San Sebastian Yeme İçme Rehberi

Dünyaca ünlü pek çok restoranı bünyesinde bulunduran San Sebastian, İspanya’nın ve dünyanın en önemli gastronomi şehirlerinin başında geliyor. 

San Sebastian’a sadece yeni lezzetler denemek için bile gidilebilir. Muhteşem Akdeniz ve Bask mutfağına bir de şeflerin yaratıcılığı eklenince ortaya etkileyici bir mutfak çıkmış. Sizler için biletbayi.com ailesi olarak hazırladığımız San Sebastian yeme içme rehberi ile bu şehrin muhteşem mutfağına dair bilgileri sizlere sunmaya çalıştık. Yazımızda aynı zamanda bazı mekan önerilerini de bulabilirsiniz.

San Sebastian Yeme İçme Rehberi

San Sebastian dünyaca ünlü restoran derecelendirme programı olan Michelin yıldızına sahip restoranları bünyesinde bulunduruyor. Dünyaca ünlü pek restoranın burada bulunması şehrin tam bir gastronomi diyarı olduğunu bizlere gösteren işaretlerden biri. Bu da San Sebastian’ın lezzet düşkünü insanlar için muhteşem bir destinasyon olduğunu bizlere gösteriyor.

San Sebastian’daki bu önemli restoranları ziyaret etmek isteyenler bu mekanların her zaman açık olmadığını dönemsel olarak bazılarının kapalı olduğunu bilmelerinde fayda var. Aynı zamanda her biri haftanın farklı günlerinde tatil yapmaktadır. Bu mekanlar özellikle gastronomik lezzetler sunduklarından günün bazı öğünlerinde hizmet verebilmektedir. Böylesine önemli mekanlara gitmeden çok önce rezervasyon yaptırmanız gerektiğini söylememize gerek yok sanırım 🙂

İspanya yemek kültüründe yaygın olan tapas kültürüne burada da rastlamak mümkün. Burada ismi pintxos olan minik atıştırmalıklar barlarda ve restoranlarda hayli revaçta. Özellikle akşam yemeklerini içkilerinin yanına aldıkları pintxos tabaklarıyla yapmaktadır. Ancak çoğu Türk’ün yaptığı bir anda yemek yerine burada insanlar birkaç farklı mekanda farklı zamanlarda bu atıştırmalıkları yemeği tercih etmektedir. Tavsiyemiz sizin de bu şekilde yaparak farklı mekanların atıştırmalıklarının tadına bakmanız yönünde.

San Sebastian’da Nerelerde Yenir

Pintxos Mekanları

atari gastroteka
atari gastroteka

Şehirde çok fazla pintxos deneyebileceğiniz mekan bulunduğunu söylemiştik. Bu mekanlardan bazılarını Atari Gastroteka, Gandarias, Bar Zeruka, La Vina, Txuleta, Casa Valles olarak sıralayabiliriz. Bartolo ve Beti-Jai de listenizde olması gereken tapas barları arasında.

Asador Etxebarri

asador etxebarri
Asador Etxebarri
Valle de Atxondo, localidad de Axpe

Izgara meraklısı bünyeler San Sebastian ile Bilbao arasındaki bir köyde bulunan bu mekanı mutlaka ziyaret etmeli.

Kokotxa

kokotxa

San Sebastian’ın Michelin yıldızlı restoranlarından biri olan mekan, sade bir ortamda adeta bir ressamın elinden çıkmış gibi görünen muhteşem tabaklardaki sunumuyla gurme lezzetlere meraklı bünyelerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri.

Mugaritz

mugaritz

Dedik ya San Sebastian tam bir gastronomi diyarı diye… Dünyanın en önemli restoranları arasında bulunan Mugaritz de özellikle yemek yemeği bir sanat olarak görenler için gidilmesi gereken noktalardan biri.

Akelare

akelare

Igeldo bölgesinde bulunan bu mekanda çok taze ve lezzetli ürünler maharetli şeflerin ellerinde hayal bile edemeyeceğiniz güzellikte ve lezzette şeylere dönüşüyor. Farklı tatlar keşfetmek isteyenler listesine burayı da eklemeli.

San Sebastian’da daha gidebileceğiniz pek çok mekan bulunuyor. Siz de şehrin mutlaka gidilmesi gerektiğini düşündüğünüz mekanlarını ve mutlaka denenmesi gereken lezzetlerini bizlere yorum kısmından yazarak daha geniş bir San Sebastian yeme içme rehberi hazırlamamızda yardımcı olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin