Tiran Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Tiran Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Arnavutluk’un tek uluslararası havalimanı olan Tiran Havalimanı, Rahibe Teresa’nın adını taşıyan orta ölçekli bir havaalanıdır. Tiran’ın kuzeybatısında Rinas köyünde yer alan havalimanı, şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Tiran Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüs, taksi, özel araç veya kiralık araç ile ulaşabilmek mümkündür. Havalimanından şehir merkezine seyahat yaklaşık 30 dakika sürüyor.

Tiran Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en ekonomik yolu elbette otobüslerdir. Otobüsle seyahat ederek paradan tasarruf edebilirsiniz, ancak saat 23.00’dan sonra havalimanından Tiran’ın merkezine giden bir otobüs olmadığını bilmelisiniz.

Haftanın 7 günü 24 saat ulaşım hizmeti veren taksiler ise bir başka ulaşım alternatifidir. Bekleme yapmadan hızlıca şehir merkezi veya otele gitmek isteyen az bagaja sahip yolcular taksi kullanarak ulaşımlarını sağlayabilirler. Taksiler aynı zamanda, otobüslerin çalışmadığı gece saatlerinde de iyi bir seçenektir.

Tiran Havalimanı Ulaşım

Ayrıca Tiran Havalimanı’nda araç kiralayabilir ve şehir merkezine ulaşımınızı bu şekilde sağlayabilirsiniz. Diğer günler de Durres gibi çevre tatil yerlerine gitmek isteyebilirsiniz. Havalimanı gelen yolcu salonunda araç kiralaması yapabileceğiniz acente ofisleri bulunmaktadır.

Tiran seyahatiniz öncesi yanınızda bir miktar Euro getirmek iyi olacaktır. Havalimanından şehir merkezine taksi veya otobüs ile ulaşımda Euro ile ödeme yapılabiliyor. Şehir merkezine vardığınızda, bir döviz bürosu bulabilir ve paranızı Arnavut Lek’ine çevirebilirsiniz. Böylece, havalimanındaki düşük döviz kurlarından da etkilenmemiş olursunuz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Tiran Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımın en ekonomik yolu otobüslerdir. Yolcuların havalimanından şehir merkezine olan ulaşımları LUNA Travel tarafından işletilen Rinas Ekspres otobüsleri tarafından yapılmaktadır. Havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında her saat başı hareket eden otobüsler şehrin merkezi yeri olan İskender Bey Meydanı Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu’na kadar gitmektedir. Tüm gezilecek turistik yerler ve oteller meydan çevresinde yer almaktadır.

Havalimanından şehir merkezine otobüsle seyahatin süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Otobüs bilet ücreti kişi başı tek yön 300 Arnavut Lek’idir. (3,50€). Biletinizi otobüs içerisinde sürücüden nakit olarak satın alabilirsiniz. Nakit paranızı henüz Arnavut Lek’ine dönüştürmediyseniz şoföre Euro olarak ödeme yapabilirsiniz.

Otobüsler havalimanından şehir merkezine 08.00 – 23.00, şehir merkezinden havalimanına ise 07.00 – 22.00 saatleri arasında her saat başı hareket etmektedir.

Daha fazla bilgi için Luna Travel web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tiran Havalimanı’ndan Durres ve Fier gibi tatil bölgelerine de doğrudan gidebilmek mümkündür. Adis Travel ve Euro-Albania Travel tarafından işletilen ekspres otobüslerle havalimanından Durres ve Fier arasında ulaşımınızı kolayca ve ekonomik olarak sağlayabilirsiniz.

Tiran Havalimanı Otobüs Ulaşımı

Tiran Havalimanı – Durres

Tiran Havalimanı’ndan ülkenin liman kenti ve tatil bölgesi olan Durres’e doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz Adis Travel & Tours tarafından işletilen ekspres otobüsler bulunmaktadır. Haftanın tüm günü her iki güzergâh arasında günde 5 sefer yapan otobüslerle Durres’e ulaşmak hem kolay hem de ekonomiktir. Havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışından hareket eden otobüsler, Durres’e trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakikada ulaşmaktadır. Otobüs, Durres’te tren istasyonu durağında durmaktadır. Tek yön kişi başı bilet ücreti 480 Arnavut Lek’idir. Bilet ücretinizi otobüs içerisinde şoföre nakit ödeyebilirsiniz.

Otobüsler havalimanından Durres şehir merkezine 10.00, 12.00, 15.30, 17.00 ve 22.00, şehir merkezinden havalimanına ise 08.00, 09.30, 11.00, 13.00, 15.00 ve 19.00 saatleri arasında hareket etmektedir.

Şehir merkezine varışta plaj ve oteller bölgesine gitmek için taksi veya otobüs servislerini kullanabilirsiniz. Otobüsle ulaşım 15 dakika civarı ve bilet ücreti 400 Arnavut Lek’idir.

Tiran Havalimanı – Fier

Tiran Havalimanı’ndan, ülkenin güneybatısında yer alan Fier şehrine de doğrudan gidebilmek mümkündür. Euro-Albania Travel tarafından işletilen otobüslerle her iki güzergâhta haftanın her günü karşılıklı olarak belirli saatlerde ulaşım hizmeti verilmektedir. Otobüsler havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışından hareket etmektedir. Yolculuk yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 1000 Arnavut Lek’idir.

Otobüsler havalimanından Fier şehir merkezine 07.00 – 12.00, şehir merkezinden havalimanına ise 09.00 – 14.00 saatleri arasında hareket etmektedir.

Daha fazla bilgi için Euro-Albania Travel web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havalimanından şehir merkezine ve diğer çevre yerlere ulaşmanın en hızlı yolu taksilerdir. Tiran Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabileceğiniz taksiler bulunmaktadır. Auto Holiday Albania ve ATExtarafından işletilen taksiler haftanın 7 günü 24 saat hizmet şehir merkezi ve diğer yerleşim yerlerine ulaşım hizmeti vermektedir. Özellikle havalimanı otobüslerinin hizmet vermediği gece saatlerinde taksiler iyi bir ulaşım alternatifidir. Taksiler, havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında yolun karşısında yer almaktadır. Havalimanından şehir merkezine yolculuk, trafiğin durumuna bağlı olarak yaklaşık 20 dakika sürmekte ve yolculuğun maliyeti yaklaşık 2.500 Lek (20 Euro).

Tiran Havalimanı Taksi Ulaşımı

Tiran Havalimanı taksileri seyahat öncesi de rezervasyon almaktadır. Henüz seyahatinize başlamadan önce www.tiataxi.al veya www.atex.al web sitesi üzerinden çevrimiçi rezervasyonunuzu yapabilir ve böylece havalimanına geldiğinizde sürücü tarafından karşılanarak bekleme yapmadan doğrudan taksinize binebilirsiniz.

Tiran Havalimanı’nda farklı taksi firmalarının da çalıştığı ancak ücret tarifelerinin turistlere fazla söylendiği karşılaşılan sorunlardan biridir. Bu nedenle yalnızca anlaşmalı şirket olan Auto Holiday Albania ve ATEx taksileriyle yolculuk yapmanızı öneriyoruz. Auto Holiday Albania ve ATEx logosuna sahip tüm taksiler anlaşmalı ve sabit ücret tarifesine sahiptir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Tiran Havalimanı’na varışta bekleme yapmadan doğrudan otelinize, şehir merkezine veya Durres gibi tatil bölgelerine gitmek için özel transfer hizmeti satın alabilirsiniz. Özel transferin avantajı, taksilere göre daha ekonomik, konforlu ve hızlı olmasıdır. Ayrıca sürücü tarafından gelen yolcu salonunda karşılanır ve doğrudan aracınıza gidebilirsiniz. Tiran Havalimanı’ndan şehir merkezine özel transfer ücreti 15-30 Euro arası değişmektedir. Havalimanında yer alan araç kiralama acenteleri ve diğer birçok farklı şirketle bir özel transfer rezervasyonu yapabilirsiniz. En ucuz özel araç servisi 3 yolcu için yaklaşık 15 Euro’dur. Bu rakam taksi ile karşılaştırıldığında makul bir fiyat olarak öne çıkıyor.

Özel transfer fiyatları sürekli değişiklik gösterdiği için, ilgili firmaların web siteleri üzerinden kıyaslama yapabilir ve ardından rezervasyonunuzu garanti altına alabilirsiniz. Tiran Havalimanı’nda 12-15 Euro aralığında ucuz özel transfer hizmeti sunan Get Transfer‘e bir göz atabilirsiniz. Shuttle Direct ve Sun Transfer sitelerine de bakabilir, kişi sayısı, valiz ağırlığınız ve bütçenize göre aralarından bir araç seçerek transfer rezervasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Rezervasyonunuz esnasında uçuş gün ve saatinizi verdiğinizden emin olun. Böylece havalimanına varışta sürücü tarafından adınız yazılı bir döviz ile karşılanır ve doğrudan aracınıza binerek varış yerinize hızlıca ve konforlu bir şekilde gidebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Son olarak Tiran Havalimanı’nda araç kiralayabilir, şehir merkezine veya ülkenin farklı yerleşim yerlerine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Tiran Havalimanı şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve arabayla seyahat yaklaşık 30 dakika sürüyor. Havalimanından şehir merkezine doğrudan karayolu bağlantısı var. Tabelaları takip ederek şehir merkezine ulaşmak kolaydır. Ayrıca Tiran-Durres otoyol bağlantısı ile havalimanından Durres’e gitmek kolay ve hızlıdır.

Havalimanında araç kiralaması yapabileceğiniz yerel ve uluslararası tedarikçiler bulununuyor. Gelen yolcu salonunda yer alan acente ofisleri her bütçe ve zevke hitap edecek araç bulunduruyor.

Tiran Havalimanı’da yer alan araç kiralama şirketleri Hertz, Sixt, Avis, Enterprise, Europcar, Albania Airport Rental, Ara Auto Rental’dır. Günlük araç kiralama ücreti 20-50 Euro arasında değişiyor. İlgili firmaların web siteleri üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilir ve rezervasyonunuzu garanti altına alabilirsiniz. Böylece hem zamandan hem de paradan tasarruf etmiş olursunuz. Havalimanında yapılacak araç kiralamanın ücreti ile web sitesi arasında fark olabiliyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin