Estonya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Nefis Tat

Kuzey Avrupa’da bulunan Estonya’nın geleneksel lezzetlerini sizler için derledik.

” Estonya’da Ne Yenir, Ne İçilir ” isimli yazımızı inceleyerek, birbirinden lezzetli yemekleri keşfedebilirsiniz.

#1  Estonya’da Ne Yenir ?

Kuzey Avrupa’ya doğru yaptığımız lezzet yolculuğunun ilk sırasında;

1- Rye Bread

Rye Bread

Estonya’da her evde bulabileceğiniz rye bread ya da Türkçe adıyla çavdar ekmeği, yüksek proteinli baharatlı bir ekmektir. Buğdayı sebebiyle koyu bir renge sahip olan ekmek tereyağıyla yoğurularak odun ateşinde pişiriyor. Puf puf görüntüsüyle göz dolduran bu ekmeğin tadına bakmalısınız.

2- Kama

Kama

Farklı tahılların kavrulup öğütüldüğü Kama, su veya sütle karıştırılarak tüketilebilmekte. İçerisine dilediğiniz meyveleri katabileceğiniz bu lezzetli karışım hem sağlıklı hem de hafif. Kama, Estonya’nın en sevilen tatlarından biridir.

3- Aspic

Aspic

Görüntüsüyle ve lezzetiyle dikkat çeken aspic, Estonya’nın geleneksel tatlarından biridir. Yılbaşında veya özel günlerde masalardan eksik olmayan aspic, ana yemek olarak değil daha çok meze olarak servis edilmekte. Kavrulup jöleyle birleştirilen etler ve garnitürler oldukça şık bir görüntüye sahip.

4- Semla

Seml

Ülkemizde ünü ‘’ Alman Pastası ‘’ olarak yayılan semla, Estonya’nın en sevilen tatlılarından. Ekmeği komple kesmek yerine genellikle sadece üst kısmı kesilerek krema sıkılan semla beş çaylarının ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden.

5- Kalev

Kalev

Estonyanın ikonikleşmiş çikolata dükkanlarından olan kalev, kesinlikle uğramanız gereken yerlerden biridir. Çikolatanın her türlüsünü yiyebileceğiniz bu dükkânda birbirinden güzel çikolataları tadabilir, hediyelik olarak alabilirsiniz.

6- Kali

Kali

Ülkenin geleneksel içkilerinden olan kali, hafif içimiyle kesinlikle tatmanızı önerdiğimiz bir aromaya sahip, siyah rengiyle dikkat çeken kaliyi akşam yemeklerinin yanında tercih edebilirsiniz.

7- Kvass

Kvass

Bizim şalgamımız varsa Estonya’nın kvassı var 🙂 Pancarın en güzel haline şahit olabileceğiniz kvass mutfakların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

*Estonya’nın gezilecek yerlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Estonya’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin