Alaçatı

Alaçatı’da Denize Girilecek Yerler – En Güzel 30 Alaçatı Plajı

Ülkemizde yaz tatili denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Alaçatı, İzmir‘in Çeşme ilçesine bağlı oldukça popüler bir destinasyondur. Yıl boyunca rüzgâr alması nedeniyle hem sörf için uygun olan hem de Akdeniz sıcağından bunalanların ilk adresidir. Rengârenk tarihi taş evleri, otelleri, eğlence mekânları, birbirinden güzel plajları ve koyları ile yıl boyunca binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Antik dönemde adı Agrillia olan bölge, Alaçatı ismini bir Osmanlı aşiretinden almıştır. Kurulduğu tarihten bu yana Ege’nin incisi konumunda olan Alaçatı hakkındaki bilgiler 1300’lü yıllarda yazılan belgelerle karşımıza çıkar. Bu bilgilerde karşımıza çıkan en önemli bilgi ise Alaçatı’nın Anadolu’nun önemli ticaret merkezlerinden biri olmasıdır.

Yılın her dönemi yoğun rüzgâr alan Alaçatı, sörfçüler için vazgeçilmez bir noktadır. Rüzgârlı olmasına rağmen dalgasız ve sığ olan denizi Alaçatı’yı dünyanın sayılı sörf merkezlerinden biri olmasını sağlamıştır. Bu sayede dünyanın her köşesinden turisti ağırlar ve hem ekonomik olarak hem de sosyokültürel açıdan ülke turizmine katkı sağlanır. Alaçatı bununla birlikte birbirinden güzel koy ve plaj yerlerine ve kaliteli beach clublara da ev sahipliği yapar. Sizlere bu yazımızda Alaçatı tatillerinizde denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz yerlerden bahsediyoruz.

Ücretli Plaj Yerleri

Dharma Beach Club

Altın sarısı kumları ile adından sıkça söz ettiren Alaçatı, Altınkum mevkiinde bölgenin en nezih mekanlarından biri olan Dharma Beach Club’a ev sahipliği yapmaktadır. Çeşme merkeze yakın konumda bulunan plaj, kalabalık olmasına rağmen uzun sahil şeridine sahip olması nedeniyle tatilcilerin kalabalıktan rahatsız olmadan vakit geçirmesine imkân sağlar. Aile ve arkadaşlarla keyifli vakit geçirilmesi için oldukça ideal bir yer olan Dharma Beach Club, birbirinden farklı aktivitelerle de eğlenceyi doruklara çıkarır.

Özel beach club olarak hizmet veren mekâna giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiyeler giriş ücretine dâhilken özel localar farklı ücretlendirilir. Duş, tuvalet, soyunma kabini, yeme içme alanı gibi ihtiyaç duyabileceğiniz her şey Dharma Beach Club’da bulunur. Altın sarısı kumsal plajında plaj voleybolu, plaj futbolu, halat yarışması gibi aktivitelerle eğlenirken, açık mavi sığ denizde su sporları yapabilirsiniz. Her gün düzenlenen happy hour partilerinde eğlenebilir, belli tarihlerde düzenlenen partiler ve konserlerle de müziğin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 65 TL (Şezlong ve şemsiye dahil). Localar 450 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar, restoran, bahçe ve dinlenme alanı, DJ performansı, happy hour ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dharmabeachclubb/

Haritada Görüntüle >

Wyndy Beach Club

Alaçatı’nın en ünlü mekânlarını içerisinde barındıran Alaçatı Port’ta yer alan Wyndy Beach Club, oldukça geniş bir alana sahiptir. İçerisinde havuz dâhil birçok imkân bulunan mekân sunduğu hizmetlerle de benzerlerinden bir adım öne çıkar. Ülkemizdeki beach clublar ile karşılaştırıldığında çıtayı hep yükselten ve farklı atmosferi ile yaz boyunca hem yerli hem de yabancı turistleri kendine hayran bırakan beach club, gündüzleri plaj, geceleri de gece kulübü olarak hizmet veriyor.

Gündüzleri misafirlerine deniz keyfi yaşatan; havuzda, jakuzilerde, özel localarda ve dünya mutfağından lezzetler sunan restoranda yemek yeme imkânı, akşamüstü happy hour partileri ile eğlenceye renk katan, geceleri ise ünlü isimlerin sahneleri ile eğlenceyi doruklara çıkaran Wyndy Beach Club, benzerlerine göre uygun fiyatları ile dikkat çeker. Altın sarısı kumları ve masmavi denizin bir arada bulunduğu mekân sörf okullarına da oldukça yakındır. Sörf yapanların arasında yüzmek biraz zor olsa da siz de sörf dersleri alarak sörfçülerin arasına katılabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 70 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, iskele bar, restoran, DJ performansı, happy hour ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/WyndyBeach/

Haritada Görüntüle >

Zio Beach Club

Alaçatı Çark Plajı mevkiinde yer alan Zio Beach Club, 5000 metrekarelik geniş alanı, 1000 kişilik müşteri kapasitesi ile Alaçatı’nın en büyük mekânlarından biridir. Çimlerin üzerine yerleştirilmiş armut koltukları, sahildeki şezlongları, denizin içindeki hamakları, arkadaşlarınız ve ailenizle kalabalıktan uzak vakit geçirebileceğiniz özel locaları ile konforunuz için gereken her şeyi burada bulabilirsiniz. İtalyan ağırlıklı mutfağı bulunan alakart, snack restoran ve iki adet bar sizlere zengin bir menü sunar.

Zio Beach Club’a giriş ücretlidir. Hem giriş ücreti hem de restoran ücreti yüksek olsa da alınan hizmete ve eğlenceye fazlasıyla değer. Altın sarısı kumları sığ bir deniz tamamlıyor. Bununla birlikte güneşlenebilecek çim alanları da bulunmaktadır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygun olan plajda; derinlerde yüzmek isteyenler için de atlama iskelesi bulunur. Gündüzleri denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz mekânda akşamları da happy hour partilerinde hareketli müzikler eşliğinde eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 100 TL, hafta sonu 150 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, bar, restoran, happy hour, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ziobeach/

Haritada Görüntüle >

Spiaggia Grande Plajı

Alaçatı Çark Plajı mevkiinde bulunan Spiaggia Grande Plajı, yeni bir işletme olmasına rağmen giderek popülerliğini arttırıyor. Efsane denizi ile adından söz ettiren Yumru Koyu’nda yer alan plaj, masmavi denizinde doyasıya yüzüp, altın sarısı kumsalda güneşlenebileceğiniz, çalan müziklerle eğlenip, lezzetli menüsünden farklı tatlar deneyimleyebileceğiniz bir yerdir. Ünlü DJ’lerin katıldığı happy hour partileri ve konserleri ile bilinen mekân, gündüz ayrı gece ayrı eğlence alternatifleri sunar.

Spiaggia Grande Plajı’na giriş ücretlidir. Sahildeki şezlonglar giriş ücretine dâhilken, özel localar farklı ücretlendirilir. Aynı zamanda bir adet içecek, duş, soyunma kabini, tuvalet ve havlu da giriş ücretine dâhildir. Restoran kısmında da harcamak üzere minimum tutar bulunurken; odun ateşinde İtalyan pizzaları, Ege otları, pide, lahmacun, deniz ürünleri, alkollü ve alkolsüz kokteyller ile zenginleştirilmiş menü misafirlerin beğenisini kazanmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 90 TL (Şezlong ve şemsiye dâhildir), otopark ücreti 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, plaj bar, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, kafeterya, iskele, snack bar, DJ performansı, restoran, beach club ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/spiaggiagrande/

Haritada Görüntüle >

Sole Mare Ayayorgi

Çeşme’nin en popüler beach clublarına ev sahipliği yapan Aya Yorgi Koyu’nda bulunan Sole Mare Beach, yaklaşık 20 yıldır verdiği hizmetle her geçen gün popülerliğini arttırıyor. Gündüzleri müzik eşliğinde denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, akşamları ise happy hour partilerinde ve ünlü isimlerin konserlerinde eğlenebileceğiniz beach, Alaçatı’nın vazgeçilmez mekânıdır. Yaz boyunca hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan mekân, zengin mutfağı ve snack barı ile dikkat çeker.

Sole Mare Beach, Çeşme’nin en sakin koylarından birinde bulunur. Rüzgârdan uzak mekânın denizi çarşaf gibidir. Tamamen kumlu sahil ve sığ denizi burayı çocuklu aileler için de cazip kılmaktadır. Mekâna giriş ücretlidir. Ancak 0-11 yaş arası çocuklardan ücret alınmamaktadır. Giriş ücretine bir adet içecek, şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet kullanımı dâhildir. Konforlu şezlonglarda dinlenip, havuzu andıran denizde yüzebileceğiniz en ideal yerlerden biri olan mekân, Çeşme tatil listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (şemsiye, şezlong ve 1 soft içecek dâhil). 0-11 yaş arası çocuklar için giriş ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, su oyunları parkı, iskele, snack bar, restoran, beach club ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/solemarebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Kafepi Alaçatı

Ege Denizi’nin keyfini en güzel şekilde çıkarabileceğiniz yerlerin başında gelen Alaçatı birbirinden güzel beach clublara ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin en iyi beach clubları arasında gösterilen Kafe Pi tatillerinize renk katmak için ideal yerlerden biridir. Aya Yorgi Koyu’nda yer alan mekân, denizin ve kumsalının yanı sıra elit restoranı ve barı ile de beğeni toplamaktadır. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar ailenizle keyifli vakit geçirebilir aynı zamanda müziğe doyabilirsiniz.

Özellikle gençler tarafından tercih edilen işletmeye giriş ücretlidir. Yatak, şemsiye, şezlong ve havlu fiyata dâhildir. Mekân saat 09.00-04.00 arası açıktır ve akşam 17.00’dan sonra happy hour saatinde giriş ücretsizdir. Ayayorgi’nin berrak ve havuz gibi denizi Kafe Pi Alaçatı’da da kendini göstermektedir. Bembeyaz kumlu sahil, turkuaz rengi deniz ve farklı konseptiyle tatilcilere Afrika sahillerindeymiş hissi veren Kafe Pi Alaçatı tatil listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (şezlong ve şemsiye dahil), otopark ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, su oyunları parkı, iskele, snack bar, restoran, beach club ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kafepibeachclub/

Haritada Görüntüle >

Cove Ayayorgi Beach

Alaçatı’nın rüzgârlardan uzak nadir yerlerinden biri olan Ayayorgi Koyu’nda bulunan Cove Ayayorgi Beach, çarşaf gibi berrak denizi, bembeyaz kumu sahilleri, zengin menüsüyle dikkat çeken mutfağı ve eğlence anlayışıyla Alaçatı’nın en çok tercih edilen mekânları arasında yer almaktadır. Koyda bulunan işletmelere göre yeni bir yer olmasına rağmen kısa zamanda popülerlik kazanmıştır ve her geçen gün adından söz ettirmektedir.

Mekâna girişlerde normal giriş, iskele ve loca olmak üzere farklı ücret tarifesi uygulanmaktadır. 0-7 yaş arası çocuklar için giriş ücretsizdir. Giriş ücretine bir adet içecek, şezlong, duş, soyunma kabini ve tuvalet kullanımı dâhildir. Aynı zamanda restoran bölümünde de minimum harcama tutarı bulunmaktadır. Gündüz denizin ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz mekân akşam 17.00’dan sonra başlayan happy hour partileri ile konuklarına sabahın ilk ışıklarına kadar müthiş bir eğlenme imkanı sunuyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (şemsiye, şezlong ve 1 soft içecek dâhil, otopark ücretsizdir). 150 TL harcama limiti bulunmaktadır. 0-7 yaş arası çocuklar için giriş ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, yoga, çocuk oyun atölyeleri, iskele, restoran ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/coveayayorgi/

Haritada Görüntüle >

Fly-Inn Beach Club

Çeşme’nin en sakin koylarında biri olan Altınkum’da bulunan Fly-Inn Beach Club, eşsiz mavi denizi, geniş kurulu alanı, kumsal plajı, restoranları ve barları ile Çeşme’nin en çok tercih edilen mekânları arasında yer almaktadır. Oldukça geniş bir alana yayılmış olan mekân, 2500 kişilik müşteri kapasitesine sahiptir. Ne kadar kalabalık olursa olsun hem denizde hem restoranda hem de plajda kimseden rahatsız olmadan dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz.

Kumlu plajı, yeşil alanları, çocuk oyun alanları, iskelesi, özel locaları bulunan mekânda gün boyu müzik eşliğinde yüzüp, güneşlenip, çeşitli aktivitelere katıldıktan sonra akşam 17.00’dan sonra da happy hour partilerinde eğlenebilirsiniz. Mekâna giriş ücreti standart ve VIP iskele giriş ücreti olmak üzere iki farklı tarifede uygulanır. Giriş ücretine bir adet içecek, şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabinleri dâhildir. Dünya mutfağından lezzetler sunan restoranda da minimum harcama tutarı bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Pazartesi – Perşembe 110 TL, Cuma – Pazar 130 TL, VIP rezervasyon 400 TL (1 bira veya meşrubat, şezlong ve şemsiye dâhil) ve %10 servis ücreti.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, cankurtaran, bar ve kafeterya, restoran, çocuk oyun alanı, happy hour, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/flyinnbeach/

Haritada Görüntüle >

Rise’n Shine Alaçatı

Alaçatı Çark Plajı bölgesinde yer alan Rise’n Shine Alaçatı, eşsiz denizi, kumlu plajı, eğlence imkânları, dünya mutfağında lezzetler sunan restoranı ve çeşit çeşit kokteylleri ile müşterilerine birçok alternatif sunuyor. Geniş bir alan üzerine kurulan mekân 700 normal, 300 kişilik VIP hizmet kapasitesi ile aynı anda 1000 kişiye hizmet veriyor. 2 adet büyük bar gün boyu alkollü, alkolsüz içecekler ve farklı kokteylleri ile ferahlamanızı sağlıyor.

Ege’nin muhteşem sularının yansımasını en güzel şekilde görebileceğiniz mekânın denizi, berrak, sığ ve soğuktur. Kumsalı oldukça geniş ve ince kumludur. Hem plaj, hem de deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için oldukça uygundur. Mekâna girişlerde beach ve VIP olmak üzere iki farklı tarife uygulanır. 0-7 yaş arası çocuklar için giriş ücretsizdir. Giriş ücretine, şezlong, duş, soyunma kabini ve WC gibi hizmetler dâhildir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (Şezlong ve şemsiye dahil). 0-7 yaş arası çocuklar için giriş ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, cankurtaran, iki bar ve kafeterya, restoran, iskele ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/risealacati/

Haritada Görüntüle >

Madeo Beach

Eşsiz plajı, masmavi denizi, eğlenceli aktiviteleri, zengin mutfağı, happy hour partileri ve DJ performansları ile öne çıkan mekânlardan biri olan Madeo Beach, Alaçatı tatillerinde eğlenceye eğlence katmaktadır. Alaçatı’nın sakin mekânlarından biri olan Madeo Beach, hafta içi tam kafa dinlemelik bir yerken, hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. Bu nedenle de gitmeden önce rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Akvaryumu andıran deniz ve plaj incecik parlak kumlarla kaplıdır. Deniz sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilir. Girişin ücretli olduğu mekânda otopark, loca, yiyecek ve içecekler farklı ücretlendirilir. Bolca yeşil alanların bulunduğu mekânda ister kumsalda, ister çim alanlarda ister localarda vakit geçirebilirsiniz. Gündüzleri denizde tatilin tadını çıkardıktan sonra akşamları da müzik eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden partilerde çılgınlar gibi eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 100 TL, hafta sonu 150 TL (şezlong ve havlu dâhil), otopark ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, DJ performans, iskele ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/madeobeach/

Haritada Görüntüle >

Plage Isolee Beach

Alaçatı’nın en sakin mekânlarından biri olan Plage Isolee Beach, yüksek sesli müziklerden hoşlanmayanların ilk adresidir. Masmavi pırıl pırıl denize ve incecik beyaz kumsallara sahip olan mekân dinlenmek ve eğlenmek için birçok farklı seçenek sunmaktadır. İster loca kiralayabilir, ister kumsaldaki şezlonglarda, ister iskelede, ister salıncak ve sancaklarda vakit geçirebilirsiniz. Plaj kütüphanesinden kitabınızı alarak kitabınızı okuyabilir, gece sinemasında film keyfi yapabilirsiniz.

Girişin ücretli olduğu plajda yiyecek ve içecekler, otopark ve localar farklı ücretlendirilmektedir. Bir adet içecek, plaj havlusu, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetler giriş ücretine dâhildir. Açık mavi denizin ve plajın zemini kumludur. Deniz sığ ve sakindir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler burada güvenle vakit geçirebilirler. Çeşme’nin kalabalığından uzak hem konforlu bir gün geçirmek hem de sakin bir ortamda kafa dinlemek için Plage Isole Beach sizin için en doğru adres olabilir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 120 TL, hafta sonu 150 TL (şezlong ve şemsiye dâhil), otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, DJ performans, otopark, sigara içilebilir alan, bahçe alanı ve happy hour.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alacatiplageisolee/

Haritada Görüntüle >

Before Sunset Beach

Ovacık Azmak Koyu’nda bulunan Before Sunset Beach, Çeşme tatillerinizde tercih edebileceğiniz işletmelerin başında yer alıyor. Sakinlik arayanlara hitap eden plaj işletmesi, bembeyaz kumlara sahip bir plaj üzerine kurulmuştur. Egzotik dekorasyonu ile dikkat çeken mekân Alaçatı’nın en güzel gün batımı manzarasına sahiptir. Denizin rengi, kumların inceliği ve parlaklığı ile tatilcilere Maldivler sahillerindeymiş hissi verir.

500 kişilik müşteri kapasitesi ile hizmet veren işletme hafta içi sakinken hafta sonları düzenlenen happy hour partilerinde oldukça kalabalık olmaktadır. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra akşamları da müzik eşliğinde gün batımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Saat 08.00-04.00 arası açık olan mekâna giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye ve otopark ücreti fiyata dâhildir. Ek hizmetler ise Alaçatı’daki diğer işletmelere göre uygun fiyatlıdır.

Giriş Ücreti: Pazartesi – Çarşamba 100 TL, Perşembe – Pazar 150 TL (şezlong, minder, şemsiye ve otopark dâhil).

Plaj Özellikleri: : WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, DJ performans, otopark, sigara içilebilir alan, bahçe alanı ve happy hour.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/beforesunsetbeach/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Altınkum Halk Plajı

Çeşme merkeze 10 km mesafede bulunan Altınkum Halk Plajı, Alaçatı’nın en popüler halk plajlarından biridir. Adı gibi altın sarısı kumları ile ünlü olan plaj merkezi konumda bulunur ve Çeşme otogarından kalkan dolmuşlarla kolaylıkla ulaşım sağlanır. 500 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki plaj, altın gibi parlak kumu ve turkuaz rengi denizi ile mükemmel bir görüntüye sahiptir. Hem doğal güzellikleri hem konumu hem de çevresinde bulunan imkânlar nedeniyle çok fazla tercih edilen plaj, tatil sezonlarında son derece kalabalık olmaktadır.

Konumu nedeniyle çok fazla rüzgâr almayan plaj, çarşaf gibi bir denize sahiptir. Deniz suyu sıcaklığı en sıcak havalarda bile içinizi ferahlatacak kadar serindir. Kavurucu yaz sıcaklarında çarşaf gibi denizde yüzmek büyük keyif verir. Altınkum Plajı’na giriş ücretsizdir. İsterseniz plajda bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz herhangi bir ücret ödemeden kendi malzemelerinizle denizin ve yumuşacık kumların tadını çıkarabilirsiniz. Duş imkânı bulunmayan plajda soyunma kabini ve WC bulunmaktadır. Aynı zamanda yakınlarda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve büfe tarzı işletmeler de mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL (WC, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, duş ve şemsiye mevcut. Şezlong ve soyunma ayrıca kiralayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilmeniz mümkün.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ilıca Plajı

Çeşme merkeze oldukça yakın konumda bulunan Ilıca Plajı, berrak denizi ve tertemiz kumsalı ile Alaçatı’nın en çok tercih edilen plajları arasında yer almaktadır. Tatil sezonu boyunca yerli ve yabancı birçok turistin akın ettiği plaj, çevresinde bulunan imkânlar nedeniyle de oldukça caziptir. 3 kilometre uzunluğundaki Ilıca Plajı, geniş alanı nedeniyle tatilcilere birbirlerini rahatsız etmeden denizin ve kumsalın tadını çıkarma imkânı sunar. Ilıca Plajı yeraltı kaynaklarına yakın konumda bulunması nedeniyle deniz suyu oldukça sıcaktır Bu özelliği nedeniyle de sadece yaz aylarında değil ilkbahar ve sonbahar aylarında da denize girebilme imkânı sunar.

Ücretsiz bir şekilde giriş yapılabilen plajda şezlong ve şemsiye ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Ancak ücret ödemek istemezseniz havlunuzu sererek güneşlenebilirsiniz. Plajda duş, soyunma kabini ve WC imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda yakınlarda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok yer de mevcuttur. Ilıca Plajı’nı tatilciler için cazip kılan bir diğer özellik ise rüzgâr sörfü, jet ski ve dalış gibi su sporları imkânlarının bulunmasıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, büfe ve deniz güvenlik şeridi. Otopark ücreti 20 TL/günlük.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çark Plajı

Alaçatı’da sörf denilince insanların aklına ilk gelen plajlardan biri olan Çark Plajı, dört mevsim rüzgâr alması nedeniyle sörf tutkunları için oldukça cazip bir yerdir. Çeşme yarımadasının güneyinde bulunan plajda su sporları yapabileceğiniz gibi altın sarısı kumsalda güneşlenebilir turkuaz rengi denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda sörf yapanların arasına karışmak isterseniz plajda bulunan sörf okulunda sörf dersleri alabilir, tatilinize eğlence katabilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu Alaçatı Çark Plajı’nda ücretli ve ücretsiz birçok işletme mevcuttur. Dilerseniz kendi şemsiyenizi kurabilir plaj sandalyenizde dinlenebilir, dilerseniz ücretli işletmelere girerek imkânlarından faydalanabilirsiniz. Ancak hangisini seçerseniz seçin plajın ve denizin aynı güzellikte olduğunu aklımızda bulundurun! İnce kumlu plaj ve denizinin sığ yapısı nedeniyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de idealdir. Denizde vakit geçirmenin yanı sıra spor yaparak da eğlenmek istiyorsanız Alaçatı tatillerinizde Çark Plajı rotanızda mutlaka bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi ve cankurtaran, şerit uyarısı, rüzgâr sörfü ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sığacık Plajı

Fotoğraf: Serkan Y.

Alaçatı’dan 12 kilometre uzaklıkta bulunan plaj özel bir site içerisinde bulunur.  Ana yoldan geçerken görülmeyen ve birçok kişi tarafından bilinmeyen plaj, bu nedenle de Alaçatı tatillerinde sessizlik ve sakinlik arayanlar tarafından tercih edilir. Harika plajı ve muhteşem denizi ile huzur dolu bir tatil geçirilmesini sağlayacak Sığacık Plajı, Kleopatra Koyu ya da Güvercinlik Koyu olarak da anılır. Sahili ve deniz tabanı ince taneli kumdan oluşan plaj sakin, berrak tertemiz ve serin suları ile muhteşem bir yüzme deneyimi yaşamanıza imkan tanır. Ancak deniz aniden derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için çok da uygun değildir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Duş ve tuvalet gibi imkânların bulunmadığı plajda sadece site sahiplerinin yaptığı soyunma kabinleri mevcuttur. Gün boyu kalmak için çok uygun olmayan plaja giderken ihtiyaçlarınızı yanınıza alabilir huzurlu bir ortamda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 35 TL)

Plaj Özellikleri: Soyunma kabinleri mevcuttur. WC, duş, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Dileyen burada çadır kampı da atabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Piyade Koyu Plajı

Fotoğraf: Yusuf Zorlu

Sörf tutkunlarının merkezi Çark Plajı’nın hemen yanında bulunan Piyade Koyu Plajı, yaz sıcağından bunalıp serin sularda rahatlamak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Altın sarısı ince kumları, turkuazın en güzel tonlarını barındıran denizi ve muhteşem doğası ile adeta cennetten bir köşeyi andırıyor. Suyu genelde buz gibi olan deniz sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih ediliyor. Tropik sahilleri andıran deniz ve kumsal görenleri kendine hayran bırakıyor.

Halk plajı statüsünde olan plaja giriş ücretsizdir. Halk plajı bölümünde kendi malzemelerinizle kumsalda güneşlenebileceğiniz gibi, şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Aynı zamanda girişin ücretli olduğu özel beach clubları da tercih edebilirsiniz. Gündüzleri denizin ve güneşin tadını en güzel şekilde çıkardıktan sonra geceleri de müzikli mekânlarda eğlenebilirsiniz. Ayrıca gündüzleri denizde farklı bir aktivite ararsanız, sörf dersleri alabilir, Alaçatı’nın rüzgârına kendinizi bırakabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aya Yorgi Koyu

Alaçatı denince akla gelen ilk yerlerden biri olan Aya Yorgi Koyu havuzu andıran denizi, tertemiz sahili ve birbirinden ünlü gece kulüpleri ile adından söz ettiriyor. Çeşme’de bulunan diğer koylara göre az rüzgâr alan koy çarşaf gibi bir denize sahiptir. Bu nedenle de dalga sevmeyenler tarafından daha çok tercih edilir. Ege’nin berrak sularını ve harika manzarasını tam anlamıyla yansıtan Aya Yorgi Koyu, Alaçatı tatillerinin vazgeçilmez noktasıdır.

Aya Yorgi Koyu’nda birçok işletme bulunmaktadır. Bunların çoğunluğu özel beach clublardır ve giriş ücretlidir. Ormanlık alandan geçilerek ulaşılan küçük bir bölüm halka açıktır. Uçuk fiyatlı beach clublara ücret ödemeden burada da aynı denizden ve kumsaldan faydalanılabilir. Deniz sığ ve dalgasız olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de uygundur. Gündüzleri denizin, güneşin ve eşsiz kumsalın, geceleri de DJ performansları eşliğinde eğlencenin tadını çıkarabileceğiniz Aya Yorgi Koyu Alaçatı tatil rotanızda mutlaka bulunmalıdır.

Nasıl Gidilir: Çeşme içerisinde çalışan dolmuşlar ile koya ulaşım kolaylıkla sağlanabilir. Aracıyla gelecek olanlar tabelalar yardımıyla Ayayorgi Yolu üzerinden ulaşımını sağlayabilir. Koy çevresinde otopark alanı bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Aya Yorgi Koyu’nda hizmet veren Before Sunset Beach Club, Marrakech beach Club, Sole&Mare Beach Club, Tren Beach Club, KafePi Beach Club ve Babylon Aya Yorgi Beach Club’ın giriş ücretleri ortalama 50-60 TL olup fiyata şezlong ve şemsiye dâhildir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi ve cankurtaran, şerit uyarısı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Delikli Koy

Alaçatı’nın en farklı plajlarından birinin bulunduğu Delikli Koy, adını sahilde bulunan delikli kayalardan alır. Hem el değmemiş muhteşem güzelliklerdeki kayalıklarıyla, hem plajıyla hem de mavinin en güzel tonlarını barındıran denizi ile görsel şölen sunan koy, farklı bir yüzme deneyimi yaşamak isteyenler tarafından tercih edilir. Alaçatı’nın en doğal plajı olan Delikli Koy, Çeşme’nin diğer plajlarından farklı olarak çakıl taşlarıyla kaplıdır. Bu yüzden giderken yanınızda mutlaka deniz ayakkabısı bulundurmalısınız.

Koya giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye gibi imkânların olmadığı koyda herhangi bir işletme de bulunmamaktadır. Dolayısıyla duş ve tuvalet de yoktur. Giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alabilir, kamp sandalyenizde kayalıkların gölgesinde dinlenebilirsiniz. Bol rüzgâr alan bir noktada bulunan deniz, zaman zaman dalgalı olabilmektedir. Deniz çabuk derinleşir ve oldukça soğuktur. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için çok da uygun değildir. Muhteşem bir denizde yüzmek isteyenlerin tercih ettiği koy, huzurlu bir ortamda eşsiz manzaraya karşı kafa dinlemek isteyen kampçıların da uğrak noktasıdır.

Nasıl Gidilir: Alaçatı Halk Plajı’na yakın bir mesafede bulunan Delikli Koy’a toplu taşıma ve araçla kolayca ulaşılabilmektedir. Araç sahipleri için koy çevresinde otopark yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koy çevresindeki büfe yerinden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yumru Koyu

Fotoğraf: Tatilcity.net

Eşsiz manzarası ve denizi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken Yumru Koyu, Alaçatı’nın en önemli koylarından biridir. Doğa ile iç içe çadır ve karavan kampı yapmak için son derece uygun olan koy, sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için oldukça idealdir. Doğal güzellikleri ile insanı büyüleyen koyun en önemli özelliği Dünya Windsurf Şampiyonası’na ev sahipliği yapmasıdır.

Dünyanın en iyi sörf alanları arasında kabul edilen Yumru Koyu, sürekli rüzgâr alır ve denizi hep dalgalıdır. Bu özelliği nedeniyle de sınırlı sayıda olan en iyi sörf alanları arasında gösterilir. Sörf şampiyonaları yapıldığı dönemler dışında da hem profesyonel hem de amatör sörfçülerin akınına uğrayan koyda eğitim almak isteyenler için okullar da mevcuttur. Siz de ister sörf dersleri alarak kendinizi Alaçatı’nın rüzgârına bırakabilir, ister kumsalda güneşlenirken sörfçüleri izleyebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Alaçatı Marina istikametinde ilerleyerek koya ulaşım sağlanabilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar limana yakın noktada inip birkaç dakika yürüme sonrası koya gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Şifne Plajları

Çeşme Yarımadası’nın en sakin koylarından birinde bulunan Şifne Plajı, Çeşme merkeze yaklaşık 5 km uzaklıktadır. El değmemiş doğal güzellikleri, tertemiz denizi ve harika plajları ile son yıllarda adından sıkça söz edilen plaj, sunduğu imkânlarla dikkat çeken bölgeler arasında yer alıyor. Yeşilin ve mavinin en güzel şekilde buluştuğu bir noktada yer alan plaj, muhteşem gün batımı ve Ege Denizi manzarası ile göz dolduruyor. Sakinliği ve verdiği huzurla Alaçatı’nın kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ediği Şifne Plajı, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Halk plajı statüsünde olan plaja giriş ücretsizdir. Çevrede şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletme mevcuttur. Aynı zamanda duş, soyunma kabinleri ve tuvaletler de bulunmaktadır. Göz alabildiğince uzanan plaj ve deniz ince kumludur. Su sığ ve dalgasızdır. Bu özelliği ile çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de oldukça uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Boyalık Plajı

Çeşme merkeze en yakın kumlu plajlardan biri olan Boyalık Plajı, Çeşme’nin kuzeyinde Ilıca ve Çeşme arasında yer alır. Aya Yorgi Koyu ve Altınyunus Otel Plajı’nın hemen ortasında bulunan 4 km uzunluğundaki plaj, çevresindeki kalabalık plajlardan kaçıp kurtulmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Uzun sahil şeridinde kalabalıktan uzak herkesin yer bulabileceği plaj, tertemiz suları, berrak, sıcak ve sığ denizi, ince taneli kumları ile tatilcileri memnun ediyor. Sığ olması nedeniyle de özellikle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih ediliyor.

Plaja girişte ücret alınmamaktadır. Uzun sahil şeridinde isterseniz kendi imkânlarınızla ücret ödemeden denizin ve kumsalın tadını çıkarabilir, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda bulunan duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. Yeme içme açısından da oldukça tatmin edici olan Boyalık Plajı’nda birçok işletme mevcuttur. Bu işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayarak harika bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çiftlikköy Plajları

Üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada olma özelliğini taşıyan Çiftlikköy, birbirinden güzel plajları ile adından söz ettiriyor. Her yönüyle Ege kokan bir balıkçı köyü olan Çiftlikköy, yol boyunca uzanan denizi izleyerek ulaşabileceğiniz ve Yunan adalarını gören muhteşem manzara eşliğinde deniz keyfi yapabileceğiniz bir yerdir. Yılın neredeyse 8 ayı denize girme imkânı sunan koy, bol rüzgâr alması nedeniyle de sörf yapmak için oldukça uygundur.

Çok rüzgâr almasına rağmen dalgalı olmayan deniz, yer yer derin yer yer sığdır. Bu nedenle de yüzme bilmeyenler ve çocuklar dikkatli olmalıdır. Deniz tabanı ve sahili kumsaldır. Sessiz sakin bir plaj olan Çiftlikköy Plajı, huzur arayan ve kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygundur. Halk plajı statüsünde olan plaja giriş ücretsizdir. Plajda soyunma kabinleri ve tuvaletler bulunmaktadır. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de kafe yeri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve soyunma kabinleri mevcuttur. Şezlong ve şemsiye ücretli plajda bulabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plajdaki restorandan karşılayabilmeniz mümkün.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ovacık Plajı

Çeşme’nin en sakin bölgelerinden biri olan Ovacık, daha çok yazlık sitelerin bulunduğu bir yerdir. Küçük ve sevimli bir köyün sahilinde bulunan plajın bir diğer adı da Azmak Plajı’dır. El değmemiş doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakan plaja toplu taşıma ile ulaşım yoktur. Bu nedenle de çok kalabalık olmaz. Uçsuz bucaksız denize ve kartpostal gibi manzaraya sahip olan Ovacık sahilinde hem özel beachler hem de halk plajları bulunur.

Ovacık Plajındaki özel beachlere ücret karşılığında giderek tüm imkânlarından yararlanabilir ya da halk plajı kısmında kendi şemsiyenizi kurarak ve havlunuzu sererek güneşlenebilirsiniz. Plajdaki işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, soyunma kabini ve tuvaletleri kullanabilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da çevredeki özel beachlerden karşılayabilirsiniz. Masmavi denizin ve sahilin tabanı kumludur. Deniz biraz soğuk olsa da sığ ve dalgasızdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler dilediklerince vakit geçirebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ildırı Plajı

Tarihi M.Ö. 8. yüzyıla kadar dayanan Ildırı doğal güzellikleri, turkuazın en güzel tonlarını barındıran denizi, tarihi kalıntıları ve tertemiz havası ile Çeşme’nin en güzel koylarından biridir. Sakin bir balıkçı kasabası olan Ildırı, doğa ile iç içe huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Ildırı Plajı, yumuşak kumlu sahilleri ile göz doldurur. Muhteşem manzaraya karşı akvaryum gibi bir denizde yüzmek elbette yüzme tutkunları için eşsiz bir deneyimdir.

Ildırı sahili çok uzun plaj alanlarına sahip değildir. Bazı kısımlar kayalık bazı kısımlar kumludur. Ancak kumlu kısımlar daha çok özel işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Ildırı sahillerinde kendi imkânlarınızla giderek denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plaj alanları da bulunmaktadır. Böylece hiçbir ücret ödemeden cam gibi denizde balıklarla yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Sığ ve dalgasız olan deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de son derece uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Dalyan Kocakarı Plajı

Çeşme Yarımadası’nın kuzey batısında merkeze yakın bir konumda bulunan Dalyan Kocakarı Plajı, Çeşme’nin en eski ve en popüler plajlarından biridir. Müdavimlerinin asla vazgeçemediği plaj, sakin ortamı sayesinde aile ile gidilebilecek en güzel yerlerden biridir. Doğa ile iç içe huzurlu bir gün geçirme imkânı sunan plaj, sakinlik ve huzur arayanların ilk tercih etmesi gereken yerlerden biridir. Berrak ve tertemiz denizinin maviliği ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan plaj, serin sularıyla yaz aylarında ilaç gibi gelir.

Plaj ve deniz tabanı kum ve çakıl karışımıdır. Taşlar çok rahatsız etmez ama yine de deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz. Deniz seviyesi sığ olduğundan çocuklar ve yüzme bilmeyenler gönül rahatlığıyla burayı tercih edebilir. Halk plajı statüsünde olan plaja giriş ücretsizdir. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kafe bulunmaktadır. Çok fazla seçenek bulunmadığından dolayı yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirebilirsiniz. İsterseniz bu kafeden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda duş, soyunma kabini ve tuvaletler de bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli), soyunma kabinleri, duş, kafe, şerit uyarısı, otopark alanı ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Paşalimanı Koyu

Alaçatı’ya yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Paşalimanı Koyu, hem kamp yapabilme hem de denizde doyasıya vakit geçirebilme imkânı sunar. Çeşme merkezden ve Alaçatı’dan hem toplu taşıma ile hem de özel araçlarla ulaşım sağlanan koy, tatilciler tarafından çok fazla tercih edilir. Ulaşımın kolay olmasının yanında konaklama seçeneklerinin fazlalığı ve su sporları yapabilme imkânının da bulunması, tercih edilme nedenlerinin başında gelmektedir. Yeşil alanları ve geniş plajları her ne kadar kalabalık olursa olsun insanlara keyifli bir dinlenme imkânı sunar.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Aynı zamanda belediye tarafından sağlanan duş, soyunma kabini ve tuvalet hizmetleri de vardır. Görenlerin yüzmek için sabırsızlandığı deniz turkuaz renkte, berrak, ılık ve tertemizdir. Deniz seviyesi sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için oldukça idealdir. Deniz tabanı ve plaj çakıl taşları ile kaplı olduğu için deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz. Yine de rahatsız olursanız koydaki atlama iskelesini kullanabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Paşalimanı Koyu, Çeşme merkeze yaklaşık 15 km mesafede bulunuyor. Ilıca Halk Plajı’nın doğusunda Ardıç Mahallesi’nde bulunuyor. Çeşme veya Alaçatı’dan bu bölgeye toplu taşıma ile gelebilmek mümkün. Aracıyla gelecek olanlar Çetin Ceylan Taş Konutları tabelasını takip ederek Paşalimanı’na gelebilirler. Koy çevresinde araç otopark yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Pırlanta Plajı

Çeşme’ye yaklaşık 10 km uzaklıktaki Alaçatı Çiftlikköy mevkiinde bulunan Pırlanta Plajı, adını pırlanta gibi parlayan incecik kumlarından almıştır. Sit alanı olarak koruma altına alınmış bir alanda bulunan plaj, el değmemiş muhteşem doğası ve turkuaz rengi berrak denizi ile dikkat çekmektedir. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki sahilde, ince taneli parlak kumların yanında eşine az rastlanır farklı türden deniz kabukları da karşınıza çıkabilir. Rüzgâr alan bir konumda bulunan deniz, dalgalı olmasına rağmen oldukça sığdır. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için tehlike oluşturmaz.

Kitesurf ve windsurf tutkunlarının uğrak noktası olan plaja giriş ücretsizdir. Dilerseniz ücret ödemeden kendi imkânlarınızla plajdan yararlanabilir, dilerseniz plajda bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Rüzgârın ve dalganın eksik olmadığı plaj, hem yurt içinden hem de yurt dışından sörf tutkunlarının en popüler uğrak yeridir. Plaj içerisinde bulunan okuldan ders alabilir, spora ileri düzey ilginiz varsa sörf sertifikası dahi alabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL (WC, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, şezlong, şemsiye, duş yeri, soyunma kabinleri, büfe ve otopark alanı mevcuttur. Ayrıca kamp atılabilecek çadır yerleri de bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tekke Plajı

Çeşme merkezde bulunan Tekke Plajı, Marina’nın hemen yanında küçük bir sahil alanıdır. Çeşme’nin en küçük plajlarından biri olan Tekke Plajı, küçük ve sığ bir koyda bulunur. İsmini hemen arkasında bulunan Osmanlı Tekkesinden almış olan plaj, yemyeşil ağaçların ve turkuazın en güzel tonlarını barındıran denizin iç içe geçtiği harika bir yerde bulunuyor. Merkeze yakın olmasından dolayı çok fazla tercih edilen plajda küçük olmasından dolayı yer bulmak çok zor olur.

Halk plajı statüsünde olan plaja giriş ücretsizdir. Cüzi bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilir, plajda bulunan duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz. Plaj içerisinde bulunan büfeden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sahil kısmı çakıl taşları ile kaplı olan plajda denizin dibi kumludur. Su oldukça sığ ve dalgasızdır. Bu özelliği nedeniyle çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja kişi başı giriş ücreti 25 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tekkeplajkafe/

Haritada Görüntüle >

Güvercinlik Kleopatra Plajı

Çeşme’nin göz bebeği Alaçatı’da bulunan Kleopatra Plajı, Güvercinlik Koyu olarak da adlandırılıyor. Kayalıklarla çevrili olan ve ana yoldan geçerken görülmeyen koy çok fazla kişi tarafından bilinmiyor. Gizli kalmış bir cenneti andıran koya ulaşım çok da kolay değildir. Bu nedenle de son derece sakin olur. Adım atacak dahi yer bulunamayan kalabalık plajlardan uzaklaşmak için son derece uygun olan koy, kafa dinlemek isteyen günübirlik tatilciler tarafından tercih edilir.

Halka açık olan koya giriş ücretsizdir. Herhangi bir işletme yeri bulunmayan koyda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da ne yazık ki bulunmamaktadır. Duş, tuvalet ve soyunma kabinlerinin de olmadığı koy uzun süre kalmak için çok uygun değildir. Birkaç saatliğine yüzmek için gidebilir, Ege’nin eşsiz sularının keyfini çıkarabilirsiniz. Denizin sığ ve sakin olması burayı çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de ideal kılmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yaz kış fark etmeksizin turistlerin akınına uğrayan Alaçatı, halk plajları, dünyaca ünlü beach clubları ve doğa harikası koyları ile yaz tatillerinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bir sonraki tatilinizi planlamak için Alaçatı hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce