Pekin

Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin, ülkenin kalbinin attığı yerdir diyebiliriz. 1420 yılında başkent olarak seçilen şehir, ülkenin en çok turist çeken noktalarından biri olma özelliğine sahiptir. Ülkenin kültürüne ve tarihine ait birçok eseri barındıran Pekin’de ulaşımın kolaylıkla sağlanabilmesi adına karayolu ve demiryolu ağı oldukça gelişmiştir ve turist düşünülerek düzenlenmiştir.

Pekin’i ziyaret edecekseniz bilmeniz gereken en önemli ayrıntılardan biri de Pekin para biriminin Renminbi (RMB) olduğudur. Bu para birimine Yuan dendiğini de duyabilirsiniz. 21 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 2. Şehri olan Pekin’in nüfusu kurulduğu günden beri ilk def 2018 yılında azalma göstermiştir.

Nüfus kontrolü uygulamasıyla gerçekleştirilen bu durumda Pekin’in listedeki sırasında düşüşe geçmesi anlamına gelmektedir. Yaşayan insanların %95’ini Han Çinlileri oluştururken, Moğollar ve Koreliler de etnik azınlıklar arasında yer almaktadır.

Ekonomi olarak Hong Kong ve Şanghay gibi diğer şehirlerin gerisinde de ola Pekin bu arayı ziyaretçilerle kapatmayı planlıyor. Yasak Şehir, Cennet Tapınağı, Yazlık Saray ve daha birçok görülecek noktası olan Pekin, Çin mimarisinin en güzel yansıtıldığı yerlerden biridir aslında.

Bu şehirde doyasıya gezmek, görülmesi gereken tüm noktaları ziyaret etmek için hava durumu çok büyük bir etkendir. Güzel ve güneşli bir havada gezmek çok keyifli olurken, yağmur ve soğuk eşliğinde gezmek tatilinizi hayal kırıklığına dönüştürebilir.

Muson ilkim özelliklerini görüldüğü şehirde kış ayları çok soğuk ve kurak geçerken yazlar sıcak ve yağışlıdır. Bu durumda Pekin’i ziyaret etmek için sizlere önerimiz ilkbahar ve sonbahar aylarında seyahat etmenizdir.