Şırnak Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Şırnak Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı şehir merkezine 60 kilometre, Cizre ilçesine ise 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Şırnak Havalimanından şehir merkezine ve Cizre’ye ulaşımlar iki yerel taşımacılık firması tarafından yapılmaktadır. Şırnak Belediyesi’ne ait herhangi bir toplu taşıma hizmeti bulunmamaktadır. İç hat uçak seferlerine göre de taksiler şehir merkezi ve ilçelere ulaşım hizmeti vermektedir.

Havalimanında özel transfer rezervasyonu veya araç kiralaması yapabileceğiniz bir acente ofisi bulunmamaktadır. Ancak Şırnak şehir merkezinde yer alan acentelerden özel transfer talebinde bulunabilir veya araç kiralaması yaparak havalimanına gelmelerini talep edebilirsiniz.

Türk Hava Yolları ile Anadolu Jet havayolu firmalarının Ankara ve İstanbul’dan uçuşlar gerçekleştirdiği Şırnak Havalimanı’na tüm yolcu transferleri uçuş seferleriyle eş zamanlı olarak yapılmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Şırnak Havalimanı’ndan şehir merkezine ve Cizre ilçesine ulaşımlar Özlem Cizre Nuh ve Barışlar Turizm tarafından işletilen servis otobüsleriyle yapılmaktadır. Ankara ve İstanbul uçuşlarıyla eş zamanlı olarak yolcu taşımacılığı yapan yolcu servislerini gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Uçak indikten 25 dakika sonra tüm yolcuların otobüse binmesiyle hareket eden servis araçları Cizre ilçe merkezine 20 dakika, Şırnak şehir merkezine ise yaklaşık 1 saatte gitmektedir. Her iki firmayla da havalimanından Şırnak’a bilet ücreti tek yön kişi başı 20 TL, Cizre ilçesine ise 10 TL’dir. Havalimanından hareket eden yolcu servisleri yalnızca Cizre’de durmaktadır.

Şırnak Havalimanı Yolcu Servisi

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Şırnak Havalimanı’nda taksiler iç hat uçak seferleriyle eş zamanlı olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Taksileri gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Havalimanı’ndan Şırnak şehir merkezine gidebileceğiniz gibi Cizre ve Silopi ilçelerine de ulaşımınızı taksilerle sağlayabilirsiniz. Havalimanından Şırnak şehir merkezine taksi ile yolculuk yaklaşık 50 dakika sürmekte olup ücreti 120 TL civarıdır. Havalimanından Cizre’ye ise 40 TL ve Silopi ilçesine 100 TL’dir.

Şırnak Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Şırnak Havalimanı’nda herhangi bir araç kiralama acentesi olmadığından dolayı transfer hizmeti de verilmemektedir. Ancak Şırnak şehir merkezinde veya Cizre ilçe merkezinde transfer hizmeti veren acentelerden bir rezervasyon yapabilir ve havalimanına varışta karşılamalarını isteyebilirsiniz.

Şırnak Havalimanından transfer hizmeti veren acenteler arasında Cizre Rent a Car ve Deniz Rent a Car bulunmaktadır.

Transfer rezervasyonunuzu yaparken uçak varış gün ve saatinizi ilgili kişiye verdiğinizden emin olun. Böylece havalimanına varışta sürücü tarafından karşılanır ve doğrudan aracınıza binerek ulaşımınızı hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Şırnak Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz herhangi bir acente ofisi bulunmamaktadır. Ancak Şırnak veya Cizre ilçe merkezinde yer alan firmalardan bir kiralama yapabilir ve kendilerinin aracı Şırnak Havalimanı’na varış gün ve saatinizde getirmelerini talep edebilirsiniz.

Şırnak Havalimanı ulaşımınızı araba kiralayarak yapmayı düşünüyorsanız şehir merkezinde ve Cizre’de yer alan acenteler arasında Cizre Rent a Car, Deniz Rent a Car, Frt Rent a Car, Tatar Rent a Car ve MF Oto Kiralama yer almaktadır.

Şırnak Havalimanı Terminali

Şırnak Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Şırnak Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Şırnak Havalimanına doğrudan gidebileceğiniz herhangi bir belediye toplu taşıma otobüsleri bulunmaktadır. Ancak şehir içi minibüsleri kullanarak otogardan şehir merkezine gelebilir ve buradan Barışlar Turizm veya Özlem Cizre Nuh acentesine giderek havalimanına giden servis araçlarına binebilirsiniz.

Barışlar Turizm yolcu servisi Şırnak şehir merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda kendi acente ofisinin önünden ve Özlem Cizre Nuh ise Siirt Caddesi’nden kendi acente ofisinin önünden hareket etmektedir.

Cizre’den binecek yolcular ise Dört Yol kavşağı Dicle Otelin önünden otobüse dâhil olabilir ve havalimanına ulaşımlarını sağlayabilirler.

Havalimanı yolcu servisleri güncel saat ve güzergâh bilgisi için 0532 268 39 06 Cizre Nuh Turizm ve 0544 728 34 38 Barışlar Turizm’i arayabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin