Penang’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Lezzet

Malezya’nın birbirinden güzel yemeklerini tadabileceğiniz Penang’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Penang’da Ne Yenir , Ne İçilir?’ ’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Pek çok kültürden sentezlenen yemek kültürü ile turistler tarafından oldukça sevilen bu mutfağın sizlerin de hoşuna gideceğinden eminiz. Penang’da ülkenin yöresel lezzetleri tadabileceğiniz pek çok restoran ve kafe de yer alıyor.

#1 Penang’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Biryani

penang biryani

Asya’nın güneyinde sıklıkla pişirilen yemeklerden biri de Biryani.. İçerisinde pirinç, bol baharat, yumurta ve tercihe bağlı seçilen bir etin yer aldığı yemeğin müdavimi oldukça fazla.

Kentte özellikle özel günlerde mutlaka yapılan bu yemeğin içerisine tavuk, koyun, sığır eti veya karides ya da balık ekletebilmeniz mümkün.. Adada yer alan restoranlarda da kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

2- Mee Goreng Mamak

mee goreng penang

Eriştenin pek çok malzeme ile birleşiminden ortaya çıkan Mee Goreng Mamak, Penang gezinize küçük bir mola vererek denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor. İçerisinde bolca soğan, kızartılmış karides, tavuk, biber, soya sosu, pek çok sebze, yumurta ve yoğun oranda baharat yer alan bu yemeği seveceğinizden eminiz..

3- Körili Balık

körili balık

Singapur ve Malezya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Köri Soslu Balık… İçerisine isteğe bağlı olarak bamya ve patlıcan da eklenebilen bu yemeğin en önemli özelliği balığın körü sos ile muhteşem uyumu diyebiliriz. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Cendol

cendol penang

İçerisinde pirinç unu, jöle, Hindistan cevizi sütü ve palmiye ağacı şurubu yer alan Cendol, Penang’da yiyebileceğiniz en farklı yemeklerden biri. Tadını tarif etmek ise oldukça zor. Yemeğin en ilginç yanı ise içerisinde hurmadan yapılan bir şeker çeşidinin de yer alması.

5- Nasi Kandar

nasi kandar

Penang’daki pek çok pişirme yöntemi arasından en sık kullanılanı buharda pişirme… Hafif ve karnınızı çok şişirmeyecek bir yemek arayışındaysanız Nasi Kandar, tam da size göre.

Buharda pişirilmiş pirinç yemeği olarak tarif edebileceğimiz bu lezzetin içerisine körü sosu ve önceden seçilmiş bir et çeşidi eklenince de tadından yenmiyor..

6- Muz Yaprağında Pilav

muz yaprağında pilav

Kentte pirinç yemeklerinin sunulduğu geleneksel bir yöntem olarak gösterilen Muz yaprağı, Penang’daki favori yemeklerin sunuş şekilleri arasında.. İçerisinde beyaz pirinç, turşu ve ekşi-acı baharatların yer aldığı bu lezzetin tadına  bakmanızı tavsiye ederiz.

7- Mee Rebus

mee rebus

Şehriye çorbası olarak tarif edilen bu lezzetin adı Mee Rebus.. Bize göre çorbadan biraz farklı bir sulu yemek.. İçerisinde bol sebze ve etin yer aldığı yemeğin içerisinde erişte ve yumurta da yer alıyor. Penang’da deneyebileceğiniz yöresel lezzetler arasında turistlerin çok sevdiği yemeklerden biri aynı zamanda.

8- Penang Acar

penang acar

Adada deneyeceğiniz en lezzetli yemeklerden biri Acar… Balığın muhteşem soslar, bol soğan ve limon ile birleştirilen bu balık yemeğinin en önemli özelliği fırında pişirilmesi. Fırında pişmesi tüm sosların yemeğin içine iyice işlemesine yarıyor.

9- Pasembur

pasembur

Pasembur, Malezya usulü bir salata.. İçerisine isteğe bağlı olarak eklenen malzemeler içerisinde en popüler olanları patates, şalgam, fasulye filizi, karides, yengeç ve ahtapot gibi ürünler.. Yemeğin en önemli özelliği de bölgeye özel bir salata sosu ile birlikte servis ediliyor olması..

10- Ice Kacang

ıce kacang

Penang’da canınız tatlı bir şeyler çektiyse Ice Kacang tam da size göre bir seçenek olacaktır.

İçerisinde pek çok meyvenin suyundan yapılmış buz çeşitli olan bu tatlının bizdeki karşılığı ‘’buz karışımı’’… Bölgeye özgü kırmızı fasulye ve hurma şekeri şurubu da ekletebileceğiniz bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz. Hem de oldukça serinletici..

Penang Gezilecek Yerler için..

Penang’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin