Jacksonville’de Ne Yenir? | 10 İkonik Jacksonville Lezzeti

Florida’nın kuzeydoğu şehirlerinden Jacksonville’de yemek seçenekleri, güneyin sıcaklığı ile harmanlanmış muhteşem bistrolardan olağanüstü balık menülerine kadar çok büyük çeşitlilik gösteriyor.

Jacksonville’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Yeni lezzetler deneme hevesinizi ve iştahınızı ABD’ye geldiğinizde Jacksonville’ye saklayabilirsiniz. Florida’nın başka hiçbir şehrin bu denli geniş bir mutfağa ve eğitilmiş çok yetenekli şeflerin elinden çıkmış muhteşem lezzetlere sahip değildir. Jacksonville’de ne yenir? Ne içilir? sorusunun cevabı sahilden çıkan muhteşem deniz ürünleri ile uluslararası ilham veren muhteşem yemeklerin bir karışımı olarak ziyaretçilerini karşılıyor.

Aradığınız ne olursa olsun Jacksonville’de size göre bir restaurant mutlaka bulacaksınız. Çok özel bistrolardan muhteşem restaurantlara, zincir yeme içme mekanlarından balık mekanlarına kadar çok geniş bir yelpaze sizi bekliyor olacak. Bu da Jacksonville’yi yemek yemeyi seven ziyaretçiler için muhteşem bir destinasyon yapmaktadır.

Jacksonville yerel lezzetleri tatma konusunda da oldukça başarılı bir rotadır. Şehirdeki cafe, bar ve restoranlarda yerel ürünlerle hazırlanmış çok lezzetli yiyecekleri ve içecekleri deneyimleme şansına sahip olabilirsiniz.

Bu kadar giriş cümlesinin ardından artık listemize geçelim dilerseniz;

1. Bira

Wicked Barley Brewing Company (adres ve bilgi)

Bira

Jacksonville 20’nin üzerinde bira fabrikasına ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle diyebiliriz ki Jacksonville, bira konusunda tam bir cennet. Şehirde bulunan cafe ve barlarda çok lezzetli lokal biralarla kendinizi şımartabilir ve tatilinizi bira gurmesi olma yolunda feda edebilirsiniz 🙂

2. Key Lime Pie

Pie Haven Bakery Cafe (adres ve bilgi)

Key Lime Pie

Lezzetli bir limonlu turta denemek istiyorsanız Jacksonville cafeleri ve pastaneleri uğramanız gereken yerler arasında ilk sıralarda yer almalı. Key lime pie muhtemelen Florida’nın ve Jacksonville’nin en popüler yiyeceklerinden biridir. Evde yapımı da oldukça kolay olan bu turta için şehirde milyonlarca seçeneğiniz bulunuyor.

3. Portakal Suyu

Native Sun Natural Foods Market (adres ve bilgi)

Portakal Suyu
Portakal Suyu

Jasksonville’de güne başlamak için C vitamini deposu taze sıkılmış kocaman bir bardak portakal suyundan daha iyisini bulamazsınız. Bu lezzeti satın alarak içebileceğiniz pek çok durak bulabilirsiniz ve dilerseniz güzel bir sandviçle ve bir bardak portakal suyu ile kendinize muhteşem bir kahvaltı ziyafeti çekebilirsiniz.

4. The Cuban Sandwich (The Cubano)

Mambos Cuban Cafe Express (adres ve bilgi)

The Cuban Sandwich
The Cuban Sandwich

Miami ve Tampa’da doğmasına karşında günümüzde Florida’nın resmi yemeklerinden biri olarak kabul edilen bu muhteşem sandviçi eyalet sınırları içinde her yerde bulmak mümkün. The Cuban Sandwich şimdiye kadar yediğiniz en muhteşem sandviç olarak yemek dünyanızda önemli bir yer edinebilir. Yalnız sandviç hazırlanırken içeriğinde domuz eti de kullanıldığından domuz eti konusunda kuralları olan ziyaretçilerin dikkatli olmasında fayda olacaktır.

