Çin

Çin Halk Cumhuriyeti, Asya Kıtası’nın yüzölçümü olarak en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Ülke topraklarının genişliği yaklaşık 3,600,000 kilometrekare olmakla beraber birçok ülke birçok ülkeyle karadan sınır komşusudur.

Çin Halk Cumhuriyeti güneyde Hindistan ve Nepal’le, doğuda Güney Kore’yle, kuzeybatısında Rusya ve Moğolistan bulunmaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti’nde resmi dil Mandarin olmakla beraber Çince ’de ve Uygarca ’da konuşulan diler arasında yer alıyor. Çin başkenti Pekin olmakla beraber kullanılan para birimi ise ‘Çin Yuanı’dır.

Yemekleriyle, inanışları, kültürü ve doğa harikalarıyla dünyanın en çok merak edilen ülkelerinden biri olan Çin, geçtiğimiz yıllarda 180 milyona yakın turisti ağırlamıştır. Yaşayan sayısının çok fazla olduğu ülke, tarihin en eski zamanlarından beri insanların yaşamlarını devam ettirdiği ve bu topraklar üzerinde hakimiyet kurmak için defalarca sefer düzenlediği bir bölgededir. Çin Halk Cumhuriyeti toprakları olarak bildiğimiz bu bölge yılları içerisinde birçok defa işgal edilmiş ve farklı imparatorlukların himayesi altında kalmıştır.

Çin’in bu kadar çok ziyaretçi almasının sebeplerinden biride tarihi eserlerin büyük bir özenle korunarak günümüzde ziyaret edilebilir halde olmasıdır. Uzaydan görülebilen tek eser olan ‘’ Çin Seddi’’ veya toprak askerler gibi yüzyıllar öncesinden kalma yapılar ülkenin sembolleşmiş seyahat noktaları arasında yer almaktadır.

Çin Halk Cumhuriyeti, genel hatlarıyla Asya kültürünü anlayabileceğiniz en ideal noktalardan biridir. Nedenini soracak olursanız Asya’ya özgü yemeklerin, geleneksel kıyafetlerin ve törensel kutlamaların en rahatlıkla görülebileceği yerdir. Tek parti rejimiyle yönetilen Çin’de oldukça ilginç gelecek uygulamalar birçok yasak bulunmaktadır.