Hollywood’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Kaliforniya Los Angeles’ta kıtalararası şöhrete sahip bir gezilecek yer olan Hollywood, film sektörünün nabzının attığı yer olarak dünyaca tanınıyor.

Hollywood gezilecek yerler yazımız, bu süslü ve gösterişli hayatı keşfetmenizde, size rehber olacak noktaları içeriyor. Spot ışıkları altındaki şehirde masalsı bir yolculuğa başlamaya ne dersiniz?

Her yıl Oscar ödül törenleri ya da farklı etkinliklerle yıldızları ve film yapımcılarını ağırlayan bölgenin turizm algısı da bu yönde şekillenmiş. Film stüdyoları, ünlü caddeleri ve ikonik Hollywood yazısını görmek için her sene yüzlerce insanın akınına uğruyor.

#1 Hollywood Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Şöhret Kaldırımı (Walk of Fame)

Şöhret Kaldırımı

Geçmişten bugüne tüm Hollywood yıldızlarının el ve ayak izlerinin ya da sadece isimlerinin yer aldığı kaldırım, Hollywood’un ilgi çekici yerlerinden biri olabilir. 1960’tan günümüze kadar devam eden bu gelenek sonunda, kaldırımda 2.500’e yakın tanınmış kişinin ismi yer almış ve eklenmeye de devam ediyor. Kaldırım boyunca dizilmiş aktör, aktris, müzisyen ve ünlü simaların isimlerini görebilir ve eğlenceli fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

2- Hollywood Bulvarı

Hollywood Bulvarı

Hollywood Bulvarı, gece hayatının cazibesi yüzünden New York‘taki Broadway ile karşılaştırılan, her daim hareketli bir cadde. Bulvar boyunca pek çok tiyatro, sinema ve nadir de olsa şık mağazalar görebilirsiniz.

Ünlü Şöhret Kaldırımı’ndan da yürüyebileceğiniz bulvarda Oscar Akademi Ödülleri’nin düzenlendiği devasa salonu ziyaret etmeyi unutmayın. Özellikle geceleri canlanan bulvarı, insanlar genellikle keyifli bir yürüyüş yapmak için tercih ediyorlar.

3- Dolby Tiyatrosu

Dolby Tiyatrosu

3400 kişilik kapasitesiyle, Oscar törenlerinin düzenlendiği Dolby Tiyatrosu, bölgenin en güzel kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Hayli zengin ve yoğun olan programını inceleyip bir gösteriye katılmanızı öneririz. Eski adıyla Kodak Tiyatrosu olarak bilinen tiyatro salonu, sade bir dış mimariye sahipse de iç mekân tasarımı hayran bırakıyor.

4- Universal Film Stüdyoları

Universal Film Stüdyoları

Hayranlıkla izlediğimiz muhteşem filmlerin doğduğu Universal Film Stüdyoları; tema parkı, çalışma stüdyosu, restoranlar ve mağazalardan oluşuyor. Tema park, ABD’nin herhangi bir yerinde bulunabilecek en yenilikçi ve ilginç deneyimlerinden bazılarını sunuyor. Bunların yanında ek olarak stüdyo turu da yapabiliyorsunuz. Film çekimi aşamalarını görebileceğiniz bu turun oldukça eğlenceli geçeceğinden emin olabilirsiniz.

5- Capitol Stüdyoları

Capitol Stüdyoları

Capitol Stüdyoları (Capitol Records) dairesel biçimli çok katlı bir bina içine, 1956 yılında kurulmuş. Bina Hollywood’da bir simge haline gelmiş ve dikkat çekici mimarisiyle bakışları üzerinde topluyor. Müzik tarihinde önemli isimlerin ezgilerini kaydeden stüdyolar, hem tarihi hem de sanatsal açıdan saygı duyulacak niteliklere sahip.

6- TLC Çin Tiyatrosu

TLC Çin Tiyatrosu

1927 yılında inşa edilen Çin Tiyatrosu, yıllar yılı pek çok eser üretmiş ve sunmuş. Hala etkili bir şekilde çalışmaya devam eden tiyatro, Çin tasarım ve dekorasyon özelliklerine sahip egzotik havasıyla turistlerin ilk uğradığı yerlerden biri oluyor. Tiyatronun programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

7- Sunset Strip

Sunset Strip

Hollywood ile Beverly Hills’in en üst düzey mahallelerini bağlayan Sunset Strip; büyük reklam panolarının üstünde yer alan restoranlar, mağazalar ve eğlence mekânlarıyla hareketli bir gün sunuyor. Geceleri ışıklı tabelalarla renklenen alan yürüyen insanların görüntüsüyle daha da canlanıyor. Köşe başlarından çıkabilecek bir film yıldızıyla karşılaşmanız da an meselesi.

8- Hollywood Yazısı

Hollywood Yazısı

Hollywood denince aklımıza ilk düşen, efsaneleşmiş yazı yüksekçe bir yamacın tepesinden bölgeye göz kırpıyor. Sadece yeni bir konut geliştirmeyi ilan etmek amacıyla 1920’lerde konulan yazı, günümüzde beklenin çok ötesinde bir üne sahip olmuş. Ziyaretiniz esnasında, sakın burada bir hatıra fotoğrafı çekmeden ve Hollywood’a tepeden bakmadan dönmeyin.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin