Toulon’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Lezzet

Fransa’nın sevilen şehirlerinden biri olan Toulon’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Toulon’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Toulon’da aç kalmayacağınızdan eminiz. Fransız mutfağının yöresel lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağından pek çok yemek ile de karşılaşabileceğiniz restoranlara sahip kentte, muhteşem bir deneyim sizleri bekliyor.

Listenin ilk sırasında;

1- Bisque Çorbası

Bisque Çorbası, Toulon

Fransa’nın ünlü başlangıç yemeklerinden biri olan Bisque, içerisinde ıstakozdan tutunda yengeç, karides ve kerevit gibi pek çok deniz ürünün yer aldığı lezzetli ve besin değeri yüksek bir çorba.. Toulon’da ne yenir sorusuna lezzetli bir cevap arayışında iseniz tam da size göre diyebiliriz. Şehir restoranlarında sık sık karşılaşacağınız bu lezzetli çorbanın müdavimleri çok.

2- Haute

Haute, Toulon

Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Haute, pek çok sebzeyi bir arada göreceğiniz lezzetli bir et yemeği. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Nouvelle

Nouvelle, Toulon

Kentte Nouvelle, mutfağından pek çok sunum göreceğinizden emin olabilirsiniz.

Görseldeki lezzetli yemek ise mantar ve etten yapılan sosuna bayılacağınız harika bir lezzet.  Toulon’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bir lezzette sahip. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Terrine

Terrine, Toulon

Genellikle fesleğen ve somonlu olanlarıyla karşılaşacağınız Terinne, Toulon’da denemeniz gereken Fransız lezzetlerinden bir diğeri.. Genellikle tavşan etinden yapılan bu lezzetli ana yemeği, bir öğle yemeğinde denemenizi tavsiye ederiz.

5- Jus

Jus, Toulon

Toulon’da ne yenir sorusunu muhteşem lezzetiyle yanıtlayan Jus, kentte mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. İçerisine sebze, mantar ve tavuk eklenen bu lezzetli turta ile kendinize harika bir öğle yemeği hediye edebilirsiniz.

6- Fransız Peynirleri

Fransız Peynirleri, Toulon

Fransa’nın şöhretli peynirlerini tatmadan Toulon’u, terk etmemenizi tavsiye ederiz. Kent restoranlarında bir kadeh şarap ve peynir tabağı sipariş etmeyi ihmal etmeyin!

7- Fransız Şarapları

Fransız Şarapları, Toulon

Fransa’ya gidip de dünyaca ünlü Fransız Şaraplarının tadına bakmadan dönmek olmaz. Beyaz, kırmızı ve pembe olmak üzere her çeşitten şarabı bulabileceğiniz Toulon restoranlarında şarap tadımı yapmanızı tavsiye ederiz.

Toulon Gezilecek Yerler için.. 🙂

Toulon’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin