Katar’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Katar yemekleri, tadanları kendine hayran bırakan bir zenginliğe ve lezzete sahip…

Ülkede yemek kültürü yıllar içerisinde Hindistan, Doğu Akdeniz, Kuzey Afrika ve daha pek çok mutfaktan etkilenmiş ve günümüzdeki halini almış..

Sizlere Katar seyahatinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetleri derledik.. Birlikte inceleyelim..

Listemizin ilk sırasında;

Hurma

Hurma

Hurma, Katar’ın simgesi olarak bilinir. Ülkede yetişen hurmalar büyüklükleriyle olduğu kadar lezzetleriyle dikkatleri üzerinde topluyor. Çoğu turistin seyahat sırasında kilo kilo aldığı hurmalar, dünyanın dört bir yanına hediye olarak da götürülüyor.

Deniz Ürünleri

seafood

Katar’ın geleneksel mutfağında yıllardır Deniz ürünleri başta geliyor. Halkta akşam yemeklerinde taze balık yemeyi oldukça seviyor. Deniz ürünlerine olan ilgi ülkenin tarihinden beri var olan alışıldık bir durum. Hazır gitmişken, ülkede çıkartılan lezzetli deniz ürünlerini deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

Balaleet

Balaleet

Balaleet’in, Türk yemeklerine benzer bir aroması var.. Pirinç pilavı ve kuzu etinden oluşan bu yemek, ülkenin özel günlerinde de mutlaka pişirilen lezzetlerden biri. Denemenizi tavsiye ederiz.

Qahwa Helw

Qahwa Helw

Katar kahvesi olarak bilinen Qahwa Helw, turuncu renkli bir kahve esasen.. Diğer kahvelerden ayrılan özellikleri ise kakule safran ve şeker karışımından elde ediliyor olması. Sütle birlikte servis edilen bu içecek, farklı bir aromaya sahip..

Ghuzi

Ghuzi

Farklı bir lezzete sahip olan Ghuziher damak zevkine uymayabiliyor. Bizlere yabancı gelen bu yemeğin içerisinde şeker, safran, tarçın, kakule ve önceden pişirilmiş erişte yer alıyor. Diğer yandan üzerine yumurta eklenerek servis edilen ghuzi, Katar’ın meşhur yemeklerinden biri.

Naneli Limonata
Naneli Limonata

Naneli Limonata, Katar’ın milli içeceklerinden biri.. Oldukça ferahlatıcı ve lezzetli bir geleneksel içecek olan limonatanın tadına doyum olmuyor.

Kabsa

Kabsa

Pirinç pilavı, et ve sebzelerin muhteşem birleşiminden oluşan Kabsa, bölgenin sıklıkla tüketilen yöresel yemeklerinden biri. Deneyenlerin tekrar tekrar yemek istediği bu yemeğin en önemli özelliği ise bol baharatlı olması..

Katar Çayı

Katar Çayı

Katar’da çay bolca tüketilen içeceklerden bir diğeri.. Keyif çayı diye bir kavram orda da var. Çaylarının tadı ise bizim buralara kadar biraz daha aromatik ve buruk bir tada sahip.. Denemenizi tavsiye ederiz.

*Diğer Yazılar İçin..

*Katar Gezilecek Yerler için..

* Doha Gezilecek Yerler için..

Katar’ın zengin mutfağını yerinde deneyimlemek ve muhteşem lezzetlerin tadına doyasıya varmak istersen; hemen bir uçak bileti al ve seyahat hazırlıklarına başla!

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin