Sırbistan’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Farklı imparatorluklara olduğu gibi yüzyıllarca Osmanlı egemenliğine de tanık etmiş yemyeşil bir ülke, Sırbistan.

Avrupa’nın en eski başkentlerinden Belgrad’ıyla, Türk kültüründen, özellikle mutfağından, esintiler bulacağınız farklı etnik kökenleriyle Sırbistan’da gezilecek yerler, ufkunuzu ve birikiminizi iki katına çıkaracak. Üstelik gelişmiş ulaşım ağı sayesinde her noktaya sorunsuz seyahat edebilirsiniz.

Kalemegdan

Kalemegdan

Belgrad’da bulunan Kalemegdan (Kale Meydanı), oldukça geniş bir alana yayılmış ve şehrin en eski tarihi bölgesi olarak kabul ediliyor. Manzarası gerçekten görülmeye değer ve yeşilin tüm tonlarıyla tanışmanızı sağlıyor. Tarihi oldukça sert savaşlara şahit olmuşsa da şimdilerde gezinti, dinlenme ve yeni insanlarla tanışma için harika bir yer olmuş. Alan içinde Belgrad Kalesi’ni de ziyaret edebileceğiniz gibi Sırbistan tarihini yakından tanıma fırsatı bulacağınız pek çok yerle karşılaşacaksınız. Bunlardan birkaçı şöyle:

  • Anahtar Teslim Anıtı
  • Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi
  • Roma Kuyusu
  • Victor Anıtı
  • Fransa’ya Şükran Anıtı
  • Balıkçı Çeşmesi
  • Nepojsa Kulesi
  • Aziz Petka Şapeli
  • Roma Duvarı
  • İstanbul Kapısı
  • Doğa Tarihi Müzesi
  • Saat Kulesi ve Askeri Müze
  • Kara George Kapısı
  • Zindan Kapısı

Ayrıca; Belgrad Gezilecek Yerler

Belgrad Ulusal Tiyatrosu

Belgrad Ulusal Tiyatrosu

Kentin buluşma noktası olarak kabul gören Cumhuriyet Meydanı’na, 19.yy ortalarında inşa edilen ulusal tiyatro yapımından bir asır sonra “Büyük Öneme Sahip Kültür Abidesi” ilan edilmiş ve korumaya alınmış. Halen hizmet veren tiyatro salonunda muhteşem oyunlar izleme fırsatı bulabilirsiniz.

Aziz Sava Katedrali

Aziz Sava Katedrali

Balkanların en büyük Ortodoks Katedrali olan Aziz Sava Katedrali, size Ayasofya’yı anımsatacak. Oldukça geniş bir alan üzerine inşa edilmiş katedral, 2. Dünya Savaşı sırasında büyük hasar görmüş. Ancak halktan toplanan bağışlarla halen restorasyon çalışmalarına devam ediliyor.

Niş Kalesi (Nis Fortress)

Niş Kalesi

Niş, İstanbul’un kurucusu olan Büyük Konstantin’in de doğduğu, Sırbistan’ın üçüncü büyük kenti. Kentteki bir meydana, Osmanlılar tarafından inşa edilen Nis Fortress’te Türk kültüründen tanıdık dokular bulacaksınız. Kaleden içeri girdiğinizde karşınıza çıkan İstanbul Kapısı ve Türk Hamamı bunlardan sadece ikisi.

Nikola Tesla Müzesi

Nikola Tesla Müzesi

Dünya tarihindeki en zeki bilim insanlarından biri olan Nikola Tesla, Sırp kökenli bir bilim insanıydı. Yaşadığı dönemde değeri bilinmemiş, fikirleri alay konusu olmuş olmasına rağmen günümüzde, yaptığı çalışmalar ve icatları hakkında pek çok gerçek ortaya çıkmıştır. Belgrad merkezinde de, bu önemli insanın hayatına dair ilginç detayları, icatları hakkında bilgileri ve kişisel eşyalarını sergileyen bir müze var. Müzede, size bir rehber eşlik ediyor ve 45 dakikalık bilim gezisi yapıyorsunuz.

Ziyaret Saatleri:
Hafta içi: 10.00 – 17.00
Hafta sonu: 10.00 – 13.00
Girişler 350 Dinar (yaklaşık 3 Euro) olarak ücretlendirilmiş.

Sırbistan Ulusal Müzesi

Sırbistan Ulusal Müzesi

Sırbistan’ın en eski ve büyük müzesi, Cumhuriyet Meydanı’nda yer alıyor. Titian, Rubens, Anthony van Dyck, Cezanne, Renoir, Monet, Picasso, Gauguin, Van Gogh, Klimt, Durer gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerinin yanında binlerce sanat eserini görebileceğiniz müzede 400.000 eser sergileniyor.

Ziyaret Saatleri:
Pazartesi hariç her gün: 10.00 – 17.00

Manasija Manastırı

Manasjia Manastırı

Ortaçağ Sırp kültürünün en önemli anıtlarından Morava Okulu’na ait bir manastır. Çevresi büyük duvar ve kulelerle çevrili. Tam 11 tane kule var. Osmanlı egemenliği esnasında kullanılmadığı için zarar gören kilise Sırbistan Cumhuriyeti tarafından koruma altına alınmış.

Avala Kulesi

Avala Kulesi

Avala’da yer alan gözlem kulesi, Balkanların en yüksek kulesi olarak görülüyor. 1999’da NATO bombardımanı sırasında yıkılan kule, 2010 yılında resmi bir törenle yeniden açılmış. Tüm Belgrad’ı görebileceğiniz kulede bir restoran ve hediyelik eşya alabileceğiniz yerler de bulacaksınız.

Kültürümüze yakın yerlerden biri olan Sırbistan hakkında eklemek veya düzeltmek istedikleriniz varsa yorumlarla katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin