Strazburg’da Ne Yenir? | 11 Geleneksel Strazburg Lezzeti

Tarih boyunca Alman ve Fransızların elinde gidip gelen Alsace Bölgesi sonunda Fransızların elinde kaldı. Bütün bu el değiştirmelerin sonunda elde kalan en güzel şey ise Strazburg yemekleri oldu.

Strazburg’da Ne Yenir? Ne İçilir?

“Strazburg’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuna cevap olarak karşımıza çıkan Alsas yemekleri Alman ve Fransız mutfağının adeta bir harmanı. Böylece ortaya çıkan yeme içme kültürü Strazburg’a gelenlerin ne yiyeceğine karar vermelerini tam bir eğlence haline dönüştürüyor.

Strazburg’da yemek için bir şeyler bulmak konusunda zorluk çekmeyeceğinizi söyleyebiliriz. Hatta işin en zor kısmı buraya geldiğinizde günde sadece 3 öğün olduğuna üzüleceksiniz. İşte Strazburg’un en özel lezzetlerinden sadece bir kısmı;

1. Krep

Creperie Le Moulin Du Diable (adres ve bilgi)

Krep

Kesinlikle bir Fransız lezzet olan krep, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi. Yumurta, süt ve nişasta ile hazırlanan hamur, tereyağı ya da normal bir yağ üzerinde kızartılarak çok özel ve ince bir kek haline gelir. Kreplerin üzerine ise yumurta, reçel, bal ya da tereyağ gibi malzemeler sürülerek afiyetle yenir.

2. Flammekueche

D’Steinmuehl’de (adres ve bilgi)

Flammekueche
Flammekueche

Alsace Bölgesi’ne has bir lezzet olan flammekueche, ülkemizdeki lahmacunu andırmaktadır. Yerli halk, pizzaya da benzeyen bu lezzetin kesinlikle pizza olmadığı iddia etmektedir. Oldukça ince açılan bir hamurla hazırlanan bu yiyeceğin farklı çeşitlerini bulmak mümkün.

3. Choucroute Garnie

Chez Yvonne (adres ve bilgi)

Choucroute Garnie
Choucroute Garnie

Strazburg’da denenmesi gereken lezzetlerden biri de choucroute garnie. Tabi içinde domuz eti ve sosisisi bulunduğundan bu lezzeti denemek isteyenlerin domuz eti yemeğe karar vermiş olması gerekiyor. Lahana turşusu ile hazırlanan bu yemek kesinlikle en klasik Strazburg yemekleri arasında bulunuyor. Uzun bir pişirme süresine sahip olan bu lezzet şehirdeki bütün restoranlarda servis edilmektedir.

4. Fransız Pastaları

Patisserie Suzanne (adres ve bilgi)

Fransız Hamur İşleri
Fransızlar hamur işlerinde gerçekten çok başarılı

Fransızlar hamur işlerinde gerçekten dünyanın en iyilerinden biri. Tartlar, kruvasanlar, çeşit çeşit ekmekler ve çok daha fazlası ile bu iddiamızın ne kadar da haklı olduğunu siz de yerinde görmek istiyorsanız Strazburg’daki pastanaleri ve fırınları ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

5. Şarap

Şarap

Elbette Fransa’nın herhangi bir yerine geldiyseniz sizin için “Strazburg’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun en özel cevaplarından biri şarap olacaktır. Her özel yemeğin yanında o yemeği daha da güzelleştiren çeşitli şaraplardan biri mutlaka olmalı. Strazburg’un en meşhur şarabı olan Gewürztraminer d’Alsace ise kesinlikle tadılması gereken içeceklerden biri.

6. Coq au Riesling

Gurtlerhoft (adres ve bilgi)

Coq au Riesling
Coq au Riesling

Tavuk eti seviyorsanız ve daha önce tatmadığınız bir tavuk yemeği denemek istiyorsanız bu lezzeti listenize dahil etmelisiniz. Beyaz şarapla pişirilen bu tavuk yemeği, lezzeti ile deneyenleri asla pişman ettirmeyen yemeklerden biri.

7. Kougelhopf

Maison du Kougelhopf (adres ve bilgi)

Yuvarlak bir kek kalıbında pişirilmiş olan kougelhopf, üzümlü ya da bademli olabilmektedir. Koyu rengi ile insanı kendine çeken bu lezzet, Strazburg şehrinde çok fazla sevilen kek türlerinden biridir.

8. Baeckeoffe

Le Baeckeoffe d’Alsace (adres ve bilgi)

Baeckeoffe
Baeckeoffe

Fırında pişirilen bu güveç oldukça doyurucudur ve geçmişte ev kadınları tarafından kalabalık aileler arasında çok fazla yapılmaktaydı. Domuz, sığır ve kuzu eti ile çeşitli sebzelerin konduğu güveçler fırında yavaş bir şekilde pişirilmektedir.

9. Fleischschnecke

Vince’Stub (adres ve bilgi)

Fleischschnecke
Fleischschnecke

Salyangoz görünümü nedeniyle bu şekilde adlandırılan yemek, isminin aksine domuz etiyle hazırlanmaktadır. Rulo haline getirilen etin içine soğan ve maydanoz, tuz ve biber de eklenmektedir. Hazırlanan rulolar et suyu içinde pişirilmektedir.

10. Matelote

Le Redslob (adres ve bilgi)

Matelote
Matelote

Nehir kenarında kurulu bir şehir olmasındaki avantajı kullanan Strazburg’da tatlı su balığı hayli fazla bulunuyor. Matelote de bu balıkların filetoları ile eriştenin birlikte servis edildiği oldukça lezzetli bir menü.

11. The Merguez Sandwich

Milas (adres ve bilgi)

The Merguez Sandwich
The Merguez Sandwich

Afrika kökenli ve Fransa’da çok meşhur olan bu baharatlı sosis, dana ya da kuzu etinden yapılmaktadır. Bu sosislerle yapılan sandviçler ise muazzam lezzeti ve pratik yenmesi ile tadabileceğiniz yemekler arasında bulunuyor.

Strazburg’a aşık olanların tek sebebi muhteşem Strazburg yemekleri olmasa da büyük oranda etkileyen şeyin bu olduğunu söyleyebiliriz. Eğer Strazburg’da ne yenir? Ne içilir? listemize eklemek istediğiniz şeyler varsa bize aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

pinŞehrin önemli noktaları hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşabileceğiniz Strazburg gezilecek yerler listemizi de mutlaka incelemenizi öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin