Reggio Calabria’da Ne Yenir? | 11 Özel İtalyan Lezzeti

İtalya’nın en eski ikinci şehri olarak kabul edilen Reggio Calabria, liman şehri olması ve öğrenciler tarafından yoğun olarak tercih edilmesi sebebiyle çok fazla tercih edilen bir turizm bölgesidir.

Reggio Calabria’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Çok özel plajları, rahat yaşamı ve doğal güzellikleri ile Reggio Calabria, İtalya’nın en iştah kabartan yerleri arasında bulunuyor. Bu nedenle “Reggio Calabria’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun pek çok alternatif cevabı şehri ziyaret edenleri karşılıyor.

Peki, bu şehir neden İtalya’nın turizm destinasyonlarının ilk sıralarında yer almıyor. Bunda belki de şehrin tarihsel açıdan İtalya’nın çok önemli bir yerinde olmaması yatıyor olabilir. Tabi bu şehrin muhteşem İtalyan yemeklerinden uzak kaldığı anlamına kalmıyor. Buraya geldiğinizde pek çok İtalyan yemeğini tadabilir ve lezzet listenizde Reggio Calabria’nın üzerine de bir “tik” atabilirsiniz.

Calabria yemekleri içinde başta domuz eti olmak üzere tavuk, sığır gibi farklı hayvanların etleri de kullanılmaktadır. Domuz yağı, domuz eti ve çeşitli baharatlarla hazırlanan “nduja” ismi verilen bir tür pastırma da gene et olarak çok fazla tercih edilmektedir. Gene balık ve deniz ürünleri de şehrin simge lezzetleri arasında bulunmaktadır. Yemeklerin içinde et ürünlerinin yanı sıra sebzeler de çok fazla kullanılmakta ve bu da yemeklerin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Meyve olarak ise en çok narenciye türü meyveler yetiştirilmekte ve tüketilmektedir. Peynirler de Calabria mutfağı için es geçilmemesi gereken maddeler arasında bulunuyor.

İşte Reggio Calabria’yı dünya çapında bir yeme içme hedefi haline getiren yemeklerin bir kısmı;

1. Gelato

Gelato Cesare (adres ve bilgi)

Gelato
Gelato

İtalya’nın diğer şehirlerinde olduğu gibi gelato ya da bizim bildiğimiz adıyla dondurma Reggio Calabria’nın şehir merkezinde de muhteşem yapılıyor. Uygun fiyatı ve uçuk lezzeti ile gelatolar belki de şehrin en sevdiğiniz yönü olabilir. Serin bir şeyler yemek istiyorsanız gelato mutlaka “Reggio Calabria’da ne yenir? Ne içilir” seçenekleriniz arasında olmalı.

2. Cucina Povera

Al Bondante (adres ve bilgi)

Cucina Povera
Cucina Povera

İtalya’nın bu arka planda kalmış şehrinde pek çok iddialı yemek yapılıyor. Cucina povera da mutlaka denenmesi gereken Calabria yemekleri arasında bulunuyor. Bu yemek, yerel kültürü tanımak için tadabileceğiniz bir çeşit makarna yemeğidir. Yemeğin yapımında makarnanın dışında domates, salça, kuru fasulye gibi malzemeler kullanılmakta ve sulu kıvamı ile çorba görünümüne sahip olmaktadır. Basit malzemelerle kolay bir şekilde yapıldığından bu yemek “fakir yemeği” olarak da tanımlanmaktadır.

3. Deniz Mahsulleri

Degusteria Scarlata (adres ve bilgi)

Seafood

Bir liman kenti olan Reggio Calabria’da deniz ürünleri de çok tercih edilen yemek seçenekleri arasında bulunuyor. Başta yılan balığı olmak üzere pek çok balık türü ve diğer deniz canlıları şehirde taze bir şekilde bulunmakta ve çok lezzetli menülere dönüşmektedir.

4. Makarna

Le Vie del Gusto (adres ve bilgi)

Makarna

Makarna, Calabria sınırları içinde inanılmaz derecede mütevazı versiyonundan çok lüks yemeklere kadar kullanılan en temel gıda maddelerinden biridir. Başta “lagane e cicciari“olmak üzere şehirde makarna ile yapılan binbir çeşit yemek bulabilirsiniz. Haliyle de “Reggio Calabria’da ne yenir? Ne içilir? sorusunun en önemli cevaplarından biri kesinlikle makarna yemekleri oluyor.

5. Pitta

Spaccanapoli (adres ve bilgi)

Pitta
Pitta

Bir tür pide olan pitta, içine çeşitli malzemeler eklenmiş bir turtaya benzemektedir. Hamurun içine et, sebze ya da çeşitli peynirler konabilmektedir. Önceleri sadece düğün gibi kutlamalarda yapılan pitta, günümüzde her zaman yapılmaktadır. Bu lezzet çoğunlukla pizzacılarda ve fırınlarda sunulmaktadır.

6. Licurdia

Al Bondante (adres ve bilgi)

Licurdia
Licurdia

Licurdia, şehrin önemli lezzetlerinden olan cucina povera’nın en güzel örneklerindendir. Bayat ekmek dilimlerinin de değerlendirildiği yemekte çeşitli sebzelerin yanı sıra bölgeye has tropea soğanı da kullanılmaktadır.

7. Pesce Spada Alla Ghiotta

Ristorante La Capanna (adres ve bilgi)

Pesce Spada Alla Ghiotta
Pesce Spada Alla Ghiotta

Her ne kadar deniz ürünleri ile ilgili genel bir madde eklemiş olsak da kılıç balığı ile ilgili özel bir maddeyi de eklememiz gerektiğini düşündük. Çeşitli balık ve sebzelerle hazırlanmış yatağın üzerinde uzanan kılıç balığı biftekleri tok olsanız bile sizi yeniden sofraya oturtacak bir güce sahip.

8. Polpette

Polpettaria (adres ve bilgi)

Polpette
Polpette

Polpette, köftenin İtalyanca adıdır ancak İtalya’da köfte her zaman etle yapılmaz. En popüler olanı ise patlıcanla yapılan versiyonudur. Bu tür polpette genellikle atıştırmalık olarak yemeklerden önce ikram edilirken domuz eti ile yapılan polpette alla mammolese ana yemek olarak tercih edilmektedir. Ülkeye has bir lezzet olması nedeniyle kesinlikle “Reggio Calabria’da ne yenir? Ne içilir?” listenize bu yemeği eklemeniz gerektiğini düşünüyoruz.

9. Melanzane Ripiene

Casa Calabria (adres ve bilgi)

Melanzane Ripiene
Melanzane Ripiene

İtalyanlar patlıcan yemeklerini çok sever ve özellikle içi doldurularak hazırlanan yemekler çok fazla yenir. Ülkemizdeki karnıyarık yemeğine çok benzeyen melanzane ripiene de bu tarz yemeklerden biri ve Reggio Calabria yemekleri arasında mutlaka tadılması gereken lezzetler arasında bulunuyor. Özellikle farklı tatlardan çekinen Türk gezginler için Türk damak tadına uygun olan bu yemeği listenize almakta fayda var.

10. Susumelle

Fratelli Pitaro (adres ve bilgi)

Susumelle

Genellikle Noel için pişmiş, kuru ve sert olan bu küçük bisküviler, tatlı bir şarap ya da kahve eşliğinde çok iyi gitmektedir. Bisküvinin üzeri bol miktarda bal, kakao tozu ve tarçınla tatlandırılarak üstüne bol miktarda çikolata tabakasıyla kapatılmaktadır.

11. Pignolata

Bu lezzeti şehirdeki pek çok pastanede bulabilirsiniz. 

Pignolata
Pignolata

Daha çok struffoli olarak bilinen bu bal topları, aslında bir Sicilya tarifinden gelse de Reggio Calabria’da çok meşhur. Top halinde hazırlanan hamurlar kızgın yağda kızartılmakta ve özellikle önemli günlerde pastanelerde satılmaktadır.

Hazırladığımız “Reggio Calabria’da ne yenir? Ne içilir?” listemizle bu sevimli liman şehrini ziyaret etmek isteyenlere keyifli bir lezzet haritası oluşturmaya çalıştık. Siz de önerilerinizle yazımızın gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz bize yorum kısmından yazabilirsiniz.

pinEğer Reggio Calabria’nın sadece yemeklerini değil de turistik yerlerini de keşfe çıkmak isterseniz Reggio Calabria gezilecek yerler listemize göz atabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin