Enshi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin küçük şehirlerinden olan Enshi, Batı Hubei’de bulunmaktadır. Qing Nehri’nin kıyısında kurulan Enshi, başkent Pekin’den 1,498 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Arabayla yaklaşık 16 saat, uçakla 4 saat 35 dakika süren bir yolculukla şehir merkezine ulaşabiliyorsunuz.

Enshi Xujiaping Havaalanı sayesinde şehre direk ulaşım sağlayabileceğiniz gibi sonrasında diğer şehirlere de havalimanında kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.Enshi’de bulunan Shennong Stream, Enshi Frand ve Tenglong Cav gibi doğa harikası noktalar sıklıkla ziyaretçi çekmektedir.

Çin’i ziyaret edenlerin en büyük şikayetlerinden biri şehrin kirli havasıdır. Pekin ve Şangay gibi şehirlerde nefes almakta zorlanırken Enshi’de Çin’in en temiz havasına sahip olduğu düşünülen Tenglong Mağarası bulunmaktadır.

Yarasa ve yılanlarla dolu olmasına alıştığımız mağaraların aksine Tenglong Mağarası’nda gönül rahatlığıyla gezebilirsiniz çünkü bu canlıların hiçbiri mağara içerisinde görülmemekte. Aynı zamanda her dönemde 18 derece civarında olan iç sıcaklığıyla üşümeden mağara içerisinde gezebiliyorsunuz. Mağara gündüz gözüyle olduğu kadar akşam ışıklandırmalarla da çok şık bir görüntüye kavuşmaktadır. Bunu göz önünde bulundurarak mağara turunuzu akşam saatlerine erteleyebilirsiniz.

Bu noktaları ziyaret ettikten sonra ülkenin diğer popüler noktaları olan; Guangzhou Gezi Rehberi, Hong Kong Gezi Rehberi, Pekin Gezi Rehberi, Şangay Gezi Rehberi ve Çin Gezi Rehberi sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.