Cleveland Gezilecek Yerler Listesi

Amerikanın eğlenceli ve oldukça canlı şehirlerinden olan Cleveland’a doğru kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Ohio’ya bağlı olan Cleveland; modern binaları, eğlence merkezleri, yeşil alanları ve birbirinden güzel tarihi noktasıyla seyahat severlerin vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor. Dilerseniz şehrin birbirinden güzel noktalarına ‘ Cleveland Gezilecek Yerler ’ yazımızda göz atabilirsiniz.

Rock and Roll Hall of Fame

Rock and Roll Hall of Fame

Tüm dünyayı etkisi altına almış olan Rock müziğinin en kaliteli gruplarını, Rock and Roll Hall of Fame sahnesinde izleyebiliyorsunuz. U2, Quenn,The Beach Boys,Pink Floyd,Aerosmith gibi efsane grupların sahne aldığı 10.00-17.30 arasında konserler ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Etkinlik günlerini ve giriş ücretlerini öğrenmek için tık tık.

Cleveland Metroparks Zoo

Cleveland Metroparks Zoo

Cleveland Metroparks Hayvanat Bahçesi, 23.000 hektarlık bir alan üzerine hayvanat bahçesi, golf sahası, göl parkı gibi farklı etkinlik alanlarıyla birlikte kurulmuştur. Canlıların doğal ortamlarından nasıl yaşadıklarını yakından görebileceğiniz parkta düzenlenen programlara katılarak, hayvanlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Park içerisinde yaşayan canlılar arasında; karınca türleri, ayılar, kuş türleri, yılan türleri, geyikler, kuzgunlar ve daha birçok canlıyı görebiliyorsunuz.Hayvanat bahçesinde düzenlenen etkinlikler, tur ve ziyaret ücretleri hakkında detaylı bilgiyi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Cuyahoga Nehri

Cuyahoga Nehri

‘’Eğri Nehir’’ ya da ‘’Yanan Nehir’’ anlamına gelen farklı isimlerle de anılan bu nehir, 1960’lı yıllarda yaşanan bir çevre kazası sonucunda alev almıştır. Yanıcı madenin dökülmesi üzerine yanmaya başlayan nehir Cleveland’ın içinden akmaktadır. Üzerinde 5 tane baraj bulunan Cuyahoga Nehri, aktığı yeşil vadi ve temiz havasıyla şehrin görülmesi gereken noktalar arasında bulunuyor.

Cleveland Sanat Müzesi

Cleveland Sanat Müzesi

1913 yılında kurulmuş olan Cleveland Sanat Müzesi, Ohio’nun en entelektüel ve modern sanat koleksiyonuna sahip olmak amacıyla yola çıkmıştır. Müze 10’dan fazla kalıcı sergiye ve çoğu zaman da özel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Sanata ilginiz varsa bu müze içerisinde birbirinden farklı birçok görme şansına sahipsiniz ancak görmeden önce site üzerinden ziyaret saatlerini ve ücretlerini incelemenizi öneriyoruz.

Great Lakes Science Center

Great Lakes Science Center

Matematik hayatınızda sadece bir dersten ibaret değilse veya bilim adına yapılan çalışmalar ilginizi çekiyorsa Great Lakes Science Center bilim adına merak ettiklerinizi cevaplıyor.

Mühendislik, bilim ve matematik alanında birçok çalışmaya ev sahipliği yapan merkezde düzenlenen programlara katılıp, buluşların arkasında yatan teknik çalışmaları görme şansına sahipsiniz. Bilim merkezini ziyaret etmek isterseniz öncesinde web sitesi üzerinden ziyaret saatlerini ve ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Greater Cleveland Aquarium

Greater Cleveland Aquarium

Cleveland’a gittiğinizde köpek balıklarıyla yüzmek ister misiniz? Bu ilginç deneyimi dünyanın her yerinde yaşayamazsınız ancak eğer ki Cleveland Akvaryumu ’nu ziyaret ederseniz deneyimli dalgıçlarla beraber güvenli bir şekilde havuzlara dalabilir, köpekbalıkları ve diğer canlılarla beraber yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Aynı zamanda akvaryum içerisinde görebileceğiniz 30.000’den fazla deniz canlısı bulunmaktadır. Aynı anda 800 kişiyi ağırlayabilen bu akvaryum içerisinde oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Akvaryumu ziyaret etmeden önce yaşlara göre farklılık gösteren ücretleri öğrenmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Cleveland Doğa Tarihi Müzesi

Cleveland Doğa Tarihi Müzesi

Cleveland’da bulunan müzede, doğaya dair aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. İster dünyaya ait tüm canlıları görebiliyorsunuz, isterseniz de dünya dışında yıldızları ve gezegenleri gözlemleyebiliyorsunuz.

Müze içerisinde gezebileceğiniz kısımlar arasında; arkeoloji, zooloji, ornitoloji, mineraloji ve botanik bulunuyor. Bir bölümde doğal taşları görebilirken diğer bölümde bitkileri inceleyebiliyorsunuz. Farklı bölümleriyle dikkat çeken Cleveland Doğa Tarihi Müzesi’ni haftanın her günü saat 10.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Crawford Auto-Aviation Museum

Crawford Auto-Aviation Museum

Amerikada ki otomobil endüstrisinin gelişmeye başladığı ilk zamanlarda yapılan arabalar, günümüzde klasik arabalar olarak lanse edilmekte. Kimimizin eski kimimizin klasik olarak tabir ettiği bu arabalar birçok kişi için birer tutkudur.

Bu tutkuya sahip alanların gezebilecekleri en güzel araba müzesiyle Crawford Auto-Aviation Müzesi. Ohio’da bulunana tüm klasik arabaların sergilendiği müzede neredeyse her renkten ve her modelden araba bulunuyor. Özenle bakılan bu arabaları pazartesi günü dışında 10.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

A Christmas Story House Müzesi

A Christmas Story House Müzesi

Film endüstrisinde kült yapımlardan sayılan A Christmas Story filminin çekildiği ev günümüzde A Christmas Story House Müzesi olarak hizmet vermekte. Filmde kullanılan eşyaların, oyuncuların kıyafetleri, set eşyaları ve daha birçok ürünü bulabileceğiniz bu evden ayrılmadan önce hediyelik eşya kısmını ziyaret edip, sevdiklerinize küçük sürprizler yapabilirsiniz.

Haftanın her günü saat 10.00-17.00 arasında ziyaret edebileceğiniz bu evi 11.00 $ karşılığında gezebiliyorsunuz.

Museum of Contemporary Art Cleveland

Museum of Contemporary Art Cleveland

Cleveland’da ulusal ve uluslararası alanda ün salmış sanatçıların eserlerini görmek isterseniz Cleveland Çağdaş Sanatlar Müzesi’ni ziyaret etmenizi öneririz. Camlardan yapılmış bir bina içerisinde 2.000’den fazla eseri barındıran müze, şehrin en modern ve çağdaş noktası sayılıyor.

Yıl içerisinde üç farklı sergiye ev sahipliği yapan Cleveland Çağdaş Sanatlar Müzesi, inşalara ilham veriyor ve bünyesindeki eserleri geliştirmeye devam ediyor. Müzeyi ne zaman ve ne kadara ziyaret edebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin