Hakkari Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Hakkâri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı, şehir merkezine 78, Yüksekova ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından Hakkâri şehir merkezine yolcu taşımacılığı iç hat uçuş seferlerinin yapıldığı günlerde minibüsler tarafından sağlanmaktadır. Hakkâri Belediyesi tarafından işletilen herhangi bir toplu taşıma otobüsü ve HAVAŞ servis araçları bulunmamaktadır.

Bir diğer ulaşım alternatifi ise taksilerdir. Hakkâri’ye olan uçuş gün ve saatlerinde havalimanında hizmet veren taksilerle Hakkâri ve Yüksekova’ya ulaşım sağlanmaktadır.

Havalimanında özel transfer hizmeti veren veya araç kiralaması yapan bir acente ofisi bulunmamaktadır. Ancak havalimanına yakın Yüksekova ilçesinde bulunan firmalardan transfer veya araç kiralama hizmeti talep edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Hakkâri Havalimanı’ndan şehir merkezine yolcu taşımacılığı iç hat uçuş seferlerinin olduğu günlerde saat 07.00 ila 18.00 arasında minibüsler ile yapılmaktadır. Havalimanından Hakkâri şehir merkezine mesafe 78 kilometredir ve yolculuk trafiğin ve yolun durumuna göre ortalama 1,5 saat sürmektedir. Bilet ücreti tek yön kişi başı 15 TL’dir.

Hakkari Havalimanı Otobüs

Havalimanından Hakkâri şehir merkezine bir diğer ulaşım alternatifi ise Yüksekova’ya gelerek buradan ilçe minibüsleriyle gitmek olacaktır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havalimanı taksileri uçuşların olduğu gün ve saatte gelen yolcu salonunun çıkışında hazır beklemektedir. Minibüsü beklemek istemeyen yolcular Hakkâri şehir merkezine veya Yüksekova ilçesine taksilerle gidebilirler. Ancak Hakkâri’ye olan mesafenin fazla olması nedeniyle taksi ile ulaşmanın maliyeti ortalama 300 TL olacaktır. Havalimanından 15 TL’ye Yüksekova ilçesine gidebilir ve buradan ilçe minibüsleriyle Hakkâri’ye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Hakkari Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Hakkâri Havalimanı’na varışta şehir merkezine gitmenin en hızlı ve en konforlu yolu özel bir transfer hizmeti satın almak olacaktır. Havalimanının şehir merkezine olan uzaklığı ve taksi ile yolculuk ücretinin fazla olması nedeniyle özel transfer hizmeti hem sabit fiyatlı hem de güven açısından doğru bir ulaşım tercihi olacaktır.

Hakkâri Havalimanı terminal binası içerisinde ve çevresinde transfer hizmeti veren herhangi bir acente ofisi bulunmamaktadır. Ancak şehir merkezi veya Yüksekova ilçe merkezinde yer alan firmalardan özel transfer hizmeti talep edebilir ve havalimanına gelmelerini talep edebilirsiniz. Aşağıda bilgilerini verdiğimiz araç kiralama acenteleri aynı zamanda özel transfer hizmeti de vermektedir. İlgili firmalara web siteleri veya telefon numaralarından ulaşabilir ve özel transfer rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Rezervasyonunuz esnasında yetkili kişiye Hakkâri Havalimanı’na varış gün ve saatinizi vermeyi unutmayınız.

Hakkari Havalimanı Araç Kiralama

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Hakkâri Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz herhangi bir acente ofisi bulunmamaktadır. Hakkâri veya Yüksekova ilçe merkezinde bulunan firmalardan araç kiralama rezervasyonu yapabilir ve uçuş gün ve saatinizde aracı havalimanına getirmelerini talep edebilirsiniz.

Hakkâri şehir merkezinde yer alan ve havalimanına araç kiralama hizmeti veren acenteler arasında Sümbül Oto Kiralama (0542 228 47 75 ve 0532 792 23 83), Yüksekova ilçesinde bulunan acenteler arasında ise Orpak Oto ve Cadde Rent a Car yer almaktadır.

Hakkari Otogarı

Hakkâri Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Hakkâri Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Hakkâri Havalimanı’na doğrudan bir toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. İki güzergâh arası mesafenin fazla olması nedeniyle de taksi ücreti çok pahalı olacaktır. Havalimanına en iyi ulaşım alternatifi Hakkâri otogarından Yüksekova’ya giden otobüslere binerek ilçe merkezine gelmek ve buradan taksiler ile havalimanına ulaşmak olacaktır. Bu ulaşım türünün toplam maliyeti 40 TL civarıdır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin