Guangzhou

Guangzhou, Çin’in eski dönemlerde İpek Yolu sebebiyle günümüzde limanları sayesinde en önemli ticaret noktalarından biridir. Ağırlıklı olarak Kantonca dilinin konuşulduğu Guangzhou, batıdaki şehirlerde eski adı olan ‘’ Kanton ‘’ ismiyle anılmaktadır. 2018 yılı verilerine göre 15 milyon kişinin yaşadığı Guangzhou’da Çin Yuanı kullanılan resmi para birimidir.

Çin’in en büyük üçüncü şehri olan Guangzhou, konumunun da elverişli olması sebebiyle sanayinin fazlasıyla geliştiği şehirlerden biridir. Sanayileşme sonrasında ülkenin önemli ticaret noktalarından biri haline gelen şehirde her yıl ‘’ Çin İthalat ve İhracat Fuarı ‘’ gerçekleştirilmektedir.

Şehrin içerisinden geçen İnci Nehri, Guangzhou’ya hoş bir görüntü katmakla beraber ülkenin belki de en kirli nehirlerinden biridir. Nehir üzerinde botlarla gezebilir ancak sanayi atıkları sebebiyle ağır bir kokuya sahip olduğu bilinmektedir.

Devasa fuarı, gezilecek tarihi noktalarının, modern yapıları ve muhteşem sahil restoranlarıyla Guangzhou ziyaretçilerine sayısız gezi noktası sunuyor. Güney Çin’in en kalabalık ve en büyük şehri olan Guangzhou hakkında önemli bilgilere ‘’ Guangzhou Gezi Rehberi ‘’ sayfamızdan ulaşabilirsiniz.