Toulon’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Lezzet

Terrine, Toulon

Fransa’nın sevilen şehirlerinden biri olan Toulon’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık… ” Toulon’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Toulon’da aç kalmayacağınızdan eminiz. Fransız mutfağının yöresel lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağından pek çok yemek ile de karşılaşabileceğiniz restoranlara sahip kentte, muhteşem bir deneyim … Devamını oku…

Fotoğraflarıyla Birlikte Toulon Gezilecek Yerler

Tipik bir Akdeniz liman kenti olan Toulon, Fransa’nın en güzel limanlarından birine sahiptir. Biz de bu şehri gezilecek yerleriyle mercek altına aldık..

Doğal süreçlerle oluşmuş olan liman küçük balıkçı tekneleri ve lüks yatlarla doludur. Liman boyunca palmiyeli kaldırımlar, teraslı mekânlar göreceksiniz. Toulon şehri Fransa’nın deniz üssü olduğu kadar endüstri merkezidir. Tatilinizi veya Avrupa maceranızı burada yaşamaya niyetiniz varsa Toulon gezilecek yerler yazımızda sizi nelerin beklediğini bulabilirsiniz.

#1 Toulon Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Vieille Ville (Old Town)

Vieille Ville

İkinci Dünya Savaşı sırasında Vieille Ville ciddi hasar aldı ancak eski cazibesinin büyük bir kısmını korumayı başardı. Turistler dar Arnavut kaldırımlı sokaklarda gezinmenin ve süslü çeşmelerle dolu meydanların tadını çıkarabilir. Eski şehirde turlarken 16. yüzyıldan kalma kale göreceksiniz. Deniz manzarasını izlemek için kaleye çıkmanızı tavsiye ediyoruz.

2- Toulon Limanı

Toulon Limanı

Şehrin liman kısmında tekneler ve yatlar bulunuyor. Turistler için ilginç sahnelere gebe olduğu için yoğunluk fazladır. Gezerken liman bölgesine geldiğinizi fark ettiğinizde teraslı bir yere çıkıp denize karşı biraz mola verebilirsiniz.

Toulon, Fransa’nın donanma ihtiyaçlarını karşılayan bir yer olduğundan dolayı bu özellik turizme entegre edilmiş. Denizcilik atölyeleri ilginizi çekerse programlara katılım sağlayabilirsiniz.

3- Mont Faron

Mont Faron

Etkileyici Mont Faron, Toulon’a hakim bir yerdir. Arabayla veya teleferikle ulaşabilirsiniz. Zirveye yürüyerek çıkacaksanız enerjinizi tasarruflu kullanmanızı tavsiye ediyoruz 🙂

Mont Faron, Toulon Körfezi’nin nefes kesici panoramik manzalarına ve Le Var bölgesinin manzarasına sahiptir. Bundan dolayıdır ki ziyaretçi sayısı fazladır. Sabahın erken saatlerinde ve akşam gün batımında bu deneyimi yaşamalısınız.

4- Musee Memorial du Debarquement

Musee Memorial du Debarquement

Bir savaş binasında yer alan Musee Memorial du Debarquement, 15 Ağustos 1944 tarihinden itibaren eserler ve belgeler sergiliyor. Bunlar içinde silahlar, ekipman parçaları ve görüntüler var.

5- Opera de Toulon

opera de toulon

Place Victor Hugo’daki Opera de Toulon, Paris’teki Palais Garnier’i de tasarlayan Charles Garnier tarafından yapıldı. Opera evi 1862 yılında birçok yerel sanatçının yardımıyla inşa edildi. Görkemli neoklasik yapı, Fransa’nın Paris dışındaki en büyük opera evlerinden biridir.

Güney ve kuzey cephelerindeki heykeller ziyaret edenlerin hemen dikkatini çeker. Opera evinde konserler, tiyatro, bale ve diğer dans gösterileri için mükemmel bir ortam sunuyor. Vaktiniz varsa bir performansa katılın.

6- Musee de la Marine (Naval Museum)

Musee de la Marine

Toulon’un denizcilik tarihini keşfetmek için mükemmel bir yoldur. Deniz Müzesi tablolar, çizimler, oymalar ve gemi modelleri sunuyor. Ziyaretçiler sergiler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için ses kılavuzlarını kullanabilir.

7- Geleneksel Pazarlar

Toulon şehri, geleneksel Provençal pazarlarıyla ünlüdür. En ünlü Cours Lafayette’de kurulan pazardır. Pazartesileri hariç her sabah tezgahlar 07:30 ile 12:30 arası meyve, sebze, çiçek, tekstil gibi ürünlerle dolar. Pazar ziyaretleri turistlere Toulon’daki günlük yaşamın kapısını açıyor.

8- Cathedrale Sainte-Marie-de-la-Seds

Cathedrale Sainte-Marie-de-la-Seds

11. yüzyılda basit bir Romanesk kilisesi olarak inşa edildi. Tarihi simge, birçok mimari üslubun karışımını bize gösteriyor. Barok, neoklasik ve gotik tarzların birbirine eklenerek geliştirilen yapı turizm gezilerinde öne çıkmaktadır.

9- Sentier des Douaniers

Sentier des Douaniers

Six-Four’dan Hyeres’e kadar uzanan kıyı yürüyüş parkuru iyi bir gezi rotası. Doğal seleksiyonla oluşan yerleri görmek ve yerel insanlarla etkileşime girmek için tercih edebilirsiniz.

10- Genie de la Navigation

Genie de la Navigation

Toulon’un denizcilik mirasını vurgulayan 1847’de yapılan mermer heykeldir. Ayaklarına demir atılan figürün sol eli denize doğru uzanır ve denizin keşfini işaret eder.

Bizi Takip Edin