Afyon’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Afyon, Ege bölgesinde yer alan illerimizden birisidir. Tarihi ve doğal güzellikleri sayesinde her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Afyon gezisi esnasında birçok tarihi yeri görebilir ayrıca Afyon yöresel yemekleri tadabilirsiniz. Afyon mutfağı tarih boyunca birçok medeniyetten beslenmiş zengin bir mutfaktır. Tarihi Tunç çağlarına kadar dayanan adeta medeniyetler beşiği olan Afyon, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hititler, Frigyalılar, Roma, Bizans, Osmanlı gibi medeniyetlere ev sahipliği yapan kent, bu kültürlerden beslenerek zengin bir mutfak kültürünü oluşturmuştur. Tarım ve hayvancılığın aktif olarak yapıldığı Afyon ili, et ve sebze yemeklerinin bir arada hazırlandığı bir mutfak kültürüne sahiptir.

Türkiye’nin hemen hemen her kentinde olduğu gibi Afyon’un da kendine has birçok lezzeti bulunur. Afyon mutfağının en sevilen lezzetleri ise şunlardır: Afyon sucuğu, ekmek kadayıfı, lokum, kuşbaşı et ile hazırlanan Afyon kebabı, patlıcan kebabı, ince bulgur ile hazırlanan musakka, ilibada sarması, sakala çarpan çorbası, paçık, zürbiye, ağzı açık, haşhaşlı katmer ve bükme. Afyon gezinizde nerede ne yenir diye merak ediyorsanız sizi içeriğimizi okumaya davet ediyoruz.

Afyon Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Afyon’dan Alınabilecek Yiyecekler: Afyon geleneksel kültürü ve içerisinde barındırdığı zengin tarihi değerlerinin yanı sıra sahip olduğu onlarca yöresel yemekle de zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Afyon gezinizde şehirden ayrılmadan önce buradan doğal kahvaltılık ürünlerden unlu mamullere, bakliyat ürünlerinden tatlılara varıncaya kadar pek çok lezzeti satın alabilirsiniz. Tüm bu ürünleri şehrin genelindeki yöresel ürünler satan noktalardan bulabilmeniz mümkündür.

Afyon’un En Meşhur Tatlısı: Afyon yöresel yemeklerinin yanı sıra tatlılarıyla da ön plana çıkan illerimizden biridir. Afyon’a geldiğinizde burada vişneli ekmek kadayıfı, kaymaklı, tahinli kabak tatlısı, kaymaklı ekmek kadayıfı deneyebilirsiniz. Bu tatlılardan paket olarak da yaptırabiliyorsunuz. Afyon genelindeki hemen her lokanta ve restoranlarında yöresel tatlılar ve diğer pek çok tatlı çeşidini bulabilmeniz mümkündür. Ayrıca şehir merkezinde tatlıcılarda ve pastanelerde bu tatlılardan çoğunu paket olarak satın alabilirsiniz.

Afyon’da Nerede, Ne Yenir?

Kale Konak

Afyon Kale Konak
Fotoğraf: Mustafa İşçeli

Afyon’da lezzetli bir kahvaltı yapmayı planlıyorsanız Kale Konak restoranına uğramalısınız. Konum olarak Afyon merkezde yer alan restoran, lezzetli menüleri ve kendine has ambiyansı ile dikkat çekmektedir. Afyonkarahisar Kalesi’nin hemen çıkışında tarihi Ulu Camii’nin yakınlarında yer alan tarihi bir konakta hizmet vermektedir. Mistik ve sıcacık ortamıyla kaliteli hizmet sunan konak, her gün yüzlerce müşteriyi ağırlamaktadır. Yöresel ve tarihi yemekler ve özellikle yöresel köy kahvaltısı için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Ayrıca kale çıkışında yer alması nedeniyle kaleyi gezmek için gelenlerin de buraya uğramasını kolaylaştırmaktadır.

Kale Konak, daha çok kahvaltısı ile ön plana çıkan bir işletmedir. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı seçeneği bulunur. Serpme kahvaltı haricinde ekstra olarak sucuklu yumurta, gözleme, kaymak ve bal gibi yiyecekleri bulabilirsiniz. Kahvaltı haricinde öğle ve akşam yemeği için de bu restorana gelinebilir. Kahvaltı ve akşam yemeği için el açması mantı veya gözleme tercih edebilirsiniz. Ayrıca Afyon’a özgü lezzetlerden olan kaygana ve katmeri de burada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 18:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tacı Ahmet Mah., Ulucami Cad., No: 22-29, Merkez

Telefon: 0538 311 71 46

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kalekonak/

Haritada Görüntüle >

Şefika Teyze Kır Bahçesi

Afyon Şefika Teyze Kır Bahçesi
Fotoğraf: Oflu Fatih

Şefika Teyze Kır Bahçesi, Afyon’da çıtır çıtır gözleme ve incecik katmeri ile ünlü bir restorandır. Konum olarak Frigya Vadisi’nde Ayazini Köyü’nde yer alan restoran, tarih ve doğa ile iç içe olan ortamıyla dikkat çekmektedir. Doğa, tarih ve lezzetli yöresel ürünleri burada bir arada bulabilirsiniz. Şefika Teyze Kır Bahçesi, ferah ve rahat bir bahçede huzur bulacağınız sessizlik ve dinginlik arayan kişiler için ideal bir tercih olacaktır. Burası aynı zamanda çadır ve konaklama imkânı sağlayan bir aile işletmesi olarak da bilinir. Ayrıca Şefika teyzenin sıcakkanlılığı ve güler yüzlü kişiliği de bu restoranın olumlu yönlerinden sadece birkaçıdır.

Kahvaltı ve öğle yemeği için tercih edilebilir. Kahvaltılarda serpme kahvaltı menüsü ve serpme kahvaltıya ek gözleme çeşitleri bulunur. Gözlemeleri ile meşhur olan restoranda hazırlanan kıtır kıtır gözlemelerin iç malzemesi restoranın bahçesinden toplanılarak hazırlanır. En çok beğenilen gözleme çeşitleri ise; patatesli, ıspanaklı ve peynirli gözlemelerdir. Gözlemelerin yanı sıra buranın katmeri de denemeye değerdir. Gözlemelerin yanında şöyle güzel ve doğal ev yapımı ayran tercih edilebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., No: 45, Ayazini, İhsaniye

Telefon: 0538 251 57 79 – 0533 659 58 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/frigyasefikateyze/

Haritada Görüntüle >

Aşçı Bacaksız

Afyon Meşhur Aşçı Bacaksız
Fotoğraf: Kadir Bilgetekin

Aşçı Bacaksız, Afyon’un en eski lokantalarından biridir. 1800’lü yıllardan bu yana Afyon halkına hizmet veren tarihi lokanta, konum olarak da Dumlupınar Karaman Mahallesi’nde yer alır. Aşçı Bacaksız Yağcıoğlu tarafından açılan lokanta salaş, mütevazı, samimi ve sıcak bir ortama sahiptir. Aşçı Bacaksız lokantasının ismi lokanta sahibinin boyunun kısa olmasından gelmektedir.  Aşçı Bacaksız’ın Afyon’da bu kadar sevilmesi ve ünlenmesinin tek nedeni lezzetli yemekleri değildir. Bir rivayete göre lokantanın kurucusu rahmetli Aşçı Bacaksızın kişiliğinde yatıyor. Buna göre Aşçı Bacaksız; selam vermeyeni dükkâna almaz, yağsız et isteyene de et vermezmiş. Tarihi dokusunu ve orijinalliğini bozmamış olan restoran kurulduğu günden bu güne en sevilen lezzetleri müşterilerine sunmaya devam ediyor. 7’den 70’e herkes tarafından sevilen bu restoranın en önemli özelliği sadece öğlen saatlerinde açık olmasıdır. Yani kahvaltı servisi veya akşam yemeği servisi bulunmaz. Günümüzde bu lokantayı Aşçı Bacaksız’ın torunu ve oğlu işletmektedir.

Aşçı Bacaksız kuzu kebap ve ekmek kadayıfı ile ön plana çıkan bir işletmedir. Kuzu tandır, ağır ağır pişirilerek pide ekmeği ile masalara servis edilir. Burada hazırlanan kebabın her aşaması tek elden çıkar. Kuzu eti, 1 gün dinlendirilir ve daha sonra kemikli kısmı altta kaburga kısmı üstte olacak şekilde parçalanır. Bu şekilde hazırlanan etler tandırda uzun süre pişirilerek müşterilere servis edilir. Ekmek kadayıfı ise köyden getirilen kaymakla hazırlanıyor. Kıvam olarak oldukça yoğun bir kıvama sahiptir ancak yenilirken bu yoğunluk hissedilmez. Kısaca Afyon’da iseniz bu tarihi restoranı ziyaret edip, yüzyıllık masalarda oturup buradaki nefis yemeklerin tadını çıkartabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Yeni Saraçlar Çarşısı Sk., No: 6, Merkez

Telefon: 0272 215 20 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ascibacaksiz/

Haritada Görüntüle >

Kayra Börek

Afyon Kayra Börek

Kayra Börek, Afyon’un kendine has böreklerini deneyebileceğiniz adreslerden biridir. Konum olarak Ambaryolu Kadınana Caddesi üzerinde yer alır. Üretim ve satış yeri olarak hizmet veren işletmeden istediğiniz ürünleri satın alabilirsiniz. Temiz, hijyenik, sıcak ve samimi bir işletme olan Kayra Börek, Afyon’da yöresel börekler için tercih edilebilecek yerler arasındadır.

Bükme, ağzı açık gibi yöresel börekler bu restoranın menüsünde yer alan börek çeşitlerindendir. Afyon bükmesi ve ağzı açıkların pek çok çeşidi bulunur. Mercimekli, patatesli gibi seçenekleri ile böreğinizi istediğiniz gibi alabilirsiniz. Afyon bükmesi, mercimek ve haşhaşın bir araya getirilmesi ile hazırlanan Afyon’a özgü bir börek çeşididir. Bu börek genellikle vişne hoşafı veya karpuz ile servis edilmektedir. Böreklerin iç harcı bol, hamuru da yumuşacık çıtır çıtırdır. Börek çeşitleri haricinde satın alabileceğiniz ürünler erişte ve mantıdır. Afyon yöresel ürünlerin ve yöresel börek lezzetlerinin tadını çıkartmak için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dumlupınar Mah., Kadınana Cad., No: 73, Merkez

Telefon: 0272 214 44 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kayra_borek/

Haritada Görüntüle >

Salim Usta

Afyon Salim Usta Lokanta
Fotoğraf: Pablo Es

Salim Usta, Afyon’da nefis yöresel yemekleri tadabileceğiniz restoranlardan birisidir. Salim Usta, Salim Pancar tarafından kurulmuştur. Salim Pancar, İkbal Lokantalarının sahibi Salim Usta’nın torunudur. Eskiden İkbal otellerinin mutfağının başındaymış. Daha sonra eşi ile birlikte kendi lokantalarını kurmak istedikleri için Salim Usta’yı açmışlar.  Esnaf lokantası tadında sıcak ve samimi bir işletmedir. Şehir merkezinde yer alan konumu ile merkezde lezzetli ev yemekleri için tercih edilen bir nokta haline gelmiştir. 2 katlı bir mekân olarak hizmet veren işletmenin alt katında günlük çıkarılan yemekler servis ediliyor, üst katında da oturup dinlenebiliyorsunuz.

Salim Usta, Afyon yöresel yemekleri ve Türk mutfağının sevilen lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Kuru fasulye, pilav, tandır burada deneyebileceğiniz lezzetlerdendir. Ev yemekleri haricinde kuzu tandır ve keşkek tercih edebilirsiniz. Özellikle etli yemekleri ile ön planda olan restoranın en çok tercih edilen lezzeti ‘’aşçı tabağı’’ olmuştur. Bu restorana geldiğinizde meşhur aşçı tabağından sipariş etmeyi unutmayın. Yemeğinizin ardından tatlı olarak da Afyon’da sevilerek tüketilen kaymaklı ekmek kadayıfı alabilirsiniz. Afyon’da kahvaltıların vazgeçilmezi olan tandır çorbası ve keşkektir. Burada hazırlanan keşkek için buğdaylar önceden ıslatılır ve mahalledeki kara fırında gün boyunca pişirilir. Daha sonra et suyu verilerek ve tahta kaşıkla dövülerek servise hazırlanır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Millet Cad., Burmalı Mah., Uzun Çarşı Gç., No: 27/A, Merkez

Telefon: 0272 213 20 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/salimustaa/

Haritada Görüntüle >

Selçuk Bey Mangal Evi

Afyon Selçuk Bey Mangal Evi

Afyon-Antalya karayolu üzerinde bulunan Selçuk Bey Mangal Evi yemek molası için ideal bir lezzet durağı olacaktır. Lezzetli menüsü ve kaliteli hizmet anlayışı ile dikkat çeken bir işletmedir. Temiz, hijyenik ve nezih bir ortamda hizmet veren işletme mangal keyfi yapmak isteyenler için ön plana çıkmaktadır. Bu işletme mangal evi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir satış noktasıdır. Bu restorana gelip çeşitli ürünleri satın alabileceğiniz gibi internet sitesinden de yöresel birçok ürünü sipariş vererek satın alma gerçekleştirebilirsiniz.

Selçuk Bey Mangal Evi; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı seçeneği bulunur. Öğle ve akşam yemeği için et ürünleri ve mangallar mevcuttur. Afyon’un meşhur lezzetlerinden olan sucuk döner, kaymak, lokum restoranın öne çıkan lezzetlerindedir. Ayrıca vali kebabı, şiş kebap, sucuk ekmek en çok tercih edilen lezzetler arasında bulunur. Ayrıca buradan geri dönüşte lokum çeşitleri, Afyon sucuğu ve pişmaniye satın alarak bu lezzetleri evinize taşıyabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Özgür Sk., No: 109/1, Taşoluk

Telefon: 0850 302 00 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/selcukbeymangalevi/

Haritada Görüntüle >

Nur Lokantası

Afyon Nur Lokantası

Afyon’un en sevilen esnaf lokantaları arasında yer alan Nur Lokantası, ekmek kadayıfı ve ızgara köfte ile öne çıkan bir işletmedir. Konum olarak Uzun Çarşı Saraçlar Geçidinde yer alır. Mekan olarak küçük, samimi ve nostaljik bir işletmedir. Afyon’da nefis bir ekmek kadayıfı yemek istiyorsanız hiç tereddüt etmeden Nur Lokantasına gelebilirsiniz. Afyon’da köklü bir esnaf lokantası olan işletme yerli ve yabancı birçok turist tarafından da ziyaret edilmektedir. Temiz, hijyenik ve kaliteli bir hizmet anlayışına sahip olan işletme lezzetli yöresel yemekleri ile dikkat çekmektedir.

Nur Lokantası, yöresel yemeklerin hazırlanıp sunulduğu bir mutfak anlayışına sahiptir. Güne çorba ile başlamak istiyorsanız bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. İşkembe çorbası, mercimek ve Emirdağ paça çorbası buranın en beğenilen çorbalarındandır. Emirdağ paça çorbasında kaynatılmış kemik ve dil suyuyla ıslatılan ekşi mayalı ekmekler tabağa dizilir. Daha sonra üzerine danadili tiftikleniyor ve çevresine de süzme yoğurt konuluyor. En sonda kemik suyu koyularak servis ediliyor. Çorba çeşitleri haricinde kömürde ızgara köftesiyle meşhur bir dükkândır. Pide yatağında servis edilen ızgara köfte ve Afyon kaymaklı ekmek kadayıfı burada denenmesi gereken lezzetler arasında yer alır. Ekmek kadayıfının üzerine konan kaymak, taze manda sütünden yapılmış özel bir kaymaktır. Ayrıca burada hazırlanan ekmek kadayıfının bir özelliği de kaymağının ekmeğin arasında servis edilmesidir. Ekmek kadayıfını bu şekilde sunan tek yer olması ile bilinir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Burmalı Mah., 23. Sk., Merkez

Telefon: 0272 215 33 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nurlokantasi/

Haritada Görüntüle >

İkbal Lokantası

Afyon İkbal Lokantası

İkbal Lokantası, Türkiye genelinde meşhur olan lokantalar arasında yer alır. Salim Usta tarafından kurulan bu lokanta köklü tarihi ile de Afyon’da önemli bir konuma sahiptir. Salim Usta, aşçılık mesleğine Yıldız Sarayında başlamış ve burada kendini geliştirerek Afyon’da Zümrüt isimli bir restoran açmıştır. Salim Usta 1934 yılında bu restoranda Mustafa Kemal Paşa’yı ağırlamış ve Mustafa Kemal Paşa’nın özel isteği ile restoranın ismini ‘’İkbal’’ olarak değiştirmiştir. Günümüzde 3. kuşak tarafından işletilen lokantanın şehir merkezinde ve şehir merkezi dışında olmak üzere toplamda 2 adet şubesi daha bulunur. Şehir dışındaki şubesi bir dinlenme tesisi içerisinde yer alıyor. Merkez şubesi de Millet Caddesi üzerindeki Uzun Çarşıdadır.

Afyon yöresel yemeklerini deneyebileceğiniz en iyi adreslerden biridir. Afyonlular için özel bir yere sahip olan lokanta günümüzde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlaması ile bilinir. Bu lokantayı ziyaret ettiğinizde lokantanın en beğenilen lezzetlerinden olan dana eti, şef tabağı, düğün çorbası, kuzu tandır, dana tandır ve ızgara sucuk deneyebilirsiniz. Yemeğinizin ardından tatlı yemeyi planlıyorsanız vişneli veya sade kaymaklı ekmek kadayıfı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Burmalı Mah., Millet Cad., Uzun Çarşı, No: 21, Merkez

Telefon: 0272 215 12 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ikballokantasi1922/

Haritada Görüntüle >

Etçi Baba

Afyon Etçi Baba Restaurant

Afyon’da nefis yemekler yemek istiyorsanız hiç tereddüt etmeden Etçi Baba’ya gelebilirsiniz. Etçi Baba; kuzu, dana ve oğlak etinden hazırlanan etlerin servisinin yapıldığı bir çeşit mangal evi konsepti ile hizmet veren işletmedir. 2015 yılında hizmete açılmış olan bu mekânda mangal keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Afyon’da et konusunda bir marka haline gelen restoran konum olarak Afyon-İzmir karayolu üzerinde yer alır. Sloganı ise ‘’Et değil Lezz-Et’’ olan restorana Afyon seyahatinizde yer vermeyi düşünebilirsiniz.

Odun ateşinde pişirilen kuzu kaburga, dana kaburga, tandır eti buranın öne çıkan lezzetlerindendir. Odun ateşinde pişirilen dana kaburga, kara fırında pişirilen kuzu kelle, kuzu işkembe çorbası, yöresel etli pideler ve köz ateşinde pişirilen yöresel patates burada en çok tercih edilen ürünlerdendir. Etçi Baba’nın bir başka özelliği ise menüsünde serpme köy kahvaltısı bulunmasıdır. Serpme köy kahvaltısında peynir çeşitleri, domates, yeşil ve siyah zeytin, reçel, bal, kaymak, tahin pekmez, tereyağı, ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı, sahanda yumurta, manda kaymağı, sucuk ve kahvaltının olmazsa olmazı olan çay bulunur. Serpme kahvaltı dışında dilerseniz kahvaltı tabağı da alabilirsiniz. Kahvaltı tabağında sucuk ızgara, manda kaymağı, sucuk ekmek ve sahanda yumurta gibi seçenekler mevcuttur. Öğle ve akşam yemeklerinde ise seçili mangal ürünlerinden yiyerek kendinize adeta bir ziyafet çekebilirsiniz.  Ayrıca bu restorandan çıkarken Afyon lokumu, kangal sucuk, manda yoğurdu ve manda kaymağı da satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dumlupınar Mah., Afyon-İzmir Karayolu üzeri 5. Km

Telefon: 0272 246 47 47

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/etcibabaafyon03/

Haritada Görüntüle >

Hidayet Abi’nin Yeri

Afyon Hidayet Abinin Yeri
Fotoğraf: Serdar Topluoğlu

Hidayet Abi’nin Yeri, Afyon’un yöresel lezzeti olan ekmek kadayıfını dışarıya tanıtan ve meşhur eden yerdir. Hidayet Korkmaz tarafından baba mesleği olarak başlatılan bu dükkân günümüzde Hidayet Korkmaz’ın torunu tarafından işletilmektedir. Hidayet Korkmaz, 1960 senesinden beri tatlıcılık işiyle uğraşan ve bu işe gönül vermiş bir kişidir. 1960 yılından beri Afyonkarahisar’da hizmet veren işletme Afyonkarahisar’la özdeşleşerek ve bu şehrin simgesel bir restoran haline gelmiştir. Restoran, 1960’dan bu yana geleneksel tadını koruyarak bu günlere gelmeyi başarmıştır. Konum olarak şehir merkezinde ve herkesin ulaşabileceği bir lokasyonda bulunuyor.

Hidayet Abi’nin Yeri’nde kaymak, ekmek kadayıfı ve lokum satışı yapılmaktadır. Burada satılan kaymak manda kaymağıdır ve bu kaymak köyden getirilir. Afyon’un meşhur kaymaklı ekmek kadayıfını yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Afyon kaymağı, manda veya inek sütünden yapılır ve yuvarlak plastik kaplarda satılır. Bu restoranda hem Afyon kaymağının tadına hem de kaymaklı birçok ürünün tadına bakabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Burmalı Mah., Dairecep Mah., Milli Birlik Cad., No: 2/A, Merkez

Telefon: 0272 215 39 34

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/afyonhidayetabininyeri/

Haritada Görüntüle >

Numan Usta

Afyon Numan Usta Döner ve kebap
Fotoğraf: Korhan

Numan Usta, Afyon’un en sevilen esnaf lokantalarından biridir. Helal ve temiz hizmet mottosu ile hareket eden işletme, müşterilerine lezzetli ve kaliteli bir hizmet sağlıyor. 1992 yılından beri Afyon’da hizmet veren işletme her geçen gün büyümüş ve sonunda 4 katlı bir binada toplamda 500 metrekare alanda 200 kişiye hizmet verecek bir kapasiteye erişmiştir. Konum olarak Afyon merkezde yer alır. 30 kişilik çalışan ekibi ile müşterilerine kaliteli hizmet veren büyük bir restorandır.

Numan Usta, Afyon yöresel yemeklerini denemek için tercih edilebilecek ideal noktalardan biridir. Bu lokantanın ön plana çıkan lezzeti odun ateşinde pişirilerek hazırlanan yaprak dönerden İskender kebaptır. Burada İskender kebabı ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Ayrıca İskender kebaptan önce nefis bir yöresel çorba olan tandır çorbası alabilirsiniz. Yemeğinizin ardından tatlı olarak Afyon kaymağı ile hazırlanan kaymaklı ekmek kadayıfı yemeyi unutmayın. İskender kebap haricinde döner, sucuk, kavurma ve Demirhindi şerbeti deneyebilirsiniz. Yemekleri oldukça lezzetli olan Numan Usta yemeklerinin yanı sıra masaya gelen ikramları ile de ön plana çıkar.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Burmalı Mah., 22. Sk., No: 10, Merkez

Telefon: 0272 214 40 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/numanustaafyon/

Haritada Görüntüle >

Selvi Haşgeçli Yöresel Lezzetler

Afyon Selvi Haşgeçli Yöresel Tatlar
Fotoğraf: Onur İmeci

Selvi Haşgeçli Yöresel Lezzetler, Afyon Kasımpaşa Mahallesinde yer alan yöresel yemeklerin hazırlanıp sunulduğu restoranlardan biridir. Haşgeç ismi kulaklara biraz garip gelse de bu kelime Afyonluların haşhaş yerine kullandıkları bir isimden ileri gelmektedir. Afyon’un yöresel lezzetlerine meraklı olan kişilerin tercih etmesi gereken restoranları arasında bulunur. Çünkü bu restoranda yöresel tatlardan istediğinizi bulacak ve yöresel lezzetlerin tadını çıkartabileceksiniz.

Selvi Haşgeçli Yöresel Lezzetler, yöresel bir kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Kahvaltı menüsünde ev yapımı reçellerden ve meşhur Afyon sucuklu serpme kahvaltı menüsü bulunuyor. Afyon, haşhaşı ve haşhaşlı ürünleri ile yapılan hamur işleri ile ünlü bir ilimizdir. Bu nedenle Afyon’da haşhaşlı birçok ürünü bulmak mümkündür. Selvi Haşgeçli, haşhaşlı enfes hamur işlerini en iyi yiyebileceğiniz yerler arasındadır. Bu restoranda en beğenilen lezzet haşhaşlı katmerdir. Özellikle üzerine bal ekleyerek katmerin lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. Haşhaşlı katmerin yanı sıra bal kaymaklı katmer de en beğenilen katmerlerindendir. Tatlı haricinde tuzlu yemekler yemek istiyorsanız gözleme tercih edebilirsiniz. Burada hazırlanan gözlemenin ise kaşarlı gözleme, sucuklu gözleme ve kıymalı gözleme gibi çeşitleri bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:15 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kasımpaşa Mah., 1. Çıkmaz Sk., No: 7, Merkez

Telefon: 0272 213 13 23

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hasgesliyl/

Haritada Görüntüle >

Müstakbel Kebap

Afyon Müstakbel Kebap
Fotoğraf: Şekeristan

Müstakbel Kebap, Türk mutfağından lezzetleri bir arada bulabileceğiniz adreslerden biridir. Konum olarak Afyon-İzmir karayolu üzerindeki Afium Outlet Center içerisinde yer almaktadır. Genç bir işletme olan Müstakbel Kebap, kaliteli ürün ve kaliteli hizmet anlayışını benimsemiş ve bu amaca uygun hareket etmektedir. Afium’da kısa mola verdiğinizde ya da bu outleti gezerken burada yemek yemeyi düşünebilirsiniz.

Müstakbel Kebap menüsünde çorba, salata, kebap çeşitleri, pide, şiş, ızgara ve tatlı çeşitleri yer almaktadır. Çorba çeşitleri arasında mercimek, ezogelin ve yuvalama çorbası bulunur. İçli köfte, çiğ köfte, lahmacun, fındık lahmacun restoranın başlangıç menüsü olarak sayabileceğimiz ürünleridir. Ayrıca bu kebapçıda zengin bir kebap çeşitliliği bulunur. Ali Nazik, Adana, Urfa, Beyti, sarma beyti, patlıcan kebabı, fıstıklı kebap restoranın kebap çeşitlerindendir. Kebap çeşitleri haricinde farklı bir şey yemek istiyorsanız sac kavurma, çöp şiş, kuzu şiş, dana şiş, pirzola, ızgara ve sucuk deneyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizin yanında salata, içecek ve tatlı siparişi de verebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Afyon – İzmir Karayolu 9. Km, Afium Outlet Center

Telefon: 0272 252 52 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mustakbelkebap/

Haritada Görüntüle >

Ali Baba Lokantası

Afyon Ali Baba Lokantası
Fotoğraf: Erdem Eren Şahin

Ali Baba Lokantası, Afyon merkezde yer alan ızgara ve çorba salonudur. İşletme olarak bir esnaf lokantası klasiğidir. Konum olarak Afyon merkez Cumhuriyet Parkı karşısında yer alır. Bu restoran Afyon’da çorba ve ızgara için tercih edilmektedir.

Çorba çeşitleri, kebap çeşitleri, ızgara çeşitleri ve ev yemekleri bu lokantanın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Mercimek, ezogelin, işkembe, tandır, kelle paça ve karışık çorba lokantanın menüsünde yer alan çorbalardır. Çorba çeşitleri harisinde ise patlıcan kebap, tas kebabı, ızgara, pirzola ve taze fasulye gibi yemekleri de bu lokantada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Park karşısı, Merkez

Telefon: 0272 213 62 86

Haritada Görüntüle >

Gamze Döner

Afyon Gamze Döner

Afyon bilindiği gibi sucuğu ile meşhur ilimizdir. Bu nedenle sucukla yapılan birçok ürünü Afyon’da yiyebilirsiniz. Afyon’da döner çeşitleri ve sucuk döner yemek için tercih edilebilecek adreslerden biri de Gamze Döner’dir. Konum olarak Afyon merkezde yer alır. Çarşıdaki en işlek lokantalarından biri olan dönerci, genellikle günün her saatinin yoğun olduğu biliniyor. Özellikle öğle saatleri daha yoğun olan işletme kaliteli ve lezzetli dönerleri ile müşterileri kendine çekmektedir. Ayrıca bu dönerci 2019-2020 yılları arasında en iyi dönerci seçilmiştir.

Gamze Döner, yöresel yemekler ve Türk yemeklerinin bir arada bulunduğu bir mutfak anlayışına sahiptir. İskender Kebap ve döneri ile meşhur olan işletme dönerlerinin lezzetini etin kalitesi ve pişirilme tekniğinde yatar. Ayrıca farklı bir döner lezzeti arıyorsanız sucuk dönerini de burada deneyebilirsiniz. Ekmek arası, lavaşta veya porsiyon olarak alabileceğiniz sucuk dönerler, özel makine ile incecik kesilir. İnce ince kesilen sucuklar daha sonra tereyağında pişirilerek isteğiniz doğrultusunda ekmek arasında, lavaşta veya porsiyon olarak masanıza servis edilmektedir. Porsiyon olarak alacağınız sucuk dönerler, altında pidesi ve yanında yoğurdu ile servis edilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Umurbey Dervişpaşa Cad., No: 3/A, Merkez

Telefon: 0272 213 03 23 – 0546 213 03 23

Haritada Görüntüle >

Döner Ateşi

Afyon Döner Ateşi

Döner Ateşi, Kalaylı Grup şirketi bünyesinde yer alan bir restorandır. Özellikle şehirlerarası yolculuk yapanların Afyon’da bildiği Kalaylı ve Cumhuriyet işletmeleri yıllardır bu şehre hizmet vermektedir. Lokum ve sucuk alanında bir marka haline gelen Kalaylı Grup’un yeni markası olan Döner Ateşi yine çok sevilmiştir. Oldukça şık bir dekorasyona sahip olan restoran aynı zamanda sıcak ve samimi bir ortama sahiptir. Bu restorana girdiğinizde bir dinlenme tesisi havasından uzak lüks bir restoranda olduğunuz havasına kapılacaksınız. Döner Ateşi’nin kuruluş amacı dinlenme tesisinde mola veren vatandaşlara kaliteli bir hizmet ve müşterilerin kaliteli dönere ulaşmasını sağlamaktır. 100 kişilik kapasiteye sahip işletme, efsane döner lezzetleri ile dinlenme tesisi içerisinde hizmet vermeye devam ediyor.

Döner Ateşi, gerçek odun ateşinde pişirilen döneri ile meşhur bir işletmedir. Bu restoranda döner, lavaş, tandır pide ve tırnak pide hazırlanıyor. Bu restoranda servis edilen döner klasik bilinen yuvarlak döner değildir. Burada kare döner bulunur. Kare döner, 100 gram olarak servis edilir ve tek yaprak olarak kesilir. Kesilen bu döner daha sonra tandırda pişirilerek lavaş ile servis edilir. Dönerin yanında soğan, piyaz, parmak patates, biber turşusu, domates ve salatalık söğüş getirilir. Dinlenme tesisi içerisinde yer alan lezzetli dönerleri ile öne çıkan bu restoranı güzergâh üzerindeyken ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çakır Cad. Merkez

Telefon: 0541 365 69 97

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/doneratesitr/

Haritada Görüntüle >

Köfteci İrfan

Afyon Köfteci İrfan

Afyon’un en meşhur ve en sevilen köftecileri arasında yer alan Köfteci İrfan, konum olarak Afyon merkezde yer alır. Afyon’da 1942 yılında Arpagözü tarafından çıkarılan lezzet o günden bu güne değişmeden gelebilmeyi başarmıştır. Mekân olarak oldukça küçük olan köftecide köfte yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşur. Türkiye’de sokak köfteciliğinin önde gelen isimlerinden biri olan İrfan Usta, günümüzde de lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeyerek Afyon’da hizmet vermeye devam etmektedir.

Köfteler her gün saat 11’de pişirilmeye başlanır. En meşhur lezzeti ise ekmek arası soğanlı köftedir. Bu köftecinin bir farkı da köftelerini diğer köfteciler gibi ızgarada kömür ateşinde pişirmemesidir. Doğru ve kaliteli malzemeler ile özenerek pişirilmiş olan köftelerin lezzeti şüphesiz tam ayarında pişmesinde ve köftelerin hazırlanışında yatıyor. Buraya geldiğinizde mutlaka ekmek arası köfte ve yanına da ayran almayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hacı Mahmut Mah., Basın Cad., No: 18, Merkez

Telefon: 0272 214 41 55 – 0553 214 41 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kofteci_irfan/

Haritada Görüntüle >

Keyani Steakhouse

Afyon Keyani Steak House

Keyani Steakhouse, Akrones Otel bünyesinde yer alan bir steakhouse restoranıdır. Afyon’un kendi hayvanlarının etleri ile hazırlanan gurme lezzetler burada pişirilerek müşterilere servis edilir. Özel bir steakhouse konseptine sahip olan işletme son derece şık bir dekorasyona sahiptir. Ayrıca bu restoranda bulunan “wine and dine” bölümünde alkollü ve alkolsüz içeceklerin tadına bakmanız mümkündür.

Afyon’da şık ve kaliteli bir restoran arıyorsanız Akrones Otel bünyesinde yer alan Keyani Steakhouse’ta yerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz. Zengin ve lezzetli menüsü ile hem yemek hem de meze alanında oldukça başarılı bir restorandır. Restoranda öne çıkan lezzetlerden lokum, bonfile, T-bone ve diğer et çeşitlerinin birçoğu başarılıdır. Bu restorana geldiğinizde sevdiğiniz lezzetleri seçebilir ve onları gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Et konusunda hassas olan işletme, etin en kalitelisini ve en lezzetlisini sizlere sunmaya özen göstermektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dörtyol Mah., Turgut Özal Cad., No: 38, Merkez

Telefon: 0272 255 55 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/keyanisteakhouse/

Haritada Görüntüle >

Et-Raf Restaurant

Konya Etraf Restaurant
Fotoğraf: Cezmi Emirler

Et-Raf Restaurant, Afyonkarahisar ilinin en popüler restoranlarından biri olarak bilinir. Afyonkarahisar merkezde 100 kişilik kapalı salon, 100 kişilik kış bahçesi ve yeşil alanı ile toplamda 2000 metrekarelik bir alanda hizmet veren büyük bir restorandır. Ayrıca restoranın kendine ait çocuk oyun alanı ve ücretsiz otopark hizmeti de bulunmaktadır. Açık mutfakta şeffaf hizmet anlayışı doğrultusunda hizmet veren restoran, özel grup yemekleri, iş yemekleri ve çeşitli toplantılara da ev sahipliği yapmaktadır.

Et-Raf Restaurant menüsünde Türk mutfağından sevdiğiniz birçok yemeğe yer verir. Çorba çeşitleri, kebaplar, pideler, başlangıç menüleri, mangallar, salatalar, tatlılar bu restoranın menüsünü oluşturur. Restoranın öne çıkan yemekleri; Nazende kebap, tandır çorbası, antrkot ızgara ve lokumdur. Yemeklerden sonra çay veya Türk kahvesi ikramı bulunur. Her gün saat 11.30 ve 21.30 arası açık olan restoranda keyifli ve lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Bu restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Selçuklu Mah., Atatürk Cad., No: 62/B, Merkez

Telefon: 0272 229 22 22 – 23

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/etrafrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Osmanlı Hacıbey Lokantası

Afyon Osmanlı Hacıbey Lokantası

Osmanlı Hacıbey Lokantası, şehir merkezinde yer alan esnaf lokantalarından biridir. Farklı zevklere ve farklı damak tatlarına hitap eden lokanta, Türk ve yöresel yemekleri sunması bakımından Afyon’da önemli bir yere sahiptir. 24 saat açık olan işletmeye her zaman uğrayarak sevilen lezzetleri deneyebilirsiniz. Afyon’da köklü işletmelerden biri olan Hacıbey Lokantası gerek Afyon halkı gerek yerli ve yabancı turistler bakımından oldukça dikkat çekici bir lokantadır.

Osmanlı Hacıbey Lokantası, çorba çeşitleri ve keşkek bu lokantanın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Sulu yemek, kahvaltı, ızgara, köfte ve yaprak döner burada tercih edebileceğiniz yemeklerdendir. Lokanta her ne kadar geniş bir menüye sahip olsa da en beğenilen lezzeti keşkektir.  Keşkek, Anadolu’nun birçok yöresinde yapılan yemeklerden biridir. Afyon’un da kendine has keşkeği vardır. Afyon’un en iyi keşkeklerini bu restoranda bulabilirsiniz. Yemekleri gayet doyurucu ve lezzetli olan bu lokantayı Afyon ziyaretiniz sırasında tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Burmalı Mah., Basın Cad., No: 9, Merkez

Telefon: 0272 214 55 59 – 0549 202 02 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Osmanli-Hacibey-Lokantasi-109775549126819/

Haritada Görüntüle >

Hisar Pide & Kebap Salonu

Afyon Hisar Pide Kebap Salonu

Hisar Pide ve Kebap Salonu, Afyonkarahisar merkezde yer alan pide salonlarından biridir. Çarşı merkezde 2 katlı bir mekânda hizmet veren işletme, temiz, kaliteli pide ve kebapların doğru adresidir. Bu restoranda menü bulunmaz ve orada olan yemekleri kendiniz ya da garsonun tarifi ile sipariş edebilirsiniz.

Kebap ve pide çeşitleri bu restoranda bulunan ana ürünlerdir. Tandır kebap, saç kavurma ve pideler bu restoranın en sevilen yemeklerindendir. Bu restoranda hazırlanan pideler kaburga etinden hazırlanır ve masalara servis edilir. Pide haricinde lahmacun da denemeye değerdir. Bu restoranda özellikle sucuklu ve yumurtalı pide yenmesi tavsiye edilir. Yemeklerin yanına ikram olarak mevsim salatası getirilir. Ayrıca burada yemek siparişinizin yanında bol köpüklü ayran sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dumlupınar Cad., Yzb. Bayburtlu Agah Cad., No: 13, Merkez

Telefon: 0272 213 71 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hisar_pide_kebap/

Haritada Görüntüle >

Hanedan Kebap Dünyası

Afyon Hanedan Kebap Lokantası

Hanedan Kebap Dünyası, Afyon Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan konumu ile herkesin dikkatini çeker. 1984 yılında açılan kebapçı, Afyon’da oldukça köklü işletmelerden biridir. Mekân olarak oldukça şık ve ferah bir atmosfere sahiptir. Ayrıca kalabalık bir atmosferden hoşlanmayan ve sakinlik arayan kişiler için ideal bir lezzet durağı olacaktır.

Kebap çeşitleri, pide çeşitleri bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Restoranın ön plana çıkan lezzetleri ise; beyti kebap, tandır çorbası ve tepsi spesiyal adı verilen yemeklerdir. Ana yemeklerin yanı sıra meze çeşitleri de restoranın dikkat çeken ürünlerindendir. Özellikle acılı ezme müşteriler tarafından yemeklerin yanında sıklıkla tüketilmektedir. Yemeklerinizin yanında bol köpüklü yayık ayranı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kasımpaşa Mah., Atatürk Blv., No: 85/A, Merkez

Telefon: 0272 212 00 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/afyonhanedankebap/

Haritada Görüntüle >

Musakka Restaurant

Afyon Musakka Restaurant

Musakka Restaurant,  Afyon’un esnaf lokantalarından biridir. Buranın diğer esnaf lokantalarından tek farklı işletmecisinin kadın girişimcisi olmasıdır. Güler yüzlü ekibi ile hizmet veren restoran Afyon yöresel mutfağını en iyi yansıtan mekânlardan biridir. Konum olarak Basın Caddesi üzerinde yer alan restoran, Afyon’un en sevilen popüler yemek mekânlarından biridir.

Musakka Restaurant, Afyon yöresel yemekleri ve Türk mutfağı yemeklerini bir arada bulabileceğiniz bir mutfak anlayışına sahiptir. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için bu restorana gelinebilir. Kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşur ve bu serpme kahvaltının içerisinde peynirler, reçeller, domates, salatalık, biber, zeytin çeşitleri, patates kızartması, sosis, salam, bal, kaymak, tereyağı ve çay bulunur. Öğle ve akşam yemekleri için ise Türk mutfağı yemekleri ve Afyon yöresel yemekleri tercih edilebilir. Ayrıca Afyon’un en sevilen lezzetlerinden biri olan Afyon keşkeği için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Afyon keşkeği, çömlekte pişirilir ve içerisinde buğday, nohut ve kemikli et bulunur. Bu şekilde hazırlanan keşkeğin üzerine de tereyağı ve pul biber eklenir. Afyon keşkeği haricinde dikkat çeken bir diğer lezzeti de içinde hamur olmadan hazırlanan patlıcan böreğidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Burmalı Mah., Basın Cad., No: 10, Merkez

Telefon: 0272 212 33 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/musakkarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Lale Pide Salonu

Afyon Lale Pide Salonu
Fotoğraf: Ahmet Öner

Lale Pide Salonu, Afyon şehir merkezinde, konum olarak da İmaret Camiinin tam karşısında yer alır. 1983 yılında Afyonkarahisar geleneksel lezzetlerini müşteriler ile buluşturmayı amaçlayarak açılan bir işletmedir. Afyon’da pide, lahmacun, döner, çorba ve keşkek denildiğinde tercih edilecek mekânlardan biridir. Son derece nezih ve sıcak bir ortama sahip olan pide salonu gerek hizmet kalitesi gerek personellerin müşterilere karşı tutumu ile müşterilerden tam not almayı başarabilmiştir.

Lale Pide Salonu; pide çeşitleri, çorba çeşitleri ve yayık ayranı ile meşhurdur. Kelle paça, tandır ve işkembe çorbası burada deneyebileceğiniz çorba çeşitleri arasında bulunur. Pidelerin yanında yayık ayranı alabilirsiniz. Ayrıca Afyonkarahisar’da kahvaltılarda yenilen keşkek de buranın en sevilen lezzetleri arasındadır. Keşkek, Türkiye’nin her yöresinde bulunan ve farklı şekillerde hazırlanan bir üründür. Afyon ilinin de kendine has keşkeği vardır ve bu keşkek genellikle kahvaltılarda tüketilir. Afyon gezinizde bu restorandan keşkek yemeden dönmeyin.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 04:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Marulcu Mah., Kurtuluş Cad., No: 9, Merkez

Telefon: 0272 212 03 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lalepide.1979/

Haritada Görüntüle >

Lavanta Kır Bahçesi & Restaurant

Afyon Lavanta Kır Bahçesi ve Restaurant

Lavanta Kır Bahçesi, Afyonkarahisar’da kahvaltı yapılabilecek popüler yerler arasında yer alır. Esnaf lokantası ve geleneksel yemeklerin dışına çıkmak istiyorsanız Lavanta Kır Bahçesi ideal bir tercih olacaktır. Lavanta Kır Bahçesi konum olarak Afyon merkezde yer alır. Açık alan, kapalı alan, çocuk oyun alanı ve organizasyon alanından oluşan işletme oldukça geniş bir alanda hizmet vermesi ile bilinir. Bu restoranın açık alanı bir kır bahçesidir ve burada oturup açık alanda yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz.

Lavanta Kır Bahçesi, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için ideal bir tercih olacaktır. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı seçeneği bulunur ve restoranın serpme kahvaltısı bir hayli zengin içeriğe sahiptir. Muhlama, keşkek, menemen, omlet çeşitleri, sucuklu yumurta kahvaltı menüsünde yer alan ürünlerdendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasan Karaağaç Cad., Merkez

Telefon: 0539 797 16 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lavantakirbahcesi/

Haritada Görüntüle >

Altınay Lokum

Afyon Altınay Lokum
Fotoğraf: Gökhan Kozak

Afyon denilince akıllara genellikle sucuk, kaymak, lokum gibi lezzetler gelir. Altınay Lokum,  Afyon’a özgü meşhur kaymaklı lokumları bulabileceğiniz adreslerden biridir. Konum olarak Millet Çarşısı içerisindeki Kapalı Çarşıda yer alır. Bu işletmenin en önemli özelliği Afyon kaymaklı lokumu ve kaymaklı şekerinin mucidi olmasıdır. Afyon geziniz sonrasında sevdiklerinize hediye götürmek için bu işletmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca burada satılan ürünlere ulaşmak için sadece Afyon’da olmanıza gerek yok. İnternet üzerinden de sevilen Altınay lezzetlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Lokum çeşitleri, şekerlemeler, kaymak ürünleri, pişmaniyeler, kahve çeşitleri ve yöresel ürünleri buradan satın alabilirsiniz. Taze kaymak ile hazırlanan yumuşacık lokumlar buranın vazgeçilmez ürünleri arasında yer alır. Tatlı ve şekerlemelerle bezeli olan dükkânda bunlar dışında farklı yöresel ürünleri de bulabilmeniz mümkündür. Tatlı dışındaki ürünler erişte, mantı, haşhaş ezmesi, beyaz taneli haşhaş, kaymak dolması, sucuk ve leblebidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İzmir-Ankara Çevreyolu 4. Km, Akçın

Telefon: 0272 223 44 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/altinaylokum/

Haritada Görüntüle >

Saygıoğlu Burger Künefe

Afyon Saygıoğlu Burger Künefe

Saygıoğlu Burger Künefe, Afyon merkezde Yeşil Yolda hizmet veren bir işletmedir. Künefe çeşitlerinin hazırlanıp sunulduğu işletme lezzetli künefeleri ile olduğu kadar bu künefelerin sunumu ile de dikkat çekmektedir. Temiz, sakin ve oldukça lezzetli olan işletme Afyon yöre halkı tarafından da oldukça beğenilmektedir. Gerek hizmet kalitesi gerek çalışanlarının müşterilere karşı olan güler yüzlü tutumu ile kısa sürede beğenilen mekânlar arasında kendine yer bulmuştur.

Saygıoğlu Burger Künefe,  isminden de anlaşılacağı üzerine künefe üzerine kurulu bir işletmedir. 29 çeşit künefe bulunur. Künefenin her türlüsünü bulabileceğiniz işletme, Gaziantep’in meşhur lezzetini Afyon’a taşımayı başarabilmiştir. Bu restoranda siparişinizi verdikten sonra bekleme süresinde çay, meyve ve fıstık ikramları bulunur. Künefe çeşitleri arasında karar vermekte zorlanıyorsanız tercihinizi dondurmalı künefeden veya yeşil sultan arası kaymaklı künefeden yana kullanabilirsiniz. Fiyatlar Gaziantep’e göre biraz pahalı sayılsa da Afyon’da künefe üzerine önde gelen bir marka olması nedeniyle lezzetli künefeler için ödediğiniz ücretin her kuruşuna değdiğini anlayacaksınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dumlupınar Mah., Turabi Cad., No: 2, Merkez

Telefon: 0272 215 24 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/afyon_burgerkunefe/

Haritada Görüntüle >

Aftat

Afyon Aftat Tatlıcısı
Fotoğraf: İsmail Akpınar

Aftat, Afyon’un en ünlü tatlıcılarından biridir. 1922 yılında lokantacılık olarak başlayan lezzet serüveni 100 yıllık deneyim ile Afyon’da eksik olan tatlıcılık sektörüne 2004 yılında Aftat markası adı altında girilmiştir. 2004 yılından bu güne Afyon’un en meşhur lezzeti olan karafırın ekmek kadayıfı, kabak tatlısı, manda ve inek kadayıfını müşteriler ile buluşturmaya devam etmektedir. Üretim tesislerinde üretilen meşhur Afyon tatlıları katkı maddesi kullanılmadan ve son teknolojik ürünler kullanılarak hazırlanmaktadır. Burada hazırlanan tatlılar %100 şeker pancarı kullanılarak üretilmesi ile doğallığını ve kalitesini korumaktadır. Üretim tesisleri son derece büyük ve kalite kontrol tesislerinden geçen işletmeden gönül rahatlığı ile ürün satın alabilirsiniz.

Aftat, Afyon’a özgü yöresel tatlıların üretim ve satışının yapıldığı bir işletmedir. Vişneli ekmek kadayıfı, kabak tatlısı, tahinli kabak tatlısı, irmik tatlısı, sade ekmek kadayıfı, tulumba tatlısı, kaymaklı ekmek kadayıfı ve manda kaymağı burada bulabileceğiniz ürünlerdir. Aftat’ın en çok beğenilen lezzeti ise vişneli ekmek kadayıfı olmuştur. Afyon gezinizde eliniz boş dönmek istemiyorsanız ve buradan yöresel lezzetleri sevdiklerinize götürmek istiyorsanız buradan yöresel tatlıları temin edebilirsiniz. Ayrıca buranın internet sitesini kullanarak sevilen tatlılarını sipariş etmeniz mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Uzun Çarşı Girişi, Murmalı Mah., Millet Cad., No: 1/B, Merkez

Telefon: 0272 213 45 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/afyontatli/

Haritada Görüntüle >

Afyon Türkiye’nin gastronomi alanında önemli illerinden biridir. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra zengin yemek kültürü ile de göz dolduran kent, bu şehri ziyaret edenlere çok şey vadetmektedir. Tarihin her döneminde önemli bir yere sahip olan bu kent zengin bir yemek kültürü ile şehri ziyaret edenlere ayrı bir lezzet ve renk katmaya devam ediyor. Siz de Afyon seyahatlerinizde bu şehrin mutfağını daha yakından deneyimlemek istiyorsanız Afyon’un en meşhur lokanta ve restoranlarını ziyaret edebilir ve güzel bir yemek ziyafeti çekebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin