İsviçre’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Enfes İsviçre Tatları

Birbirinden lezzetli yemekleriyle sizleri büyüleyecek olan İsviçre’nin geleneksel yemeklerine doğru bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ İsviçre’de Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek, şehrin doğa güzellikleri olduğu kadar lezzetli yemeklerinin de keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

Fondü

Fondü

Bildiğimiz fondülerden farklı olarak bu fondüde ister çikolata eritebileceğiniz gibi peynir eriterek tuzlu olarak da yiyebiliyorsunuz. Sofralara farklı bir hava katan fondü malzemeleriyle yemek yemek ilgi çekici olabiliyor.

Papet Vaudois

Papet Vaudois

Pırasa ve patates püresinin üstüne konulmuş olan domuz sosisinden oluşan Papet Vaudois, İsviçre’nin sevilen tatları arasında yer alıyor.

Rosti

Rosti

Sebzelerin kızartılmasıyla oluşan Rosti, hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu. Sabah kahvaltılarında tercih edildiği gibi beş çayının yanında da yenilebiliyor.

Zürcher Geschnetzeltes

Zürcher Geschnetzeltes

Rostinin yanında ne gider diyorsanız cevabı belli: Zürcher Geschnetzeltes. Dana şeritlerin beyaz krema ve şarapla buluştuğu bu lezzetin içine birde mantar eklenince tadı ayrı bir güzel oluyor.

Raclette

Raclette

İsviçre yemeklerinde sıklıkla kullanılan Raclette, eritilerek kullanılan bir peynirdir. Kızartmaların veya sebzelerin üzerine lezzet vermesi için dökülen peynir oldukça seviliyor.

Tartiflette

Tartiflette

Patates severler burada mı? Patates yemeye doyacağınız bu yemek fırında kesilmiş patateslerin sosla birleşmesiyle oluşuyor. Az yağla yapılan bu yemeği evde de rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Vacherin Mont D’Or

Vacherin Mont D'Or

İsviçre’ye özel bir peynir olan Vacherin Mont D’or’u kesinlikle denemelisiniz.

Bagel

Bagel

Ülkede sokaklardan pastanelere birçok noktada bulabileceğiniz Bagel, lezzetli tatlardan biri. Susamsız simitlere benzetebileceğiniz bagelleri tuzlu veya tatlı seçenekleriyle tüketebiliyorsunuz.

Bratwürst

Bratwürst

Sosisin her türlüsünü yiyebileceğiniz bu ülkede farklı sosis türlerinin tadına bakmanızı öneriyoruz. Yeni lezzetlere açık olanların denemesi gereken tatlardan biridir.

Älplermagronen

Älplermagronen

Makarnanın peynirlerle karıştırılarak tüketildiği Alplermagronen yemeği hem pratik hem de oldukça lezzetli. Üzerine dilediğiniz eklemeleri yapabileceğiniz yemeği severek tadacağınıza eminiz.

İsviçre Çikolatası

İsviçre Çikolatası

Tadıyla ününü tüm dünyaya duyurmuş olan İsviçre çikolatalarının tadın bakmadan dönmek olmaz. Diyet bozduran cinsten bin bir tane çeşidi bulunan çikolataları, hediyelik olarak da satın alabilirsiniz.

*Alplerin havasını alalım birazda yeni tatlar keşfedelim diyorsanız, İsviçre uçak bileti sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Birçok firma arasından istediğinizi seçebilir, anında online bilet alabilirsiniz.

“İsviçre’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Enfes İsviçre Tatları” üzerine 2 yorum

  1. Gerçekten yemeklerin hepsi göründüğü kadar lezzetli ama Papet Vaudois domuz ???? etinden yapılıyor sosis ???? olarak iğrenç ben bir gün İsviçre ???????? ye gidersem hayatta Papet Vaudois i yemem insanlar nasıl yer anlamıyorum

    Yanıtla
    • Sadece domuzdan yapılmıyor, ancak çoğunlukla domuzdan oluyor. Mesela ben gittiğimde dana etinden yapılmış Papet Vaudois yemiştim. Tadı gerçekten güzeldi. Yani muhtemelen burada yazar geleneksel olarak domuz etinden yapıldığını açıklamak istemiş. Yoksa dana etinden yapılanları da bulabilirsin. Ayrıca herkes İslam’a inanmıyor ki bu ülkede. Müslüman veya Yahudi olmayan vatandaşların yemesinde sıkıntı olmaz yani. Ha bu arada yazar gerçekten çok açıklayıcı şekilde yazmış yemekleri. Gidince neredeyse heryerde bulup yiyebileceğiniz yemekler.

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin