Vientiane’de Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Muhteşem Lezzet

Laos’un başkenti Vientiane’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Vientiane’de Ne Yenir ?  Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek şehrin en lezzetli tatlarını ve geleneksel yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Laap

Laap, Vientianed

Vientian’da özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olan laap, domuz eti ve pirinçlerin birlikte servis edildiği bir tariftir. Marullarla süslenen bu yemek sağlıklı olduğu kadar lezzetlidir. Laapı sadece Vientiane’da değil birçok Asya ülkesinde deneyebilirsiniz.

2- Khao Jee Sandwich

Khao Jee Sandwich

Vientiane’nin ünlü sokak lezzetlerinden biri olan khao jee sandwich denemeniz gereken lezzetlerden biridir. Laos sokaklarını dolaşırken acıktığınızı hissederseniz bir yerlere uğramadan ayaküstü bu sandviçten satın alabilirsiniz.

3- Black Sticky Rice

Black Sticky Rice, Vientianed

Siyah pirinç ülkenin en çok kullanılan gıdalarından biridir. Tatlılarda veya tuzlu yemeklerde kullanılan bilen bu tat önce görüntüsüyle sonra tadıyla sizi etkileyecek. 🙂

4- Grilled River Fish

Grilled River Fish, Vientianed

Laos’un okyanusa kıyısı yok ancak deniz mahsulleri sıklıkla tüketilmektedir. Balıkların kızartılmışı, buğulaması ve çiğ şekilde servis edildiği Vientian’ının lezzetli balıklarının tadına bakmanızı öneriyoruz.

5- Mango Sticky Rice

Mango Sticky Rice, Vientiane

Tropikal meyveleri tüketildiği Laosta tadabileceğiniz en lezzetli ve sulu meyvelerden biride mangodur. Mangolu dondurma, tatlılar ve buzlu içecekler varken bizce en güzeli taze halde kesilmiş mango dilimleri! Vientiane sokaklarında bu lezzeti deneyebilirsiniz.

6- Sai Oua

Sai Oua, Vientiane

Sosis türleri denemeyi seviyorsanız Laosta yapılan sai ouanın aromasına bakmalısınız. Zencefil, köri ve sarımsak karışımıyla yapılan domuz etli bu sosis farklı tatlar denemek isteyenler için yeni bir seçenek.

7- Noodle Soup

Noodle Soup, Vientiane

Asya genelinde sıklıkla tüketilen noodle, Vientiane restoranlarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Halkın severek tükettiği noodle çorbaları içerisinde sebzeler, soslar ve baharatları barındırın hep sağlıklı hem de lezzetli. 🙂

8- Papaya Salad

Papaya Salad, Vientiane

Papaya meyvesinin sebzelerle buluştuğu bu enfes salata, Vientiane restoranlarını favori ürünlerinden biridir. Yemeklerinizin yanında veya sadece ana yemek olarak tercih edebileceğiniz bu tadı kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

9- Bia Lao

Bia Lao, Vientiane

Laos’un yüksek kaliteli birası Bia Lao farklı aromalarda içecekler denemek isteyenlerin tercihi olabilir. Biranın tadını seviyorsanız yeni bir lezzetle tanışma sansına Vientiane’de sahipsiniz.

Vientiane gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi ?

Vientiane’de ne yenir yazımız hakkındaki yorumlarınızı aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin