Amasra Plajları – Amasra’da Denize Girilecek En İyi 23 Yer!

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bartın iline bağlı küçük ve şirin bir ilçedir Amasra… Denize doğru uzanmış bir burun, burnun iki yanında korunaklı bir liman görevi gören iki koy ve anakaraya bağlı bağımsız adalardan oluşur. Doğal güzellikleriyle, plajlarıyla, koylarıyla ve gezilecek yerleriyle kendinizi Akdeniz sahil kasabasında gibi hissedebileceğiniz Amasra, Karadeniz’in turizm açısından en gelişmiş ilçelerinden biridir. Sahillerinin yanı sıra, mutfağıyla, tarihiyle, kültürüyle ve doğasıyla da dikkat çeken Amasra, yılın 12 ayında tatil için gidilebilecek nadir yerlerden biridir.

3000 yıllık bir tarihe sahip olan şehir, tarih boyunca Amazonlar, Pontus Krallığı, Roma, Bizans, Cenova ve Osmanlı Devletinin egemenliği altına girmiştir. Tüm bu uygarlıkların izlerini hala taşıyan şehrin sokakları adeta tarih kokar. Sahip olduğu eşsiz manzaralarla, gezilecek yerleriyle ve özellikle de Akdeniz ve Ege’yi aratmayan plaj ve koylarıyla Karadeniz’in en özel yerlerinden biri olan Amasra plajları ile ilgili olarak hazırladığımız yazımızda el değmemiş koylar ve doğal plajlarla ilgili tüm bilgilere ulaşabilir, Amasra tatillerinizde rehber olarak kullanabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Resif Kamping

Amasra merkeze 35 km mesafede bulunan Resif Kamping, Güzelcehisar sınırları içerisinde yer alır. Oldukça geniş bir yerde kurulu olan kamp alanı, rahat bir tatil geçirmek için gerekli olan bütün imkânları sunmaktadır. Kamp alanında WC, duş, elektrik, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, ortak kullanım mutfak alanı, dinlenme alanı, yürüyüş parkurları, piknik yerleri ve mangal bulunmaktadır. Aynı zamanda market ve büfe de bulunan kamp alanında istediğiniz her şeye ulaşarak harika bir kamp tatili geçirebilirsiniz.

Güzelcehisar Plajı’nın hemen yanında bulunan Resif Kamping, plaja 50 metre mesafededir. Kumlarla kaplı uzun sahil şeridi, dalgasız sakin denizi ve muhteşem doğası ile huzurlu bir deniz tatili geçirebileceğiniz kamp alanına giriş ücretlidir. Giriş yaptıktan sonra ister kendi çadırınızı kurabilir, ister işletmeye ait olan çadırları kiralayarak konaklayabilirsiniz. Konaklama boyunca kamp alanının bütün imkânlarından faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik kullanım kişi başı 25 TL, çadır konaklama 60 TL, çadır kiralama 90 TL.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, çadır konaklama yerleri, market ve büfe, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, bahçe ve dinlenme alanı, mangal yakılabilir alan, piknik masaları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Doğa Kamping

Güzelcehisar Plajı çevresinde bulunan kamp alanlarından biri olan Doğa Kamping, çevresinde bulunan doğal güzellikleriyle ve sunmuş olduğu imkânlarla kamp tatilinden beklenen her şeyi sunmaktadır. Hem deniz hem de doğa ile iç içe bulunan Doğa Kamping, berrak ve dalgasız denizde yüzebileceğiniz, yürüyüş yollarında yürüyebileceğiniz, doğa içerisinde piknik yapabileceğiniz, Karadeniz’in eşsiz günbatımı manzarasını izleyebileceğiniz mükemmel bir yerde bulunmaktadır.

Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri olan Güzelcehisar’da bulunan Doğa Kamping’e giriş ücretlidir. Tesiste ister kendi çadırınızda konaklayabilir, ister çadır kiralayabilirsiniz. Aynı zamanda işletmeye ait 4 yataklı odaları olan pansiyonlarda da konaklayabilirsiniz. Kamp alanında; 24 saat açık olan büfe, WC, elektrik, Wi-Fi, restoran, ortak kullanım mutfak, buzdolabı, beach voleybol sahası, piknik alanları, masa ve sandalyeler, sıcak su gibi olanaklar bulunmaktadır.  Aynı zamanda plaj alanında şezlong ve şemsiye gibi hizmetler de mevcuttur.

Giriş Ücreti: Günübirlik kullanım kişi başı 30 TL, çadır konaklama 100 TL, çadır kiralama 150 TL, pansiyon oda konaklama 300 TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, büfe, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, çadır ve pansiyon konaklama yeri, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, bahçe ve dinlenme alanı, plaj voleybol sahası ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dogacamping_bartin/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Bozköy Plajı

Bozköy Plajı
Fotoğraf: Korhan Turgutlu

Amasra merkeze 14 km uzaklıkta bulunan Bozköy Plajı, henüz keşfedilmemiş ve bakir kalmış plajlardan biridir. Arkası yemyeşil ağaçlarla çevrili plaj gözlerden uzak denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için en ideal yerlerden biridir. El değmemiş doğasıyla ve tertemiz denizi ile Karadeniz sahil şeridinin en güzel plajlarından biri olan Bozköy Plajı, sessizliği ve sakinliğiyle dikkat çekmektedir.

Betonarme yapılarla doğası bozulmayan plaja giriş ücretsizdir. Ücret karşılığında duş kullanılabilir, şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Kiralamak istemezseniz kendi plaj sandalyenizle, havlunuzla güneşlenebilirsiniz. Plajda küçük bir büfe olsa da çok fazla yeterli değildir bu yüzden hazırlıklı gelmelisiniz. Deniz durgun ve sığdır. Uzun mesafe gittikten sonra derinleşmeye başlar. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler rahatça vakit geçirebilir. Kendinizi Karadeniz’de değil; Ege veya Akdeniz’de yüzüyormuş gibi hissedeceğiniz Bozköy Plajı, Amasra’da yüzebileceğiniz en güzel plajlardan biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araçla giriş 5 TL, 2 Şezlong + 1 şemsiye 30 TL, WC 2 TL, duş 5 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye ve şezlong kiralama, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Büyük Liman Plajı

Büyük Liman Plajı

Amasra şehir merkezinde bulunan Büyük Liman Plajı, 300 metre sahil şeridiyle bölgenin en büyük plajı olma özelliğini taşır. Hem yerli halk hem de turistler tarafından en çok tercih edilen plajlardan biri olmasından dolayı yaz aylarında son derece kalabalık olur. Bu nedenle de plaja girebilmek için sabah erken saatlerde gidilmelidir. Kalabalıkta denizin tadını çıkarmak biraz zor olsa da altın sarısı kumlardan turkuaz rengi denize girmek son derece keyiflidir.

Merkez konumda olmasından dolayı plaj etrafında yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Plaja giriş ücretsizdir. Duş, şezlong, şemsiye, WC ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcuttur. Ancak hepsi ücret karşılığında kullanılabilir. Şezlong ve şemsiye kiralamak istemezseniz, yumuşacık kumlara havlunuzu sererek güneşlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçük Liman Plajı

Küçük Liman Plajı

Küçük Liman Plajı, Büyük Liman Plajı gibi Amasra merkezde bulunan denize girme noktalarındandır. Merkezde bulunan diğer plajlar gibi son derece kalabalık olan plajda yaz aylarında yer bulabilmek son derece zordur. Amasra’da doğal bir koyda bulunan plaj, korunaklı yapısı nedeniyle rüzgârlı havalarda bile çarşaf gibi bir denize sahiptir. Aynı zamanda suyu hem ılık hem de sığdır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Amasra Müzesi’nin hemen önünde bulunan plajın etrafında vakit geçirecek birçok yer vardır. Hem denizin ve güneşin tadı doyasıya çıkarabilir hem de plajın arkasındaki yeşil alanlarda vakit geçirebilirsiniz. Küçük Liman Plajı’na girişte herhangi bir ücret alınmaz. Aynı zamanda duş, soyunma kabini ve WC gibi hizmetlerden de ücretsiz bir şekilde faydalanılabilir. Şezlong ve şemsiye de ücret karşılığında kiralanabilir. Plajda market ve restoran gibi işletmelerin bulunması ve gün boyu müzik çalması burayı cazip kılan özelliklerdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, plaj büfe, çay bahçesi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akkonak Köyü Plajı

Amasra’ya yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Akkonak Köyü Plajı, Amasra’nın en doğal plajlarından biridir. Merkezden uzak bir konumda bulunan plaja toplu taşıma ile ulaşım yoktur. Bu nedenle de merkeze yakın plajlara göre daha sakindir. Doğa ile iç içe huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin ilk adresi olan plajda kuş sesleri ve dalgaların sesi eşliğinde dilediğinizce yüzebilirsiniz. Kalabalıklardan uzak bir koy içerisinde bulunan plaj, kayalık yapıya sahiptir. Deniz çabuk derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için pek uygun değildir.

Tertemiz berrak bir denizde yüzmek isteyenlerin tercih ettiği plajın yakınlarında işletme bulunmaması ve ulaşımın zor olması plajın bakir kalmasını sağlamıştır. Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye hizmeti bulunmamaktadır. Yeme içme, duş, soyunma kabini ve WC gibi hizmetler de bulunmamaktadır. Plajın arkasındaki kayalıkların üzerinde bulunan kamp alanı kamp tatili sevenlerin uğrak noktasıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İnkumu Plajı

Amasra merkeze 30 km uzaklıkta bulunan İnkumu Plajı, 2,5 km uzunluğundaki sahil şeridi ile Amasra’nın en büyük plajlarından biridir. Mavi ve yeşilin en güzel şekilde buluştuğu noktalardan biri olan İnkumu Plajı, tam anlamıyla Karadeniz’in doğal güzelliklerini yansıtmaktadır. Amasra’nın en popüler plajlarından biri olan Amasra’nın saklı kalmış cenneti, doğa ve denizle iç içe bir gün geçirmeniz için en doğru adrestir.

Çoğunlukla sakin olan tertemiz denizi son derece sığdır. Hem deniz tabanı hem de plaj kumlarla kaplıdır. Sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için son derece elverişlidir. Plaja giriş ücretsizdir.  Soyunma kabini ücretsiz kullanılabilirken, WC ve duş ücretlidir. Şezlong ve şemsiye gibi hizmetler de ücret karşılığında kiralanabilir. Amasra’nın en çok tercih edilen plajlarının başında gelen İnkumu Plajı yeme içme açısından da en gelişmiş plajlarından biridir. Balık restoranları, pideciler ve kafe gibi işletmeler bulunur. Aynı zamanda Amasra’nın en güzel gün batımı manzarası da bu plajdadır!

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 50 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki market, kafe, restoran ve büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Göçkün Plajı

Amasra’ya yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan Göçkün Plajı; sakinliği, temizliği, sazlıkları ve doğası ile ünlüdür. Yemyeşil doğanın ve masmavi denizin tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biri olan plaj, Amasra’nın başka hiçbir yerinde karşınıza çıkmayacak doğal güzellikleri ile göz doldurmaktadır. Tertemiz berrak denizde dilediğinizce yüzebileceğiniz, kumsalda kalabalıktan uzak sakince güneşlenebileceğiniz plaj, bakir kalmış doğasını korusa da etrafta günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler vardır.

Amasra’nın en temiz kumsallarından birine sahip olan Göçkün Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong veya şemsiye hizmeti bulunmamaktadır. Deniz vakit geçirmek dışında plaj yakınlarında yapabileceğiniz birçok aktivite vardır. Yakın yerlerde bulunan tarihi değerleri görebilir, Göçkün deresinde balık tutabilir, köylerden doğal ürünler satın alabilirsiniz. UNESCO tarafından desteklenen ’23 Nisan Dünya Gençlik Kampı’ projesi kapsamında uygulama alanı olarak belirlenen Amasra’nın en ünlü kamp alanı da bu bölgede bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz.  Araçla giriş 10 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye ve şezlong kiralama, çadır kamp alanı ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çakraz Plajı

Çakraz Plajı

Amasra’nın en ünlü plajlarından biri olan Çakraz Plajı, Amasra merkeze 15 km uzaklıktadır. Konaklama, yeme içme ve eğlenme yönünden son derece merkezi bir yerde olması nedeniyle yaz aylarında oldukça kalabalık olur. İlçenin en temiz plajları arasında yer alan Çakraz Plajı,  masmavi denizi, altın sarısı kumları ve muhteşem doğası ile çok sayıda turisti misafir etmektedir.

Temizliğiyle ve denizinin güzelliğiyle dikkat çeken plaja giriş ücretsizdir. Plajda duş ve WC mevcuttur ancak ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralamak için de ücret ödemek gerekir. Merkezi konumda bulunan plajın çevresinde birçok restoran ve kafe bulunmaktadır. Plajdan uzaklaşmadan yeme içme ihtiyaçları bu işletmelerden karşılanabilir. Konaklamak için de plaj çevresinde birçok pansiyon ve doğa ile iç içe kamp alanları bulunmaktadır. Tekne turları ile de ulaşımın sağlandığı plajda orman manzarası eşliğinde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Otopark ücreti 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye ve şezlong kiralama, restoran, çadır kamp alanı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Güzelcehisar Plajı

Güzelcehisar Plajı
Fotoğraf: İsmail Sezgin

Amasra merkeze yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Güzelcehisar Plajı, arkasında uzanan 3 milyon yıllık lav kayaları ile görkemli bir güzelliğe sahiptir. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki kumsalı, el değmemiş doğal yapısı ve tertemiz denizi ile hem bölge halkının hem de turistlerin en çok tercih ettiği Güzelcehisar Plajı’na toplu taşıma ile ulaşım sağlanmamaktadır. Denizin güzelliğiyle göz dolduran plaj, yol boyunca da eşsiz bir manzaraya sahiptir.

Plaja girişlerde otopark ücreti olarak araç başı ücret alınmaktadır. Soyunma kabini, duş ve WC ücret ödemeden kullanılabilir. Şezlong ve şemsiye ise ücret karşılığı kiralanabilir. Aynı zamanda plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de vardır. Uzun sahil şeridi ince kumlarla kaplıdır ve denizi son derece sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler eğlenceli vakit geçirebilir. Plajın çevresinde bulunan kamp alanları da Kamp tatili için Amasra’daki en doğru adrestir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gideros Koyu

Batı Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri olan Gideros Koyu, Amasra’ya yaklaşık 60 km uzaklıktadır. Her tarafı yeşilliklerle çevrili koy, kartpostallık manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Karadeniz’in tüm doğal güzelliklerinin bir arada toplandığı ve gözler önüne serildiği Gideros Koyu, saklı kalmış bir cenneti andırmaktadır. Sessiz, sakin, doğanın kalbinde bir tatil geçirmek için tercih edebileceğiniz koyda, Karadeniz’in hırçın dalgalarından uzak gölde yüzüyormuş gibi yüzebilir, gözlerden uzak güneşlenebilirsiniz.

Küçük bir patika yoldan ulaşılan plaja giriş ücretsizdir. Son derece küçük olan plajda şezlong ve şemsiye hizmeti bulunmamaktadır. Aynı zamanda duş, WC gibi hizmetler de yoktur. Yeme içme ihtiyaçlarınızı koyun çevresindeki marketlerde ve restoranlarda karşılayabilirsiniz. Özellikle manzaraya karşı oturup balık yiyebileceğiniz yerleri tercih etmelisiniz. Sakin bir günün ardında günbatımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyerek tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Cide istikametinde ilerleyip Yenice Köyü’nü geçtikten yaklaşık 3 km sonra tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Cide minibüsleri ne binerek Gideros Köyü’nde inebilir ve buradan ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çötlük Plajı

Çötlük Plajı
Fotoğraf: Amasra

Amasra merkeze 35 km uzaklıkta bulunan Çötlük Plajı, tertemiz sakin denizi ile plaj arkasında boylu boyunca uzanan yemyeşil ormanlarıyla ve kızıl kumları ile dikkat çekmektedir. Topu taşıma ile ulaşım sağlanabilen plaja ister özel aracınızla ister merkezden kalkan dolmuşlarla ulaşabilirsiniz. Araçtan indikten sonra kayalıklardaki merdivenlerden plaja inebilir, Karadeniz’in eşsiz güzelliğiyle karşılaşabilirsiniz.

Yemyeşil doğanın içerisinde saklı kalmış bir cenneti andıran plaja giriş ücretsizdir. Doğal yapısı korunan Çötlük Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, WC, duş ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmamaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da plaja gitmeden önce halletmenizde fayda var. Sığ ve dalgasız bir denize sahip olan plaj, daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Piknik malzemelerinizi alarak ailenizle gönül rahatlığıyla Çötlük Plajı’na gelebilir, huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Felengit Koyu

Felengit Koyu
Fotoğraf: Amasra

Felengit Koyu Amasra’nın en güzel koylarından biridir. Karadan ulaşımın olmadığı koy, etrafında yerleşimin olmaması ve ulaşımın zor olması nedeniyle doğal yapısı korunmuştur. Denizinin rengi ve eşsiz doğası ile ziyaretçilerine Ege ya da Akdeniz’deymiş hissi veren koy, Amasra’da yüzmek için en ideal noktalardan biridir. Kıyıdan itibaren yükselen dev kayalıkları ile dikkat çekmektedir ve ortaya büyüleyici bir manzara çıkmaktadır.

Felengit Koyu’na ulaşım sadece tekne turları ile sağlanır. Amasra’dan kiralanan teknelerle koya ulaştıktan sonra ister tekneden kendinizi denize bırakarak yüzebilir, ister sandalla kıyıya çıkarak etrafı keşfedebilirsiniz. Ortalama 25 dakika sürecek yolculuk boyunca Karadeniz’in kıyı manzarasını seyredebilirsiniz. Kumsal alanı bulunmayan koyda kayalıkların üzerinde güneşlenebilirsiniz. Deniz keyfi yapıp sakinliğin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plajda herhangi bir işletme bulunmadığını göz önünde bulundurup hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Nasıl Gidilir: Felengit Koyu’na Amasra’dan kiralayacağınız tekne ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika süren tekne yolculuğunun ardından koya yakın bir yere yanaşarak buradan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Felengit Koyu’na karadan ise ne yazık ki ulaşım yoktur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Kapısuyu Plajı

Kapısuyu Köyü Plajı
Fotoğraf: Ahmet Büyükkaraca

Amasra’nın doğal güzellikleri ile ünlü kıyı ilçesi Kurucaşile sınırları içerisinde bulunan Kapısuyu Plajı, Kurucaşile’ye 3, Amasra merkeze de yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Kapısu Köyü’nde bulunan 1 km uzunluğundaki plaj, çevresinin doğallığıyla ve denizinin temizliğiyle dikkat çekmektedir. Çok fazla keşfedilmeyen ve bu yüzden bakirliğini koruyabilen plaj, Amasra ziyaretlerinde görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

Yemyeşil bir doğa ile çevrelenen Kapısuyu Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda market, restoran, duş ve soyunma kabini hizmetleri mevcuttur. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da vardır. Plaj zemini ince kumlarla kaplıdır. Denizi tipik Karadeniz’dir. Dalgalı olmasına rağmen sığ bir yapıya sahiptir. Bu yüzden çocuklar ve yüzme bilmeyenler için son derece elverişlidir. Eşsiz doğaya sahip bir alanda kalabalıktan uzak, sessiz, sakin huzurlu bir tatil geçirmek için Kapısuyu Plajı’nı rotanıza ekleyin.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, market, restoran, çadır kamp alanı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Hatipler Plajı

Hatipler Plajı
Fotoğraf: Kitabe Hayat

Amasra merkeze en uzak plajlardan biridir Hatipler Plajı. Yaklaşık 1,5 saat mesafede bulunan plaj Mugada Köyü sınırları içerisinde bulunur. Hem uzunluğu hem de genişliği ile Amasra’nın en büyük kumsal alanına sahip olan plajda, güneşlenecek yer arama zorluğu yaşamadan dilediğiniz gibi denizle ve güneşle iç içe vakit geçirebilirsiniz. Merkeze uzak olması nedeniyle son derece sakin olan plajın denizi son derece sığdır ve bu yüzden çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Turizm potansiyelinin son derece yüksek olmasına rağmen bakımsız kalmış plajda şezlong ve şemsiye hizmeti bulunmamaktadır. Plaja ait duş, soyunma kabini ve WC gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler de bulunmamaktadır. Özel aracınızla ulaşım sağlayabileceğiniz plajda kamp sandalyelerinizi ve masanızı kurarak oturabilir, doğa ve denizle bir arada harika bir gün geçirebilirsiniz. Kamp tatili için de son derece uygun olan alanda kamp yapabilir, plajdaki pansiyondan ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Mugada Plajı

Mugada Sahili
Fotoğraf: İbrahim İncigülcan

Amasra merkeze 15 km uzaklıkta bulunan Mugada Plajı’na İnkumu yolu üzerindeki Güzelcehisar kavşağından ayrıldıktan sonra yaklaşık 25 dakika sonra ulaşılır. Küçük bir koyda bulunan plaj, yeşilin ve mavinin birleştiği mükemmel bir doğaya sahiptir. Şehrin gürültüsünden uzak doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan plaj, hem yöre halkı hem de turistler tarafından tercih edilmektedir.

Karadeniz’de dilediğinizce yüzebileceğiniz, yeşillikler içerisinde piknik yapabileceğiniz, balık tutabileceğiniz, eşsiz fotoğraflar çekebileceğiniz ve kamp tatili yapabileceğiniz Mugada Plajı’nda bir tatilden beklenen her şeyi bulabilirsiniz. Plaja giriş ücreti bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler de bulunmamaktadır. Yeme içme açısından son derece gelişmiş olan plaj eşsiz bir gün batımı manzarasına sahiptir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Tekkeönü Plajı (Kuruçaşile)

Tekkeönü Plajı
Fotoğraf: Hasan Arslan

Amasra’nın doğal güzellikleri ile göz dolduran kıyı ilçesi Kurucaşile’ye bağlı Ovatekkeönü sınırları içerisinde yer alan Tekkeönü Plajı, Kurucaşile’ye 9, Amasra’ya yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Yaz aylarında oldukça rağbet gören plaj 300 metrelik sahil şeridine sahiptir. Tekne ve yat yapılan bir tersanenin bulunduğu bölgede bulunan plaj,  gezilecek yerleri ile özellikle günübirlik ziyaretçilerin ilgi odağıdır.

Tekkeönü Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda duş, soyunma kabini, WC gibi imkânlar bulunmaktadır. Özel bir işletmenin bulunduğu plajda şezlong ve şemsiye de kiralanabilir. Aynı zamanda plaj çevresinde market ve restoran da bulunmaktadır. Sığ ve sakin bir denize sahip olan plajın zemini ince kumlarla kaplıdır. Çocukların oynaması için son derece elverişli bir ortama sahiptir. Sakin plajda güneşin ve denizin tadını çıkarabileceğiniz, yakın yerlerdeki tarihi ve kültürel değerleri tanıyabileceğiniz, tekne yapım çalışmalarını izleyebileceğiniz Tekkeönü Plajı, Amasra seyahatlerinizde görülmesi gereken yerler listenizde bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yeraltı Plajı (Kurucaşile)

Yeraltı Plajı

Bartın’ın üç ilçesinden biri olan Kurucaşile ilçesinde bulanan Yeraltı Plajı Kurucaşile’ye 4, Amasra’ya da yaklaşık 50 km uzaklıkta yer alır. Arkası kayalıklarla ve ormanlarla çevrili plaj küçük bir kumsalla sahiptir. Karayolu ile ulaşımın olmadığı plaja tekne kiralayarak gidilebilir. Yaz aylarında merkeze yakın plajların kalabalığından uzak, sakince denize girmek ve güneşlenmek isteyenler için son derece idealdir. Aynı zamanda tekne kiralayarak Amasra’nın birbirinden güzel diğer plajları ve koylarını görme imkânına da sahip olunabilir.

Amasra’nın bakir kalmış plajlarından biri olan Yeraltı Plajı’na giriş ücretsizdir. Öylesine doğal bir yapıya sahiptir ki yakınlarda hiçbir yerleşim yoktur. Bir plajda ilk aranılan özelliklerden olan soyunma kabini, duş, WC, market, büfe gibi hizmetler yoktur. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralama da ne yazık ki bulunmuyor. Bunlara rağmen tamamen doğa ile iç içe, sadece dalga seslerini duyarak huzurlu bir gün geçirmek isterseniz rotanıza eklemelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Karaman Plajı (Kurucaşile)

Karamam Köyü Plajı
Fotoğraf: Atalay Okun

Amasra merkeze yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Karaman Plajı, çevresini saran ilginç yapıdaki kayalıklarla meşhurdur.  400 metre uzunluğunda bir plaj alanına sahiptir. Üç tarafı kayalıklarla çevrili olan plaj doğal bir koy gibidir. Bu nedenle de rüzgârlara karşı da korunaklıdır. Toplu taşıma ile ulaşımın olmadığı plaja özel araçla ya da teknelerle gidilebilir. Ulaşımın zor olması nedeniyle son derece sakin olan plaj, doğa ile iç içe huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin ilk adresidir.

Gözlerden uzak sakin bir şekilde tertemiz denizde dilediğinizce yüzebileceğiniz plaj, sarp kayalıkları, berrak denizi ve tarihi rölyefi ile dikkat çekmektedir. Tamamen doğa ile iç içe olan plajda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Duş, şemsiye, şezlong, soyunma kabini ve WC hizmeti de bulunmamaktadır. Plaj yakınlarında sadece market bulunmaktadır. Havlunuzu, kamp sandalyenizi alıp gün boyu doğanın ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Tarlaağzı Plajı

Tarlaağzı Plajı
Fotoğraf: Eren Gürsoy Özdemir

Amasra merkeze 15 dakika uzaklıkta bulunan Tarlaağzı Plajı, temiz denizi, sakinliği ve doğa ile iç içe olması ile dikkat çekmektedir. Tarlaağzı yat limanının hemen yanında bulunan plaja ulaşım son derece kolaydır. Bu yüzden tatil sezonunda kalabalık olur. Ormanın içerisinde kalmış küçük bir koyu andıran plajın denizi son derece sığdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler plajda eğlenceli saatler geçirebilir.

Plaja araçla girişlerde ücret alınmaktadır. Konforlu bir gün geçirmek için gereken her şeyi bulabileceğiniz plajda duş, WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye hizmetleri bulunmaktadır. Ancak bu hizmetler ücret karşılığı sunulmaktadır. Aynı zamanda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz market, restoran ve kafe gibi işletmeler de bulunmaktadır. Yaz aylarında yüzmek ve güneşlenmek isteyenlerin akınına uğrayan plaj, kış aylarında da korunaklı yapısından dolayı teknelere ve yatlara ev sahipliği yapmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Gökçekale Plajı

Gökçekale Plajı

Cide karayolu üzerinde Kuruçaşile ilçe merkezine yaklaşık 6 km mesafede bulunan Gökçekale Plajı, Bartın-Amasra ve Kastamonulu yöre halkının yaz aylarında sıklıkla geldiği yerlerden biridir. Geniş ve kumlu bir sahil alanına sahip olan plaj etrafı yemyeşil çam ormanları ile çevrili. Yeşil ve mavinin bir arada olduğu plaj sakin ve tertemiz bir havası var. Denizi sığ ve kumludur. Kıyı yerleri çocukların girebileceği derinlikte olduğu için çocuklu aileler için de ideal bir yerdir.

Plaja karayoluyla gelinse de yöre halkı çoğunlukla deniz yoluyla plaja ulaşımlarını sağlamaktadır. Plajda WC, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkanlar bulunmuyor. Gelirken havlu ve şemsiyenizi getirmeyi unutmayın. Ayrıca etrafta yeme içmeye yönelik de bir tesis yok. Piknik için elverişli olan plaj hafta sonunuzu güzel bir şekilde değerlendirebileceğiniz yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çambu Yalısı Plajı

Çambu Yalısı Plajı

Karaman ve Hisarköy arasında Hisar Kalesi’nin batısında kalan Çambu Yalısı Plajı, Amasra’da denize girebileceğiniz bir başka yerdir. Burası çoğunlukla Tekkeönü ve Kurucaşile yöre halkı tarafından kullanılmaktadır. 200 metre uzunluğa sahip olan plajın sahil kısmı irili ufaklı çakıl taşlarından oluşuyor. Aynı şekilde deniz tabanı da çakıl taşlarından oluşmak ve bu nedenle gelirken yanınızda deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz.

Plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar ne yazık ki bulunmuyor. Ayrıca yeme içmeye yönelik herhangi bir büfe yeri de yok. Gelirken havlu, şemsiye, yiyecek gibi ihtiyaçlarınızı getirdiğinizden emin olun. Plaja ulaşım Tekkeönü-Karaman yolundan sağlanıyor. Yöre halkı ise ulaşımlarını deniz yoluyla kayıklarla da yapabiliyor. Bu deneyimi yaşamak için Hisarköy’den bir kayık kiralamayı da düşünebilirsiniz. Araçla gelecek olanlar için plaja inen yol üzerine park yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Yardibi Plajı

Yardibi Plajı
Fotoğraf: Murat Kahraman

Listemizin sonunda yer verdiğimiz Yardibi Plajı, Amasra’da denize girebileceğiniz bir başka yerdir. Ancak burası çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenlere önerebileceğimiz bir yer değil. Herhangi bir işletmenin bulunmadığı Yardibi Plajı daha çok piknik yapmak veya çadır kampı yapmak için değerlendirilebilir.

Amasra’ya 40 km yaklaşık 1 saatlik sürüş mesafesinde bulunan Yardibi Plajı Kurucaşile’ye 2 km uzaklıkta. Küçük bir sahil alanına sahip olan plaj irili ufaklı çakıl taşlarından oluşuyor. Deniz tabanı da yine aynı şekilde kayalıklardan oluşuyor ve dalgalı. Ayrıca birkaç metre sonra derinleşen bir yapıya sahiptir. Plaj çevresi yemyeşil çam ağaçlarıyla çevrili ve piknik yapmak için gayet uygun bir yer. Ayrıca çadır kampı da atılabilir. Etrafta herhangi bir işletme yeri bulunmuyor. Gelirken havlunuzu, deniz ayakkabınızı, yiyeceklerinizi getirmeyi unutmayın.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Amasra, Karadeniz’in görkemli doğası ve insana huzur veren maviliklerine doyabileceğiniz şirin bir yerleşim yeridir. Sakin yaşantısı ile insana tam anlamıyla huzur veren bir yapıya sahip. Burada olan tatil günlerinizi keyifli geçirebileceğiniz farklı sosyal alanları ve gezilecek yerleri ile yerli ve yabancı turistlerin her zaman ilgisini çekmeyi başarmış Amasra günübirlik veya 2 güne sığdırabileceğiniz ideal bir gezi rotasıdır. Karadeniz turu düşünüyor ve rotanıza Amasra’yı da dahil etmek istiyorsanız yazdığımız diğer içeriklere göz atabilir ve seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin