Shenzhen

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Guangdong Bölgesi’nde bulunan Shenzhen şehri, son yılların en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir. Gelişimiyle orantılı olarak artan Shenzhen nüfusu 2018 yılı itibariyle 12 milyona ulaşmıştır.

Güney bölgesinin en önemli ticaret ve turizm noktası olan Shenzhen’de kullanılan para birimi Yuan olmakla beraber resmi dil Çince’dir. Şehirde toplu taşımalarda ve gezi noktalarında bulunana İngilizce yönlendirmeler sayesinde rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Shenzhen, konumu dolayısıyla hem karasal iklim özelliklerine sahipken bazı dönemlerde muson yağmurlarının etkisi altında kalmaktadır. Asya kıtasında etkisini gösteren Muson yağmurları haziran ayının ilk hafta sonu başlayarak Eylül’ün ortasına kadar etkisini hissettirmektedir. Seyahatlerinizi bu dönemlere göre planlamamanız veya bu dönemlerde yanınızda yağmurluk tarzı korumalı kıyafetler bulundurmanızı öneriyoruz.

Shenzhen Gezi Rehberini inceleyerek şehrin; gece hayatı, yemekleri, gezilecek noktaları, festivalleri ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.