5. Conch Fritters

Safe Harbor Seafood Restaurant (adres ve bilgi)

Conch Fritters
Conch Fritters

Salyangozların bir kapta kızartılmasıyla hazırlanan bu farklı kızartma türü “Jacksonville’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için sıra dışı tatlar arayanların listesine dahil etmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Bu kızartma yanında özel olarak hazırlanmış sosu ile servis edilmektedir.

6. Stone Crab (Kaya Yengeci)

The Juicy Crab (adres ve bilgi)

Stone Crab
Stone Crab

Kaya yengecinin gövdesi yenmese de kendini yenileyebilen kıskaçları oldukça etli ve lezzetlidir. Genellikle hardal sosu ile servis edilen bu özel lezzet, Jacksonville yemekleri arasında özel bir yere sahiptir.

7. İstiridye

The Blue Fish (adres ve bilgi)

İstiridye
İstiridye

Sahil şeridinde konumlanmış olan Jacksonville’de deniz ürünleri, bilhassa kabuklu deniz canlıları çok sevilmekte ve bolca tüketilmektedir. Hatta ülkenin en lezzetli ve kaliteli istiridyeleri bu şehir civarında yetiştirilmektedir. Fakat ne yazık ki son yıllarda çevre kirliliği gibi çeşitli sebeplerden dolayı bu canlıların yetişme oranında büyük düşüş yaşanmaktadır. Ziyaretçiler istiridyeyi kabuğundan direkt yiyebileceği gibi içini çıkararak da farklı bir yerde de tüketebilmektedir.

8. Timsah Eti

Sam’s St Johns Seafood Restaurant (adres ve bilgi)

Timsah Eti
Timsah Eti
Farklı lezzetlere açık biri misiniz? O halde Jacksonville’de ne yenir? Ne içilir? listenize timsah etini de ekleyebilirsiniz. Bu et türü Florida eyaletinde her gün yenmese de denenmesi gereken farklı yiyeceklerden biri. Özellikle timsahın kuyruğu derin bir yağda kızartılarak genellikle meze olarak yemeklerin yanında servis edilmektedir. Timsahın kaburga eti de Florida’da çok sevilmektedir.

9. Barbekü

The Bearded Pig Barbeque (adres ve bilgi)

Barbekü
Barbekü

Barbeküde pişen etin lezzeti bambaşka oluyor. Bunun farkında olan Jacksonville halkı da barbaküde hazırlanmış yemekleri severek tüketmektedir. Barbekü yapmadan önce etler çeşitli soslar eşliğinde marine edilmekte ve etin daha lezzetli bir hal alması sağlanmaktadır. Ardından ateş üzerine dizilen sığır, tavuk, balık, domuz gibi et türleri pişirilerek afiyetle tüketilmektedir.

10. Empanadas

Empanada’s Factory Latin Fusion (adres ve bilgi)

Empanadas
Empanadas

Jacksonville’de sadece Amerikan usulü fast food yiyecekleri bulunmuyor; Bunun yanı sıra farklı ülkelere ait hızlı tüketilen yemekleri de deneyebilirsiniz. Bunlardan biri olan empanada, İspanyol yemek kültüründen Amerika’ya kendini kabul ettirmiş yemeklerden biridir. Açılan hamurlar içine kıyma ile hazırlanmış iç malzemesi konularak ay şeklinde kapatılmakta ve fırında pişirilmektedir.

Peki, sizin en sevdiğiniz en ikonik Jacksonville yemekleri hangisi? “Jacksonville’de ne yenir? Ne içilir?” listemizde olmasını istediğiniz başka yemekler var mı? Lütfen yorum kısmından bunları bizimle paylaşın.

Eğer Jacksonville şehrinde yeme içme kültüründen daha fazlasını yaşamak istiyorsanız şehrin görülmesi gereken yerleri hakkında hazırladığımız Jacksonville gezilecek yerler listemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin