyi sahil beldelerine ev sahipliği yapması nedeniyle de turistler için ayrıca cazibesi olan bir bölgedir.

Aklınızda bulunsun! Bu bölge lüks kategorisinde sayabileceğiniz bir yer olduğundan konaklama ücretleri de Bali’nin diğer noktalarına göre daha pahalıdır. Bu nedenle konaklama için burayı tercih etmek çok da ekonomik bir seçim olmayacaktır.

30. Çeluk Köyü

celuk köyü

Celuk Köyü, galeriler, mağazalar ve atölyelerle çevrilmiş ana yoluyla dikkat çeken bir alışveriş rotasıdır. Burası özellikle altın ve gümüşten yapılmış çeşitli mutfak eşyalarını bulabileceğiniz bir yerdir. Ziyaretçiler burada aynı zamanda gümüş sanatını deneyimleme şansına da sahip olmaktadır. Köy, Sukawati Bölgesi’nin yaklaşık 4 kilometre güneybatısında yer almaktadır.

Marketler, Pazarlar

31. Ubud Sanat Pazarı (Pasar Seni Ubud)

ubud sanat pazarı

Burası neresi? Bali’nin kültürel anlamdaki merkezi konumunda bulunan Ubud’a geldiğinizde adayı temsil eden benzersiz ve otantik ürünler üreten birçok geleneksel sanatçıya ev sahipliği yaptığını göreceksiniz. Burada bulunan ürünlerin çoğunluğu Bali’ye özgü yöresel ürünler olduğundan, bunları Bali dışında bir yerlerde bulmanız pek mümkün olmuyor.

Ubud Sanat Pazarı’na gelen turistler burada çok özel sanat eserlerinden tutun da mütevazı hediyelik eşyalara kadar çok geniş bir yelpazeden ürün seçebilmektedir. Burada birbirinden güzel ipek eşarplar, el yapımı dokuma çantalar, sepetler, şapkalar ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Bali’den eve götürmek için hediyelik eşya bakınıyorsanız, Ubud Sanat Merkezi harika alternatifler için mutlaka uğramanız gereken yerlerden biridir. Pazara gelmek isteyenler için sabah saatlerinde, henüz turistlerin akınının başlamadığı 10.00 sularında buraya gelmenin daha mantıklı olduğunu belirtmek isteriz.

İpucu! Pazardaki ürünlerin çoğunun üzerinde fiyat etiketi bulunmuyor ve tatlı bir pazarlık kabul görüyor. Almak istediğiniz ürünle ilgili ilk olarak ödemeyi göze aldığınız en yüksek fiyatı kafanızda belirleyin. Sonrasında satıcıya ürün fiyatının yarısını teklif ederek pazarlığa başlayın ve makul bir noktada alışverişi gerçekleştirin.

  • Adres: Jl. Raya Ubud No.35, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Endonezya
  • Ziyaret saatleri: 08.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

32. Pasar Senggol

Pasar Senggol

Gece pazarları ya da pasar senggol, özellikle geleneksel atıştırmalıkları ve sokak lezzetlerini deneyimlemek için tercih edebileceğiniz, farklı alışveriş deneyimi sunan noktalardır. Bu pazarlar genellikle gün batımından sonra kurulmaktadır. Buraya insanlar genellikle yemek için gelseler de geleneksel el sanatlarıyla üretilmiş ürünleri satan dükkanlar da bulunmaktadır.

Bali Çevresinde Gezilecek Yerler

Bali’ye geldiğinizde eğer geniş bir zaman dilimine sahipseniz çevreyi de keşfe çıkmanızı öneriyoruz. Özellikle Bali’nin daha sakin yerlerini görebilir ve huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz. Özellikle Denpasar, Lumbok, Jakarta gibi yerler uzun süreli konaklayanların sıklıkla tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Bunlar dışında görmeniz gereken birkaç noktayı da aşağıda sizin için listeledik;

Bali’nin Yakınlarında Görmeniz Gereken Yerler

33. Sidemen Vadisi

Sidemen Vadisi

Burası neresi? Ubud’un yaklaşık 90 dakika kuzeydoğusunda bulunan zümrüt renkli Sidemen Vadisi, Eski Bali hissini uyandıran keyifli yerlerden biridir. Vadideki sakin köyler basamaklı pirinç tarlaları arasında gizlenmiştir ve bulutlarla kaplanmış Agung Dağı, adeta bir koruyucu gibi arka fonda kendini gösterir.

Neden gitmeliyim? Buradaki ziyareti en anlamlı kılan şey bölgedeki küçük ve sakin köyleri dolaşmaktır. Burası yerli halkın hala pirinç tarımıyla uğraştığı tarım arazileriyle doludur. Ayrıca Agung Dağı’nın zirvesine gerçekleştirilen yürüyüşlere katılabilir ya da pirinç tarlaları veya kakao, kahve tarlalarında yürüyüş gerçekleştirerek farklı deneyimlere yelken açabilirsiniz.

Burada yapılabilecek diğer popüler şeyler arasında nehirlerde rafting yapmak, yoga inzivaları ya da dans, oymacılık veya geleneksel dokuma gibi kültürel faaliyetler de bulunmaktadır. Dilerseniz burada Balili bir ailenin yanında konaklayarak yerel kültürü daha yakından da tanıyabilirsiniz. Tabi dilerseniz pirinç tarlalarına bakan bazı lüks villalar da bulabilirsiniz.

34. Munduk Köyü

munduk köyü

Burası neresi? Munduk Köyü temiz, yeşil bir çevreye ve tertemiz bir havaya sahiptir. Bu özelliği ise burasını, Bali çevresinde yürüyüş yapılacak keyifli rotalardan biri haline getiriyor. Şelaleler ve tepeler ise bölgede karşılaşacağınız etkileyici doğal güzelliklerdir.

Kuzey Bali’nin bu popüler yayla tatil beldesi, Kuta’nın yaklaşık 80 kilometre kuzeybatısında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 1.1163 metre yükseklikte bulunmaktadır. Yayla bölgesinin tamamı bir kaldera gölü ve şelalelerin yanı sıra pirinç tarlaları, kakao ve kahve tarlaları ile yemyeşil vadilerin panoramik manzaralarının keyfini çıkarma olanağı sunuyor.

Neden gitmeliyim? Munduk özellikle doğa seven kişiler için çok ideal bir bölgedir. Buraya gelirken sadece doğanın sesini dinlemek istediğinizden emin olmalısınız çünkü burada renkli bir gece hayatı, lüks konaklama seçenekleri ya da popüler mağazalardan oluşan alışveriş mekanları gibi imkanlar bulunmuyor.

Bali’de Yapılacak Şeyler

Kurslar

Sidemen Aşçılık Kursu

Bölgesel yemeklere meraklıysanız Bali’de Sidemen’deki aşçılık kursuna katılarak farklı yemekleri yapma deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu kurslar sayesinde bölgede yediğiniz yemekleri daha iyi tanıyabilir ve nasıl yapıldıklarına dair fikirler edinebilirsiniz.

Yemek dersleri, yemeğin yapılacağı taze sebze ve baharatları bahçelerden toplamayla başlar. Sonrasında gerekli olan baharat karışımları hazırlanır ve yaklaşık 2 saatin sonunda ise hazırladığınız yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Süre: 3 saat
  • Ücreti: Kişi başı 440.000 IDR

Rafting Turları

Bali’nin doğal güzelliklerini deneyimlenin en önemli yollarından biri de nehirlerde düzenlenen rafting turları olmaktadır. Bu turlar doğa içinde ve kalabalıktan uzak bir şekilde eğlenmenize olanak sunmaktadır. Özellikle Telaga Waja Nehri üzerindeki rafting etkinlikler turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Sidemen Vadisi yakınlarındaki bu rafting turları esnasında yüzme, çevredeki manzaraları keşfetme ve basamakları şelalelerin büyüsüne kapılma imkanı sunmaktadır. Turlar yaklaşık yarım gün sürmektedir ve oldukça keyifli geçmektedir.

  • Süre: Yaklaşık 4 saat
  • Ücreti: Kişi başı 500.000 IDR

Sosyal medya için fotoğraf çekimi

campuhan

Bali, sosyal medya hesapları için fotoğraf çektirmek isteyenlere sınırsız fonlar sunuyor. İşte size Bali’de fotoğraf çekebileceğiniz en etkileyici bazı noktalar;

  • Banyumala İkiz Şelalesi
  • Campuhan
  • Gunung Kawi Tapınağı
  • GWK Kültür Parkı
  • Handara Golf Sahası Kapısı
  • Kelingking Plajı
  • Pura Luhur Lempuyang
  • Ulun Danu Pratan Tapınağı
  • Tanah Lot
  • Tegalalang Pirinç Tarlaları
  • Salıncaklar (Alas Harum, Aloha Ubud gibi fotoğraf çekebileceğiniz seçenekler bulunuyor)
  • Tirta Empul
  • Tirta Gangga Su Sarayı
  • Uluwatu Tapınağı
  • Wanagiri Gizli Tepeler

Festivaller

Bali, zamanlamayı doğru yaparsanız yıl boyunca katılabileceğiniz bazı festivallere de ev sahipliği yapıyor. İşte Bali’de katılabileceğiniz en popüler etkinlik ve festivallerden bazıları ile ilgili detaylar;

Bali Sanat Festivali

Bali Sanat Festivali, turistlerin Bali’nin sunduğu kültürel lezzetleri deneyimlemeleri için mükemmel bir fırsattır. Haziran ortasından Temmuz ortasına kadar devam eden festivalde geçit törenleri, sanat sergileri ve çeşitli kültürel performanslara tanıklık edebilirsiniz.

Sessizlik Günü

Saka Takvimi’ne göre her yıl bir gün Bali’de sessizlik günü olarak kabul edilir. Genellikle Mart ve Nisan aylarına denk gelen bu gün oruç ve meditasyon içerir. Ertesi gün ise sabah 6’dan akşam 6’ya kadar insanlar çalışmaz, ateş yakmaya, eğlenmeye ve seyahat etmeye izin verilmez. Bu gün insanlardan konaklama yerlerinde kalmaları, plajlardan ve sokaklardan uzak kalmaları istenir.

Bali Uçurtma Festivali

bali uçurtma festivali

Beli gezinizi rüzgarın hakim olduğu Temmuz ve Ağustos aylarına denk getirebilirseniz Padanggalak’ın doğu kıyısında gerçekleştirilen Bali Uçurtma Festivali’ne mutlaka göz atmalısınız. Geçmişte bol mahsul ve hasat nedeniyle tanrıya teşekkür etmek için gerçekleştirilen festival, günümüzde hem geleneksel Bali uçurtmalarıyla hem de daha modern versiyonlarıyla ödül kazanmak için uçuşan yüzlerce uçurtma sayesinde çok eğlenceli bir etkinliğe bürünüyor.

Bali Şehir İçi Ulaşım

Bali’de şehir içi ulaşım konusunda toplu taşıma seçenekleri oldukça kısıtlıdır. Şehirde genellikle minivanlar toplu taşıma için kullanılmaktadır ve daha fazla yolcu taşımak amacıyla koltuklar yerine ahşap banklar konmuştur. Bu araçlar yerel olarak angkot olarak bilinmektedir. Bookaway gibi web sitelerini kullanarak bazı adalar arasında sefer yapan feribotları değerlendirmek mümkündür. Bunun dışında Bali’deki havalimanından araç kiralama seçeneği daha mantıklıdır. Tabi araç kiraladığınızda şehir içindeki trafik sıkışıklığını ve yerel kuralların zorluğunu dikkate almanız gerekiyor. Taksi seçeneği için şehrin bazı bölgelerinde Uber seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra lisanslı Bluebird taksilerini kullanmak veya özel bir taksi şoförü kiralamak da seçenekler arasındadır.

Bali’ye Yakın Havalimanları

  • Ngurah Rai (DPS) – Bali

Ngurah Rai Havalimanı’ndan ulaşım konusundaki detaylar için Bali Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

Endonezya’da Bali’ye yakın Cakarta Büyükelçiliği bulunmaktadır. Konsolosluk bilgileri ise aşağıdaki gibidir;

  • Adres: Jl H R Rasuna Said Kav 1 Kuningan Jakarta 12950 Indonesia
  • Telefon: +62 21 5256250
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-16.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Acil Durum Numaraları

  • Acil Durum: 112
  • Ambulans: 118
  • Arama Kurtarma: 111, 115, 151
  • Polis: 110
  • Yangın: 113

-Turistler İçin Telefon Kullanımı

Bali’de uluslararası görüşmeye açtırdığınız hattınızla ya da Bali’de satın alacağınız yerel bir hatla iletişiminizi sağlayabilirsiniz. Yerel SİM’li bir telefonunuz varsa önce “0361” i çevirmeniz gerekecektir. Uluslararası bir SİM’iniz varsa önce “+62 361” i çevirmeniz gerekecektir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin