Galway’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 5 Muhteşem Restoran

Galway, belki de İrlanda’nın en güzel şehirlerinden biridir. Kendine has havası sakinliği, yeşilliği ile Galway kesinlikle görülmeyi hak ediyor.

Galway, yeme içme konusunda da keyifli rotalardan biri. Burada insanların yemekten zevk aldığını söyleyebiliriz. Yazımızda bu güzel şehirde neler yiyebileceğinizi ve şehrin önemli lezzet duraklarını sizlerle paylaştık.

Galway’a geldiğinizde nerede kalacağınıza dair fikir edinmek isterseniz Galway’de nerede kalınır? Otel tavsiyeleri yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

1- Galway’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Galway’in muhteşem publarını mutlaka ziyaret edin ve başta leziz biraları olmak üzere enfes içkilerini yudumlayıp zamanın tadını çıkarmaya bakın…

Galway, eskiden küçük bir balıkçı kasabası idi. Galway’in şimdi de çok büyük olduğunu söyleyemeyiz ancak deniz ürünleri konusunda hala çok iyi olduğunu bilmenizi isteriz. Burada midye, balık ve daha pek çok deniz ürününün en tazesini en iyi sunumlarla ya da sokak lezzeti olarak basit bir şekilde mideye indirebilirsiniz.

Mart ayında gerçekleştirilen Galway Gıda Festivali ve şehirde sık sık düzenlenen yemek turları ile şehrin yemek kültürünü daha yakından tanıyabilir ve birçok farklı lezzeti deneme imkanına sahip olabilirsiniz.

2- Galway’de Nerede Yenir?

#1 Oscar’s

Oscar's

Deniz ürünlerinden bahsetmiştik ya! İşte bu muhteşem deniz ürünlerini mideye indirmek isterseniz limandaki küçük bir restoran olan Oscar’s tam size göre bir mekan. Olağanüstü lezzetli seçeneklerden oluşan menü günlük olarak değişmektedir ve hangi yemeği seçerseniz seçin pişman olmayacağınızı söyleyebiliriz.

#2 McDonagh’s

McDonagh's

Fish and chips kültürü Birleşik Krallık’ın genelinde olduğu gibi Galway yeme içme kültüründe de kendine yer bulmuş. Galway’de bunun en iyisini ise bu mekanda yiyebileceğinizi söyleyebiliriz. Galway’e geldiğinizde mutlaka bu mekanı öneriyoruz.

#3 Aniar

Aniar

İrlanda yemeklerini Michelin yıldızlı bir restoranda denemek isterseniz burayı ziyaret etmelisiniz. Tadımlık menülerle kısa bir sürede İrlanda mutfağına dair pek çok önemli ipucunu yakalama şansına sahip olabilirsiniz. Mekanda yer bulabilmek için birkaç hafta öncesinden rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz.

#4 Kai

Kai

Şehirdeki en iyi cafelerden biri olan Kai’yi bir kahvaltı ya da bir öğle yemeği için tercih ederseniz pişman olmazsınız. Üstüne de eşsiz tatta bir kahve içtiğiniz zaman şehirdeki gününüzün kötü geçmesine imkan yok.

#5 Loam

Loam

Burası tıka basa doymak için tercih edilebilecek bir yer değil. Porsiyonların oldukça küçük geldiği Loam, gastronomi avcılarının tercih edebileceği, çok özel deneysel lezzetlerin sunulduğu keyifli bir mekan.

Sizin de Galway’de mutlaka gidilmesi gerektiğini düşündüğünüz yeme içme mekanları varsa bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin