Tallinn’de Ne Yenir? | Orta Çağ’dan 9 Tallinn Yemeği

Gün batımının en güzel izlenebildiği şehirlerin başında gelen Tallinn, daha şehre inmeden bile insanı heyecana sevk eden sevimli ve özel destinasyonlardan biridir.

Tallinn’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Otantik bir Orta Çağ kenti olan Tallinn’de ne yenir? Ne içilir? sorusu için ilk verilecek cevapların başında av etleri geliyor. Tavşan, ayı, geyik gibi çok çeşitli av etleri şehirde çok fazla tüketiliyor. Burada bulunan çeşitli Orta Çağ konseptine sahip restoranlarda ziyaretçiler bu lezzetleri deneme imkanına sahip olabiliyor.

Tallinn’in en görülesi yerleri ve yeme içme mekanlarının çoğunluğu Tarihi Kent Merkezi içinde yer aldığından, özellikle bu bölgeyi iyi bir şekilde keşfetmelisiniz. Bu bölgede çok farklı ve ilginizi çekecek birçok cafe ve restoranda çok lezzetli yiyecek ve içeceklerin tadına bakarken çok keyifli zamanlar geçirme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Bölgeye göre fiyatlardan bahsetmek gerekirse genel olarak fiyatlar uygun olsa da ne yazık ki güncel döviz kurlarından Türk Lirasına çevirdiğimizde fiyatların çoğu Türk ziyaretçisine fiyatların pahalı geleceğini belirtmemiz lazım. Bu arada ihtiyaçlarınızı uygun fiyatlara karşılamak için şehirde birçok noktada bulunan Rimi Market’i tercih edebilirsiniz. Şehirdeki musluklardan akan sular ise rahatlıkla içilebiliyor. Hatta bazı yerlerde musluktan akan suyun içilebileceğine dair bilgilendirme yazıları dahi bulunuyor.

Şimdi dilerseniz Tallinn’de ne yenir? Ne içilir? diye merak edenler için Estonya’nın başkenti Tallinn yemekleri hakkında hazırladığımız listemize birlikte göz atalım;

1. Ballı Bira

Olde Hansa (adres ve bilgi)

Ballı Bira
Ballı Bira

Tallin’de deneyimlebileceğiniz farklı lezzetlerden biri de ballı bira. Kiminin pek beğenmediği bu bira çeşidi çoğu kişi tarafından özellikle yaz aylarında Tallinn’de favori içeceklerden biri oluyor. Eğer farklı içecekleri denemekten yanaysanız ballı birayı mutlaka tatmalısınız.

Not: Ballı birayı deneyebilmeniz için tavsiye ettiğimiz Olde Hansa isimli restaurant, Orta Çağ teması ile dekore edilmiş olan ve genellikle turistlere yönelik hizmet veren bir işletme. Burası, bu tarzda hizmet eden turistik mekanlar içinde en başarılı olanlarından. Biraz tuzlu olsa da imkanınız varsa bu mekanda güzel bir yemek yemenizi de tavsiye ediyoruz. 

2. Sıcak Çikolata

Pierre Chocolaterie (adres ve bilgi)

Sıcak Çikolata
Sıcak Çikolata

Sıcakkanlı insanların yaşadığı Tallinn’de ne yenir? Ne içilir? sorusuna elbette “sıcak çikolata” cevabı da olacaktır. Tatlı konusunda oldukça iddialı olan bu şehirde büyük bir keyifle içebileceğiniz sıcak çikolataları mutlaka denemeniz lazım. Mekan önerimize de maddenin hemen altından ulaşabilirsiniz. (Bu mekanda aynı zamanda çok lezzetli keklerin de tadına bakabileceğinizi belirtelim.)

Bu arada Estonya’nın en önemli çikolata dükkanlarından biri olan Kalev Cholate’ye uğramadan ve buradaki leziz çikolataların tadına bakmadan şehirden ayrılmamalısınız.

3. Hamburger

Hesburger (adres ve bilgi)

Hamburger
Hamburger

Lüks Orta Çağ temalı restoranların yanında daha uygun yeme içme seçenekleri arayanlar için hamburger menülerini tavsiye edebiliriz. Lezzet olarak oldukça üst segment ve doyuruculuk anlamında da sizi memnun edecek olan bu hamburgerler bütçe konusunda kısıtlamaya gitmesi gerekenler için mutlaka listeye dahil edilmeli.

4. Av Eti

Farm Restaurant (adres ve bilgi)

Ayı Eti
Ayı Eti

Geçmişte beslenme için yaygın olarak tüketilen av etleri günümüzde Estonya şehirlerinde hala yaygın olarak tüketilmektedir. Bu et türleri yerli halk için günlük beslenme kaynağı olarak kabul edilmekte ancak ülkeyi ziyaret eden çoğu kişi için sıra dışı bir lezzet deneyimi olmaktadır.

5. Sarımsaklı Dondurma

Balthasar Restaurant (adres ve bilgi)

Sarımsaklı Dondurma
Sarımsaklı Dondurma

Bunu ülkemizde de galiba bazı yerler yapıyor. Kimi insanlar için yemeklerde bile kokusuyla insanı kendinden soğutabilen ancak içeriğindeki zengin besin değerleri ile bu muhteşem sebzenin dondurması nasıl oluyor ki? İşte bunun cevabı Tallinn yemekleri arasında saklı.

6. Baharatlı Şekerli Badem

Olde Hansa’nın önündeki tezgahtan bu bademleri satın alabilirsiniz.

Baharatlı Şekerli Badem
Baharatlı Şekerli Badem

Tallinn’de ne yenir? Ne içilir? sorusunun cevaplarından biri de baharatlı ve şekerli badem. Bu lezzet şehirde şekercilerden ve sokak satıcılarından alınabiliyor. Olde Hansa isimli otantik restoranın çıkışındaki tezgahta da satılan bu lezzetlerin külahı 1 pound civarında bir ücrete satılmaktadır. Yalnız ziyaret edenlerden edindiğimiz bilgilere göre restoranın içinde paketli olarak satılan baharatlı şekerli bademler kimi zaman bayat olabiliyormuş, buna dikkat etmenizi öneriyoruz.

7. Pavlova

Rukis (adres ve bilgi)

Pavlova
Pavlova

Tallinn’de tatlı olayı bambaşka bir boyutta yaşanıyor. Şehirde Estonya’nın en meşhur tatlılarından pavlovayı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Pek çok ülkede ve pek çok şehirde bulabileceğiniz bu tatlıyı, Tallinn’de en lezzetli haliyle tadabilirsiniz.

8. Glögg

Sessel Speakeasy (adres ve bilgi)

Glögg
Glögg

Tallinn’e has lokal bir içecek içmek isterseniz “Tallinn’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için verebileceğimiz en yerel cevaplardan biri glögg olacaktır. Bir tür sıcak şarap olan glögg, özellikle Noel zamanında çok fazla tüketilmektedir. Alkol oranı düşük olan içki içinde çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. İçki hazırlanırken baharatların yanı sıra cin ve votka da kullanılmaktadır.

9. Kefir

Bu içeceği pek çok mekanda bulabilirsiniz.

Kefir
Kefir

Bir tür ekşi süt olan kefir, Estonyalılar arasında çılgınca bir popülerliğe sahiptir. Yerli halk neredeyse her öğünde kefir içmektedir. Bunun yanı sıra ev yapımı elma ve üzüm suları da çok fazla tercih edilmektedir.

Sizin de “Tallinn’de ne yenir? Ne içilir?” listemize dahil etmemiz gerektiğini düşündüğünüz tatlar varsa bunları lütfen bizimle yorum kısmından paylaşın. 

Şehir küçük olsa da bir veya iki günlük keyifli bir gezinin sizi beklediğinden emin olabilirsiniz. Kendinizi Orta Çağ’da yaşıyormuş gibi hissedeceğiniz Tallinn’de görmeniz gereken yerler hakkında bilgilere daha önce hazırladığımız Tallinn gezilecek yerler listemize göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin