Vitoria’da Ne Yenir? Ne İçilir?

İspanya’nın en eski şehirlerinden biri olan Vitoria, kendi yemek kültürüne ve zengin bir mutfak kültürüne sahip olan harika bir şehir..

Aklınıza gelen hemen her İspanyol yemeğini bulabileceğiniz şehirde, tatmanız gereken pek çok lezzet sizleri bekliyor.

‘’Vitoria’da Ne Yenir? Ne İçilir?’’ başlıklı yazımıza sizlere yemeden şehri terk etmemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

Gazpacho

gazpacho
gazpacho

Gazpacho, İspanya’nın en eski yemeklerinden biri. Filmlerden bolca duyduğumuz bu yemek bölgenin simgesi haline gelmiş bir çorba çeşidi. Tarihi ise Endülüs dönemine dayanıyor. Zeytinyağı, sirke, biber ve çeşitli malzemelerin eklendiği çorbanın tadına doyum olmuyor. Mutlaka deneyin!

Tapas

tapas
tapas

Bize meze izlenimi verse de Tapas, Vitoria’da öğle yemeği yerine geçiyor. Bu lezzet bombası atıştırmalıklara hemen her restoranda rahatlıkla rastlamanız mümkün..  Onlarca çeşitteki tapasın en sevilenleri ise ‘’Patatas Bravas’’ ve ‘’Aioli’’ ismini verdikleri sarımsak, zeytin yağı ve sarımsak karışımı soslardan elde edilen atıştırmalıklar. Denemeye değer!

Paella

paella
paella

İspanya’nın Valencia şehrine has olduğu bilinse de Paella, aslında ülkenin dört bir yanındaki restoranlarda servis ediliyor. Vitoria’da da bulabileceğiniz yemek; tavşan, tavuk ya da salyangozdan yapılıyor.

Tortilla

tortilla
tortilla

İspanyol Omleti olarak tanımlayabileceğimiz Tortilla, Vitoria’da mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri… Türklerin kahvaltıda tüketeceği bu lezzet İspanya’da akşam yemeği olarak servis ediliyor. Mutlaka deneyin..

Churros

churros
churros

Görüntüsü tıpkı ‘’halka tatlısı’’na benzeyen Churros, mutlaka denemeniz gereken tatlılardan biri. Sıcak çikolata ve pudra şekeriyle servis edilen bu tatlıyı bir kere deneyenler müdavimi oluyor.  Vitoria’da hemen her restoranda bulabileceğiniz bu tatlı; Hindistan cevizli, çikolatalı ve vanilyalı başta olmak üzere birçok çeşitte servis ediliyor.

Jamon

jamon
jamon

İspanyol Jambonu olarak bilinen Jamon, Vitoria’da en çok tüketilen yiyecekler arasında. Alkolle birlikte bolca tüketilen bu yiyecek, İspanya’ya gider gitmez denemeniz gereken tatlardan biri.

*Vitoria’nın iştah kabartıcı lezzetlerini gidip yerinde denemeye ne dersiniz? Biletbayi’den en ucuz Vitoria uçak biletini anında satın alabilir, macera dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Yazı ile ilgili fikir ve yorumlarınız için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin